Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
18.02.2010 22:55 - Дарина Павлова: "Не съм убила сестрата на мъжа ми", но ние сме длъжни да се съмняваме
Автор: meto76 Категория: Политика   
Прочетен: 4091 Коментари: 3 Гласове:
1

Последна промяна: 18.02.2010 23:13


Дарина Павлова: Не познавам Наталия! Пратих да вземат и да ми доведат съпруга й Филип! 18 февруари 2010, 14:22 Драма image Дарина Павлова, малкият Илия-Калоян и Павел Найденов преди години бяха задружно, щастливо семейство - Г-жо Павлова, как научихте за тази трагедия? - От новините, от местните новини, от телевизора. - От колко време Славка живееше в Щатите?
- Тя пътуваше между България и Щатите. Мисля, че през последните две години живееше повече в родината. Така че нямам много контакти с нея. Не сме се чували през последните две години. Дори не знам кога се е върнала да живее в Щатите. Разминавахме се, защото пътувам и аз често.

- Славка споделяла ли е, че има проблеми?
- Не съм се виждала с нея от 2 години, даже повече. Аз пътувах постоянно, нямаше ме. Чували сме се от време на време. Знам, че се ожени за Фильо. Сега съм потресена, това е нечовешко, думите ми не стигат.

- Можете ли да предположите каква е причината за убийството й?
- Нямам представа. Нищо не знам. За мен е шок. Още не мога да възприема, че това е истина. Какво да ви кажа? Наистина нямам никакви предположения. Славка си живееше нейния живот. Успях да се свържа със съпруга на Славка. Отседнал е при приятели в Балтимор. Пратих да го вземат да дойде при мен. Тази новина е толкова шокираща, че не знаех какво да правя. Съпругът на Славка също е в шок. Когато пристигне у нас, ще говорим. Следя новините, казват, че е задържана Наталия Уилсън и е обвинена за убийството. Оттам нататък всичко е в ръцете на полицията, следствието и съда.

- Приятелката й Росица Пенева изказа теза в България, че вие сте познавала Наталия Уилсън?
- Не знам коя е Росица Пенева, не знам каква е. Не искам и да я знам. Боже Господи! Не е истина! Името на Наталия го чух от новините. От телевизията разбирам, че е втората жена на Лестър. Даже не знаех, че първият съпруг на Славка е женен.

-
Свъкър ви Павел Найденов твърди, че двете се познавате?!
- Не знам какво е казал, но няма такова нещо, моля ви се. Той е толкова съкрушен, че...

- Какъв е бил Лестър на Славка, него познавате ли?
- Представяше го като свой съпруг, не знам. Не съм виждала брачен сертификат. Водила го е вкъщи. Били сме заедно и в България, и в Америка. Кротък, благ и нормален човек.

- Защо се разделиха?
- Не знам. Тя се премести да живее в България. Дори не знам кога се е върнала в Щатите, преди колко време.

- А що за човек е съпругът й Филип?
- Много свястно момче. Много съжалявам, че това му се случи.

- В България се завъртяха спекулации около завещанието на г-н Илия Павлов - вие какво получавате, г-жа Славка Найденова какво получава? Заговори се, че през май 2009 г. парите, които тя е трябвало да получи, са спрени. Вие имате ли информация за нещо подобно?
- Завещанието се държи от доверени адвокати. Те определят кой, кога и какво получава. Аз не контролирам това в никакъв случай. Нямам влияние върху тях.

-
В България ли са тези адвокати?
- Не. Това е частна информация.

- Вашите деца разбраха ли вече за трагедията с г-жа Славка Найденова и сина й Пол? Страхувате ли се за тях?
- Тя им е леля. Много зле реагираха, не са добре, нито аз. Казах им това, което се е случило. Притеснявам се как психически децата ми ще приемат такава новина - как близки от семейството са убити по толкова жесток начин. Това е рана, която ще остане в сърцето за цял живот. Притеснявам се за близките си, за свекър ми. Не се преживяват лесно такива новини. Ако се потвърди, че тази Наталия го е извършила, тя е психопат - не може нормален човек да го направи.

