Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
02.01.2010 17:35 - Чушкопекът на БНТ е констатация за душевна констипация
Автор: meto76 Категория: Политика   
Прочетен: 1663 Коментари: 3 Гласове:
1



Когато чушкопекът, който работи с електричество, побеждава по своето значение в съзнанието на едни хора самото електричество, значи са жертва на късо съединение с дълга предистория.

Това е изводът, който се налага от гласуването, организирано от БНТ за “революциите” в българския бит.

“Ииии победителят ееееее….Чушкопекът!”. На второ място остана някакво си електричество.

Чушкопекът е Оскара в страната на скара-бирата като непреходна ценност, включително при т.н. преход. О, скара, о,бира!

Проблемът обаче не е само в чушкопеченето като национален феномен. Той е във “вашия телевизор”. Явно това е неговата публика. Предсказуемо тя избра “Под игото” на Иван Вазов за най-велика книга- не че той е еквивалент на чушкопека в литературата, но е подобен в едно отношение- толкова си могат уважаемите зрители.

Това са чували, това избират (бас държа, че за мнозина от гласувалите Мунчо е голям тъпанар, нищо, че той е
единственият герой от “Под игото”, който е адекватно луд, за да казва смъртоносната истина).

Сигурен съм, че при едно гласуване за най-голям идиот в българската литература Мунчо ще спечели още една “всенародна” награда на горкия Вазов.

При друго гласуване, организирано от БНТ през 2009-та година, се оказа, че зрителите си умират по ядрената енергия, особено руската, от която умряха (неизвестно колко хиляди, тайна!) хора в самата Русия, Украйна и околностите, сред които вероятно е и България (също е тайна).

Нямам предвид само ядрената бомба Чернобил. Тя е повторение на зловещото ядрено замърсяване от района на Челябинск в Урал много години по-рано, което продължава да е сред мистериите на съветската секретност.

Не е вина на гласувалите това, което БНТ не им е разказала – че на 29 септември 1957 г. в съветските заводи за ядрено оръжие “Маяк” избухва резервоар с високорадиоактивна течност. Взривът е в пъти по-силен от онзи в Чернобил през 1986 г. (и също в пъти по-неизвестен като събитие за широката публика и до днес) Обезлюдени са 23 селища в южен Урал, пометен е град - Озьорск.

За сведение на зрителите на БНТ, в наше време в района на същия този “Маяк”, в южен Урал, на границата с Казахстан, (каква зловеща ирония в названието, “Фар”!) се складира отработено гориво от ядрени централи, включително и от България.

Това става за сметка на здравето на местното население, за чието продължаващо ужасяващо облъчване правозащитници напразно алармират – пука й на властта в Москва! Този сюжет го нямаше, когато БНТ дискутираше на живо “за” и “против” АЕЦ “Белене”.

Ако в Кремъл се отнасят така към собствения си народ, какво да очакваме ние?

Представям си как Дядо Вазов би реагирал на “ядрения” неинформиран избор на днешните българи. Той е бил по-голям патриот, отколкото русофил. Доказва го с пазените в тайна от широката публика у нас, заклеймяващи изключително остро руското военно нахлуване в Добруджа през 1916 г. стихове (“строшихте ни игото тежко, а днеска ни носите ново”…) .

Руско иго! Казва го разочарованият от руската политика към България патриарх на българската литература (и русофилството), човекът, който налага в българското съзнание “турското иго” (разбираемо за времето си, но употребявано днес за съвсем други цели), както и “братушките” с Дядо Иван начело като антипод.

Не съм Вазов, но ако бях, бих написал следното:

Кат Чернобил няма втори
ядрен взрив на висота!
Как човек да не повтори
в АЕЦ “Белене” сега!

Че и по-добре ще гръмнем
както трябва в тоз нов век!
Бориме се да осъмнем
в чуден ядрен чушкопек!

Сред толкова много тайни (дори заветът на Левски “Който ни освободи, той ще ни зароби” също е тайна за широката публика в България), едно нещо не е тайна:
ТАКИВА са въпросните зрители на БНТ. Те не просто гледат БНТ. Те са отгледани от БНТ. И резултатът е чушкопек, някакъв умствен запек, констатация за душевна констипация.

