Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
08.04.2010 15:33 - Евтин популизъм или лудостта на един премиер
Автор: meto76 Категория: Политика   
Прочетен: 14606 Коментари: 39 Гласове:
3

Последна промяна: 08.04.2010 19:31

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Евтин популизъм или лудостта на един премиер   Сряда, 07 Април 2010 19:40 Публикувано от Николай Михайлов

image 

Днес премиерът на България Бойко Борисов се закани да развали сделките за приватизация на електроразпределителните дружества. Намерение, повече популистко и играещо по тънката струна на шантавия български манталитет, отколкото подплатено със здрав разум и държавническо мислене.

Несъмненно премиерът се е целил отново в прословутия си рейтинг, разчитайки на недоволството на народа спрямо чуждестранните изедници от E.ON, EVN и CEZ, наливайки масло в огъня с приказките си за неимоверно високите цени и видите ли скритите печалби и невнесени дивиденти в държавния бюджет.

Само, че по стар, изпитан принцип премиерът Борисов скри огромна част от истината в името на популизма и едничкия си рейтинг, който му е останал да го крепи. Истнина, която не е приятна за Борисов и която не му върши работа в поредното безумно начинание. А тя истината е елементарна.

Тези прословути електроразпределителни дружества бяха продедени в открита процедура и бяха постигнати едни от най-високите цени по отношение на абонат. Продажбата бе извършена съгласно изискванията на Европейския съюз и абсолютно по правилата. Това се потвърждава и от казанато Енрико Виале, изпълнителен директор на „Енергийна компания Марица изток 3“, която е собственост на италианския енергиен концерн „Енел“, който тогава не успя да се класира и закупи пакет от ЕРП. Оставяме настрана факта, че в бюджета на страната влязоха 693.2 млн. евро. В страната влязоха сериозни Евролейски енергийни компании и сериозни инвеститори, което бе положителен знак и за останалите играчи на инвестиционния пазар.

Колкото до цената на електроенергията за която днес премиерът Борисов говори надълго и нашироко, то отново еврин популизъм и дрънкане на ръждясали оръжия. И естествено много лъжи и тотално скриване на истината. Интересно, защо господин премиера спести на медиите и гражданите на страната, че цената на електроенергията в България не се определя от компаниите, собственици на електроразпределителните дружества, а от Държавната комисия за енергийно и водно регулиране. Простата и елементарна истина е, че тези цени, срещу които днес премиерът Борисов подскачаше и се пенеше, че са високи, в действителност са държавно регулирани цени. Хм, и сега какво - държавата определя високите цени и след това сама скача срещу тях. На мен лично това ми изглежда идиотско тъпо, но явно, че е изгодно за да му се вдига ....... рейтинга на премиера.

Колкото до прословутите дивиденти - отново евтин популизъм, граничещ с лудост. Господни Борисов, държавата все още има 33% собственост в тези дружества, има представители в управителните съвети. Ами на мен ми намирисва на некъдърност на държавата и нищо повече.

Та така, в името не евтиния популизъм и в гонитба на рейтинги премиерът Борисов спести много истини и безочливо излъга българския народ. Спести днес и истината, че днешните му изявления може да доведат до сериозен международен скандал с непредвидими последици за страната. Лудост е толкова елементатно популистки да нападаш по този начин водещи европейски енергийни концерни от сериозни страни - членки на Европейския съюз. Не без значение е и факта, че с днешните си непремерени и лишени от държавническа мисъл правителството на България подаде към инвеститорите страхотно отрицателен сигнал. Едва ли ще се намери разумен човек с пари или както му се казва - инвеститор, който би си вложил парите в държава, чиято икономика се управлява от прищевките на некъдърен премиер, който се интересува единствено от рейтинга си и как да установи неототалитарен едноличен режим на управление страна - членка на ЕС.

