Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
04.06.2010 09:05 - Запорират имоти за 1 млн. лева на прокурор от Върховна Касационна Прокуратура
Автор: meto76 Категория: Политика   
Прочетен: 3065 Коментари: 1 Гласове:
2

Последна промяна: 04.06.2010 09:07


Запорират имоти за 1 млн. лв. на висш прокурор

ПАЗАРДЖИК Христо ИЛИЕВ, 03 Юни 2010; 17:59

 

Комисията за установяване на имущество, придобито от престъпна дейност, наложи запор на имоти, автомобили и банкови сметки на адвокат Ташкена Колчева и нейния съпруг Румен Колчев, който работи във Върховна прокуратура. Поводът за иска е висящото дело срещу адвокат Колчева, по което тя е обвиняема заедно с окръжния съдия Георги Веселинов. Според прокуратурата Колчева е била помагач в схема за подкуп. От държавното обвинение твърдят, че съдия Веселинов е поискал пари от арестувания за трафик на антики Георги Загорски, за да го освободи от ареста.

Самият магистрат определи обвиненията за абсурдни, защото от неговото решение нищо не зависи, а последната дума по мярката за неотклонение на Загорски имаше Апелативният съд в Пловдив. Делото срещу двамата все още не е внесено в съда, след като наблюдаващият прокурор по него бе сменен преди около месец. Междувременно комисията “Кушлев” проучи имотите на семейство Ташкена и Румен Колчеви и реши да ги блокира, като мярка за обезпечение срещу евентуален бъдещ иск срещу семейството. Всички съдии от Пазарджик обаче си направиха отвод и не пожелаха да гледат делото, за да не бъдат обвинени в пристрастност. Така искът на Кушлев бе изпратен в Кърджали, където бе уважен. Държавата сложи ръка на имоти, автомобили и сметки за близо 1 милион лева. Според комисията това, което семейство Колчеви притежава, надхвърля значително законните им доходи.

ПРОЦЕДУРНИ
Ако наказателното дело срещу адвокат Ташкена Колчева приключи с осъдителна присъда, от комисията “Кушлев” ще пристъпят към изземване на имотите. Това обаче може да стане едва след като присъдата е влязла в сила.

http://www.marica.bg/show.php?id=28122




 

Фамилия Колчеви: При нас е постоянен купон Юристи на колела – това е първото впечатление, което оставят семейство Колчеви. За адвокат Ташкена Колчева, съпруга є, прокурор във ВКП Румен Колчев, и сина им, адвокат Илия Колчев, маршрутът Пазарджик–София е всекидневие. Защото за тях семейството е над всичко и трябва да вечерят в пълен състав. Голямата слабост на всички е тригодишната Ирен, която мечтае да стане адвокат като баба и татко.

22 декември 2008  | Петър Бучков | 
Любов от пръв поглед

пламнала между Ташкена и Румен. И двамата са от Пазарджик, но се срещат едва когато влизат в Юридическия факултет на СУ "Св. Климент Охридски" през 1976 година. Независимо че най-добрата приятелка на Ташкена от училището, у която се събирали през ден, живеела врата срещу врата с Румен. "Господ си е знаел работата", смее се и сега прокурор Колчев, а Ташкена не му остава длъжна: "Впечатлих го от пръв поглед, а след два дни направихме годеж." И станали първото студентско семейство от техния випуск, а след две години се сдобили и с наследник – Илия. Трудно, но романтично било в студентските общежития. Живеели със стипендиите си и с наследствената пенсия на булката. Гледали сами детето, защото и двете баби работели. Завършили, без да прекъсват ученето.

Пътят по стълбичката на кариерите

на Румен и Ташкена също не бил гладък и равен. Той желаел да бъде съдия, но го назначили за районен прокурор в Пещера. Нейната мечта също се оказала недостижима: "Много трудно се влизаше в адвокатурата навремето. Тогава председателят на Пазарджишката колегия на всяко отчетно-изборно събрание приключваше доклада си с думи, че ние можем да се гордеем, защото в нашите редици са синове и дъщери на наши бойни партийни другари. А баща ми не е бил активен борец..." Ташкена последвала съпруга си в Пещера и станала юрисконсулт. Всяка сутрин те оставяли сина си в детска градина, пътували с автобус до Пещера, а вечер се прибирали. След четири години Ташкена станала адвокат, а Румен го преназначили в Районната прокуратура в Пазарджик. Двамата са горди, че "всичко, което са постигнали досега, е благодарение на труд, труд и само труд. И страхотна дисциплина...".

