Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
01.07.2010 11:27 - Нямаме държава, но имаме Читанка
Автор: meto76 Категория: Политика   
Прочетен: 1933 Коментари: 3 Гласове:
1



   Нямаме държава, но имаме Читанка


Най-големият сайт за безплатно четене в България наскоро бе спрян със зрелищна акция на ГДБОП. Пиратите обаче в страната се оказаха повече и по-силни дори от МВР и още на следващия ден се пръкнаха няколко уеб сайта, които предоставяха информация за това - как да се изтегли цялата "библиотека" на Читанка.

Не е тайна, че един от новите адреси на Читанка е явна подигравка: chitanka.GDBOP.com. Седмица след спирането на сайта и след стотици статии, интервюта, репортажи по темата, положението е следното - вече има 3 идентични версии на сайта Читанка. Освен това сайта се разпространява като статична версия по различни торент тракери и ако до преди някой е искал да прочете само един автор или произведение, то сега получава хиляди произведения на куп.

Пиратлъкът и беззаконието до такава степен са навлезли в обществото ни, че всички са готови да защитават и подпомагат нарушителите, готови са да понесат тяхната вина, готови са да говорят откровени глупости по медии само и само в
България законите да не се спазват и пиратлъка да продължава. Държавата пък с тази акция "пръдна зад къщата" на Читанка. Твърдим това с пълна отговорност тъй като, ГДБОП не се зае с изземването или спирането на новия/те сайт(тове), които се намират на сървърите на една от най-големите хостинг компании в страната и могат да бъдат индентифицирани бързо и лесно. Няма подобни действия. Няма никакви действия!

Защо ли се чудите вие? Защо ли когато някой се вози без билет в трамвая/влака и контрольора иска да го глоби всички защитават нередовният пътник? Защото сме в Държавата на Измамниците, Крадците и Селските тарикати. Държавата, в която дори на организаторите на акцията не им пука, че им се изсмиват в лицето; държавата, в която да си крадец и мутра е по-престижно от колкото да си учител или лекар. Държавата, в която успехът се мери с модела на мобилния телефон, а интелекта спрямо броя на дребните далаверки, за които не са ви хванали (още).

Запомнете: Нарушаването на авторските права е престъпление! Всяко различно твърдение е признак на некомпетентност! Ние се обявяваме категорично против нарушаването на авторските права на автори, преводачи издатели. Спирането на нелегалните български сайтове е задължително и част от нашето бъдеще. Колкото по-рано стане това, толкова по-рано ще можем да се наречем Държава.

Честито на всички, които днес осъзнаха, че държава няма!


http://www.teenproblem.net/s/20374.html



Тагове:   Читанка,   държава,


Гласувай:
2



1. анонимен - смешен плач
01.07.2010 21:29
хахаха, ами когато баба ми почне да получава пенсия поне колкото е средната пенсия в бедната и обрулена Гърция /сега бабината ми пенсия е около 6 пъти по-малка/, когато тока ни стане поне колкото е във Франция /щото сега нашия ток е по-скъп/, когато горивата ни станат колкото в САЩ /щото сега нашите горива са по-скъпи/ - е те тогава ще плащаме навсякъде и за всичко. Но да ми разхождат на свобода бандюги, ограбили страната с милиони и милиарди, а някви паляци да ми плачат за авторски права и да затварят безплатни библиотеки - оппа, леко, ние като сме от село, не ядем доматите с колчетата.
цитирай
2. meto76 - http://meto76. blog. bg/polit...
02.07.2010 12:38
http://meto76.blog.bg/politika/2010/07/02/iavor-kolev-e-prav-za-chitanka-nedovolstvoto-v-sluchaia-e-ko.570973
цитирай
3. анонимен - Metoooo....
22.07.2010 22:08
Много рядко мога да прочета нещо, с което толкова много да не съм съгласен!
Всъщност почти никога.
Държава или книги?.....
На много места, хубави места за живеене дори не се използва думата държава.
На други места, по на изток, се ползва много, но звучи като господарство.
Някакси не звучи много като за гражданско общество.
Нашата държава е по този модел скалъпена.
Какви са и функциите?
Вътрешен ред, правосъдие, образование, здравеопазване,социално осигуряване и строителство и поддъжане на инфраструктурата.
Защитата от други държави нарочно не я споменавам.
Какво от всички тия неща държавата е направила като хората, т.е. като другите европейски страни.
Имаме най-голямата полиция, която ............. ни пази. Нямам думи!
На правосъдието никой нормален човек, или чуждестранен инвеститор не разчита.
Образованието и здравеопазването няма да коментирам.
Вие сте цитирали като достойни хора учителите и лекарите!
Да, искам да са такива, но те получават доходите си пак от тази.... държава и като такива винаги ще се чувстват повече като поданици, а не като свободни граждани... За тяхно и за мое съжаление!
За социалното осигуряване какво да кажа....
Един човек зает в реалната икономика-храни пет?!?!
Един милион и двеста хиляди млади хора заминаха да произвеждат стоки и услуги извън тази държава.И там си плащат осигуровките разбира се.
Ако тази държава продължава така, след десет години, един ще храни десет.
Ако има сили разбира се.
А виж Мето.... пътищата, каналите и улицита са ни перфектни.
За тях няма какво да кажа.Но ако тръгнеш от Калотина на запад може и да не се съгласиш напълно с мен.
И тази държава преследва шестима организирани престъпници...
Аз, ако не бяха тези шестимата, може и никога да не бях прочел Достоевски и нямаше да разбера колко е скапана тази държава.
Язък за хубавата страна.
Метооо, никога няма да ме разбереш.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: meto76
Категория: Политика
Прочетен: 14579488
Постинги: 4396
Коментари: 12131
Гласове: 9761
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031