Та так, днес господин Борисов в стремежа си да прибави малко спорни проценти към рейртинга си, който написледък спада постоянно, стигна до елементарно идиотски популизъм, граничещ с лудост и без да се замисли за бъдещето на България излъга народа на тази страна. Изглежда обаче за премиера Борисов това е без значени. За него този рейтинг и този евтин популизъм в стил Живков е по-важен и над всичко. Тази поредна порция евттин популизъм, граничещ с лудост може да има непредвидими отрицателни последици за страната ни. За сетен път се убеждаваме, че ни управлява човек, който прикрива собствената си некъдърност с евтин популизъм, граничещ с лудост.

http://www.tundzha.info/tundzha-info-comment/1695-evtin-populizam-ili-ludostta-na-edin-premier



Гласувай:
4


Вълнообразно


1. iliyata - МОЖЕ И ДА Е ПОПУЛИЗЪМ, НО...
08.04.2010 15:59
ВИЖТЕ НА ВАШИЯ ФИШ ЗА ТОКА КОЛКО ПЛАЩАТЕ ЗА ТОК И КОЛКО ЗА ЕЛЕКТРОПРЕНОСНАТА УСЛУГА И ТОГАВА ЩЕ РАЗБЕРЕТЕ, ЧЕ ОКОЛО 40 ПРОЦЕНТА ОТ СМЕТКАТА ВИ ОТИВА В КАСИЧКАТА НА ЕЛЕКТРОРАЗПРЕДЕЛИТЕЛНАТА КОМПАНИЯ. ВИЖДАМ, ЧЕ ВСЕ ПАК ЦИТИРАТЕ ЧУЖДИ ДУМИ, НО НЕКА СЕ ЗАМИСЛИМ КОЛКО И ЗА КАКВО ПЛАЩАМЕ!
цитирай
2. анонимен - Остави го Бойко, то се вижда че не знае кво говори
08.04.2010 16:03
кажи ми какъв е смисъла да са чужди тия дружества. 700 млн са влезли, а колко би се спечелило от тях а? И какъв е сигнала към другите държави и инвеститори: че в БГ има сладки инвестиции, да така е ама що за чуждите сладкото?
цитирай
3. анонимен - Какво ли изцепки ни предстои да чуем още.
08.04.2010 17:50
Аз съм стар пожарникар.
На локумите съм цар.
За мене, всичките са крали.
Спец съм по атомни централи.

Много скъпи язовири
предишните са построили.
За да се спeсти пара,
предлагам да са без стена.
цитирай
4. meto76 - кажи ми какъв е смисъла да са чужди ...
08.04.2010 19:29
анонимен написа:
кажи ми какъв е смисъла да са чужди тия дружества. 700 млн са влезли, а колко би се спечелило от тях а? И какъв е сигнала към другите държави и инвеститори: че в БГ има сладки инвестиции, да така е ама що за чуждите сладкото?



В нормалните държави, държавата няма място в икономиката и там цялата енергетика е в частни ръце, не само елетроразпределителните дружества.В нормалните държави има пазар на ел.енергията и пазарно определени цени, а не една комисия да администрира и гледайки в кристално кълбо да определя както и хрумне цената на ел.енергията. При нас Държавното НЕК работи на загуба и има дългове от 1 МИЛИАРД незнам каква валута.Така щеше да бъде и с електроразпределителните дружества, ако бяха държавни щяха да имат 2 МИЛИАРДА дългове.

Какво прави американската държава като не получава дивиденти от ел.компаниите в Америка, защото всички са частни, ами издържа се от данъци.Нашата също трябва да се издържа от данъци и да не разчита че ще се занимава с бизнес и ще ръководи компании, защото това не е нейна работа.

Извода и за енергетиката и за здравеопазването е един : ПАЗАР.Трябва да има пазар на ел.енергия и пазар на здравни услуги, който е по-добър предлага по-евтина ел.енергия - тя ще се купува.Другите централи, които работят неефективно ще фалират.Същото важи и за болниците.Пазар трябва да определи коя ще оцелее и коя ще фалира.Ако хората отиват да се оперират в болница в София, а не в Малко Търново, то последната ще фалира.Това е.Нещата са много прости.А Боко да не си мисли че е Чавес, защото ние не сме в Латинска Америка, а в Европа и като членки на ЕС и НАТО никой няма да му позволи да национализира компании, защото така му е кеф.
цитирай
5. анонимен - Браво пич! Написал си нещо страх...
08.04.2010 20:13
Браво пич! Написал си нещо страхотно, но в Булгаристан-Милиционерия едва ли има много хора, които биха оценили това. Поздрави!
цитирай
6. meto76 - Франция премахна държавния мон...
08.04.2010 21:01
Франция премахна държавния монопол върху онлайн хазарта, след като беше подложена на силен натиск от ЕС и от бизнеса да либерализира пазара, оценяван на милиарди евро. Парламентът в Париж прие във вторник закон, позволяващ на частни сайтове да предлагат залози за покер, футбол, конни надбягвания и други игри на късмета. Досега това беше разрешено единствено на държавни фирми.