Днес семейство Колчеви са признати и търсени юристи. Румен Колчев е прокурор във ВКП, а Ташкена и Илия – адвокати с кантори в София и Пазарджик и със завидна клиентела.

И в трудни, и във весели моменти музиката свързва съпрузите:

"Допълваме
се като дует."

От юноша Румен е китарист, а Ташкена – изявена певица. Голямата й любов са руските цигански романси и българската музика. На въпроса за музикални публични участия като студенти Ташкена със смях споделя: "Аз участвах да си гледам бебето, да готвя... Той всяка вечер носеше лекции и се цупеше, ако заспивах от преумора. Той четеше на глас, а аз понякога задремвах..."

Ирен е любимката
на цялата фамилия.

Баба й има 750 нейни снимки в мобилния си телефон. Момиченцето най-много обича да ходи в канторите на баба и татко, защото ще става като тях. Всички наблюдават всеки ден представлението с правен привкус – Ирен носи чанти, папки, химикалки, тюхка се, че закъснява за дело, драска по листове, слага печати и казва на баща си: "Татко, моля те това да го занесеш в съда." Може да надделее и артистичният й талант. Още на годинка печели приза "Бебе на годината" на сп. "Мама". Вече знае много песни, но непрекъснато повтаря рефрена "Даже мен да ме няма на белия свят..."от хита на Орлин Горанов "Светът е за двама".

"Като цигански
катун сме –

е резюмето за атмосферата в семейството на Илия Колчев. – При нас е постоянен купон. Но затова се върнах в България. Винаги сме заедно на почивка." Любимото място на фамилията е вилата им във Велинград. Братът на Ташкена Колчева е строителен предприемач в София, има четири деца и пълното щастие е, когато всички се съберат на масата. Родителите на прокурор Румен Колчев също са неизменна част от компанията през уикендите. Къщата в Пазарджик зорко се охранява от два снежнобели самоеда – кучета, които вдъхват респект на възрастните, но се разтапят в детските игри. Разприте между зет и тъща за това как да бъде озеленен дворът са непрестанни. Майката на Ташкена предпочита цветята, а върховният прокурор Румен Колчев – райграса. И когато той тръгне с косачката и засегне някое цвете, настава истински екшън.

Модерният въпрос за

конфликта на интереси,

който насочва общественото внимание към семейства, в които единият е магистрат, а другият – защитник. Проектозаконът е благодатна почва за клюки и интриги и за отклоняване на вниманието от реалните проблеми и виновници, или подходящ начин за справяне с проблема "корупция"?

Адвокат Ташкена
Колчева: "Темата се
отклонява от нещо
гнусно и долно.

Със съпруга ми сме заедно от 33 години, от които 28 работим съвместно. Откакто той е прокурор, а аз съм адвокат, поне в Пазарджик се знае, че няма случай, в който някой да иска да ме ангажира по следствено дело и да не кажа: "Изчакайте да си направя справката." Отивам и ровя цялото дело, за да видя дали в него някъде няма подпис на моя мъж, или се обаждам в деловодството на прокуратурата да попитам кой прокурор е наблюдаващ. Поемам защита едва когато се убедя, че съпругът ми няма нищо общо с него. Никога досега не е имало конфликт на интереси.

Би трябвало да се притесняват колеги, които напуснаха следствието и прокуратурата и се "снабдяват" с клиенти чрез приятелските си връзки с бивши колеги. Нещо, което аз смятам за гнусно и долно...


http://www.legalworld.bg/show.php?storyid=8088


Тагове:   млн,   прокурор,


Гласувай:
2



1. анонимен - Ташкена Колчева
09.06.2010 19:56
Не знам що за семейство има госпожа Ташкена Колчева, но славата и на измамничка се носи в цялата страна.Познавам много нейни любовници и много нейни измамени клиенти.Дано комисията "Кушлев" приключи нейната кариера.Амин!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: meto76
Категория: Политика
Прочетен: 14615642
Постинги: 4396
Коментари: 12131
Гласове: 9761
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930