Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
13.08.2010 00:59 - Робската толерастия на толерастите
Автор: meto76 Категория: Политика   
Прочетен: 1173 Коментари: 1 Гласове:
5



Робската толерастия на толерастите image 11:49 07-04-2010 Калин Руменов  

Не ми говорете за свободолюбиво население, нито за гражданско общество по тези земи. За да съществуват, те трябва да имат историческо или финансово обяснение. Преименуването на „турското робство” в „османско владичество” може да промени учебниците по история. Но не и психиката на робските наследници, които ще учат по тях в най-бедната EU държава.

Кога забогатяхте, кога станахте толкова свободолюбиви. Откакто по-малко наркомани взеха да измират от евтин хероин. Или откакто кварталният second hand смени табелата на outlet centre. Пак сте си старите мизерници, които даже нямат дефиниция на свободата. Пак сте безполовите хермафродити, излезли от съветски виц за интелигенцията – която няма собствено мнение, а дори и да има, няма да бъде съгласна с него.

Към вас мога да се обръщам единствено с „толерасти”. Защото заради неизживяната си естествена еволюция превръщате в пародия всеки казус за границите на човешките права. Събарянето на незаконен катун например наричате „етническо прочистване”. А за останалите без найлон и шперплат над главите си – искате да им се осигури алтернативен курник.

Докато ипотекираната средна класа, застрашена от безработица – попада в категорията „рискове на либералния капитализъм”. С повече усилия на демагогията тя също може да бъде квалифицирана като жертва на етническо прочистване, понеже ипотеката й е в чуждестранна банка. Но за опазването на нейните права не се отпускат пари по проекти. Нито може да бъде заведено дело в Страсбург - столицата на българската толерастия.

Неправителствените организации съществуват, за да създават безредици в малките държави, казва любимият ми балканец Кустурица. И да извращават малкото население в толерастия, мога да добавя след него. На вековни роби, живели във вечен бойкот с принципите за държава, е рисковано да им се подхвърлят самоцелни идеи за човешките права. Защото с тях няма да си построят общество, а ще ги използват за международен рекет. Бих заменил всички толерасти за двама наказани прокурори. За Светозар Костов, който позира с кънките на Максим Стависки – защото всеки има право да рекламира добре свършената си работа. И за Роман Василев – защото толерастският кич накара правосъдните му колеги да свършат най-бързата работа в кариерите си.

Всеки опит за персонален рейтинг трябва да бъде поощряван от системата на анонимното правосъдие. Нейната най-голяма драма е, че не може да произведе обществени герои, въпреки че няма по-естествена среда за появата им. Когато вкараш пиян шофьор убиец в затвора – задължително трябва да получиш своите пет минути маркетинг за пропаганда на професионалното си име. Когато участваш в прецедент като арест на министър заради корупция – трябва да бъдеш разжалван, ако не го вкараш в затвора. А не защото си го определил като престъпник, което е смисълът на прокурорската ти работа. Същата система седем години се управляваше от човек с имиджа на шизофреник и сериен убиец. На когото му липсваше дори вменяемо поведение, за да посмекчи слуховете за себе си. Но понеже всеки е невинен до доказване на противното, както и здрав до освидетелстване в диспансер - толерастията не видя проблем в потъпкването на ничии човешки права. Вероятно защото няма нищо по-толерастко да интегрираш човек с психични отклонения, като му дадеш неограничена власт.

Толерастите се държат така, сякаш те са измислили идеализма. А веднага след него и науката PR, за да различават кое се прави в името на рейтинга и кое граничи с унижението. Наследниците на толерантни роби са прекалено заети да мечтаят за западна демокрация и нямат време за историята на собствено си родословно дърво. Където сценарият на един от последните смислени епизоди е писан по формулата, която отричат. Априлско въстание = унижение на цял народ = световен PR = свободен народ = човешки права. Ако последователността бъде нарушена, толерастията ще гарантира единствено подобие на държава. В чийто център властите взаимно се подкупват. А в покрайнините без нотариален акт се е появила махала от шперплатовата ера.

http://www.novinar.net/news/robskata-tolerastiia-na-tolerastite_MzIzNzsxNA==.html?qstr=%D0%9A%D0%B0%D0%BB%D0%B8%D0%BD%20%D0%A0%D1%83%D0%BC%D0%B5%D0%BD%D0%BE%D0%B2




Гласувай:
5



1. liliyanaandreeva - ДА! Приканват агнетата да са толерантни към вълците !?...
13.08.2010 08:46
И изобщо - към съвместен живот на полигамните Динозаври с бозайниците, което естественият природен подбор е отхвърлил като невъзможна биологична обстановка!...
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: meto76
Категория: Политика
Прочетен: 14624239
Постинги: 4396
Коментари: 12131
Гласове: 9761
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930