Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
12.04.2010 23:36 - Артур Гурски,депутат от партия „Право и справедливост“: Русия уби президента Качински
Автор: meto76 Категория: Политика   
Прочетен: 15844 Коментари: 30 Гласове:
6

Последна промяна: 13.04.2010 22:09

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Скандално : „Обвинявам Москва”-Artur Gуrski 12.04.2010 No comments

image

Части от интервюто с Артур Горски (Artur Gуrski),  депутат от партия „Право и справедливост“ (PiS)

- След катастрофата близо до Смоленск от страна на руснаците последва серия от действия, които предизвикват безпокойство…

- Аз съм сигурен, че руснаците ни мамят. Разбира се, ние все още разчитат само на откъси от факти и сведения. Въпреки това руската страна няма съмнение, че за катастрофата вината е на пилота, който може да е направил грешка, или дори на президент Лех Качински, който твърде силно е настоявал да участва в Катинските мероприятия, заедно със семействата на убитите в Катин и членове на ПиС. Въпреки това, ако ние съберем заедно цялата постъпваща информация, дори ако тя е свързана с различни възможни сценарии, а и да вземем предвид намеренията на руснаците, може да се каже (макар и не на  сто процента сигурност, защото сега няма видими доказателства), че Русия в известен смисъл е отговорна за тази катастрофа, за този нов Катин.image

- В какъв смисъл е отговорна?

- В такъв, че непосредствено преди кацане е имало положение, което да доведе до тази трагедия. Има две версии на събитията, като всяка от тях посочва възможната роля на руската страна. И, разбира се, Москва има и морална отговорност за тази катастрофа. Едно нещо е ясно: неизвестните фактори стават все повече.

 

- До нас достигат различни версии: двукратен, трикратен заход за кацане на самолета …

- Според една версия, самолетът е захождал за кацане четири пъти и всеки път, когато руснаците не дават съгласието си, като са предлагали на  президента да кацне на летището в Минск или Москва. И това  по различни съмнителни причини: или мъгла над летище, или дефектна навигационна система, или пък твърде кратка писта. Но нали само един час по-рано на същото летище каца самолет с журналисти и няколко дни по-рано – министър-председателят Доналд Туск и Владимир Путин? Във втората версия диспечерите са съобщили на пилота погрешни координати, който не успява да вдигне самолета и се удря в дърветата. Страхувам се, че ние никога няма да узнаем истината…

 

- Вие говорите за възможните намерения на руснаците. Защо те не биха искали президентът Качински да кацне в Смоленск?

- Катинските мероприятия с Путин и Туск  без никакво съмнение, може да бъдат записани като успех на Русия. Бе реализиран нейният сценарии, светът получи дирижирано съобщение на Москва. Путин използва Туск като инструмент. Въпреки, че министър-председателят на Русия направи красив жест, той „продаде“ на света своя версия на събитията и за пореден път замъгли отговорността за Катин. Може би руснаците искаха да предотвратят Качински да вземе участие в събитието в събота защото техния ранг и посланието има по-рано, да не бъдат засенчени от него. Ясно е, че президентът Качински не би имал време да бъде на церемонията в Катин ако кацне в Минск, и по-специално от Москва Тогава няма да има официална церемония, а ще бъде остане в медиите посланието на Русия от преди няколко дни!! Следователно, това отклонение, ако руснаците наистина са имали такива мотиви, има политическо измерение. Да не забравяме, че Качински бе истински полски патриот, който не се страхуваше да вземе твърда позиция срещу Русия, който искаше да провежда политика на партньорство, а не васалство.

 

- Може ли още да указва на нечистоплътните намерения на Русия по този въпрос?

Напомням, че веднага след инцидента, а това е военно летище, така че е лесно за да се забрани разпространяване на информация за катастрофата. Те са се опитали да го вземе под пълен контрол. На никой не е позволено да ходи до развалините, а на журналистите, чакащи за пристигащия самолет са иззети ленти, изтриват им изображенията във фотоапаратите, а мобилните телефони на някои мрежи изведнъж спряха да работят. Аз чух тази информация. Разбира се, тази блокада не е непроницаема, но и всички съобщения, които са официално пускани от руската страна, изцяло са контролирани от силите за сигурност. И все пак руснаците предприеха своя пропагандна кампания, своя версия на събитията, която приеха и някои полски медии,на които тази версия е удобна.

