Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
06.04.2010 12:48 - "Стандарт": Орешарски, Гагаузов, Чакъров също ще бъдат обвинени
Автор: meto76 Категория: Политика   
Прочетен: 807 Коментари: 0 Гласове:
1



"Стандарт": Орешарски, Гагаузов, Чакъров също ще бъдат обвинени 06.04.2010 09:57 Всеки, който е пипал в кацата с меда, ще понесе отговорност, заяви министър-председателят Бойко Борисов   image 

Пламен Орешарски, Асен Гагузов, Джевдет Чакъров бяха министри в правителството на С. Станишев

Още трима министри в правителството на Сергей Станишев скоро ще бъдат обвинени от прокуратурата.

Те са бившият финансист № 1 Пламен Орешарски, бившит министър на регионалното развитие и благоустройството Асен Гагаузов и бившият министър на околната среда и водите Джевдет Чакъров, съобщава днес в. "Стандарт".

Още преди ареста на бившия военен министър Николай Цонев данните за бъдещите обвинения били предоставени на главния прокурор Борис Велчев лично от премиера Бойко Борисов, разказали източници на вестника от Министерския съвет.

Като сключили неосигурени с финансиране договори за общо 2,150 млрд. лв. тримата от правителствотона тройната коалиция БСП-ДПС-НДСВ са погазили закона за държавния бюджет и сега трябва да понесат санкции.

Ако трябва, ще разпитаме и бившия министър-председател Сергей Станишев по делото за 148-те договора, сключени от предишния кабинет, без да има финансиране, каза за "24 часа" софийският градски прокурор Николай Кокинов миналата седмица.

  "В момента се прави проверка дали контрактуваните договори от предишни министри могат да се анулират. До петък ще има яснота и какви са нарушенията по обществените поръчки и тогава ще бъдат взети необходимите мерки", коментира пред "Стандарт" вицепремиерът и вътрешен министър Цветан Цветанов.

Миналата седмица строителният министър Росен Плевнелиев обяви, че е анулирал анекси на предшественика си Гагаузов за около 300 млн. лева.

Нона Караджова, министър на околната среда, също успя да развали част от договорите на предшественика си от ДПС Чакъров, за които няма осигурени пари в бюджета.

"Службите влязоха в ритъм, разработките вървят, прокуратурата събира кураж, арести ще има навсякъде", каза снощи в Пловдив премиерът Бойко Борисов.

Борисов подчерта, че службите ще преследват всяко неправомерно разхищение на народни пари. "Аз за това почти всеки ден правя арести, защото това е най-добрата възпитателна мярка за народа - да видят в затвора тези, които са го ограбвали", отбеляза още премиерът.

А по повод ареста на бившия воненен министър Николай Цонев министър-председателят заяви: "Мисля, че това нито е първият министър, нито ще е последният... Затова се радвам, че този път службите успяха да документират как всъщност се провалят делата".

исля, че съм се произнесъл за тройната коалиция - че тя е пагубна и престъпна. Когато разменихме реплики с президента, имах това предвид - приветствам, че се интересува от всички мерки, които правим. Но защо не го е правил последните пет години?

Надявам се, този път всички да си получат и възмездието, и справедливостта, която хората искат... Всеки, който е пипал в кацата с меда, ще понесе отговорност", заяви Борисов.

http://www.vesti.bg/?tid=40&oid=2888931

още по темата image Съдът остави в ареста Николай Цонев и останалите image 432 | image31537 Е, няма такава наглост image 2 | image7683


Тагове:   обвинени,   Орешарски,


Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: meto76
Категория: Политика
Прочетен: 14627622
Постинги: 4396
Коментари: 12131
Гласове: 9761
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930