Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
04.07.2010 19:04 - Витомир Саръиванов: Първанов се опита да ликвидира Иво Инджев, вендетата му продължава
Автор: meto76 Категория: Политика   
Прочетен: 2488 Коментари: 3 Гласове:
4


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Витомир Саръиванов: Първанов се опита да ликвидира Иво Инджев, вендетата му продължава 
4 юли 2010, 14:38     София, България

image

  Водя „Здравей, България” като летен експеримент, шефовете ще решат дали да продължа. Витомир Саръиванов е роден на 14 април 1976 г. Наричат го "Българския Фродо" заради удивителната си прилика с главния герой от кинохита "Властелина на пръстените". Вито започва телевизионната си кариера като спортен коментатор в БНТ, а по-късно и в Евроспорт. Прехвърля се в риалити-формата "Островът на изкушението", преди да поеме юздите на шоуто "Цената на истината". Именно с него той участва в "Биг брадър фемили", където тества съквартирантите с детектор на лъжата.

Саръиванов често е и извън кадър - като продуцент на "Сделка или не", "Стани богат", "Music idol 3", "Животът на другите", "Хванати в изневяра". От 14 юни той влезе в нова роля - водещ на сутрешния блок на Нова телевизия "Здравей, България".

- През последните 2 години в сутрешния блок на Нова се изредиха Георги Коритаров, Милен Цветков, Павел Владимиров и Коко Стойнов. Мястото изглежда ветровито. Дългосрочни ли са плановете ти като водещ на "Здравей България"?
- Въпросът не е в моите планове, а в тези на ръководството на “Нова”. Разбрали сме се, че това е летен експеримент. За всичко останало трябва да питаш тях.

- Има ли нещо вярно в слуховете, според които Лора Крумова и Коко Стойнов са отпаднали окончателно от сутрешния блок?
- Аз съм последният човек, който би могъл да ти отговори точно на този въпрос. Ако аз взимах решенията за това кой да бъде на екран, кой да си тръгва, или остава – бих могъл. Но това не е моя работа.

Когато шефовете на телевизията имат ясна идея, предполагам, че ще ни уведомят.

Тогава ще ти кажа.

- В какъв аспект ще изразиш своята индивидуалност, ако се опрем на общоприетото мнение, че интервютата на Коритаров бяха по-скоро разпит, на Милен Цветков - надприказване, а на Коко Стойнов - изслушване?
- Знаеш ли, няма никакво значение как точно ще наречеш стила на даден водещ. Важното е, хората пред екрана да харесват това, което той прави. Моето желание е зрителите на Нова да се събуждат с приятно усещане, да има ведро и усмихнато настроение и не на последно място - да разбират това, което се говори на екрана.

- Още в първото си предаване даде трибуна на Иво Инджев. Така работодателят ти стана единствената от трите най-големи наши телевизии, дръзнала да покани журналиста-символ на опозицията срещу Георги Първанов.
- Нова е свободомислеща медия и, слава Богу, никой не ни се бърка в избора на гости и теми в предаването. Мисля, че това, което се случи на Иво Инджев, никога не би се случило в тази медия. И преди да ме репликираш с "изгонването" на Милен Цветков, искам да ти кажа, че никъде не съм чул Милен да е признал, че е имало политически натиск около решението за напускането му. Така че всякакви аналогии между историите на Иво и Милен са напълно несъстоятелни.

- Ти обаче подчерта, че си почитател на творчеството на Иво Инджев, а в последно време то е насочено предимно срещу личността на Първанов. Каква е твоята гражданска позиция?
- Творчеството на Иво Инджев е насочено срещу един човек, който се опита да го ликвидира. Не физически, а духовно и морално. Което е още по-болезнено. Президентът реагира като обидено хлапе и напомпа мускули срещу беззащитния журналист. И което е още по-смешно – вендетата на Първанов продължава и до ден-днешен.

- "Биг Брадър фемили" завърши. Много мръсотия имаше в него - ти с какви чувства оставаш?
- Както се казва – „с чувство за добре изпълнен дълг”. В интерес на истината се радвам, че всичко свърши. Сезонът беше дълъг и изморителен.

- Успехът на Кузмови предизвика полемики около образа на българското семейство…

- Нормално. Това щеше да се случи и при победа на всяка една от другите двойки.

- Коя двойка беше твоят фаворит?
- Реално никоя. Но при четирите останали на финала семейства лично аз бях именно за Кузмови.

- "Цената на истината" породи конфликт между теб и Павлин Чипев. Поговорихте ли си на четири очи след края на надпреварата?
- Не. Не съм се виждал с никого след финала. Между нас конфликт не е имало, просто Павлин е типичният българин – говори много, когато срещу него няма никой. Да обиждаш зад гърба на човека е недостойно, да се правиш, че не си го правил, е лицемерие. Аз каквото имах да казвам на Павлин, му го казах, така че с него всичко е о`кей.

