Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
19.05.2010 17:55 - Георги Стоев от „Индъстри уоч“: Симеон Дянков скоро ще си ходи във Вашингтон - видео
Автор: meto76 Категория: Политика   
Прочетен: 8375 Коментари: 11 Гласове:
3


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Георги Стоев: Еврото хвърчи стремглаво надолу

май 16, 2010 at 19:26 , by Местно време

„Горещо препоръчвам хората, които имат спестявания, по всякакъв начин, да се опитват да ги обръщат в реални стоки и активи, а не да ги държат в евро, защото то с всеки изминал час губи от своята стойност“, това заяви в предававено на БНТ-Пловдив „Местно време“ икономистът от „Индъстри уоч“ Георги Стоев. Той препоръча на „българите, които имат спестявяния да спасят парите си“.

 

„Еврото започва да се обезценява – не, че има атаки към българския валутен борд, не, той е стабилен и засега няма политически нагласи да се променя закона за Централната банка, но еврото започва да губи силно от стойността си, то хвърчи стремглаво надолу!“, коментира Стоев.

Икономистът бе категоричен, че ситуацията в Гърция може да има положителен ефект за България, ако българските политици „вземат своя урок“ от случващото се в южната ни съседка.

„Политическият ефект би трябвало да е силен, ако има политици, които да си отварят очите, а не за тях водещата новина да е, че Бербатов е напуснал националния отбор. За тях водещата новина трябва да е: Гърция фалира, защото Гърция де-факто банкрутира!“, заяви Стоев.

Според него антикризисните мерки на правителството няма да свършат работа и призова за реални реформи – независимо от очаквията за социално напрежение. „Колкото повече отлагаш напред решението, толкова повече хора ще ти се качат на главата“, бе категоричен Георги Стоев. „По-добре реформи днес – те няма да са популярни в матрицата на Бойко Борисов, защото той явно е социално настроен човек, но той трябва да направи тези реформи, за да оцелее политечески и България да има стабилно бъдеще!“, коментира икономистът и направи прогнозата, че ако това правителство не направи необходимите реформи, то краят му ще бъде или тази есен или през пролетта на 2011 година.

Стоев препоръча на премиера да се вслушва в експертните съвети на хора като него. „Аз общувам с един – бих го нарекъл ограничен кръг, икономисти – господин Дянков ни звъни често, кани ни на формални и неформални срещи, очевидно има нужда от нашия съвет и там всичко свършва. Дянков се вслушва в съветите ни, но явно не е човек, който взима решения. Нека директно си го кажем – този човек най-вероятно скоро ще се връща във Вашингтон и в крайна сметка, каквото е могъл го е направил, в крайна сметка нищо не е направил. Най-лошото е, че за съжаление той ще си отиде сигурно като един неуспешен финансов министър, а беше с потенциала да бъде най-успешният финансов министър“, обясни Георги Стоев.




