Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
06.03.2010 18:39 - Шефът на разузнаването с рози на юбилея на ДС генерала Любен Гоцев, целият политически и мафиотски елит отдаде чест на кръстника
Автор: meto76 Категория: Политика   
Прочетен: 2362 Коментари: 3 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Шефът на разузнаването с рози на юбилея на ДС генерала Любен Гоцев 6 март 2010, 17:18
image Кирчо Киров с розите

Сергей Станишев и Румен Петков също се отчетоха с букети и пожелания Президентът Първанов и съпругата му не се появиха на 80-годишния юбилей на Любен Гоцев в Парк –хотел Москва снощи. Митичният генерал от ДС, шеф на кръга „Монтерей” специално отложи честването заради него на 5 март вместо на 3 когато наистина е роден, тъй като тогава бе президентският прием за националния празник.

Отсъствието на Първанов обаче бе компенсирано от яка червена кохорта. Сергей Станишев пристигна с антураж и голям букет. С китка бе и бившият вътрешен министър Румен Петков. БСП бе представена и от Михаил Миков, Младен Червеняков, Илияна Йотова, Любен Корнезов, Атанас Семерджиев  и много други белоглави мъже и жени.

Имаше и представители на действащите служби – най-забележителен сред тях бе шефът на Националната разузнавателна служба Кирчо Киров, който дойде с цяла кошница рози. Сред веселите гости бе и Цвета Маркова, шефката на Държавната комисия по сигурността на информацията (ДКСИ), която дава допуск до тайните на НАТО и обикновено не разрешава такъв на бивши десари.

Сред 500-те гости бяха и бившите премиери Димитър Попов и Ренета Инджова, бившият царски министър Милен Велчев, омбудсманът на републиката Гиньо Ганев.

Кръгът „Монтерей” присъстваше в пълен състав воглаве с кукловода си Виктор Вълков. За него и ген. Гоцев се говори, че са дърпали конците на целия демократичен преход в България и че до ден днешен настоящите служби и политици са зависими от тях. /БЛИЦ
image image


http://www.blitz.bg/news/article/72222


    Куйович работи за Любен Гоцев? Маргините искали да ликвидират генерала заради протекциите, които давал на наследника на Фатик.
http://www.hotnews.bg/news.php?id=267


Маргините готвили убийство на о.з. ген. Любен Гоцев, Доктора и бизнесмен от ТИМ
http://www.mediapool.bg/show/?storyid=110554


BG Кръстника 3:
Любен Гоцев - истинският Кръстник
http://knigibg.com/book_inside.php?book_id=8684


Зад аферата "Куйович" изплува кръгът на Любен Гоцев, казва Велислава Дърева
агент Виктор: Искам само да допълня, че Румен Петков също е в играта неговата роля е да накаже служителите разкрили аферата, а комисията "Куйович" има за цел да потули случая, както и да унищожи всички читави документи уличаващи мафията и правителството.

