Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
02.02.2010 12:20 - Кой назначава и уволнява в правителството на Борисов?
Автор: meto76 Категория: Политика   
Прочетен: 3441 Коментари: 10 Гласове:
5


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Кадровият проблем на кабинета се задълбочава прекалено бързо Петьо Цеков
  image  

Петьо Цеков

 

Проблемът на Борисов с кадрите явно става неконтролируем като ядрено делене в атомна бомба. Едва сварил Бойко да ги назначи, и те му бягат. Някои се изпариха още след етапа номинация - без да дочакат дори да заемат пост. Откъде се появи проф. Илиян Михов и накъде отлетя? Защо Кольо Парамов бе съветник на премиера за пет дни? Може ли да има правителство, в което две ключови назначения се обявяват и оттеглят в рамките на седмица... Направо не разбирам къде спят букмейкърите, та не приемат залози за това кой колко време ще се задържи в кабинета? Такива пари можеха да изкарат от премиерската непредсказуемост.

В цялата мелодрама около издигането и падането на хората

 

няма никаква сериозна логика

 

- нито защо ги назначават, нито защо напускат. Има някаква пресилена експресивност като в турски сериал. И ако не ставаше дума за държавно ръководство, щеше да е забавно.

Наскоро Борисов почти се сравни с мениджъра на "Манчестър Юнайтед" сър Алекс Фъргюсън, за да оправдае необходимостта от рокади по политическите върховете. Премиерът с право отбеляза, че нови фигури се появяват в политиката, когато старите не си вършат добре работата. Въпреки това гениално съждение, така и не стана ясно кои от фигурите в кабинета не си вършат работата, че се налага да идват свежи подкрепления.

Не се изясни и още един важен момент - кой предложи въпросните хора за въпросните места. Дори и най-запалените фенове на Борисов едва ли смятат, че той е наясно с макроикономиката и творческата й интерпретация от сингапурския професор Михов. Нито че следи изкъсо финансовите фантасмагории на Кольо Парамов. Безспорно тук има външна намеса. И е важно да се знае чия е тя, защото само така можем да стигнем до отговора на другия важен въпрос в мелодрамата -

 

заради кого си тръгват тези хора

 

Едва ли в основата и на това е премиерът. Той би дал шанс на хората, които номинира. Щом толкова много ги иска, щом толкова е уверен в качествата им, би ги оставил да поработят, преди да ги оттегли. Борисов многократно е казвал, че хората в екипа му имат право само на една грешка. Но Михов и Парамов дори не успяха да сгрешат.

Ако приемем, че Борисов не познава чуждоземни професори и държи на екипа си, бързо може да стигнем до неособено приятния извод, че премиерът ни нито сам назначава, нито сам уволнява в това правителство. Тогава?

 

Кого слуша Борисов?

 

Логично е да предположим, че щом става дума за назначението на топикономисти, Борисов се е допитал до вицепремиера си Дянков (странно или не - той все още работи в правителството). Само че фискалният терминатор не познава сингапурския професор. Премиерът и вицето му говореха за екипност, но Михов каза: "Аз г-н Дянков не го познавам лично, говорили сме по телефона един-два пъти, по имейл сме си разменяли съобщения". Изключително трудно ми е да повярвам, че Дянков познава и Кольо Парамов. Та той, Дянков, ежедневно доказва, че не знае нищо за никого в тази страна. Но пък със сигурност не би желал да има конкуренция за сърцето на генерала и оглавява списъка на хората, на които им е изгодно в кабинета да няма други икономисти от и извън всякакви международни топкласации.

От друга страна, в атаката срещу проф. Михов най-активни бяха хората от "Синята коалиция" - спор няма. Те интерпретираха както си знаят негови думи за валутния борд, за курса лев-евро и т.н. Без дори да си отвори устата, Михов бе изкаран рушител на борда, убиец на лева и противник на еврото едновременно. Сините заключиха, че неговата номинация е опасна за страната, и Михов си събра багажа, още преди да го е разопаковал. "Кольо Парамов е по-опасен от Илиян Михов", заяви съпредседателят на "Синята коалиция" Мартин Димитров и след час Парамов хвърли оставка.