http://mestnovreme.com/georgi-stoev-spestiavania-aktivi-evro/


Тагове:   вашингтон,   „индъстри,


Гласувай:
3



1. анонимен - Стоев, неолиберализма е грешен
19.05.2010 19:36
Печатането на пари не означава непременно инфлация. Периодичното печатане на пари е необходимо тъй като капиталистическата монетарна система е разрастваща се с времето финансова пирамида.
http://antipropaganda.comxa.com/tajnaiko.html
САЩ напечатаха толкова много пари през миналата година. Защо няма инфлация на долара? Много бързо забравихте тази песен и се прехвърлихте на еврото. Стоев, неолиберализма не е наука. Той е грешна идеологема.
цитирай
2. анонимен - Стоев не е независим
19.05.2010 19:45
Г-н интервюиращият, Стоев нито е независим, нито е експерт. Направете си справка за това кой финансира Индъстри Уоч, ИПИ и подобни организации и кой стои зад неолибералната мрежа от "мозъчни тръстове" и ще видите кой стои зад Стоев (вярно доста отдалеч). За сега можем да сме доволни, че никой не слуша Стоев и на Дянков не му дават да прави повече поразии. Той вече направи достатъчно вреда.
цитирай
3. анонимен - Ха!
19.05.2010 20:19
Те с такива съвети 95-6-7 година ни ограбиха. Купувайте долари, купувайте долари! И лева наистина се срина. И после каква беше тая магическа пръчка което му вдигна цената двойно? Значи долара умишлено бе надценен, а организаторите на далаверата прибраха половината спестявания на българите! Сега пак ли се замисля такъв сценарий? И един друг съветник, Иван Нейков, казваше - Продавайте си големите апартаменти и купувайте по-малки за да живеете от разликата! Който го послуша и не е умрял още, е клошар! Премятането на парите от джоб в джоб, не ги прави по-вече. Нямаш ли доходи, готовите пари свършват много бързо. Каквото и да правят, не се ли наблегне на реалната икономика, загиваме!
цитирай
4. meto76 - Много умен човек е Георги Стоев. ...
19.05.2010 20:51
Много умен човек е Георги Стоев.Вижданията му за икономиката са правилни.
цитирай
5. анонимен - @3 - абсолютно вярно..
19.05.2010 22:37
Методи, не се връзвай на тия "умни" мамини деца от разните измислени агенции..те не са свършили работа за 2 стотинки, а тръгнали да ни поучават..
по словореда ще ги познаеш..не са им ясни нещата, не са учили достатъчно, не са работили...и те се от "виртуалния елит"
Сн С
цитирай
6. анонимен - до Мето 76
20.05.2010 10:03
Абе ти си явно голям глупак, щом се прехласваш така на друг глупак.
цитирай
7. sevdabg - Към ан 3
20.05.2010 10:11
Благодаря че напомни това.
Важно е !
Към всички останали:
Много разбирачи станахме ;) ?
И все икономисти, финансисити и макроикономисти.:)))
Няма кой да копа, ейййй ,
имам предвид нивата на икономическите науки, само.
Щото все разбирачи- практици-Големи....
цитирай
8. анонимен - хе,хе,....
20.05.2010 10:28
Добре ви съветва Г.Стоев....да обръщате валутата и парите, в "стоки и активи"...!
С други думи.....ДА ФИНАНСИРАТЕ ОБОРОТА,НА" МУТРЕНСКАТА" ИКИНОМИКА!!!!
Май, яката ,са го закъсали ,другарчетата......щом са со ударили на призиви:..."ДАЙТЕ ДРУГАРИ ,ДА ДАДЕМ"!ХА,ХА,ХАААА......
цитирай
9. анонимен - от доктора
20.05.2010 11:56
анонимен написа:
Те с такива съвети 95-6-7 година ни ограбиха. Купувайте долари, купувайте долари! И лева наистина се срина. И после каква беше тая магическа пръчка което му вдигна цената двойно? Значи долара умишлено бе надценен, а организаторите на далаверата прибраха половината спестявания на българите! Сега пак ли се замисля такъв сценарий? И един друг съветник, Иван Нейков, казваше - Продавайте си големите апартаменти и купувайте по-малки за да живеете от разликата! Който го послуша и не е умрял още, е клошар! Премятането на парите от джоб в джоб, не ги прави по-вече. Нямаш ли доходи, готовите пари свършват много бързо. Каквото и да правят, не се ли наблегне на реалната икономика, загиваме!


Приветствам вашия коментар за реалната икономика ,защото няма производство-няма износ-има безработица-няма пазари,ликвидирани през демокрацията от СДС-ИМА ЕДИНСТВЕНО ИЗНОС НА НА МЛАД ПОТЕНЦИАЛ ОТ ХОРА/ОСОБЕНО ЖЕНИ/-НАЙ ЦЕННИЯ ГЕНЕТИЧЕН МАТЕРИАЛ ЗА НАЦИЯТАЛ.НЕКА СЕГА КОСТОВ ГИ НАКАРА ДА СЕ ВЪРНАТ БЕЗРАБОТНИЛ
цитирай
10. ok3223 - Те и този
20.05.2010 12:26
недоучил и нагъл лакей на Соросовци, ни кани да сринем икономиката и се върнем на 1997 год, когато кредитните милинери и награбилите милионни заеми, предизвикаха изкуствено и нарочно инфлацията и си върнаха заемите. За 1000лв върнаха само лев.
И сега разни пишман бизнесмени и мошеници са награбили заеми за стотици милиони, даже за 10-ки милиарди, и търсат начини да ги върнат, за сметка и на гърба на бълг.народ, като сринат лева, както направиха през 1997год. Колите, дворците и вилите които си построиха, яхтите, заводчетата и тн. ще останат незасегнати и ще ги направят 100-ци пъти по-богати. Парите им в чуждите банки в еврота и долари ще си останат незасегнати.
ЕВРОТО НЯМА ДА СЕ СРИНЕ НИТО ЛЕВА. ЕС ИМА ДОСТАТЪЧНО ИКОНОМИЧЕСКА МОЩИ ВОЛЯ ДА СЕ СПРАВИ С ПОЛОЖЕНИЕТО.
ТА ТОВА Е НАЙ-БОГАТАТА И МОЩНА ИКОНОМИЧЕСКА СИСТЕМА СЪЩЕСТВУВАЛА НЯКОГА В СВЕТА.
Глей какво ни готвят лакейчетата на Сорос от ИПИ и разните УОЧОВЦИ.
Лева бил надценен, айде да го сринем и приберем премиите и печалбите,
А НАРОДО, БЪЛГАРСКИЯ НАРОД ДА ПАСЕ ТРЕВА...
цитирай
11. анонимен - @9 - "НЕКА СЕГА КОСТОВ ГИ НАКАРА ДА СЕ ВЪРНАТ БЕЗРАБОТНИЛ"
20.05.2010 12:37
същият Костов предаде икономиката в ръцете на неграмотни сервитьори, борци, мутри...икономика не се прави от неуки хора...сега ще си плащат за know how...
но на Костов и Сие му е все тая има ли няма ли икономика-той си има осигурени парични потоци
Сн С
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: meto76
Категория: Политика
Прочетен: 14580017
Постинги: 4396
Коментари: 12131
Гласове: 9761
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031