Велислава Дърева в. Стандарт

фото георги николов
- Г-жо Дърева, какви са настроенията в БСП, ще има ли ремонт на кабинета?
- Трудно ми е да открия каквито и да е намерения за ремонт на правителството. Затова мисля, че няма да се случат смени на министри, поне в близко време. Властта е затънала в доста проблеми, някои от които се прави, че не забелязва, от други се дистанцира, а трети са изключително скандални. Върху тези неща е акцентирано вниманието на управляващите.
- Тоест управляващите нямат време да се занимават с промени в правителството?
- Да, нямат време от проблеми. Ремонтът на кабинета е изключително сложно действие за управляващата коалиция, няма как да се извърши еднолично.
Каквото и да иска единият коалиционен партньор, трябва да се съгласят и другите двама лидери. Така че - по-скоро няма да има промени. Отделен въпрос е, че в обществото има недоволство към отделни министри - на бедствията, на здравеопазването, социалната политика, покрай снежната блокада, негативи натрупа и транспортното министерство.
- Групирахте в три категории проблемите на властта - кои са тези, които тя се прави, че не забелязва?
- Първото и най-драстично, което наблюдавахме веднага след Нова година, това бе блокираната от снега държава. За пореден път се оказа, че никой не носи отговорност, че живеем в страната на невинните управници Най-ужасяващото нещо бе случаят със затрупаната под козирката във Варна студентка. Няма виновни, в продължение на 48 часа никой дори не си направи труда да разчисти срутеното и да извади момичето. А кой е допуснал да се натрупа толкова сняг, че козирката да падне? И как е направена тя, с чие разрешение и под чий контрол е построена така калпаво? Ако това бе станало в работен ден, всичко щеше да бъде почистено светкавично, защото иначе банките ще загубят клиенти и пари. Не с презумпцията, че може да има загинал човек, а заради бизнеса.
- В което по принцип няма нищо лошо, нали?
- Няма, но показва, че в държавата ни всеки прави нещо само когато има интерес - личен, партиен, фирмен, без значение. Няма виновни за Варна, за "Алабин", за "Индиго", за Лим... Това е един и същи случай - навсякъде в страната има изтърбушени сгради, надграждани, слагат се безумни козирки, лъскави стъкла и алуминий... Ако стане едно земетресение, половин България ще се срути. Безскрупулна работа.
- Това обаче пак е резултат на управлението, властта трябва да въведе правила и да упражнява контрол?
- Да, естествено. Но очевидно и да има някъде правила на хартия, никой не ги спазва и няма кой да контролира. Това е огромният ни проблем, не дали един министър ще седне в стола на някой друг. Много по-вълнуващо от ремонта на кабинета е повсеместното чувство за безнаказаност.
Липсва моралност в държавата Всяко чудо е за три дни, и ние, журналистите, сме виновни за това, защото скачаме на следващия скандал.
- Много скандали ни сервират, затова. Кои са в групата на скандалните проблеми на властта?
- Случаят "Куйович" най-вече. Скандално е, че има някакво оперативно действие, както го наричат, и МВР издава паспорт и шофьорска книжка на един престъпник. Защото той имал благородното намерение да помогне за залавянето на 4 тона хероин. След което той, разбира се, не помага, а продължава да се занимава със своя бизнес, тоест с наркотрафик и производство на амфетамини на българска територия. Това е скандал - защото се върши от висши офицери от МВР, нарушава се законът. В крайна сметка се оказа, че този Куйович, който години наред открива цехчета за дрога из страната ни, е свързан с бивш генерал от МВР - Ангел Стойчев, ексшеф на 8-мо управление в София до 1989 г. Един от арестуваните при акцията за залавянето на сърбина е синът на ген. Стойчев, дъщеря му пък живяла с прословутия Фатик, след убийството му живеела с въпросния Куйович. Да не говорим, че всеки интелигентен читател на вестници веднага свързва Ангел Стойчев с кръга "Монтерей". Той е собственик на този ресторант, а негов шофьор, докато е началник на 8-мо РПУ, е бил Румен Гайтански - Вълка. Основно действащо лице в "Монтерей" е ген. Любен Гоцев, сред приближените са Софиянски, Маджо... За какво говорим изобщо? Това е мафиотска мрежа от най-чист вид. Парите нямат цвят, това трябва да разбере българинът. Ако някъде има коалиционна политика у нас, това е при тези мафиотски интереси.