Нормативната уредба, приета с 299 гласа "за" и 223 "против", се очаква да влезе в сила през лятото, когато започва и световното първенство по футбол в ЮАР, отбелязва британският в. "Телеграф".



ДАВАМ ГО ЗА ПРИМЕР, ЗА ДА се види накъде върви света.Държавата се оттегля от всякакви видове бизнес.Няма място за държавата в бизнеса.Нейната роля е да си събира данъците, а не да произвежда ел.енергия, чушки и домати.
цитирай
7. анонимен - zabluda
08.04.2010 22:58
Авторът е едно умно лаино който, насам натам иска да оправдае легалното обиране или истискване на на народа, макар че Бойко Борисов с това негово изявление за което шапка му свалям, е на път да пали собствената си колиба както и на други в цяла паразитна капитлистическа Европа.На такива автори децата ще ровят в кофта за боклук в бъдеще.
цитирай
8. анонимен - Държавата има място в икономика!
08.04.2010 23:08
Пишете абсолютни глупости, че държавата нямала място в икономиката!

Кои са тези нормални държави? САЩ, които са на ръба на фалита?

Поучете се от опита на Китай, Япония, Франция и Южна Корея!

Как юанът глътна долара
http://www.strogosekretno.com/index.php?p=issue&id=179&aid=3

Г-н Премиер, с печалбата от скъпия ток храним Уолстрийт
http://bit.ly/9GrVNT
цитирай
9. анонимен - ЕРП по моему получиха и електроп...
08.04.2010 23:08
ЕРП по моему получиха и електропреностната система-високопроводната /далекопроводната/след като цената от 90 пада на 88.В голямата си част тя е построена 1975-85-90.Амортизационния срок дето се казва не е изтекъл,освен,че преднамерено бяха крадени кабели и някой трансформатори,но тази приватизиционна продадена стойност 693-700 незнам дали покрива сметната себестоимост и дали за тия 10 год от събрани данъци на ел.енергия се доближава до някаква наистина пазарна стойност на дадения обект,което би означавало пропуснати възможности.
цитирай
10. анонимен - ГЛАС НАРОДЕН
09.04.2010 00:05
До др Гюро Михайлов/Р.Овч./ - "автор" на горния ПАСКВИЛ!

Др Михайлов/Р.Овч./, с разбиране се отнасяме към вашето ПАРТИИНО ПОРЪЧЕНИЕ да мътите главите на хората, както ви е вече 50-та традиция в БГ.

Но се чудим - ТОЛКОВА ЛИ НЕ ВИ УВРЯХА ДЕБЕЛИТЕ КОМУНИСТИЧЕСКИ ГЛАВИ да разберат,че тази ваша риторика минава главно на село - сред простите и все по-оредяващи редици на верните ви партиини членове - баби и дядовци!?

Цялата атака на Премиера и правителството на ГЕРБ е насочена към вашите, все още КРАДЯЩИ народни пари структури в енергетиката - НЕК!

И в простия, дори за вас ФАКТ, че същия този ПРЕЖДЕВРЕМЕННО "ЗАСТРАХОВАЛ" СЕ НЕК ЗА ИМА-НЯМА 100000000лв ВЪВ ВРЕМЕ НА КРИЗА, ЧИСТО И ПРОСТО ПРОДАВА НА ЗАВИШЕНИ ИЗХОДНИ ЦЕНИ ЕЛ. ЕНЕРГИЯТА НА РАЗПРОСТРАТЕЛНИТЕ ДРУЖЕСТВА, КОИТО В СЛУЧАЯ НЯМАТ ВИНА!

Всеки Разумен Български Гражданин сам може да си направи сметката в кой джоб влиза разликата в НАДЦЕНКАТА, и колко от посочените 100 милиона са влезли в пратийната каса на другарите от БСП!

