Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
02.07.2010 20:42 - Руските сталинисти: Да откопчим нашите агенти от ръцете на врага
Автор: meto76 Категория: Политика   
Прочетен: 1128 Коментари: 2 Гласове:
3

Последна промяна: 04.07.2010 13:22


  Руските сталинисти: Да откопчим нашите агенти от ръцете на врага
2 Юли 2010


 

Сергей Малинкович, лидер на сталинистката организация "Комунисти от Петербург"

, е изумен от ареста на десет предполагаеми руски шпиони в САЩ и призовава Русия да си ги "откопчи" от ръцете на врага.

 

"Това са наши граждани, те са живели и работили там в най-добрата героична традиция на съветското разузнаване", каза Сергей Малинкович, цитиран от "Москоу нюз". "Още тогава знаехме всичките им тайни, можехме да анексираме САЩ", допълва той.

Малинкович освен това е разочарован, че агентите са се предали без съпротива.

"Сега обаче трябва да ги откопчим от ръцете на врага", каза той. "Това не е трудно - просто трябва да ги разменим. Трябва незабавно да арестуваме либералния опозиционен лидер Гари Каспаров, либералния реформатор Анатолий Чубайс и всички онези, които са свързани със САЩ."

"Половината от партията "Яблоко" и Горбачов, разбира се", добави той.

Що се отнася до отношенията между Русия и САЩ, Малинкович е на мнение, че колкото по-лоши са те, толкова по-добре за Русия. "Мислехме, че новият президент ще бъде като (американската комунистка) Анджела Дейвис. Но той се оказа по-лош от Джордж Буш".

Малинкович допълни, че има нелегални шпиони - като агентите, задържани в САЩ, - които работят за американското правителство в Русия. "Те живеят тук - портиери през деня и предаващи секретна информация през нощта. Знам един уличен чистач, много е подозрителен, който непрекъснато ми задава въпроси за моята партия. Има много хора като него."

Според Малинкович арестуваните в САЩ агенти са били зле подготвени за работата си. "Путин, който е бивш агент, би трябвало действително да им каже да влязат отново във форма", каза той по адрес на руското външно разузнаване.

Коментарите на Малинкович отразяват само част от руската подкрепа, която може да се види на страницата на Анна Чампан (задържана в САЩ заедно с останалите деветима заподозрени – бле.ред.) във Фейсбук и друг заподозрян агент Михаил Семененко, на която блогъри призовават заподозрените: "Дръжте се" и "Русия никога няма да ви изостави!".

Експерти казват, че заподозрените агенти вероятно са част от спяща клетка и не е задължително да са обучени като супершпионите, представяни във филми и романи, се посочва в анализ на "Москоу нюз", цитиран от БТА.

"Те изглеждат като аматьори", каза Николай Злобин от американския Институт за световна сигурност. "Те са лесен и евтин начин за руската Служба за външно разузнаване да има някого под ръка. Изглежда сякаш не са имали време да направят каквото и да е", смята той.

Руското външно министерство призна, че арестуваните са руски граждани, но отбеляза, че те не сторили нищо, което да навреди на американските интереси.

Това показва, че операцията е реална, коментира Злобин.

Генадий Евстатиев, генерал от запаса от Службата за външно разузнаване и експерт по сигурността, каза, че не може да коментира как Службата за външно разузнаване оперира. Впечатлението му е обаче, че броят на задържаните хора е доста голям.


http://mediapool.bg/show/?storyid=167293


 

 

30-годишният Алекс Чапман – бивш съпруг на рускинята Анна Чапман – фаталната жена, която се озова в центъра на руско-американския шпионски скандал, разказва пред "Дейли телеграф" историята на техния романс.

Алекс, който е дипломиран психолог, споделя опасенията си, че Анна е била "привлечена" от Москва, след като в средата на 4-годишния им брак драстично се променила.

Той допуска, че бащата на Анна, който бил високопоставен офицер от КГБ, я е подтикнал към шпионството.

"Анна бе най-красивото момиче, което бях виждал в живота ми", разказва бившият й съпруг.

Двамата се запознали на рейв парти в лондонски клуб през 2001 г., когато Алекс бил на 21, а Анна – на 19, и казва, че се влюбил в нея от пръв поглед.