 

Оригинална публикация: Oskarżam Moskwę

 

ИЗТОЧНИК : „Nasz Dziennik“, Полша

http://30dumi.net16.net/2010/04/skandalno-obvinyavam-moskvave-artur-grski/



Тагове:   депутат,


Гласувай:
6


Вълнообразно


1. meto76 - Диспечер от Смоленск: С екипажа на ...
12.04.2010 23:52
Диспечер от Смоленск: С екипажа на Ту-154 се разбирахме "фифти-фифти"


http://www.dnevnik.bg/sviat/2010/04/12/886220_dispecher_ot_smolensk_s_ekipaja_na_tu-154_se/

РУСКИТЕ ПИЯНДЕТА НЕ ЗНАЯТ АНГЛИЙСКИ.
цитирай
2. анонимен - Jan
13.04.2010 02:06
Пожалуйста, русские друзья, не слушайте этого вульгарного человека в частности. Когда Обама стал президентом, он говорил о "конце белой цивилизации". Он не следует принимать всерьез.
Мы очень любезное что вы делаете.
цитирай
3. анонимен - Трагедията на поляците е техния националшовинизъм
13.04.2010 09:39
Най-лошото в Поляците е техния в кръвта им впит супер националшовинизъм. За тях, всички други държави са им виновни, но не и те самите. Бил съм над 45 дни в Полша и навсякъде в разговорите на много поляци прозира националшовинизма им. Самонадеянноста им е непокрита с възможностите им. Затова постоянно ядат бой. Това е исторически доказуемо. Но имат голяма заслуга към всички, така наречени "славяни" със спечелването на Грюнвалдската битка, която ги спаси от понемчване. Авторът на тази статия си е типичен слепок националшовинист,безогледен маниполатор.
цитирай
4. анонимен - ......
13.04.2010 09:46
meto76, летището е военно, използващо се от руските ВВС. Не е задължително да говорят перфектен английски - това не е някой международен порт. И м/у другото, ти можеш ли да ми посочиш, колко от диспечерите по нашите военни летища, знаят, ако не добър, то поне поносим английски?
цитирай
5. анонимен - Катин
13.04.2010 09:51
Артур Гурски може да си говори каквото иска, но истината е, че руснаците нямат никаква изгода от трагичната катастрофа. Путин и Медведев не са толкова глупави и знаят, че ще бъдат обвинявани в намеса и създаване на предпоставки за инцидента. С поклонението пред мемориала на полските жертви в Катин руснаците имаха шанс да се закрие най-после тази срамна страница от историята на отношенията между двете държави. Много въпроси могат да се зададат: защо е използвано това летище, възможно ли е то да няма инструментална система за кацане, при която видимостта не е от голямо значение; наистина ли командирът и екипажът не са били подготвени да водят разговорите с летището на руски език, а руските диспечери- на английски; как е възможно в един самолет да пътуват почти всички командващи различните родове войски и т.н. Но сега вече можем да кажем само, че скърбим заедно с полския народ за огромната загуба и да изкажем искрени съболезнования на близките на трагично загиналите!
цитирай
6. анонимен - Артур Гурски
13.04.2010 10:00
meto76, Артур Гурски, а не Горски. Поздрав!
цитирай
7. анонимен - на крива ракета космоса и пречи.
13.04.2010 10:56
на крива ракета космоса и пречи.
цитирай
8. raders - едва ли
13.04.2010 11:04
Подобни обвинения трябва да бъдат подплатени с неопровержими доказателства . Това е сериозно нещо.
цитирай
9. анонимен - Това е било руско ВОЕННО ЛЕТИЩЕ, на ...
13.04.2010 11:13
Това е било руско ВОЕННО ЛЕТИЩЕ, на диспечерите най-малко им трябва да знаят английски, при положение че там кацат само РУСКИ ВОЕННИ САМОЛЕТИ!Така че това за руските пияндета, СИ ГО ЗАВРИ В ГЪЗО!!
цитирай
10. анонимен - Хайде по-трезво!
13.04.2010 12:11
Гурски ("о кресковане" се чете като "у") е невменяен полски комплексар. Не може и да се изрази смислено. Чета руската електронна преса и виждам скръб и състрадание. Политпигмейчета като този само ръсят сол в раните. Срамно, но това могат. Моментът е наистина такъв, че да трябва се прости и да се продължи напред. Между двата народа е имало много войни и насилие - Минин и Пожарски са защитили Москва от поляците, Руската империя дълго е властвала над Полша. Полско-руска война 1920-та, знаем резултатите, Договор "Молотов-Рибентроп", съветско нахлуване, Катин... Но е имало и Войско Польске и битки рамо до рамо срещу хитлеристите. А, при Грюнвалд е имало и руски полкове! Така, че историята е сложна и всички негативи биха се изживяли, ако такива като тего пана Гурскйего не разчопляха стари рани.