Тези зрители на БНТ със сигурност не са чували, че самият Дядо Вазов е обвинил руснаците, че ни носят иго- казва го два пъти в стихотворението си “На руските войни” (“и няма ний врат да превием пред никакво иго позорно”, предупреждава той агресорите).

Още по-малко знаят вероятно за някакъв си “Маяк” в Русия, който мъждука през мрака на съветско-руската цензура като страшно предупреждение към безумците. Кой да им го каже, БНТ ли?

Силно се надявам след тази моя реплика по БНТ да не организират допитване до своята публика за смъртното наказание на всеки, който не харесва късото съ
единение в главите на зрителите на БНТ и вината на самата БНТ за това. Резултатът е предсказуем. Ще се мре.

Подпис: Ваш Мунчо.

Иво Инджев
http://ivo.bg/


http://society.actualno.com/news_277871.html




Гласувай:
1



1. meto76 - Хареса ми един коментар във в-к Д...
02.01.2010 17:46
Хареса ми един коментар във в-к Дневник, и той е :

Нема майтап. Това е България!

• "Под Игото"

• "Моя страна, моя България!"

• Чушкопек!

Наздраве!

цитирай
2. krivoshapkova - Браво
02.01.2010 19:50
Браво на Иво Инджев! А на meto76 благодаря за постинга.
цитирай
3. анонимен - Как не бях публикуван от Иво Инджев - Борещият се за демокрация
03.01.2010 15:50
Това е един от моите коментари на горната статия на Иво Инджев, който той не допусна да бъде публикуван в неговия блог и го изтри няколко пъти.
Очевиден е неговият начин на действие, който го характеризира като един абсолютно авторитарен и дълбоко недемократичен журналист, незачитащ различно от неговото мнение и може би, неслучайно свален от всички радиа и телевизии и още по-лошо - и до сега не успял да се върне в нито една обществена медия.
Изводите всеки може да си направи сам.

Здравейте, г-н Инджев,
Не знам защо, но ми е приятно да обсъждам тази тема, може би защото смятам, че тя е достатъчно актуална към днешна / а може би и към бъдеща / дата, но всъщност по нея се пише доста едностранно и по един елементарен и доста опростен начин –социализмът е много лош, а капитализмът е нашето светло бъдеще.

Ще отмина призива и пожеланието за “лека нощ” – това вероятно е някакъв журналистически жаргон, на който в момента нямам желание да се спирам, защото в противен случай би означавало, че се опитвате да наложите някакъв тип автоцензура, а това е нещо, срещу което Вие активно сте се борили и се борите и в момента, нали така?

Вие казвате :

“…за американската несправедливост спрямо негрите самите американци са изписали, наснимали и наговорили тонове неща…, докато руснаците продължават да крият, превъзнасят, обгрижват и дори пропагандират ужасите на своето минало…”

Предполагам, че и Вие не одобрявате ужасите на американската несправедливост, независимо, че за тях са изписани тонове неща. Тук въпросът опира именно в СЪЗДАВАНЕТО на ужаси, а не толкова в тяхното отразяване в медиите.

Ужаси създават и двете системи, даже едната ми идва малко в повече. Можем да се върнем малко назад в историята и да споменем Тридесет годишната война, Сто годишната война, Инквизицията, Изтребването на индианците в Америка, Робството, Колониалните владения и т.н. – все неща, които като че ли нямат аналог в Източна Европа, поне аз не се сещам.

И понеже добрите журналисти са призвани да отразяват всички гледни точки, / те затова са и добри журналисти /, нека да пишем по един и същи начин и за двете системи – както за лошите, така и за добрите неща.

Самият факт, че руснаците си преизбраха Путин, показва, че сигурно е имало някаква основателна причина. На нашата журналистика тя може и да е убягнала, но на тях явно не е. Изненадващо за нас, и фактите, с които ние боравим, но оказва се, че голяма част от тях си харесват и Сталин. Харесват си и т.н. от нас Руска империя и въобще всичко руско.
Вие като журналист би трябвало да знаете колко много зависят отношенията от някакви такива дребни нещица.

Не ни пропагандирайте само плюсовете на едната система – хората не са така ограничени в мисленето, както на някои им се иска. Показвайте всички гледни точки и хората ще Ви четат с удоволствие.

Val
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: meto76
Категория: Политика
Прочетен: 14580099
Постинги: 4396
Коментари: 12131
Гласове: 9761
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031