БРАВО др. Р.Овч., пардон МИХАЙЛОВ - ДЕРЗАЙТЕ ВСЕ ТАКА НАГЛО/граничащо с БЕЗУМИЕ/ И ЗАНАПРЕД!!
цитирай
11. анонимен - нали искахте реформи
09.04.2010 00:22
нали искахте реформи
цитирай
12. svilen75 - Ихаааа, толкова гласове народн...
09.04.2010 00:25
Ихаааа, толкова гласове народни!!! Ама защо все анонимни, бре???
Прав си за всичко от статията. Всъщност копираната статия, но това няма значение. Не съм балък да си мисля, че всичко в електроразпределителните дружества е чисто, но мисля, че в държавните предприятия е още по-зле. Нормално е тези дружества като всяко търговско дружество да се стреми към печалба, независимо държавно или частно. Само, че това е един специален пазар и ролята на държавата е да го регулира. Проблемът е, че няма конкуренция. Както и в здравеопазването със здравната каса. Като е държавна докъде я докара? Мисля, че ролята на държавата в икономиката няма смисъл да се дискутира. На номер 8 искам да му пожелая да е работник в държавно предприятие в Китай, ще изгние в мизерия.
Предтавлението на Бате Боко си е чист популизъм. Той не е виновен човечеца, толкова си може. Жалкото е, че се намират хора, които да гласуват за такъв популизъм, а още по-жалко, като гледам коментарите, че има хора, които продължават да не мислят.
цитирай
13. анонимен - До Глас народен
09.04.2010 00:26
Някой скоро да ти е казвал, че си по-тъп отколкото си мислиш? Е, казвам ти го за да знаеш и да не се излагаш за в бъдеще.
Виждам, че си от групата на герберините - аспирини / идва от факта, че лидера ви и вие имате мозъчета като аспиринче Баер /, която явно генетически е ограничена откъм нормална мисловна дейност. Ако имахте поне малко такава, то не би написал подобна простотия. Явно е обаче, че трудно ви се удава мисленето и затова Боко Тиквочов и цялата пасмина зад него творите глупост след глупост.
цитирай
14. анонимен - До Автора /преписвача/
09.04.2010 00:38
Мето ти сбъркано копИле!
цитирай
15. анонимен - 2 ст - или добър бизнес като с наркотици
09.04.2010 00:59
Емоцията е силна особенно когато КУПУВАШ от НЕК на 2 стотинки и продаваш на 20 стотинки. Ехаа.. супер бизнес...и аз да съм вътре( комунистче на Тате и Мама) и аз ще рева че Боко тиквата иска да ми вземе хляба...Алооо...Авторът.. да спре да промива мозъци като на комсомолска сбирка!!!! Не всички сме лумпени, и това мислене ще им изиграе лош номер в следващите години на мутро-комунягите!
Извинявам се за тона и емоцията, но явни ПиАр блогове като този са арогантни!
цитирай
16. анонимен - ГЛУПАК !!!
09.04.2010 02:06
Няма да ти казвам колкоси глупав. Един от тези хора си които лесновярват на всяка глупост, но изказана сериозно и с официален тон. Само за справка (една от глупостите ти). ЕРП-тата подават заявка за цените,"обосновават" ги а ДКЕВР ги потвърждава или не, а не ги ОПРЕДЕЛЯ, ОПРЕДЕЛЯ означава че аз гледам в тавана и ти казвам хляба ще е 30 стотинки. А ЕРП-тата винаги успавят да ги надуят как? Глупако няма да разбереш - те на такива като тебе разчитат .
И не мърси интернет пространството с глупавия си блог ами гледай да изкараш стотинки да си платиш тока, телефона и на другите монополисти !
цитирай
17. svilen75 - Лелеее, колко тъпаци има. Бате Б...
09.04.2010 04:41
Лелеее, колко тъпаци има. Бате Бойко приказва глупости без да мисли и те веднага - бравос. Защото им изнася. И на мен ми изнася тока да е евтин. Най- ми изнася направо да е безплатен. И на мен не ми харесва ЕОН да ми прибират паричките. Но явно държавата не си върши работата и ЕРП-тата някакси винаги успяват да ги надуят. Я ми кажете само откакто Бате Бойко взе кормилото на държавата в свои ръце с колко е намалил тока, защото ЕРП-тата надписват??? Явно или ЕРП-тата не лъжат, или държавата, респективно Бате Боко не си върши работата. Второто ми се струва по-вероятно. Ами да им стегнат методиката. Да либерализират пазара, така, че да стане атрактивен бранша и за други фирми, да има конкуренция, това е пътя за намаление на тока. Щял да прави проверки. Ами да ги направи и после да приказва, стига големи празни приказки преди да е свършена работата, а пък после какво излиза - едно голямо нищо. Предните били виновни, по-предните били виновни, то още малко и Стамболов ще му излезе виновен. Държавата купувала тока на 90 лв. и го продавала на 88 лв. И кой виновен??? Абе, алоооу, ти си държавата, що не се сети по-рано, бре, Боко. Да не би ЕРП-тата да са му виновни, че не може да си направи сметката? Нали знаете за лудия и баницата? Но това всичкото са бели кахъри, оправия има, само да има някой, който да действа с акъл, а не с празни приказки. Той мандата ще си го изкара в разследване, а не в управление. Колко време му трябва да разследва толкова? То поне да имаше някакъв ефект. Но по-лошото е, че с тези