Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
25.03.2010 21:30 - Ахмед Доган обвини Валерия Велева в курвалък и изнудване
Автор: meto76 Категория: Политика   
Прочетен: 7587 Коментари: 10 Гласове:
4

Последна промяна: 25.03.2010 21:31

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Доган "застреля" журналист

Снимка: © БГНЕС

Сокола проговори - за да накаже...

Лидерът на ДПС Ахмед Доган се обади публично след дълго мълчание. Най-напред в сайта bnews.bg на Николай Бареков се появи отвореното му писмо до журналистка на в. "Труд", която не назовава поименно. Писмото бе разпространено от пресцентъра на ДПС.

Доган използва писмото, за да заяви за първи път и позицията си за проекта "Цанков камък".  "Труд" пусна разкритието, че лидерът на ДПС е взел от 1.5 млн. лева като консултант на четири хидроенергийни проекта - "Цанков камък", "Доспат", "Горна Арда" и язовир "Тунджа".

След публикацията последва и втора по темата - на Валерия Велева, озаглавена "Парите повличат Доган и ДПС" на 23 март.

Очевидно яростен, лидерът на ДПС наруши мълчанието си и изригна от Боянските сараи.

"Браво, Мадам В!

Съзнателно не общувам с теб от последните парламентарни избори (юни 2009 г). Винаги съм знаел, че не си „моралният стожер" на обществото, за каквато се представяш.

Доколкото знам, само преди месец беше подновила офертата си да ни бъдеш таен PR. Колегите ми бяха наясно, че и понятие си нямаш от PR-стратегии, а с този акт искаш само респектиращо възнаграждение за „добрия тон", който ще имаш в писанията си за нас.

Знам, че не си изключение в това отношение. Но не мога да проумея, кой ти внуши, че можеш да бъдеш моралният рупор на обществото?

А само преди няколко дни, когато започна да провокираш поредната си манипулационна атака срещу ДПС, за един ден ме потърси шест пъти по телефона, и когато не ти отговорих, ми пусна sms, че „можеш да омекотиш и най-тежките удари, които получавам". Браво, Мадам В. Много е яко, нали?

В случая деликатният въпрос е: от колко места ти плащат за подобни „поръчки"? Или, може би, самосиндикално задаваш неприятната ситуация и притискаш само жертвата? Разбира се, срещу цената за „омекотяване на удара". Не знаеш, че това е подсъдно, нали? А за морал, да не говорим...

Когато вчера прочетох сакралните ти заклинания по мой адрес, ми стана забавно, естествено, и интересно. Ако съм в подходящо разположение на духа, бих могъл да ти направя шокиращ психоаналитичен портрет само въз основа на този текст. И той няма да има нищо общо с твоите миш-маш излияния, които са безпринципна смесица от разнородни понятия, които само внушават непоносимост, ненавист, омраза и дори агресивност. А знаеш ли, че и това също е подсъдно. За морал - да не говорим...

В този текст цялата ти същност е концентрирана в началото на въвеждащото ти изречение:  „ този път няма..." Защо, Мадам В, този път няма? Защото не ти плащаме, нали?

От къде идваш и накъде си се запътила, Мадам В? Кой те е упълномощил да се правиш на морален съдник на (и в) обществото? Един съвет. Когато бълваш подобни деструктивни внушения, го прави пред нарочно поставено за целта огледало. Така сама ще прецениш границите на моралния императив във вътрешния си свят, както и съответствието му на външните обстоятелства.

Между другото, имаш интересна история от гледна точка на категорическия императив  (постъпвай с другия така, както с тебе би искала да постъпят). Например, започваш от „политици по пантофи", минаваш пред интимното проектиране на Аз-а в кухнята и спалнята на различни величия (преобразувани в такива маркери - символи, като „гащички", „луксозни апартаменти", „милиони в зелено...", „боянски сараи...", „властта, която разпределя порциите...", „1.5 млн лв от Цанков камък..."), до превъплъщаване в ролята на Касандра, която определя кой какво трябва да прави и кога да си ходи от историята...

Всеки от собствената ти гилдия може да потвърди, че тези пуснати в обръщение семантично натоварени „символи", са върховни моменти в твоето развитие.

Нещо повече. Тези „символни ядра" се превърнаха в организиращи принципи и „скрити параметри" на измъчената ти аналитичност и на престорената ти морална позиция.

И  технологията на правене на собствената ти история е една и съща. Това е методът на подмяната: подменяш предметната реалност (обективният факт) с виртуална реалност (предложения) и върху „новата" основа на предполагаемата виртуалност съграждаш или създаваш всякакъв тип „новини", които в общественото съзнание изглеждат правдоподобни, но по принцип са подвеждащи, невярни или манипулационни.

Например, ти много добре знаеш, че четирите идейни проекта (като предпроектни проучвания) нямат нищо общо с „Цанков камък". Дори тези предпроектни проучвания не са започнали да се реализират; те не са обективен факт. Те са направени като стратегия за развитие на една частна фирма в контекста на европейските реалности.