-
Децата ви поддържаха ли контакт с Пол?
- Преди - да. Но тогава Пол беше много мъничък. Идваше ни на гости във Вашингтон. Но после семейството му се прибра да живее в България.

- Пол знаеше ли български?
- Да, знаеше. Той беше толкова сладко, жизнено, много слънчево дете. Много ми е тежко.

- Чухте ли се със свекър си Павел Найденов?
- Да, обадих му се, като разбрах новината, макар че не можех да повярвам. Казах му: "Татко, случи се най-ужасното нещо, но трябва да се държим, да бъдем заедно в голямата мъка". Той е съсипан, не е на себе си.

- Успя ли мъжът на Славка - Филип, да дойде при вас?
- Да, уреждаме заедно формалностите за транспортирането на телата на Славка и детето в България. Това е по желание на съпруга й и най-вече на свекър ми.

-
Къде ще бъде погребан Пол?
- Говорих с Лестър. Потресен е. Той е съгласен, че детето трябва да бъде при майката. И ако трябва да даде някакви разрешения, ще го направи.

- Как се чувства Филип?
- Не е на себе си. В шок е. Не може да говори, не може да спи. Непрекъснато пуши. Той не се е срещал с Лестър, докато е бил тук, не е виждал и тази жена Наталия.

- Казвал ли ви е, че Славка е била заплашвана?
- Не. Нито са имали пререкания помежду си. Филип мисли, че Славка не познава Наталия. В момента полицията издирва кой е закарал убийцата. Защото тя е отишла по някакъв начин до къщата на Славка. После - как си е тръгнала. Всички тези детайли в момента се изясняват.

-
Говори се, че Лестър е имал тъмно минало...
- Не ми се вярва, защото сега се търсят какви ли не неща. Не ми се вярва. Почти съм 100% убедена, защото беше изключително свястно момче.

-
Знаете ли по какви версии работи следствието?
- Не. Предполагам, че тази Наталия е просто психически нестабилна, за да извърши такова нещо. Тя се е прибрала вкъщи и е излъгала Лестър къде е била. Но полицията установява по нейния мобилен телефон, че е била в къщата на Славка, и тя си признава после.

- Признала ли е, че е извършила убийството?
- Не знам.

- Ще се върнете ли в България за погребението?
- Не мога да ви кажа. Децата ми ходят тук на училище. Искам първо да видя документите. Аз движа всичко тук - адвокати, погребално бюро, всичко, което трябва да се направи. Филип не говори английски. А и не е в състояние да прави каквото и да било. Чакам полицията да ми даде разрешение за транспортирането на телата. Това ще отнеме поне 3-4 дни.

- Кой ще поеме разноските по транспортирането?
- Аз. Това е най-малкото, което мога да направя. Това е човещина и морално задължение. Даже не искам да го дискутирам. Децата ни са първи братовчеди. Две нощи не мога да спя да мисля какъв изверг трябва да си, за да посегнеш на живота на една майка и на едно детенце. Това може да го направи само психично болен човек.

- А дали Наталия наистина не е зле психически?
- Много е вероятно. Не мога да разбера как един човек може да има доверие по интернет, за да си вкара някого в къщата и да се ожени за него. Лестър е наистина много добър и наивен, за да не може да преценява.


Павел Найденов: Тая Наталия се познаваше добре с Дарина!

- Как научихте страшната новина?
- Обадиха ми се журналисти в 5 сутринта да ме питат дали е вярно. Казаха ми, че срещу дъщеря ми е имало покушение, което е завършило със смърт. Просто не знам, толкова ми е тежко. Веднага се обадих в САЩ, но дъщеря ми не отговаряше. Оттогава досега научих единствено, че са я разстреляли в къщата й и това е. Пуснала е в къщата си една жена. Били познати. Онази казала, че иска да ползва банята. Може би тя същата е разстреляла Славка и детето.