свободни приказки за разваляне на приватизационни договори и разни национализации без да има сигурни доказателства за нарушения от страна на фирмите влошава икономическия климат и увеличава риска за чуждите инвестиции. Да разследва, да внесе в съда искове, да ги осъди, после да приказва. Но той - не, да се направи много велик. Ама плаши само гаргите, ЕРП-тата го гледат и му се смеят. И потриват доволно ръце, защото после пак ние ще плащаме некадърността му. А разни комплексирани мухловци му се радват. Радвайте се, радвайте се. Само, дето все повече хора мислят как да заминат за някъде, където може и да има ЕОН, но няма да го има Батман. Но не заради него, а заради такива тъпаци, които гласуват и подкрепят такива като него. Мислех, че по-лошо от наглото и крадливо управление на БСП и компания не може да има, но се оказа, че можело – некадърността на един комплексиран пожарникар с мания за величие.
цитирай
18. анонимен - Стефан Иванов
09.04.2010 06:38
Николай, ти наистина си или много прост, или много в час, и виждайки накъде отиват нещата, плюеш защото не ти изнася. Намери се човек който да разрови далаверите на комунистите, натрупани толкова години и вместо да го подкрепим, типично по български някои хора се опитват да го спрат! Ха познаите кои са тези хора???
цитирай
19. анонимен - Бензиностанциите са наред
09.04.2010 08:35
Това беше една от най-големите глупости които каза Бате Бойко откакто е на власт. Със същия успех може след седмица да поиска да национализира и петролните рафинерии и бензиностанциите. И коментара му тогава ще бъде: Как може петрола да струва 80 долара за барел (0.5 USD/литър), а бензина 2.20 лв/литър?
цитирай
20. анонимен - ощипани
09.04.2010 09:02
Я, едно мекере подскача като ощипано. Премиерският рекет не му харесал, щял да отблъсне "инвеститорите", международен скандал витаел. Ами да, дано! Такива са ви нравите комунистически. Предишните комунисти раздадоха електроразпределението за стотинки, които изплюскаха. Интересът на държавата въобще не е защитен. Тя нито получава дивидент, нито пък печели от тока, подаван към електроразпределението, нито от износа му. Сега се чува, че и кредити били взети, които се връщат от цената на тока за потребителя. А пък сегашните комунисти плашат бившите и "инвеститорите", че ще разтурят сделките, за да им се даде и на тях да плюскат. Рекет, демек. Затова горното мекере пищи. Потребителят обаче мълчи. И за него никой не се сеща, например "държавната" регулация на цената на тока да я намали.
цитирай
21. анонимен - Що си мислите, че който е против Бойко е комунист
09.04.2010 09:28
Извратено неототалитарно и бих казал типично комунистическо - сталинистко мислене демонстрират в коментарите си слепите последователи на Бойко Празнотиквов. Излиза, че всеки който не одобрява малоумно-налудничавите идиотизми на пазвантина на последния комунистически диктатор Живков, е комунист. Това може да го измисли сам тъп и заблуден герберин - аспирин /това аспирин идва от факта, че Бойко и пасмината му имат в главата си мозък като аспиринче Баер - гладко и малко /.
Явно, че тази пасмина сте оперирани откъм способността да мислите и да разсъждавате. Иначе не бихте реагирали толкова идиотски първосигнално и да вярвате бепрекословно на всека простотия, която изрече малоумната тиква Борисов.
То бива бива заблуден народ, ама толкоз не бива.
цитирай
22. анонимен - до ощипани
09.04.2010 09:31
Пич, явно говориш за себе си когато казваш за автора, че е мекере. Хайде не така. И ти сигурно си сменил поне две партийни бои като 99 % от герберската паплач. Най-мразя такива - дето си сменят възгледите според това, кой е силния за деня. Викам им полит проститутки, защото са готови да се продадат всеки и всичко, само и само да са с властта.
цитирай
23. анонимен - Атанас Петров
09.04.2010 09:42
Искам да видя държава,коята не се меси на пазарите си!!Кому търсят американците в целия свят??Ами поръчките които възлагат на компаниите си?Ами бламирането на некадърните ръководители?Ами Китай,най-проспериращата икономика последните 20 години,която другите,не месещи се държави "удържат"за да не потопи части от собствените им икономики пр. текстилната.Тези глупости за пазара,който регулирал цените съм ги слушал 20 год.Резултат??Никакъв!!Житото лани го купиха на 15 ст. .Колко струва хляба?Поевтиня ли?А там има най-много производители.Така,че акъл от зелени тикви -дотук.Щото има хора които са стерилни,но много кресливи
цитирай
24. анонимен - Хайдееее, отиде коня в реката...:))
09.04.2010 09:42
Отново се завързаха "дискусии" по всякакви други въпроси, но не и по конкретната тема...:))
цитирай
25. анонимен - @
09.04.2010 09:45
Шапка ти свалям за този материал, или на автора му, ако си го копирал от някъде.

