Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.12.2009 19:35 - Бразилия ще стане новият Китай през 2010, Уго Чавес ще падне, Кастро ще умре
Автор: meto76 Категория: Политика   
Прочетен: 11859 Коментари: 16 Гласове:
5


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
26 Декември 2009 Newsweek публикува прогнозите си за международните отношения и икономиката за 2010
image

Американското списание Newsweek публикува прогнозите си за 2010 година в областта на международните отношения и икономиката. Повечето от тях не вещаят нищо добро, сравнително по- добра картина се очертава само за Афганистан, Бразилия и Куба. Останалите страни следва да се подготвят за по- лошо: Пакистан и Венецуела да очакват държавни преврати, Китай и Европа да се готвят за кризи и бунтове. Русия според прогнозите сериозно изостава от останалите три бързоразвиващи се държави в класацията БРИК- зловещите авторитарни тенденции на Путин са изплашили чуждестранните инвеститори.

Ето по-подробно какво прогнозират журналистите от списанието.

1. Увеличаването на контингента на САЩ в Афганистан ще бъде ефективно. В успеха на повече подкрепления в Ирак в началото на 2007 година също малко хора вярваха, но постепенно броят на нападенията и жертвите сред мирното население започна да спада. Концентрирането в защита на населението ще помогне на американците да склонят на своя страна афганците, надява се списанието.

2. През новата година Китай, според експертите, го очаква икономически колапс. Лесните пари" прегряха" националните пазари на акции и недвижимости, за тази опасност говорят даже официалните лица на Пекин. Когато балонът се спука / особено в съчетание с банкова криза, търговска война или забавяне на темповете на ръст в Китай/, по света ще премине дестабилизираща вълна от дефлация, предполага изданието.

3. В Пакистан ще има нов военен преврат, сочи прогнозата. Президентът Асиф Али Зардари не е популярен сред населението, както и сред собствените си министри и армията. Пакистанските военни още по- малко от сегашния режим, са склонни да се покоряват на волята на Вашингтон, следователно американците ще получат още един своенравен партньор за войната в Афганистан.

4 Президентът на Венецуела Уго Чавес ще бъде свален през 2010 от преврат, а в страната ще започнат хиперинфлация, икономически колапс и разгул на престъпността. " Прясното мляко, говеждото и вентилаторите ще станат предмет на лукса, а навика всеки ден да се взема душ Чавес ще обяви за буржоазна отживелица", пише списанието. Населението ще престане да поддържа президента и военните ще вземат властта.

5. В Европа националните и религиозни малцинства ще въстанат срещу расистката политика на властите- например срещу забраната да се строят джамии в Швейцария. Най- вероятно е това да стане във Франция, където вълненията сред мюсюлманите се от полза за много политици.

6. Против Иран ще бъдат въведени международни санкции, очаква Newsweek, пояснявайки, че режимът на Махмуд Ахмади Нежад не е склонен към преговори и компрозмиси. Населението ще бъде принудено да се снабдява от черния пазар, което само ще засили позициите на Стражите на ислямската революция, които контролират контрабандата.

7. Бразилия ще се превърне в " Новия Китай", предполага списанието. През 2010 година другите страни от БРИК бързо ще изостанат от нея. Русия- заради авторитаризма на Путин, Индия- заради нестабилните си съседи, а Китай е заплашен от къси съединения в пазара и екологична катастрофа.

8. Във Великобритания торите ще удържат " пирова победа". Според журналистите, на парламентарните избори консерваторите няма да получат абсолютно мнозинство и по неволя ще образуват коалиция с либерал- демократите, което ще попречи да се въведат болезнените мерки, необходими за погасяване на колосалния външен дълг. Паундът ще падне и в страната ще започне сериозна рецесия.

9. Нова финансова криза очаква Европа, прогнозира изданието. Този път тя ще засегне държавните дългове и в най- лошия случай ще предизвика дефолт. Страните от еврозоната не могат да прибегнат до такъв инструмент като увеличаване на паричната маса или девалвация на националната валута.

10. Фидел Кастро ще умре и отношенията между САЩ и Куба ще се подобрят, рисува Newsweek още един сценарий. Раул Кастро ще поеме властта и заради икономическата изгода, ще смекчи антиамериканската риторика. Администрацията на Обама охотно ще тръгне към сближаване и до края на годината държавният секретар Хилъри Клинтън ще обяви програма за нормализация на отношенията с Хавана до 2013 година.