цитирай
11. анонимен - kgb
13.04.2010 12:27
Търсете дългата оцапана с кръв ръка на КГБ.Спомнете си за Качинската гора.Мрете еврео-комунистическа паплач.
цитирай
12. анонимен - Я по сериозно!
13.04.2010 12:42
Ако слушаме всеки чалдисан как ръси простотии до къде ще стигне света? Тоя умник просто използва момента да изпъкне като свински мъде в кал. Това е толкова типично за калпавите политици! Ако се огледате и у нас ще видите такива и то много. Аман от конспирации! Още малко и въпросния Гурски ще развие теория за началото на Трета световна война! Пълни простотии! И срам! На базата на загубата на елита на собственната си държава да трупаш политически дивидент!?! Това минава всякакви граници! Но явно и в Полша има пишман политици, които предпочитат конфронтацията пред диалога, гледането на кръв пред добрите отношения. Да не забравяме, че панът не представлява полския народ и не изразява нито държавното становище по въпроса, нито общественното настроение.
цитирай
13. born - Комунистите са виновни за всичко
13.04.2010 12:53
http://www.youtube.com/watch?v=rUwr8zJczYs
Моля, ако наистина вярвате на подобни неща, елате на преглед при мен. Аз съм психиатър и ще ви излекувам.
цитирай
14. анонимен - Петрол
13.04.2010 13:00
Мисля, че русснаците нямат интерес и вина за станалата трагедия, въпреки описаните, в статията неща. А и такава визита, може да оправи преките им отношения на Полша и Руссия, в много неща. Мисля, че зад това, стои някой вътрешен поръчител-превратаджия, който е уредил и цялостното заминаване, за Катин, на цялото върховно командуване на страната. Какъв по-удобен опит, за преврат? Всички висши ги няма; всички са в един самолет; остава само да се убият. И са успели. Това е най-логичното, а останалите неща само са странна плетеница, от въпроси. Че за какво и е на Руссия, да се излага пред цял свят, с такава трагедия? Всяка такава трагедия, наранява и опечалените и страната, в която е извършена. Търсете там, където има изгода. В Руссия, няма изгода, от такъв случай. Още повече, че Качински е изразил желание, за подобряване на отношенията с Руссия, а това явно не е желано, то някои вътрешни опозиционери, в Полша и външни служби. И трагедията е налице.
цитирай
15. анонимен - В контекста на коментар № 3
13.04.2010 13:24
анонимен написа:
Най-лошото в Поляците е техния в кръвта им впит супер националшовинизъм...... Самонадеянноста им е непокрита с възможностите им. Затова постоянно ядат бой. Това е исторически доказуемо.

Да подкрепя с един от фактите:
Няколко месеца преди 01.09.1939 г. полското правителство получава постоянни предупреждения от Великобритания и Франция, че Хитлер ще ги нападне. Получават и сведения за съсредоточаване на немски танкови дивизии около границата им. Полските генерали обаче са категорични: "Ако Хитлер има глупостта да ни нападне, нашата кавалерия (!!!) ще стигне до Берлин за няколко дни".
Резултатът ви е известен.
цитирай
16. flagman - Az misla 4e mom4eto e pravo!
13.04.2010 13:32
Vtoriq Katin ne e politika - toi e otmy6enie naso4eno sre6u Kachinski i "neposlushnite"! Putin e v sastoianie da napravi tova! Toj e obu4en za towa s koeto mnogo se gordee! V kraia na krai6ata towa e edna evrejska vojna- vsi`ki dejstwa]i lica sa 4ifuti! Taka `4e sega `ifutite sa po-malko! Tova e!
цитирай
17. анонимен - Кой
13.04.2010 13:35
Кой умник вкара целия елит в един самолет? Авиацията е най- сигурния транспорт с вероятност до 0.00000001 за фатален изход, но такава вероятност винаги ще съществува.
цитирай
18. анонимен - Руски език
13.04.2010 13:40
И още нещо да добавя: Пилотът на самолета е знаел отлично руски: http://30dumi.net16.net/2010/04/pilotat-upravlyaval-prezidentskiya-tu-154-otlitchno-e-znael-ruski-ezik-i-mnogo-dobre-e-poznaval-letishteto-do-smolensk/
цитирай
19. анонимен - АМАН ОТ БОЛНИ И АМБИЦИОЗНИ ХОРА!!!
13.04.2010 14:00
Отново се започна със световната конспирация,отново някои се правят на интересни!Първо да си отговори на въпроса,какъв интерес имат руснаците и тогава да плещи глупости!
цитирай
20. анонимен - Вие сте малоумни, разбира се, че ...
13.04.2010 14:54
Вие сте малоумни, разбира се, че руснаците имат най-голям интерес. Качински им беше един от най-големите врагове, А тука им каца на мушката заено с цял куп свои съмишленици от най-висок ранг. Руснаците са безскрупулни изроди, десетилетия им промиват мозъците, че са най-великите, в резултат на което сега нямат никакви задръжки при избора на средства. Трагедия за света е, че в Щатите дойде на власт този маймун. В момента Русия е като пор в кокошарник.
цитирай
21. анонимен - Тва простотията не прощава
13.04.2010 14:59
Този какво точно е искал да каже,че са велики Поляците и тъпи Русснаците ли.
Че ако не бяха точно Русснаците ,от Полша отдавна и спомени нямаше да са останали.А за поведението на Президента им по добре да не говори,преди 2 години пилот отказал да изпълни заповед на същия е бил незабавно уволнен.
Или ги е срам да си признаят ,че ги е управлявал някои ,които се е мислил за велик,и за които не са съществували метереолози и резервни писти.
цитирай
22. firopeshev - Рано си се насмукал :-)
13.04.2010 15:14
анонимен написа:
Вие сте малоумни, разбира се, че руснаците имат най-голям интерес. Качински им беше един от най-големите врагове, А тука им каца на мушката заено с цял куп свои съмишленици от най-висок ранг. Руснаците са безскрупулни изроди, десетилетия им промиват мозъците, че са най-великите, в резултат на което сега нямат никакви задръжки при избора на средства. Трагедия за света е, че в Щатите дойде на власт този маймун. В момента Русия е като пор в кокошарник.