Но понеже усещаш, че проблемът с „Цанков камък" влиза в полезрението на обществото като част от дневния му ред, съзнателно свързваш предпроектните проучвания за други обекти с един обективен факт - „Цанков камък".

Именно тук е подмяната, Мадам В, и върху тази виртуална реалност с внушени правдоподобни асоциации (свързването на един обект с друг, които нямат нищо общо), започваш да изграждаш политически, икономически, правни и морални тези.

Що се отнася до хидровъзел „Цанков Камък", вярно е само едно. Много хора знаят, че бях идеолог на този проект до намирането на финансова схема за неговото стартиране. Проектът спечели първо място в ЕС по „виртуално финансиране" чрез метода на въглеродните емисии (Протокола от Киото).  След това компетентните субекти бяха други.
Така е, Мадам В...

Явно е, че от време на време изпитваш чувство на вина. Ти си знаеш. Но сигурно не съзнаваш, че комплексът за виновност продуцира агресивност.

Да. От гледна точка на цялостния ти статус, това е нормално. Дерзай! Знам, че имаш слабост към властимащите. Но запомни: накрая всеки трябва да си плати сметката.
Ще се помоля за теб.
Господ  да ти е на помощ!
А. Доган


http://webcafe.bg/id_302484961Тагове:   Доган,   обвини,   Ахмед Доган,


Гласувай:
4


Вълнообразно


1. emil60 - Не съм фен на Доган, но...
25.03.2010 21:45
много добре го е написал, ако е той. Освен това вероятно знае, че много от стилистичните еквилибристики на мадам В, не са нейни, а на нейните помощници, далеч по-добри от мадам В...
цитирай
2. meto76 - много добре го е написал, ако е той. ...
25.03.2010 23:34
emil60 написа:
много добре го е написал, ако е той. Освен това вероятно знае, че много от стилистичните еквилибристики на мадам В, не са нейни, а на нейните помощници, далеч по-добри от мадам В...Той е със сигурност. Двама бивши любовници си разменят любовни писма в медиите.Мед ми капе на душата.
цитирай
3. анонимен - Касандра
26.03.2010 10:16
Просто и двамата одъртяха и стават за смях.
цитирай
4. анонимен - Мадам В
26.03.2010 10:19
Браво на Доган! В прав текст и без недомлъвки-стрелба от упор! Платените и поръчковите материали са публична тайна, а родната ни журналистика от будител на обществената съвест и морал се превърна отдавна в клоаката на обществото!
цитирай
5. анонимен - Чудесно, радвам се ! Най накрая д...
26.03.2010 11:07
Чудесно , радвам се ! Най накрая двама боклука се счепкаха, той мафиот, тя-курва....и така
цитирай
6. анонимен - Джумбюша след развода започна
26.03.2010 13:24
Прощавай авторе, но къде е обвинението в курвалък. Това си е чисто и просто гръмогласен развод с дандании между двамата - Валерия Велева и Ахмед Доган. Нали тя вярно му служешеи го коткаше. А.Доган трябва да си има много добри журналисти, защото голямото журналистическо плюене сега започва. Ако не си е подготвил контранападението, аман му работота. Ще го късат месенце по месенце. А за нас простосмъртните, това си е жив джумбюш. Е, сега му казваме шоу.
цитирай
7. анонимен - Имаше една полупиянска песничка: ...
26.03.2010 15:06
Имаше една полупиянска песничка: " Стар си мили мой Амед, дрът си, не го дигаш веч...." Харема се бунтува. На него му е безразлично кой ще е господаря, стига да е млад и много як.
цитирай
8. анонимен - Валерия и Доган
26.03.2010 17:14
Като е знаел всичко това за Валерия Велева защо е ползвал услугите и ??? То не бяха писания и ахкания колко е велик Доган,то не бяха по чехли и пантофи... А сега се вади мръсното бельо... Само,че и двамата са мръсни,не само Валерия...
цитирай
9. анонимен - Dogan Gibi
27.03.2010 03:15
Ebem ti rqzanata karabina i nebrysnatata chubritza!
цитирай
10. meto76 - Прощавай авторе, но къде е обвин...
27.03.2010 19:38
анонимен написа:
Прощавай авторе, но къде е обвинението в курвалък. Това си е чисто и просто гръмогласен развод с дандании между двамата - Валерия Велева и Ахмед Доган. Нали тя вярно му служешеи го коткаше. А.Доган трябва да си има много добри журналисти, защото голямото журналистическо плюене сега започва. Ако не си е подготвил контранападението, аман му работота. Ще го късат месенце по месенце. А за нас простосмъртните, това си е жив джумбюш. Е, сега му казваме шоу.


Поръчковата журналистика си е чист курвалък.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: meto76
Категория: Политика
Прочетен: 14040788
Постинги: 4396
Коментари: 12131
Гласове: 9761
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Март, 2023  
ПВСЧПСН
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031