- От полицията в САЩ съобщиха, че 47-годишната Наталия Уилсън е обвинена за двете убийства. Вие познавате ли тази жена?
- Славка ми е казвала за нея. Рускиня е и е съпруга на Лестър, първия мъж на дъщеря ми. Но не знам каква е подбудата й, ако е стреляла тя.

-
Ревност?
- Не знам. Може и някой да й е платил. Може да е с цел грабеж. Може и да е поръчка. Всичко може...

- Какви бяха отношенията на дъщеря ви с първия й съпруг?
- Лестър беше добро момче. С недвижими имоти се занимаваше. Като съпрузи нещо не си паснаха, не им съвпаднаха характерите. Но той беше през цялото време добронамерен. Не е преставал да се грижи за детето. Ходеше у тях, помагаше, водеше Пол на училище и тъй нататък.

-
А вторият съпруг на Славка?
- Филип. Те се ожениха скоро, той беше в процес на устройване със зелена карта в САЩ. В деня на убийството се е прибирал с метрото и са се чули със Славка - тя да го посрещне с колата, защото спирката е далече от къщата им. Тя обаче не го посрещнала, както се уговорили. Той й звъннал, тя не вдигнала телефона. Между двата техни разговора е станал разстрелът. Тя е била мъртва, когато той я е чакал... Като вижда, че я няма, той се обажда на един българин там, който им помага. Двамата с колата му отиват в къщата заедно, отварят вратата и виждат... телата.

- Вие кога се чухте за последно с дъщеря си? Тя познаваше ли се с новата съпруга на бившия си мъж Наталия?
- Преди 4 дена. Говорихме си нормално, както винаги. Ежедневни неща си говорихме, нищо особено. “Как е Пол?” “Ходи на училище, учи се добре.” Той е втори клас там. Това е. Тя ми обясни, че готви, след малко щели да сядат да вечерят. Славка познаваше Наталия, тя е рускиня. Ходи да чисти по домовете на разни американци и така си изкарва парите. На 47 години е, едва ли ще може да има деца. Малко е възрастна.

- Не ви ли е споменавала тя по-рано за някакви неприятности, за тази Наталия?
- Тая Наталия се познава добре с Дарина (вдовицата на Илия Павлов - б. а.), приемана е в къщата й.

- С Дарина чухте ли се днес? Тя също живее в Щатите.
- Не съм. Не сме имали разговор. Тя и няма навика да ми звъни често. Не ми е до това, да се чувам с нея, разберете ме.

- Дарина дали не ви е сърдита заради онова интервю, в което вие май допускате, че може тя да е поръчала убийството на сина ви?
- Тя винаги ми е била сърдита. Пък и Славка не поддържаше в последните години никакви отношения със снаха си.

-
Допускате ли, че убийството може да има общо с бизнеса на Илия Павлов?
- Не, няма за какво. Славка беше извън този бизнес. Тя за малко работи в корпорацията, след това замина за САЩ заради детето, за да може да учи там в американско училище. Тя си има къща и живее там с новия си съпруг Филип. Той си работи, тя се занимава с нейните си неща и така.

-
Какво бихте искали да се напише за дъщеря ви и за внука ви в деня на смъртта им?
- Ами какво?... Бяха прекрасни деца. Бяха... (Замълчава, сдържайки сълзите си.) Ето тук до мен е Росица Пенева, една тяхна сътрудничка, приятелка, нека вместо мене тя да каже.
Росица Пенева: “Славка беше по образование ландшафтен инженер. Завършила е Лесотехническия университет. Изключително фин и скромен човек. Живееше много скромно в едно градче, сателитно на Вашингтон. Имаше и една къща в град Александрия, пак до Вашингтон, която даваше под наем. Не пушеше, не употребяваше алкохол. Беше творческа личност, имаше различни проекти. В “Мултигруп” помагаше на брат си и се грижеше за ландшафта... Брилянтна майка беше. Имаше много силна връзка с детето.

А Пол беше наистина прекрасно дете! Говореше и български, и английски перфектно. Голяма част от детството му е минала в България. А животът на Славка беше едно ежедневно пътуване от България до Америка... Телефонни разговори, самолети...”