Много точен коментар и на svilen75! И аз чакам нещо да се намали, откакто Бойко управлява. И понеже съм софиянец, чаках и намаление на цената на парното, когато Топлофикация София беше мажоритарна собственост на кмета Борисов. Ето например хванаха Вальо-Топлото. И какво стана после? Ръкопляскахме на Бойко, а той продължи да вдига цените на топлоенергията. КОЙ КРАДЕ СЛЕД ВАЛѝО-ТОПЛОТО? Въведе такса мощност в абонати, които въобще не ползват тази услуга. Сега иска да въведе такса електромер, но в доста по-скромни размери - около 40 лева на година.

Та да запитам аз гербаджилъшките шилета, изказали се по-горе:

КОГА ДА ОЧАКВАМЕ СПАД НА ЦЕНИТЕ НА ЕЛЕКТРОЕНЕРГИЯТА ЗА БИТОВИТЕ АБОНАТИ? АМА ТАКА, ЧЕ ДА ЛИЧИ В СМЕТИКТЕ НИ!
цитирай
26. анонимен - Попа
09.04.2010 09:51
Последният и най-верен гард на комунистическия диктатор Тодор Живков е платил на няколко драскача да нападат разумни мнения срещу гарда на диктатора. Да ви попитам кога ви почерня г..., кога станахте ц... И ми прави впечатление, че има рев в посока колко е велика Китайската народна република! Какво правим в Афганистан! Ами в Афганистан правим това, че спираме пътя на дрогата и тероризма бе, боклуци. На кой не му отърва това? На Пашата, на Маджо, или на политическите им представители от ГЕРБ?
цитирай
27. анонимен - Ей, попе, може и расото ти и калим...
09.04.2010 10:05
Ей,попе,може и расото ти и калимявката ти да е китайска!!Иначе не са велики.Само 5000 години култура.
цитирай
28. qnam - kushel: Какво ли изцепки ни предстои да чуем още.
09.04.2010 10:13
Благодаря! Най-лаконичното и точно мнение...
Пропуснахме да споменем само и единственото му слабо място, че не е специалист от "Сименс" по софтуерните проблеми.:)))))