http://www.bgfactor.org/index_.php?cm=3&id=21281



Тагове:   Бразилия,


Гласувай:
5



1. анонимен - оффф
28.12.2009 09:48
това ми изглежда като някакви американски пожелания за Нова Година
цитирай
2. анонимен - уффф
28.12.2009 10:11
Всички лоши трябвя да умрат през 2010 , а в САЩ да се построят 1000 джамии . Като са толкова умни дали се сещат , че Буш беше последният им бял президент ?
цитирай
3. анонимен - ta4o
28.12.2009 10:59
А каква е прогнозата за "Великата"Америка?Сигурно гледат през розови очила? Много им се иска Чавес да го няма,защото национализира банките. Всички други големи държави ще се сринат и щеостанат само те?Кой да им вярва?
цитирай
4. анонимен - глупости
28.12.2009 11:14
пълни измишльотини ,особено това за срива на Китай и падането на Чавез ... предварително насаждат изкуствена нестабилност,за да заблудят обществеността...точно Америка ще се срине..кризата на външният им дълг ще ги съсипе...ама тва го е писало Newsweek..самото определениeto за тази медия говори ясно са обективостта и безпристрастността му(Newsweek is an American weekly newsmagazine published in New York City-wiki) :D
цитирай
5. анонимен - Нострадамус
28.12.2009 11:31
Числото 2010 не вещае нищо добро за страната, в която зелената хартия с напечатани върху нея недостроена пирамида и мистична делта е всичко. Ще има поредното убийство или опит за такова на крал или император със смугло лице. Другите мургави ще се бунтуват много. Виждам зарева от пожарища.Испанскоговорящите ще вдигат бунтове
цитирай
6. анонимен - Nostradamus
28.12.2009 11:46
Ще настъпи Реконкиста - Тексас,Невада,Колорадо,Нуево Мехико,Калифорния ще се присъединят към Съединените Мексикански Щати,които ще станат икономически гигант,заедно с Бразилия.Сеньор Уго ще си свири на тарамбука. Ел Команданте ще живее още.Китай ще спре да дава парички на червените вратове и колапсът ще стане там.От Афган ще се върнат като от Виетнам.Много срам ще бере конкуренцията ми в Newsweek.Което е дадено на Юпитер, не е дадено на вола.Ясно?
цитирай
7. meto76 - пълни измишльотини, особено това ...
28.12.2009 12:57
анонимен написа:
пълни измишльотини ,особено това за срива на Китай и падането на Чавез ... предварително насаждат изкуствена нестабилност,за да заблудят обществеността...точно Америка ще се срине..кризата на външният им дълг ще ги съсипе...ама тва го е писало Newsweek..самото определениeto за тази медия говори ясно са обективостта и безпристрастността му(Newsweek is an American weekly newsmagazine published in New York City-wiki) :D



Според мен пък, точно за Китай и Чавез прогнозите са най-близко до реалността.
цитирай
8. boristodorov56 - Нищо ново под слънцето!
28.12.2009 13:01
Обичайните драми -
интересно предвижда ли Нюзуик ли нещо за Българийката ни?
Като например - кризата ще задълбава, обратно на световните процеси; д-р Б. Борисов ще хвани и "приятните" грабители на хляба ни; хората ще почнат да вдигат глави и се оглеждат преди да гласуват; и т.н.
цитирай
9. mileidi46 - Amerikanzite jilqt v predsmarten ujas!
28.12.2009 15:38
6te ubiqt 4aves,kato ubixa Sadam,Milo6evi4,kakto ubixa sobstveniqt si prezident Kenedi..kakto bezzermonno ubivat vseki koito prozre tankata im zel:globalna kolonizaziq na sveta..palen kontrol ot strana na Amerika varxu prirodnite bogatstva na darjivite,koito gi pritejavat!
Borisov e malka,pionka v politikata...Balgariq q prodadoxa predi6ni politizi..tezi koito q prodadoxa na NATO,Na MVF,....Balgariq trqbva da igrae po svirkata na Amerika! Nai- kolosalniqt ubiez v sveta na 4ove6kata istoriq...! Fizi4eski i ikonomi4eski!
tova ne e predskazanie....tova e programa!!I se znae...Xorata ne sa ve4e tolkova zombirani...
цитирай
10. анонимен - Better days
28.12.2009 16:24
Увеличаването на контингента на САЩ в Афганистан ще бъде ефективно. В успеха на повече подкрепления в Ирак в началото на 2007 година също малко хора вярваха, но постепенно броят на нападенията и жертвите сред мирното население започна да спада. Концентрирането в защита на населението ще помогне на американците да склонят на своя страна афганците, НАДЯВА СЕ СПИСАНИЕТО!!!!ХХАХАХАХА
цитирай
11. анонимен - велики манипулатори
28.12.2009 17:37
преди няколко дни прочетох на Браун -изгубеният символ-тази статия е част от книгата.
цитирай
12. mitternacht - гоооолееееемииии глупости,
28.12.2009 19:41
братче!Големи :))
Аз прогнозирах, че Обама ще бъде изнасилен публично от горила (пък може и шимпанзе.Звездите не са особено конкретни относно това) в центъра на Таймс Скуеър.
цитирай
13. анонимен - spoko
28.12.2009 20:15
NALI te PRAVQT NAI GOLEMITI ZULUMI I POSLE DRUGI SAIM VINOVNI TE DIRPAT KONTSITE VSI4KO E IZMISLENO OT SPETS.SLUJBITE NA amerika
цитирай
14. vezz - Жълтата река ще залее...
28.12.2009 23:47
Синята река ще погълне оризищата, a милиони войнишки обувки пълни с жълти ходила ще залеят границите :)
цитирай
15. анонимен - По-полека със злобата, русофил...
01.01.2010 19:42
По-полека със злобата, русофилчета! За ваш яд Америка ще продължи да бъде най-проспериращата държава в света, а смешните "икономики" на Русия и Китай, които разчитат на износ на суровини и робски труд, ще се сринат жестоко ако не тази, то в следващите няколко години. както и режимите на Чавес, Моралес и кастро, които носят само мизерия и беди за народите си.
цитирай
16. анонимен - По-полека със злобата, русофил...
01.01.2010 23:06
анонимен написа:
По-полека със злобата, русофилчета! За ваш яд Америка ще продължи да бъде най-проспериращата държава в света, а смешните "икономики" на Русия и Китай, които разчитат на износ на суровини и робски труд, ще се сринат жестоко ако не тази, то в следващите няколко години. както и режимите на Чавес, Моралес и кастро, които носят само мизерия и беди за народите си.



Ти още не си изтрезнял от новата година бе!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: meto76
Категория: Политика
Прочетен: 14578895
Постинги: 4396
Коментари: 12131
Гласове: 9761
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031