"Събрах смелост, приближих се към нея и й казах: "Извинете, но сте най-прекрасното момиче, което съм виждал", а тя се обърна, погледна ме и каза: "И ти си прекрасен", разказва Алекс.

Двамата имали кратка връзка, а скоро Анна отпътувала обратно за Русия. Седмица по-късно Алекс заминал при нея в Москва, където скоро й предложил.

Оженили се, без да съобщят на родителите си и дори без да имат пари за сватбени халки. Все пак бащата на Анна, който бил дипломат, им подарил меден месец в Египет и пътешествие до Зимбабве, където живеел.

След това младото семейство се преместило в Англия, но отношенията им се влошили, след като Анна загърбила безгрижния си бохемски живот и внезапно станала обсебена от желанието да бъде богата и да живее в САЩ.

  Алекс Чапман разказа за подозренията си, че през 2005 г., когато бракът им вече се е разпадал, Анна е била оплетена в съмнителни контакти от баща й – Василий Кушченко.

"Тя ми сподели, че баща й стои високо в йерархията в КГБ. Каза, че е бил агент в "стара Русия", спомня си 30-годишният британец.

По думите му баща й е контролирал всичко в живота й, а Анна е била готова на всичко за него.

"Когато разбрах, че е била арестувана по подозрение в шпионаж, откровено, това не ме изненада особено", споделя Алекс.

"Към края на брака ни тя стана много потайна, излизаше сама на срещи с "руски приятели" и мисля, че правеше това, защото вече е била в контакт с руското правителство", а що се отнася до г-н Кушченко, Алекс добавя: "Той не се доверяваше на никого. Попита ме защо съм си избрал руска жена и какъв бизнес имам в Русия, а аз му отвърнах: "Никакъв".

Алекс определя бившия си тъст като "страховит".

"Така и не ме запозна с руснаците, които идваха в дома му, и имаше много повече охрана от другите дипломати. Возеше се в Ланд Роувър със затъмнени прозорци, а пред и зад него винаги караше по една кола".

Алекс Чапман разказва, че в един момент от брака им Анна е взела внезапно решението да се премести в САЩ, за да използва "възможностите за бизнес".

"Тя се запозна с богат американец, който я заведе в Щатите, и когато се върна каза, че обича тази страна.

Премести се там, за да основе своя интернет компания, която, изглежда, беше на червено, но внезапно през 2009 година състоянието й рязко се подобри, а Анна каза, че има 50 служители. Не можех да разбера как им плаща. В даден момент явно някой е налял много пари във фирмата".

Има данни, че след като се е преместила в Ню Йорк, Анна Чапман е имала романтична връзка с богат 60-годишен мъж.

"Странно е, когато помисля, че бившата ми съпруга може да е въвлечена в нещо подобно".

Алекс Чапман вече е бил разпитан от служител на МИ5, на когото е разказал всичко, което знае.

http://www.dnes.bg/world/2010/07/02/shpioninyt-koito-me-obichashe.93780







Тагове:   Нашите,   откопчим,


Гласувай:
3



1. анонимен - КОМУНИСТИЧЕСКА ОТВРАТ...
03.07.2010 20:31
БОЖЕ ,КАКВИ СКЛЕРОЗИРАЛИ МОЗЪЦИ.....!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ГОРКАТА РУСИЯ----ЕДНА ВЕЛИКА СТРАНА И РОДИНА НА ВЕЛИКИ ТВОРЦИ НА ЧОВЕШКИЯ ГЕНИЙ, ОСЪДЕНИ НА ПРИМИТИВИЗЪМ И ПОСРЕДСТВЕНО МИСЛЕНЕ, ОТ БОЛШЕВИШКИТЕ ИДИОТИ!

ТОВА Е ЖИВО ,НЕЩАСТИЕ ЗА СВЕТА!
цитирай
2. анонимен - http://www. newsoftheworld. co. ...
08.07.2010 08:44
http://www.newsoftheworld.co.uk/news/865615/Mile-high-sex-games-with-my-spy-in-the-sky-Anna-Chapman.html
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: meto76
Категория: Политика
Прочетен: 14628329
Постинги: 4396
Коментари: 12131
Гласове: 9761
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930