- Павлин Чипев обвини продуцентите в манипулация. Има ли истина в неговите твърдения, че не му е била позволена защита в ефир от футболната легенда Христо Стоичков?
- Това е пълна смехория! Напротив екипът на предаването многократно се опитваше да се свърже със Стоичков и да го покани да участва в шоуто. Мисля, че само колеги, които са попадали в същата ситуация - да издирват звездата, могат да ви опишат какво точно се случва. Да не говорим, че аз съвсем

не съм сигурен, че Стоичков си спомня ясно кой точно е Павлин Чипев.

- Самият ти се тества с полиграфа. По лични съображения ли го направи, или за да освободиш част от напрежението в Къщата на финалната права?

- Единствените съображения, които имах, бяха свързани с непрестанното мрънкане на Съквартирантите, които се надпреварваха да говорят, пак типично по български – „ех, що не седне той на детектора, аз какви въпроси ще му задам; той да даде пример, после ние” и още, и още, и още. Накрая какво стана? Аз им показах, че не ме е страх и мога да го направя. Те обаче се уплашиха и пак не посмяха да зададат въпросите, които им се въртяха в главата.
Скриха се като мишоци.

Едно интервю на Никола КОСТАДИНОВ


http://www.blitz.bg/news/article/82556


Тагове:   опита,


Гласувай:
4



1. zaw12929 - Сам признава, че
04.07.2010 21:58
Творчеството на Иво Инджев е насочено срещу един човек,
който се опита да го ликвидира.( но... кой кого се опитваше да ликвидира и продължава с тъпата си книга)
Не физически, а духовно и морално. Което е още по-болезнено. Президентът реагира като обидено хлапе и напомпа мускули срещу беззащитния журналист. И което е още по-смешно – вендетата на Първанов продължава и до ден-днешен."

НАШАТА СЛУГИНСКА ЖУРНАЛИСТИКА ЗА ПАРИ САМО НИ МАНИПУЛИРА... ТАКА СЕ ЗАБЪРКА ИВО И НЕ ЗНАЕ КОГА ДА СПРЕ.
ТОЗИ... И НЕГО ЩЕ ИЗДУХА ВЯТАРЪТ НА КРИЗАТА
цитирай
2. анонимен - Вито, както галено го наричат в Нова ...
05.07.2010 10:04
Вито, както галено го наричат в Нова ТВ, е едно новоизлюпено журналистче с лоши познания по български език. А колкото до Иво Инджев той е добър журналист,без да е безобиден и беззащитен.
цитирай
3. vencivaleri1951 - Кой е беззащитен?
06.07.2010 10:16
Моето мнение е , че БТВ постъпи правилно с г-н Инджев. Той се опита да внуши от твто, че Първанов се облагодетваствал с жилище получавайки го даром срещу подгрепа зададен бизнесмен. Всичо това на принципа...една жена каза. Канцеларията на Първанов изрази публично недоволството на президента от безпочвеното внушение и БТВ взе своето решение. Как биха постъпили според Вас в други държави , ако журналист си позволи да окаля държавния глава без доказателства. От този момент Първанов стана "музата на Инджев" Веки втори постинг на журналиста е за него...Написа книга дори с отново не доказани внушения...Рови се дори в чаршафите му и в своята омраза дори злепоставя пак без доказателства една доста талантлива наша певица. Видите ли тя отричалавръзка с държавния глава , а щом отричала била е притисната от НСО.Единственото нещо с което не се занимава Инджев спрямо Първанов това е агентурното минало на президента, но там снисхождението е "как чекист чекисту" Беззащитния в тази "стрелба" е Първанов...Направо си е мишена. В качеството си на държавен глава няма никаква практическа възможност да реагира...Да го съди/Инджев и това иска/ би значело дълго време това да бъде тема на обществото и накрая когато го осъди максимума е няколко хиляди лева обезщетение, а Инджев ще е издал поредица от книги как е малтретиран по съдебен път. Да му отговаря в постинги...едва ли има време да се занимава с това/за Инджев е прехрана/, а и хигиената на Първанов е различна от тази на Инджев. Само да припомня за метаморфозата в последния. Завършил В МГУ журналистика, офицер от ДС/а отговорете си кой друг можеше да следва журналистика в Москва, да сложи пагоните на офицер от ДС освен представител на правоверна фамилия и лично предан на партия и държавна администрация/ и след това връл пративник на всичко руско и симпатизиращо на лявото. На това народа ни казва "Гьон сурат" Та кой е беззащитен в случая? Не мисля че е журналистът...Инджев удря от доста месеци човек с вързани ръце.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: meto76
Категория: Политика
Прочетен: 14611960
Постинги: 4396
Коментари: 12131
Гласове: 9761
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930