НАСЛЕДНИЦИТЕ НА ИЛИЯ ПАВЛОВ

Малката дъщеря Паула омагьосала Берлускони

18-годишната Паула, която е малката дъщеря на покойния бос на MG Илия Павлов, успя за нула време да разбуни Европа. Родената в САЩ красавица се прочу, след като накара италианския премиер Силвио Берлускони да се изчервява всеки пък, щом я види. Берлускони въздишал по красотата на момичето и дори отбелязал това в разговор с тогавашния български премиер Сергей Станишев на среща в Брюксел. "Паула наистина е много красива. Много хубаво момиче! Направо на фея прилича. И е много умна. Завърши с отличие гимназия, много е напред с материала. Дано е жива и здрава!", казал тогава дядо й Павел Найденов. Паула е одрала кожата на майка си Дарина Павлова, с която има много силна връзка. Дъщерята на Илия Павлов е артистична от малка и се увлича по театралното изкуство. Въпреки това за нея се знае малко, тъй като тя напусна България окончателно, веднага след смъртта на баща си. Оттогава живее в САЩ. Заради хубостта си г-ца Павлова отрано е забелязана от бдителни продуценти. Предлагали са й кариера дори в Меката на киното Холивуд. Според запознати майката Дарина Павлова обаче категорично се е противопоставяла на желанието на Паула да стане актриса. Казвала е, че ще се бори против увлечението й, докато малката все пак я слуша. Обича да свири на пианото, което баща й Илия Павлов й купува и занася в Америка, за да й напомня за България. Като дете Паула е пробвала да свири на барабани, но по-късно пак се върнала към пианото. Ходила е и на модерни танци. Има награди и като модел за най-добро представяне в телевизионна реклама.

Голямата Венцислава наследила бизнес нюха на баща си

Голямата дъщеря на Илия Павлов – Венцислава, пък е наследила бизнес нюха на баща си и още отсега близки до експрезидента на "MG Корпорация" твърдят, че тя може успешно да защити семейните интереси в MG. След покушението на Илия Павлов веднага се заговори, че момичето е удивително копие на амбициите и интелекта на баща си. 27-годишната дива е първото дете на бизнесмена от първия му брак. След като Илия и Дарина минават под венчилото, той поверява възпитанието на Венци на втората си съпруга. След убийството на баща си, Венцислава завършва бизнес и мениджмънт в елитния "Джорджтаун юнивърсити". Всяка ваканция през време на следването си наследницата на един от най-богатите българи е работила, за да печели пари. Била е дори продавачка в супермаркет. След дипломирането си специализира търговия с недвижими имоти. Наскоро се премества да живее в Ню Йорк, където започва собствен бизнес. "Работи в кантора за недвижими имоти, взима добра заплата. Чух, че има приятел, югославянин", разказва дядо й Павел Найденов. Двамата са се намерили като студенти в Ню Йорк. От няколко години Венцислава живее отделно от Дарина. Двете обаче се чуват непрекъснато.

Илия-Калоян залага на каратето

Илия-Калоян е най-малкото дете на експрезидента на "MG Корпорация". Също като по-големите си сестри Илия-Калоян е роден в САЩ. Неговите интереси, за разлика от сестрите му, не са насочени нито към изкуството, нито към бизнеса. 13-годишното момче от малко се увлича по спорта и може би затова е наричан с усмивка "непокорното шило в семейството". Тренира карате, но през последните няколко години се увлича и по футбола. Дядо му Павел Найденов му вика Илийчо. "Много е добре момчето. Води общофизическа подготовка много активно. Насочил се е към футбола", разказва бай Павел. Възрастният човек с гордост допълва как Илия-Калоян играе в гимназиалния отбор по футбол. "Какво искате да ви кажа - става дума за дете без баща и това се отразява на неговото самочувствие", заключва дядото.


http://www.blitz.bg/article/16448


ИНТЕРЕСНА СТАТИЯ, КОЯТО ПОКАЗВА КАК СЕ Е БИЛА РОДАТА ЗА НАСЛЕДСТВОТО СЛЕД СМЪРТА НА ИЛИЯ ПАЛОВ.
http://www.temanews.com/index.php?p=tema&iid=402&aid=9645


Славка Найденова получавала пожизнена рента всеки месец по завещание от покойния й брат Илия Павлов. Сумите били спрени през май м.г. и оттогава Славка започнала да изпитва финансови затруднения. Това разказа вчера нейната приятелка и сътрудничка Росица Пенева.