Па вчерашния празник сите рома /и ти Ромео/ си го отпразнувапха с ток на аванта както си е винаги по нашите земи...
цитирай
29. анонимен - Бойко вече забрави за тока
09.04.2010 10:43
Всяко чудо за три дни. Господинът поумня или му обясниха, че ще заприлича на Уго Чавес със своите национализации и нагъл популизъм. Манталитетът на тези "антикомунисти" е типичен комунистически. Врагът дебне отвсякъде и е виновен за нашите некадърни действия. Хвърля пушливи бомбички за простолюдието и после дава заден г-н Премиерът. Поне да беше питал Трайчо...
цитирай
30. анонимен - ааааа
09.04.2010 10:49
така и не разбрах,кой от коментиращтите има желание да плашта 2-3 пати по-голиама сметка за ток от колкото е необходимо?
цитирай
31. анонимен - пълни глупости говорите г - не
09.04.2010 10:50
meto76 написа:

В нормалните държави, държавата няма място в икономиката и там цялата енергетика е в частни ръце, не само елетроразпределителните дружества.В нормалните държави има пазар на ел.енергията и пазарно определени цени, а не една комисия да администрира и гледайки в кристално кълбо да определя както и хрумне цената на ел.енергията.
Извода и за енергетиката и за здравеопазването е един : ПАЗАР.Трябва да има пазар на ел.енергия и пазар на здравни услуги, който е по-добър предлага по-евтина ел.енергия - тя ще се купува.Другите централи, които работят неефективно ще фалират.Същото важи и за болниците.


