Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
07.01.2010 11:25 - Време е демократите да повярват в демокрацията
Автор: meto76 Категория: Политика   
Прочетен: 1299 Коментари: 1 Гласове:
2



image

06.01.2010 23:27

"Демокрацията е средство, което прави така, че да бъдем управлявани не по-добре, отколкото заслужаваме."
Джордж Бърнард Шоу


Покрай Новогодишните мафиотски фойерверки, някак незабелязано, в българските медии мина една много сериозна политическа новина
От онези, с т.нар. “отложено действие”.

На 5-ти януари 2010 г. в прав текст Тодор Великов (депутат и орг. секретар на РЗС) заяви: “Иван Костов влезе в политиката с подкрепата на ДС и ГРУ”.
Текстът е забележително конкретен. Няма недомлъвки и намеци!
“РЗС настоява в кратък срок да бъде разсекретен и оповестен докладът от 23.01.1989 г. на VI управление на ДС, подписан от ген. л-т В. Велинов, отнасящ се за лицата, одобрени за „нова ръководна класа в условията на демокрация на Народна Република България”. От този доклад и приложения към него списък ще стане окончателно ясно, че Иван Йорданов Костов влиза в политиката с подкрепата на ДС и ГРУ…”

Иван Костов мълчи! Въпреки че е визиран пряко.
Не, че някой е изненадан! За мислещите хора в България от години не е тайна какво представлява Иван Йорданов Костов и едва ли е голяма новината за връзките му с ДС и ГРУ.
Специално във Варна обаче, ситуацията е малко по-особена.
Тук Костов е болезнена тема и за зомбираните костовисти, и за нормалните хора с дясно мислене. Споровете са особено страстни, а в във взаимната омраза няма нищо рационално!
Резултатът - вече три мандата в морската столица се подвизава кмет, подкрепен от БСП (душевен комунист).

По принцип, сигурно стотици пъти в медиите е бистрена темата кой е виновен, за да се стигне до тук - в началото на 21-ви век, един от най-европейските градове на България, да се управлява от ортодоксални комунисти с посредствени управленски умения и бездънни джобове.
Не това обаче е целта на този материал!

Въпреки че си заслужава да бъде направен цялостен анализ (и някой ден ще бъде направен такъв) на забележителното явление – МОДЕЛ ВАРНА! Защото едва ли са много местата по света, където можем да наблюдаваме в толкова изчистен вид истинска примитивна КЛЕПТОКРАЦИЯ в действие. Нещо като реалния социализъм в действие…, но наистина реален! Сбъднатият сън на комуниста! Днес и сега!
Между другото, другарите си го знаят! Няма нужда да им се казва какви са, защото те наистина са… такива! Даже са по-гадни, отколкото ние си мислим! Те обаче и това си знаят. Нали на това ги учат - да знаят!

По-скоро си заслужва да се замислят другите - демократите с болезнените страсти!
Защото, ако ги няма болката и страстите, тогава остава реалността такава, каквато е!
А тя е, че точно демократите са загубили вяра в демокрацията.

Всъщност, няма никакво значение за местната власт във Варна какъв е бил, е, или ще бъде Иван Костов (oсвен, разбира се, ако не приемем безумната идея, че е възможно Костов да се кандидатира във Варна за кмет или общински съветник. Тогава ситуацията става коренно различна. НЕ може кандидат на десницата да бъде ченге.).

Разбира се, ако се потвърди изнесената от Тодор Великов информация за връзките на Костов с ДС и ГРУ даже най-заклетите зомбита в ДСБ ще бъдат изправени пред сериозна лична драма. Това обаче са частни проблеми (персоналните аспекти на душевното равновесие), пред които политическите науки са безсилни. По-скоро компетентно мнение може да даде добрият стар д-р Фройд…, ако се наложи!
Много по-важна е вярата в демокрацията! И спазването на демократичните процедури.

Защо всички се страхуват от тях? Да не би някой да се е заблуждавал, че състоянието на структурите на партиите от десницата (с изключение на ГЕРБ) е трагично? Това е публична тайна. В някои случаи, костовистите (по маниер на вожда си) компенсират ниската си численост с агресия и така отстрани изглежда, че са малко по-организирани. Такива са си! Агресивнички! Какво да ги правим? Няма откъде другаде да се внесат нормални костовисти. Такива просто е трудно да бъдат намернени!
Така че най-добре е цялата десница във Варна да “ми”-иека в единен хор. Ако може, разбира се!

Начинът е само един - повече вяра в демокрацията! Демократичните процедури са единствения нормален начин да се решат споровете.
Защо кандидатът за кмет на Варна, подкрепен от десницата, да не бъде излъчен на общи предварителни избори?
Каквото и да се случи, по-лошо няма как да стане.
Антон Луков


http://www.dnesplus.bg/Analysis.aspx?d=307728



Гласувай:
2



1. boristodorov56 - То не само за И.К. - за всички следва да знаем!
07.01.2010 11:32
"Текстът е забележително конкретен. Няма недомлъвки и намеци!
“РЗС настоява в кратък срок да бъде разсекретен и оповестен докладът от 23.01.1989 г. на VI управление на ДС, подписан от ген. л-т В. Велинов, отнасящ се за лицата, одобрени за „нова ръководна класа в условията на демокрация на Народна Република България”. От този доклад и приложения към него списък ще стане окончателно ясно, че Иван Йорданов Костов влиза в политиката с подкрепата на ДС и ГРУ…”

Точно това ни трябва!
И списъка с раздадените куфарчета.
И списъка с банкерите на ДС...

Цялата информациа на ДС на масата - това ни трябва!

Поне за утеха!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: meto76
Категория: Политика
Прочетен: 14580613
Постинги: 4396
Коментари: 12131
Гласове: 9761
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031