Рентата била от няколко хиляди долара месечно и трябвало да се изплаща от снахата Дарина Павлова, която - заедно с децата, получила цялото наследство на шефа на “Мултигруп”.

Преди години Славка и бившият й съпруг Лестър купили общи имоти, за да ги дават под наем. Заради кризата и този бизнес западнал. Отделно от това - през 2005 г., Славка регистрирала в София фирмата за недвижими имоти “Бинка пропъртис-България” и туроператорската “Стар обрит травъл”. Купила два нови имота у нас, които дала под наем. Росица Пенева станала нейна сътрудничка и поела грижите за международната кореспонденция и за контактите на Славка в София.

Росица, която познава добре и бившия съпруг Лестър, заяви пред БНР, че не приема версията за ревност на жена му Наталия към Славка. Наталия имала голяма дъщеря от предишен брак, която живеела отделно, макар и близо до новото семейство на майка си. При срещите си с Росица Лестър изобщо не говорел за Наталия, още по-малко пък споделял за някакви негативни отношения между тях.



Тагове:   Илия Павлов,


Гласувай:
1



1. meto76 - http://www. blitz. bg/article...
18.02.2010 23:06
http://www.blitz.bg/article/12749
цитирай
2. meto76 - Бащата на Илия Павлов - Павел Най...
18.02.2010 23:07
Бащата на Илия Павлов - Павел Найденов: Снаха ми Дарина е циганка!
10 ноември 2009, 14:39



Найденов чул уговорка за любовна среща между вдовицата на Илия и висаджията Жоро Илиев
Снахата Дарина и управителката на фирмите на Илия Павлов Бояна Попова са сред хората, които бащата на Илия Павлов - бизнесменът Илия Павлов, подозира за поръчители на убийството на сина му. Дарина имала интерес мъжът й да умре, тъй като преди това имала наложен от него лимит на харчовете и начина на живот. Няколко месеца преди Илия да бъде застрелян, той направил завещание в Швейцария в полза на жена си, така че тя имала мотиви да го поръча за отстрел. Бояна пък била виновна, тъй като, според Найденов, знаела за предстоящата ликвидация на шефа си, но не го предупредила. Дарина Павлова и Бояна били задействали връзките си в американското посолство и оттам не давали виза на бай Павел, който гори от желание да види внуците от сина си и от щерка си Славка, която също живее в Страната на неограничените възможности. Сега Дарина държала 75 процента от капиталите на покойния си съпруг, Бояна имала 20 процента, а останалите 5 процента били на Найденов, но

той не получавал дивиденти от известно време.

"По едно време се бях ядосал и си казвам: "Ще взема да ида да я застрелям Бояна!", признава си някогашният ресторантьор.
"Снаха ми не си идва, защото я е страх да не я отвлекат в България", твърди бай Павел. "Баща й е много болен, но тя пак не си идва. Пък и той не й е истински,

чувал съм, че е осиновена, взета е от роми!"


Павел Найденов бил наясно и с любовната връзка на палавата си снаха с висаджията Жоро Илиев, когато мъжът й още бил жив.

"Тя е много, много елементарна жена. Само може да се смее и това. И това е!",

категоричен е бащата на Илия Павлов и твърди, че веднъж с ушите си чул как Дарина си урежда среща с Жоро Илиев.
цитирай
3. анонимен - android photography app
17.02.2012 19:51
uninstall acrobat reader 9 acrobat reader http://oxydduv.hostingsociety.com/acrobat-9-standard.html acrobat 9 standard
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: meto76
Категория: Политика
Прочетен: 14617308
Постинги: 4396
Коментари: 12131
Гласове: 9761
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930