Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.05.2010 23:00 - Криворазбраният патриотизъм или защо е по-добре децата ми да напуснат България!
Автор: meto76 Категория: Политика   
Прочетен: 3272 Коментари: 7 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Криворазбраният патриотизъм или защо е по-добре децата ми да напуснат България!

image

Аз ще направя всичко възможно децата ми да напуснат България. Тук те нямат шанс да се развиват, да успеят и да се радват на плодовете на своя труд и интелект. Това е грозната истина. В нашата държава да си способен значи да си роб. роб на обществото. Общество съставено от неспособни, мързеливи индивиди прикриващи своята безпомощност под булото на патриотизма. Общество обзето от паника, че няма кой да се погрижи за него, защото способните напускат България.

Те не искат да са роби. Те не искат да служат на алчната и завистлива тълпа от безумци, наричащи себе си общество. България остава без лекари, без инженери, без специалисти, без деца, защото тук те не са собственици на облагите от знанията и уменията си, тук те не могат да поставят сами цена на труда си. В България всички безделници, всички простаци, всички мислещи, че някой е длъжен да се грижи за тях, всички които са се обединили в някаква достатъчно голяма крещяща група, всички те имат права, но не и отделният, способен индивид.

Не, той е задължен да служи на мнозинството, или на всяка достатъчно шумна тълпа крещяща своите искания. Той е длъжен да предоставя благата от своя труд, в полза на циганите, педерасите, неуките, че и на уличните помияри. И всичко това благодарение на политиците, на тяхното управление, крепящо се на същото това неуко мнозинство. Те са тези които ограбват тгруда ти чрез различни данъци, за да могатс парите ти да хранят тълпата която ги избира. Тълпа готова да продаде гласа си за кебапче с бира.

Не приятелю, аз не мога да търпя това. Аз не искам и няма да го търпя. Аз не искам да съм роб, само защото съм способен. Не. Аз искам да съм собственик на печалбата от труда си. Аз искам облагите от труда ми, да отидат за семейството ми – сега, а не да ги давам в полза на обществото чакащо някакво светло далечно бъдеще, което така и все не идва. каква е разликата между социализма и сегашното състояние на държавата? Нима и преди не се управляваше в името на обществото и общественото благо, с идеята всички да сме равни? Сега да не би да е по-различно, нима сега не плачете за безплатно здравеопазване, социално подпомагане, безплатно образование.

Но то не е безплатно, то се плаща и се плаща за сметка на способните, на работещите, на тези които сутрин стават рано и вечер се прибират късно, нямащи време за семействата си и като награда за труда си получават една мизерна, орязана от данъци заплата, колкото да не умрат. данъци отиващи не да подобрят техния живот, а този на кресливата неспособна тълпа и още по-лошо данъци отиващи в джобовете на крадливите политици и безпринципни чиновници.

Кажете ми, Защо при това положение децата ми трябва да останат тук и да работят в полза на безполезните, когато има места където една чистачка получава за труда си повече отколкото един специалист в България? Защо моите деца да не отидат там, където трудът и способностите им ще получат по-добра цена?  Където ще могат да развиват собствен бизнес неспъвани от зависта и корупцията, от безхаберието и некомпетентноста на управляващите. Защо? Дайте ми една разумна причина децата ми да останат тук!

Не приятелю, аз не искам децата ми да са част от тълпата подвластна на животинските си страсти за секс, удоволствия и пиянски оргии. Не искам да са част от тълпата с промити мозъци, неспособни на собствено мислене, очакващи спасение от говорещите от телевизора. Няма да го допусна, те няма да останат в България и няма да се върнат тук, докато тълпата не осъзнае, че нейното благополучие зависи само и изцяло от способните хора, които трябва да получават достойно възнаграждение на труда си и да се радват на облагите от него. Ако това не го осъзнаете, то тогава сте обречени да останете една безпомощна тълпа, огласяща пространството с искания, които няма кой да изпълни!