И руснаците ти виновни, и Щатите с "маймуна" и света... :-)
Утре като се събудиш сигурно света ще е по-добро място. Ако ли пак всички са лоши, хапни една шкембе чорба и вземи един студен душ. Ще ти помогне.
цитирай
23. monarchism - Мога да добавя само, че г-н Артур ...
13.04.2010 15:20
Мога да добавя само, че г-н Артур Гурски (чете се "у") е лидер на Консервативно-Монархически Клуб - Полша - http://www.konserwatyzm.pl/, които са в коалиция с "Право и Справедливост" и разбира се е напълно прав!
цитирай
24. анонимен - колко сте глупави всички, ясно е кой ...
13.04.2010 15:45
колко сте глупави всички, ясно е кой е виновен - Костов!
цитирай
25. анонимен - до фиропешев
13.04.2010 15:47
Никъде не съм казал, че руснаците са ми виновни, смешнико.
цитирай
26. анонимен - Знам само едно - няма нищо случайно ! ...
13.04.2010 16:30
Знам само едно - няма нищо случайно ! Законът за причината и следствието действа безотказно. За да се случи подобно нещо е имало ОСНОВАТЕЛНА причина ! Интерсно ми е защо въпреки всички предупреждения господа руснаците продължават с експериментите ? Кое точно от предупрежденията не разбраха пак ? Истината ще излезе наяве ,убеден съм ! Надявам се по-рано от очакваното да разберем кой и защо е искал смъртта на Президента ,съпругата му и управленския елит . До тогава - Бог да ни е на помощ !
цитирай
27. анонимен - случайности на съдбата и невинност по презумпция
13.04.2010 16:55
Същият самолет е бил на ремонт в русия няколко седмици преди катастрофата. !? ?!
цитирай
28. tomcat - Бандитите от ЕС са го опаткали сп...
13.04.2010 17:19
Бандитите от ЕС са го опаткали според мен!Ако не е инцидент.
цитирай
29. анонимен - tarsete
14.04.2010 00:19
tarsete vruzka sus subitiata v rim ot 13 mai 1981
цитирай
30. анонимен - Точно така! Няма нищо случайно! Те спряха и "Мелодия на годината"... А ти, случайно, да си в Русия в момента, или пък да се казваш Наполеон?!
14.04.2010 08:43
анонимен написа:
Знам само едно - няма нищо случайно ! Законът за причината и следствието действа безотказно. За да се случи подобно нещо е имало ОСНОВАТЕЛНА причина ! Интерсно ми е защо въпреки всички предупреждения господа руснаците продължават с експериментите ? Кое точно от предупрежденията не разбраха пак ? Истината ще излезе наяве ,убеден съм ! Надявам се по-рано от очакваното да разберем кой и защо е искал смъртта на Президента ,съпругата му и управленския елит . До тогава - Бог да ни е на помощ !

цитирай
Търсене

За този блог
Автор: meto76
Категория: Политика
Прочетен: 14627970
Постинги: 4396
Коментари: 12131
Гласове: 9761
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930