Това, че бе поискано да се направи парламентарна комисия по случая "Куйович", е добро решение.
- Никой не вярва, че като се направи парламентарна комисия, ще се разкрие нещо.
- Така е. Но бе създадена и новата агенция по сигурност - ДАНС. Прав беше Бойко Борисов още като главен секретар на МВР, като казваше, че
всяка престъпна групировка си има къртица
във всяко РПУ на МВР. Така е - престъпниците си имат свои хора в полицията, имат си защитниците, имат си собствени политици... Това е мафията - така се роди петата власт у нас. Тя е отровна комбинация от пари, политика, престъпност и "правосъдие".
- Не ни управлява тройна коалиция, а петата власт?
- 18 години е така - управлява ни тази тайна власт, която става все по-явна. Първо тя купуваше политици, после партии, сега избиратели и избирателни комисии. Това е развитието на петата власт. 18 години никой не може да й отнеме властта. Защото парите искат власт за себе си, политиците искат пари, за да имат повече власт - кръговрат. Преливат си пари, власт и влияние 18 години.
- Това не е ли основание за предсрочни избори - да се сменят хората от кръговрата пари-власт?
- Петата власт е навсякъде, битката с нея ще бъде много трудна. Това не е като да издадеш паспорт на Куйович, а висши полицаи да ходят от телевизия на телевизия като цветарки. Излекуването на обществото не може да стане със смяната на едно правителство с друго. Битката с мафията е доста по-сложна, отколкото да щурмуваш парламента. Говорим за 10 януари - щурмът е проста работа, да свалиш едно правителство е дреболия. Хиляди кабинети да сменим, тайната пета власт си стои, това е моделът на управление.
- Явната власт обаче се стреми да оцелее всякак, включително и чрез законопроекти, които да предотвратят стачките. Има ли опасност правителството да падне заради протести?
- За съжаление у нас всеки граждански протест е употребяван за политически интереси. Стачките в 99% от случаите нямат и не постигат синдикални цели. Предложеният неотдавна проектозакон за стачките бе предизвикан, според мен, от желанието да се спре със злоупотребата им за политически интереси. Но пътят към ада е постлан с добри намерения, както е известно.
Що се отнася до бъдещите стачки - няма да доведат до предсрочни избори, защото никой не иска да има такива. Нито от управляващите партии, нито от опозицията. Бойко Борисов може да иска предсрочен вот през пет минути, но и на него му трябва още време.
- Управляващите нямат време да си ремонтират правителството, на опозицията й трябва още време да вземе властта...
- Такава е истината. Никой не иска избори сега, не им е дошло времето. Управляващите ще изкарат мандата си докрай.
- И ще ги избираме по нов избирателен закон, който СДС и БСП ще пишат заедно? Нормализация на политическите отношения ли е срещата на Пламен Юруков и Сергей Станишев, стъпка в общата битка срещу петата власт?
- Малка стъпчица в тази битка. Трябваше да минат 11 години от подписването на документа за национално съгласие на 4 февруари 1997 г., за да проумеят най-после двете партии, че могат да разговарят помежду си. Много е важно да бъде предотвратена покупко-продажбата за следващите избори. Най-накрая политиците и партиите разбраха, че някой ги подменя, при това с тяхното съучастие. На част от политическия елит му омръзна да слуша фразата на Бай Ганьо "всички са маскари". Някои не искат да са маскари.
Няма значение дали това е в името на страната или от чувство за самосъхранение, ефектът от промяната ще е за всички българи.
Юлиана ОНЧЕВА
 
http://clubs.dir.bg/showthreaded.php?Board=coruption&Number=1948472767


Тагове:   мафиотски елит,


Гласувай:
2


Вълнообразно


1. meto76 - Ченге до ченче, мафиот до мафиот, ...
06.03.2010 18:42
Ченге до ченче, мафиот до мафиот, политик до политик, крадец до крадец.Мила моя майнольо.
цитирай
2. анонимен - как! демократи чак републиканци...
06.03.2010 22:45
особено Софиянски
Сн С
цитирай
3. meto76 - http://www. facebook. com/group. ...
07.03.2010 09:07
http://www.facebook.com/group.php?gid=368489401179&ref=search&sid=1050813454.651652326..1&v=info
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: meto76
Категория: Политика
Прочетен: 14613553
Постинги: 4396
Коментари: 12131
Гласове: 9761
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930