http://neverojatno.wordpress.com/2010/05/26/tulpa/



Тагове:   България,   напуснат,


Гласувай:
1



1. miralyub - ми да- моето дете няма да остане тук. ...
27.05.2010 23:02
ми да- моето дете няма да остане тук.
трябва да не остава тук.
цитирай
2. osi4kata - знаеш ли,
27.05.2010 23:48
и аз разсъждавех така преди години. И го направих. Сега си мисля, че сбърках.
Обрекох децата си на доживотна носталгия. Не знам дали съм права, но като съпоставя фактите и ми се струва, че българи, сърби, румънци, гърци и руснаци са единствените нации с генетично заложена носталгия. Емигрираме, зарязваме всичко, но всъщност, родните места ни дърпан назад с невероятна сила.
Мисля, че децата ми ме мразят понякога, заради това, че съм ги завлякла на другия край на света, в гъза на географията, уж за тяхно добро.
Не, че тук им е зле... Нищо подобно, имат си всичко - образование признато в цял свят, покрив над главите си, коли...всичко от материална гледна точка. Липсва им само духовността на българина, онзи невероятно забавен черен хумор, който разбираме само ние, приятелството, в което приятелите не се продават помежду си за жълти стотинки...
Та, това е... Мисли преди да си осъществил(а) това си решение.

Поздрави!
цитирай
3. tomcat - Добре де много са ми интересни по...
28.05.2010 03:35
Добре де много са ми интересни подобни гръмки изказвания от типа 'аз напускам аз заминавам' децата ми няма да живеят тук' и тем подобни врели некипели.Къде ще отидеш,КЪДЕ ,къде е това вълшебно място без корупция,простотия,без експлоатация,без да плащаш данъци,без поквара ,без малоумни политици,без паразити???? Къде е тази приказна страна да се вдигнем всички и да си гледаме кефа?Не може да се разсъждава тяка тая страна на циганите ли ще я оставите,ако нещо не ти харесва се бориш да го промениш а не бягаш ,като последния балък!И в България може да се просперира ,ако имаш акъл и не те мързи ,всичко зависи от човек!Хич не ми е манавало през ума да ходя някъде си!
цитирай
4. анонимен - kristina
28.05.2010 14:17
Em ima vreme de, neka savsem se zategne polojenieto v Bulgaria, neka da vdignat pytnite taksi, neka da uveli4at o6e danacite, neka zaplatata da si stoi 250 lv v malkite gradove, i Sofia 800lv, neka hranite se uveli4at o6e malko i da stane ve4e savsem nevazmojno da se izdarja i sam 4ovek, kamo li semeistvo s deca... i togava ve4e, vseki 6e mu mine prez uma, 4e e bil poslednia balyk da ostane6 v Bulgaria tolkova vreme, za6oto kolkoto i da se bori6 vijda6, 4e nqma nikakav rezultat..i vsi4ko stava lo6o i po-lo6o..
цитирай
5. анонимен - kristina
28.05.2010 14:18
Izvinqvam se za latinicata..nqmam kirilica na rabotnia computer
цитирай
6. анонимен - тото
28.05.2010 14:32
А дали чехите, словаците, поляците са мислели като тебе и са изгонили децата си да живеят и работят някъде другаде? Просто се хванаха и си оправиха държавите! Ако всички мислим като тебе, тука ще останат само пенсионери и цигани! Пенсионерите, които са нашите родители полека-лека ще си заминат /да са ни живи и здрави колкото може по-дълго време/. Та да се спрем по-подробно на циганите: това е паразитен етнос, който като не може да краде си мести колибите на друго място! И къде ли ще е това място, ако не пак при тебе, където и да си? И защо си мислиш, че ТАМ ще те посрещнат с отворени обятия? Да, ако си работлив и умен, ще се оправиш. Но ТАМ ти винаги ще си един от многото навлеци чужденци, които могат да вземат хляба на местните! Истината е да си вкараме ред в къщичката /навсякъде на "запад"/ е така: хвърляш боклуци - глоба; спираш където ти падне - глоба; корупция - уволнение; не можеш да четеш и пишеш - миеш чинии до пенсия; криеш данъци - затвор... и още много такива неща. И когато тука успеем да го направим това и да се научим на ред - тогава ще се пооправим. Сега поне гледам, че се е тръгнало полека в тази посока.
цитирай
7. анонимен - Щом Мирчето е тука, значи тука тр...
28.05.2010 23:56
Щом Мирчето е тука,значи тука трябва да гласувам за Доган, нали не бъркам?
Е и в нейния блог също.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: meto76
Категория: Политика
Прочетен: 14614193
Постинги: 4396
Коментари: 12131
Гласове: 9761
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930