Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
17.01.2010 00:00 - Хаити, САЩ и българския комисар за международно сътрудничество, хуманитарна помощ и реагиране при кризи
Автор: meto76 Категория: Политика   
Прочетен: 2318 Коментари: 2 Гласове:
2

Последна промяна: 24.01.2010 17:36

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

От много години чета и слушам по българските медии и различни интернет форуми какви били американците. Американците били дебели.След това били прости, олигофрени едва ли не.Американското правителство и политици ги манипулирали. Медиите и едрия бизнес им промивали мозъците.Живеели на кредит.Китайците едва ли не ги издържали и щели да им дръпнат килимчето из под краката.Чакали ги глад и мизерия.Американска нация нямало, имало сбирток от мелези. Е сега, и ще се разпаднат като държава на няколко парчета.
Нашите Русофилчета ни хвалят една велика огромна държава на север от нас, населена с пияници и пропаднали жени, които били много добри като народ,състрадателни, човечни, интелигентни. Рускините били най-хубавите жени след нашенките естествено. Двата народа българския и руския били като две капки вода. Въобще славяните и източноправославните са хора от друго тесто - добри, приятни хора и т.н.
Истина ли е това.Кога може да се прецени дали един народ е качествен.Достойнството на един народ може да бъде преценено единствено и само в момент на кризи и изпитания.Е такъв момент от няколко дни има в една бедна островна държава - Хаити.Ето какво се случва в Америка :

image  image  image

Редица холивудски звезди дариха средства за пострадалите от опустошителното земетресение в Хаити и призоваха своите почитатели също да дарят, съобщи Ройтерс, цитиран от БТА.

Брад Пит и Анджелина Джоли бяха сред първите, включили се в благотворителната акция. Те дариха 1 милион долара от своята фондацията за организацията "Лекари без граници".

От организацията съобщиха, че също 1 милион долара са били дарени и от актрисата Сандра Бълок.

Мадона дари 250 000 долара и заяви, че се моли за хаитянския народ. "Не мога да си представя ужасната болка и страдание, които тези хора изпитват", каза тя и призова приятелите и почитателите си също да дадат каквото могат.

Актьорът Джордж Клуни ще бъде водещ на телевизионна дарителска кампания, наречена "Надежда за Хаити", по музикалния канал Ем Ти Ви.

Латино певицата Шакира също призова феновете си да участват в дарителските акции. В набирането на средства се включиха и спортистите.

Националната футболна лига на САЩ съобщи, че дарява 500 000 долара, а Националната баскетболна лига - 1 милион долара. Чрез есемес кампания потребителите на мобилни телефони в САЩ вече събраха над 11 милиона долара за пострадалите в Хаити. БТА

http://world.actualno.com/news_280060.html

Редица представители на американския шоубизнес възнамеряват да дарят средства в помощ на пострадалите от разрушителното земетресение в Хаити, съобщават световните агенции.
Холивудската двойка Брат Пити и Анджелина Джоли са едно от най-известните имена, които вече обявиха, че ще включат в акцията за оказване на помощ на населението в Хаити. Те ще дарят 1 млн. долара за фонд за подпомагане на пострадалите, средствата от които ще бъдат използвани за оказване на медицинска помощ за жертвите, съобщиха от хуманитарната организация "Лекари без граници".

В същото време американският изпълнител с хаитянски произход Уайклиф Джийн застана начело на групата знаменитости, включваща холивудски звезди, известни телевизионни водещи от САЩ, музиканти и други популярни личности, които искат да помогнат на Хаити след смъртоносното земетресение от вторник, предаде АФП. "Нямам думи за човешката катастрофа, която представлява това земетресение", заяви 37-годишният Уайклиф Джийн в Тиутър. Той е бивш вокал на групата "Фюджийс". Роден е в Хаити, но е израснал в Ню Йорк.

Джийн призова американската армия да поеме водещата роля в хуманитарните усилия и насърчи международната общност да помогне на хаитяните по всички възможни начини, като може и да бъдат направени дарения за фондацията му "Йеле Хаити" ( www.yele.org), създадена през 2005 г. за подпомагане на образователни, артистични и спортни проекти в Хаити.

В помощ на пострадалите 250 000 долара ще даде и американският шампион по колоездене Ланс Армстронг. "От името на "Лайвстронг" - фондация за борба срещу рака, ние ще отпуснем 250 000 долара на различни организации, представени на място, сред които и Фондация Клинтън", обяви Армстронг. /БЛИЦ

http://www.blitz.bg/news/article/68080

image

Снимка: БГНЕС

  Бившите американски президенти Бил Клинтън и Джордж Буш се обединяват, за да събират средства за оцелелите в Хаити.   След 30-минутна среща с настоящия президент бившите противници обавиха, че ще работят заедно. Барак Обама поканви двамата си предшественици в Белия дом, за да поиска помощ за набирането на средства за Хаити.   „Когато медиите започнат да насочват вниманието си към други неща, но огромните нужди останат, Буш и Клинтън ще помогнат тези усилия да бъдат поддържани,” заяви Обама.   Джордж Буш прикани американците да дарят пари, а Бил Клинтът заяви, че хаитяните могат да „избягат от историята си и да построят по-добро бъдеще, ако ние дадем нашата част”.

http://www.dnes.bg/world/2010/01/16/bush-i-klintyn-obeshtaha-na-obama-da-syberat-pari-za-haiti.84284

В новото Европейско правителство България получава ресора на комисар за международно сътрудничество, хуманитарна помощ и реагиране при кризи.Някъде четох изказване на евродепутат, че е странно  България да получи този ресор, след като не е един от големите донори на хуманитарни помощи в ЕС. В България не видях да има някаква съпричастност към тази трагедия, както и в Русия. За закоравялата славянска душа смъртта на 100 000 човека е нещо в рамките на нормалното.България изпрати някакви одеяла от резерва на армията, които така и така не й трябват.Борисов на Копехагенската конференция са хвалеше, че България ще дари за екология най-малко от всички страни членки на ЕС като помощ на развиващите се страни. България не заслужава да има комисар за международно сътрудничество, хуманитарна помощ и реагиране при кризи.България заслужава да има комисар по езиковото разнообразие, защото нашата комисарка знае 4-5 езика.Поне така казва.





Тагове:   сащ,


Гласувай:
2



1. анонимен - необятната бг душа може всичко да поеме!!!
17.01.2010 10:54
..Желева, ББ,Мургина, унижението, мизерията, бездуховността, безотговорността ...всичко!

"За закоравялата славянска душа смъртта на 100 000 човека е нещо в рамките на нормалното"..
добър пост..

да си спомним Ню Орлиънс и как се обедини американската душа

http://www.youtube.com/watch?v=seGhTWE98DU&feature=related
цитирай
2. tomcat - niki
17.01.2010 21:54
http://www.infowars.com/disgusting-war-criminals-peddle-humanitarian-aid-for-haiti/
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: meto76
Категория: Политика
Прочетен: 14583953
Постинги: 4396
Коментари: 12131
Гласове: 9761
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031