Наивно е да се смята, че Борисов ще предаде двама свои, защото така са му казали от СДС? Спомнете си какво стана с РЗС, когато Яне влезе в конфликт с Бойко. Спомнете си и всички изказвания на премиера: "Готов съм. Щом не ме подкрепяте, отиваме на избори". Така че съм склонен да мисля, че Бойко Борисов би бил шута на всеки, който не му отърва. И би го направил, без да се замисли дълбоко. А тук нещата са много дълбоки.

В цялата пиеска има още едно странно съвпадение. В случая с Михов СДС

 

провидя зад гърба му някакви олигарси

 

В случая с Парамов самият той провидя някакви олигарси зад гърба на СДС. На всичкото отгоре Симеон Дянков също заговори за атака от страна на олигарсите - в неговите невчесани мисли имаме неизвестен извършител, който със сигурност е олигарх, който дебне от засада. Накратко - олигарсите се борят срещу Михов, Парамов, Дянков... Двама паднаха, третият още се крепи. Титанична и съвсем логична битка! Ако не се взема предвид един малък, но съществен детайл - човекът, който привиква тия юнаци в кабинета, а после ги маха, е все един и същ - Бойко Борисов. Той къде е в олигархическия пъзел?

 

Маша ли е или последен бастион?

 

Ако не отговори на тези въпроси, Борисов рискува да повтори съдбата на Иван Костов. Спомнете си какво правеше Командира преди няколко години - назначаваше и уволняваше вкупом, без много обяснения. Накрая уволнените станаха толкова много, че започнаха да се сдружават и да стрелят по Костов. А в СДС не останаха хора, които могат да бъда назначени.

Винаги е тъжно, когато грешките се повтарят.

  image  

Ако Борисов и Дянков действаха като екип, щяха поне да защитят хората, които лансират.


http://www.segabg.com/online/new/articlenew.asp?issueid=4935§ionid=5&id=0000901



Гласувай:
5



1. анонимен - някакъв шизофреник ще да е ..
02.02.2010 13:03
полярни забежки Р. Желева - Кр Георгиева, Михов-Парамов..
обаче Цецка е незаменима..
Сн С
цитирай
2. meto76 - Цецка и Фидосова са ми любимките.
02.02.2010 13:20
Цецка и Фидосова са ми любимките.
цитирай
3. анонимен - а да и Фидосова ... такава одухотвореност!
02.02.2010 13:24
тя не е ти ли е колега от СУ?
Сн С
цитирай
4. meto76 - Фидосова е завършила в Монтана ф...
02.02.2010 15:30
Фидосова е завършила в Монтана филиала на УНСС.
цитирай
5. анонимен - е отдъхнах си..
02.02.2010 15:54
поне не е СУ..но и там нещата не са добри
Сн С
цитирай
6. loran - турски сериал
02.02.2010 19:25
турски сериал - ama v bg variant;;0
цитирай
7. анонимен - министър
02.02.2010 19:28
Цветелинка е кадровика там
цитирай
8. meto76 - Цветелинка е кадровика там Мъж ...
02.02.2010 19:58
анонимен написа:
Цветелинка е кадровика там

Мъж под чехъл ще излезе Бате Бойко.
цитирай
9. анонимен - Aftuurrre, mnogo dobre. Drugo si e kato sposoben 4ovek napise nesto na kirilica, i bratiata praviat spoko pred narodnata biblioteka, bravo za tekstyt.
02.02.2010 21:19
Afturee, pyrvo zemi posyvetvai Borisov ili da izleze izpod mosta, zastoto bombandirovkite otdavna sa spriali i ve4e vseki sipe razum, ili da si mahne pojarnikarskata kaska akyl mu davat horata i nema, be nema ot kyde da mine.
Diankov, da si go zomat tam onezi deto sa go turili na 296 mesto w klasaciata na ubiicite na US ekonomikata.
Na mihov lekciite mu s Siniokur sa po-vajni ot IDEITE NA GERB- da si odi i on!
Samo syjaliavam za Jeleva Rumania-tolkoz bese sposobna spored Boreto a te da zemat da mu kazat 4e e typ stoto e viadial u neia sposobnost.
mrazim towa polojenia: prieha nasiat premier na priem da mu kajat 4e prydla e Jeleva.
цитирай
10. анонимен - lele male Ignatov gori. koi nomer ...
02.02.2010 23:19
lele male Ignatov gori.

koi nomer pod red e tazi preletna ptica
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: meto76
Категория: Политика
Прочетен: 14611157
Постинги: 4396
Коментари: 12131
Гласове: 9761
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930