Айде тогава моля да ми кажете как да си сменя електроразпределителното дружество с друго, за да може да се осъществи тази пазарна икономика за която говорите А?
щото като се откажа от топлофикация имам алтернативи - бойлер, климатик, печка, котел и така на татък, а ако искам ЧЕЗ да сменям - щото ми земат 40% надценка /примерно/ на цената на тока за пренос, кажете ми молявисе каква е алтернативата?
ББ може бая да е популист, ама дайте да помислиме преди да отричаме всичко.
ФАКТА Е ЕДИН - НА ЕЛ.ПРЕНОСНИТЕ ДРУЖЕСТВА ИМ Е ДАДЕН СВОЕОБРАЗЕН МОНОПОЛ АПРИОРИ И ТЕ ПРЕКАЛЯВАТ С ПОЛОЖЕНИЕТО - ПРИМЕР: - 3 МЕСЕЧНОТО ОТЧИТАНЕ, КОЕТО ТЕ НЕ СМЕНЯТ ВЪПРЕКИ ВЛЕЗЛИ В СИЛА ДОРИ СЪДЕБНИ РЕШЕНИЯ.
Ясно е, че проблем с монопола на дружествата има и трябва да се помисли по решаването му. Ясно е, че ДЕКВР не си вършат работата и трябва промяна. Ясно е, че ББ обича популизма и го ползва.
АМА ИМА ЕДНО НЕЩО ПО ЯСНО ОТ ВСИЧСО - ПО ТЕЗИ ПРОБЛЕМИ ПОНЕ ИМА ОБЩЕСТВЕНА ДИСКУСИЯ - НЯКАКВА, ПИШЕМЕ СИ ТУКА МИСЛИТЕ ПО ВЪПРОСА, ДОКАТО ДОСКОРО ПОДОБНИ ВЪПРОСИ СЕ РЕШАВАХА НА РАЗНИ ОБЩИ СЪБРАНИЯ - ЗА КОИТО ОБЩЕСТВОТО ДОРИ И НЕ НАУЧАВАШЕ
цитирай
32. анонимен - кларита
09.04.2010 11:08
Тъп лобист!!!
цитирай
33. анонимен - КАКВО КАЗВАШ .......
09.04.2010 11:09
ТУК СЕГА ,КОЕ Е ВАЖНО ,ЧЕ НЕ РАЗБИРАМ - ПЕРФЕКТНИ ДОГОВОРИ /днес се спомена ,че не е много ясно ,кой всъщност е истинския собственик на тези дружества /, ЕВТИН ПОПУЛИЗЪМ ИЛИ ПОЛУЛУД ПРЕМИЕР ................. ЕЙ, АНАЛИЗАТОРЧЕ , АМИ В ТАЗ ИДИОТИЗИРАНА ОТ КОМУНИСТИ ,ФЕСОВЕ И ЦАРИСТИ ДЪРЖАВИЦА - КОЙ НОРМАЛЕН ЧОВЕК , ПЪК БИЛ И ПРИМИЕР ,БИ СЕ СПРАВИЛ ??? Ами ,като си толкоз аналитичен , я покажи нещо нормално в таз държава , нещо което не вони на КОРУПЦИЯ , ПОЛИТИЧЕКА И ИКОНОМИЧЕСКА МАФИЯ ? НАРОДЪТ Е СМАЧКАН И ДЕГРАДИРАЛ ............ МАЛКО Е ЛУД ПРЕМИЕРА ! ТРЯБВА ДА СЕ ВЪРНЕ СМЪРТНОТО НАКАЗАНИЕ - БАРНЕШ НАРОДНИЯ ХЛЯБ - НА ВЪЖЕТО ! ТОГАВА ВСИЧКИ ПРЕМИЕРИ ЩЕ СА НОРМАНИ , НАРОДЪТ СЪЩО - ПЪК ,КОЙТО ИСКА ДА КРАДЕ .............
цитирай
34. анонимен - БГ релност
09.04.2010 14:09
Човече Николай Михайлов, писал си глупости.Да не би да не живееш в България?Можеш ли да си смениш електроразпределителното дружество?А като си смениш GSM оператора какво, да би пазара да определя цените?Всичко е договорки между големите, богатите и недостъпните .....такава е реалността.
цитирай
35. анонимен - Анализи
09.04.2010 14:46
Поръчкова статия за тестване на нагласите на людете.
цитирай
36. анонимен - Мето,
09.04.2010 15:15
Само дето няма нормални държави: има такива в които се лапа повече и други по-малко.
цитирай
37. анонимен - мнение
09.04.2010 20:11
Умните държави помислиха преди да продадат предприятията си на безценица на частни фирми. Има стратегически предприятия като БГА,БТК,БДЖ,НЕК и др. които се продадоха от предните некадърни и крадливи правителства заради комисионите които гушнаха ! А прословутото ДКВЕЕР не защитава хората от нарастването на цените а определени олигархични интереси. Всичките им досега шефове се държаха като палячовци пред медиите имънкаха врвли некипели пред хората. Сегашния не е по свестен. А Боко със всеки изминат ден се държи по нагло и нахално и се взема много на сериозно.сякаш без него сме загинали ! Като че ли ББ и ЦЦ са наи умните в цялата държава . Връщаме се определено към диктатура което не е добре за никокого в изстрадалата ни държава. Много кйор фишеци се изстрелват кьм народеца ни и по наивните хора им вярват!
цитирай
38. анонимен - вени
09.04.2010 20:41
имам информация от мн. ценен източник ,че ЕРД сами си контролират електромерите,а не държавната инстанция,което е в разрез със световни нормативи.и това е гласувал тъпият български парламент.
цитирай
39. анонимен - поредния цирк
12.04.2010 11:28
На всичкие ясно,че няма да развали сделките с енергодружестватаНали щеше да развалядоговора на Софийка вода,да намалява сметки,да преасфалтира Цариградското и т.н.Сега ни чака ноава цена на тока яс поне 20% завишение,като извинение на ЕРП-тата.А всички смени на директориса за да се сложат наши момчета и момичета.Има един такьв ,който чака място в Министерство на Транспорта .Имаше редовната прокурорскапроверка срещу него,която не установи злоупотреби разбира се,нищо,че
разследващите казаха друго.Понеже не се отказаха от това ,което са написали ,бяха преместени на друга работа.Та този парадира,'е Премиера му е приятел ,ше го назначи в посоченото министерство и ще изгонят едно момче ,много високо,от метановия бизнес.
Това момче самия Премиер обяви за свой голям приятел от изборите в НДК.Ноявно дружките от гр.Цицница участващи в метановия бизнес са убедили Премиера,че голямото момче не му е вече приятел. Какво ли не правят парите?Те сега вече са решили и следствието срещу директора на транспорта Варна.Спете спокоино варненци .Написаното вьв вестника не е вече вярно.Човека си доиде от Варна и казач'е всичко е уредено и си чака назначаването.
НИщо не очакваме и този фарс .Дали ще е СЕмерджиев или не ,ДКЕВР са там само за да вдигат цените.Като падна цената на метана ,на парнато не падна.Ние сме си виновни .Хората излизат на улицата и свалят правителства,а ние чакаме господ,ама то такьв няма.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: meto76
Категория: Политика
Прочетен: 14579719
Постинги: 4396
Коментари: 12131
Гласове: 9761
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031