Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
29.12.2009 11:24 - Румяна Желева ще съди в-к"Ди Велт"
Автор: meto76 Категория: Политика   
Прочетен: 1567 Коментари: 1 Гласове:
1



      image  image  image

Заради твърдения, че е невеста на руската мафия, некомпетентна и злобна, външният министър Румяна Желева обяви пред в. "24 часа", че ще се обърне към съда, за да се защити.

Повод за реакцията й бе статия, публикувана в германския в. "Ди Велт".

"При положение че журналистката от в. "Ди Велт" си е позволила различни коментари на моята личност не само като жена, но и като български външен министър, както и да прави инсинуации по повод принадлежността на моя съпруг към организираната престъпност и руската мафия, смятам да потърся правата си пред съответния съд. Защото е налице разпространяване на клеветнически твърдения и на обиди, които и по българското, и по немското законодателство се преследват наказателно", заяви Желева. 

Тя обаче уточни, че иска да се запознае по-отблизо с оригиналния текст на немски, защото у нас статията на "Ди Велт" била пусната в някои електронни медии с различни преводи, някои от които изопачени и неточни.

Предлагаме ви пълния вариант на статията, публикуван от българската редакция на Дойче веле:

".... Румяна Желева е една амбициозна жена. Едва 40-годишна, тя вече е член на Европейския парламент и външен министър на родната си България. Идния месец тя се надява да обогати кариерата си с още един пост: еврокомисар, отговарящ за международното сътрудничество и хуманитарната помощ. Само че за нея, а заедно с нея и за новата Комисия, се задават неприятности. Руса, висока и много слаба, Желева, която говори съвсем гладко немски, стои идеално на брюкселския паркет. Явно международното работно обкръжение, в което суетата и самонадценяването принадлежат за някои към базисното оборудване, не й вдъхва особен респект. "Аз не съм се родила като политик и не смятам да умра като политик", казва тя безгрижно.

Некомпетентна и злобна?

В действителност Желева едва ли е толкова спокойна. Още от сега тя очаква сигурно с напрежение следобеда на 12 януари, когато ще трябва да отговаря на въпросите на евродепутатите. А някои от тях искат да "изпържат" кандидатката на българския премиер Борисов. Тя е некомпетентна, казват - и злобна.

Барозу би предпочел много повече да задържи предшественичката й Меглена Кунева, само че нейната партия изгуби изборите през юли. На всичко отгоре се говори, че мъжът на Желева имал вземане-даване с руската мафия по Черноморското крайбрежие; нещо, което тя самата отрича със смях по време на интервюто с в. "Ди Велт". И наистина няма конкретни доказателства против мъжа й.

Красимир Желев работи за Централната кооперативна банка, която от своя страна влиза в империята на варненската групировка ТИМ. Срещу групата отдавна се отправят обвинения, например в пране на пари, само че досега никой не е успял да приведе убедителни доказателства. Но с или без доказателства, лидерът на Зелените в Европейския парламент Даниел Кон-Бендит вече призова Желева да внесе яснота по този въпрос, "в противен случай изборът й може да се окаже много труден".

Знае какво иска, но не признава поражения

"Слава богу, аз не принадлежа към комунистическата номенклатура, родителите ми не бяха комунисти", казва Желева и добавя: "Аз се издигнах със собствени сили". Една жена, която знае какво иска - и не обича да си признае поражението, когато някой път се случи да не получи онова, което иска.

Така, например, по време на разговора с "Ди Велт" тя казва първоначално, че сама си била избрала ресора - който не се радва на почти никакъв престиж в Брюксел. След малко обаче добавя: "Честно казано исках ресора Европейска политика на добросъседството". Но тя не го получи, защото Барозу го сля с ресора по разширяването. По този начин България отпадна от надпреварата, защото като съседка на кандидатите Турция и Македония не е изключен конфликт на интереси. Дали Желева ще получи поста, за който се бори, ще стане ясно в края на януари, когато ще се състои гласуването в Европейския парламент".

http://politics.actualno.com/news_277433.html




Гласувай:
1



1. demograph - Kuneva? - No!
29.12.2009 23:21
Jeleva-Yes.
Предпочитам българска мафиотска невеста, пред комуно-съветсko-руска невеста.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: meto76
Категория: Политика
Прочетен: 14582886
Постинги: 4396
Коментари: 12131
Гласове: 9761
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031