Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
02.03.2010 22:24 - Има ли Първанов имоти по света? Нямаме бърза работа, ще почакаме 2 години и ще разберем
Автор: meto76 Категория: Политика   
Прочетен: 800 Коментари: 0 Гласове:
1



Има ли Първанов имоти по света? Нямаме бърза работа, ще почакаме 2 години и ще разберем Президентът Първанов поиска оставката на вицепремиера и министър на финансите Симеон Дянков, понеже в шоуто на Иван и Андрей в отговор на въпрос дали държавният глава е “млад милиардер” той каза – цитат - “не е млад, определено”. Водещите припомниха по-раншно изказване на Дянков, според което Първанов има имоти в САЩ, Европа и Дубай. Дянков отрече да е казвал някога такова нещо.

ГЕОРГИ ДАСКАЛОВ

Та заради този диалог президентът поиска Дянков да изясни своята позиция и да докаже твърденията си, в противен случай да подаде оставка. Това, което каза Дянков, не е трудно за доказване – гледа се рождената дата на Първанов, вижда се, че е 28 юни 1957 година и според сметката излиза, че към датата на изказването е на 53 години. Т.е., по общоприетите стандарти президентът не е престарял, но вече не е и млад. Дето се вика, време му е да гледа внуци.

В шоуто Дянков не е казал нищо, което би могло да го направи уязвим в юридическия смисъл на думата. Нека президентът, който за 8 години във властта си отгледа солидно лоби в съдебната система, заведе дело срещу финансовия министър и да види дали ще може да го осъди за “накърняващи авторитета на държавния глава внушения”. Ако успее да го осъди, тогава, то се разбира, Дянков трябва незабавно да подаде оставка.

Ако обаче евентуалният съдебен процес се движи със скоростта, с която се движи процесът срещу спонсорите на Първанов Людмил Стойков и Марио Николов за пране на пари и присвояване на средства от програма САПАРД, когато има присъда по него, Първанов вероятно вече ще е дочакал президентска пенсия.

Министърът на финансите има доста трески за дялане, обаче отношението му към президента не е сред тях. Дянков може бъде атакуван за редица неща, като например бездействието спрямо банките, прекалено формалистичния подход при определянето на приоритетните за финансиране сектори, липсата на елементарен политически усет, гоненето на макроикономически резултати за сметка на действия в подкрепа на реалния бизнес и за какво ли не още.

Но не може да бъде упрекван, че не сваля шапка на президента. Понеже това е в духа на разделението на властите, което Първанов, бидейки президент при правителствата на Сакскобургготски и Станишев, беше забравил. В тези времена Първанов си назначаваше хора на всички нива във всички власти, редеше коалиции и политически конструкции и тънеше в политически и медиен комфорт.

Не бива да се забравя, че Първанов буквално уволни журналист от частна медия, който си позволи да намекне, че държавният глава е получи като подарък мезонет в столичен квартал.

Ако сега Борисов се поддаде на натиска и вземе да уволни Дянков, ще има рецидив. Първанов, па и неговите поддръжници ще си кажат, че нищо не се е променило, че той отново командва, уволнява и назначава вицепремиери, както беше при Симеон и Станишев.

Добре ще е да му се покаже, че не е така, най-малкото в името на демократичните принципи.

А що се отнася до това има ли Първанов имоти, остават по-малко от две години до края на мандата, след което няма да е зле, даже ще е задължително съответните служби да се позанимаят с въпроса.

Нямаме бърза работа, ще почакаме.

http://www.ekipnews.com/?p=30449




Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: meto76
Категория: Политика
Прочетен: 14625177
Постинги: 4396
Коментари: 12131
Гласове: 9761
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930