Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.08.2010 18:00 - Емигрантите са безотговорни към собствената си страна
Автор: meto76 Категория: Политика   
Прочетен: 1422 Коментари: 3 Гласове:
1

Последна промяна: 26.08.2010 19:08


Емигрантите са безотговорни към собствената си страна imageНЯКОИ РАЗМИСЛИ ВЪРХУ ПОНЯТИЕТО ЕМИГРАНТ

Всички сме свикнали да смятаме емигрантите за хора, прокудени от дадена държава, вследствие на което в новата Родина са принудени да изтърпят доста трудности, но в крайна сметка започват да получават повече финансово покритие на своя труд. Имат възможност да получат неща, за които в своята не могат да мечтаят.

Но… има едно голямо но, за което никой не се е замислял и не го е анализирал.

В емиграция обикновено започват кариерата си от нула. Вършат работа каквато в собствената си родина (оттук нататък ще говоря само за България) никога не биха вършили. Изтърпяват унижения, които в България не биха търпели. И ако им зададеш въпроса – Защо го правите? – ще ви отговорят най-вероятно така: в България никога няма да получа такова заплащане, в България никога не бих имал възможност да ползвам тези облаги, които ползвам тук. В България никога не бих получил това образование. В България не мога да правя наука. В България не мога да се развивам и т.н. Страната, в която живея в момента, е уредена, законите са действащи, управляващите мислят за хората, жизненият стандарт е много пъти по-висок.

А колко от тях си задават въпроса: защо в България не е така?

Не го задават защото трябва да си отговорят по следния начин - някой трябва да го направи! И си казват: защо да съм аз, като мога да отида и да ползвам вече направеното. Защо да си създавам усилия да вкарам в ред собствената си държава, като по-лесно е като свраката да ползвам вече направеното гняздо?

Защо да ходя по митинги и стачки като просто си взимам паспорта и отивам там, където ще имам по-добри условия; тука вече всичко е “окрадено”? Нашите политици не са политици, не мислят за просперитета на държавата (а нали са избрани от вас?).

Защо обаче в съседните държави – Гърция, Румъния, Сърбия, Франция, Германия, Италия, Англия и т.н. държавата я има???

Много просто – хората ги има!!!

Ето, в това се състои вината на управляващите през социализма – унищожиха хората. Подмениха човешките ценности. Понятията чест, достойнство личност не съществуваха като понятия, а как да ги има като човешки качества?!

Всички бяха другарки и другариличности нямаше, а щом не си личност как да имаш достойнство? Щом нямаш достойнство, как ще имаш чест?

Отговорността беше колективна – равно на безотговорност!

Как ще създаваш общество с хора, които не могат да носят отговорност?

Е те това са за мен хората емигранти – безотговорни към собствената си държава. И затова живеят в държави, където не им се налага да носят отговорност за имиджа на държавата.

Трябва ли да бъдат окайвани? А кой окайва хората, живеещи в България като емигранти - т.е. низвергнати от Родината си, но същевременно създаващи блага за нея? Милеещи за нейния просперитет. Даващи всичко от себе си за нейната чест.

24. 8. 2010 г., Русе

Автор: Светланда Йорданова Рашкова

(Забележка: Публикуването на някой текст от друг автор не означава непременно, че собственикът на този блог е съгласен на 100% с неговите твърдения; ний уважаваме свещеното право на свободно изразяване и сме твърди привърженици на плурализма във всичките му разновидности, т.е. уважаваме даже мненията, с които изобщо не сме съгласни. Стига обаче в основата им да стои идея, а не интерес, както е това при адептите на комунизмо-социализма - който е едно голямо изключение и не заслужава никаква толерантност поради извънредната му безчовечност.)



http://aig-humanus.blogspot.com/2010/08/blog-post_6155.html



Гласувай:
1



1. raders - Проблемът е в самата държава. Не ...
26.08.2010 18:52
Проблемът е в самата държава. Не може да гледаш, че хората, оторизирани да ръководят държавата, просто я крадат, а ти да стоиш и да се грижиш за тяхното преуспяване. За сега държавата е пречка за развитието на българското общество, а не подкрепа. И, ако съществува все пак някакво развитие, то не не е благодарение на, а въпреки държавата. Това е причината за емиграцията.
цитирай
2. анонимен - ТОВА, РЕЗУЛТАТА ОТ ДВОРЦОВИЯ ПРЕВРАТ НА 10.11.89!~
26.08.2010 21:21
В МОМЕНТА ИМАМЕ ЕДНА ПОСТ-КОМУНИСТИЧЕСКА СИСТЕМА,СЪТВОРЕНА ПОД
НЕСРЪЧНИЯ НАТИСК НА ЕС, С КАДРИТЕ НА БИВШАТА БКП,СЕГА БСП!
АВТОРА Е ИЗКЛЮЧИТЕЛНО ПРАВ-УНИЩОЖЕНО Е ЧОВЕШКОТО В ЧОВЕКА!
ЗА 50 год.,КОМУНИСТИТЕ ПОСТИГНАХА ТОВА,КОЕТО СУЛТАНА,НЕ МОЖА ДА ПОСТИГНЕ ЗА 500год, ТУРСКО ВЛАДИЧЕСТВО!
ЕМИГРАЦИЯТА Е ЕДИНСТВЕНАТА ВЪЗМОЖНОСТ ,ДА СЪХРАНИМ ,СЕБЕ СИ ,ДЕЦАТА СИ И БЪЛГАРСКИТЕ ТРАДИЦИИ И МОРАЛ!
БЪРГАРИЯ Е НАЦИЯ , СЪС ЗАТИХВАЩИ ФУНКТЦИИ!
ОСТАВАТ ПЛЕВЕЛИТЕ НА ЦИГАНИЗАЦИЯТА И СТАДНИЯ ИНСТИНКТ!!!!
цитирай
3. анонимен - НЯМА ЗГЛАВИЕ
23.02.2011 13:32
Единственната възможност е емиграцията!
след месец и аз може би с дъщеря ми и жена ми заминавам и не мисля да се връщам тук в тази помия.
ЗАЩО?
Причината е една! Защото съм на 39 год и 20 години слушах ЛЪЖИ ,ЛЪЖИ,ЛЪЖИ ...
20 години подкупни,корумпирани,педофили,бивши мутри,и царски особи,хора следващи собсвенните си облаги,ни хвърлят в лъжа след лъжа.Доят народа,данъци,данъци...данъци...Докога? Докога ще мълчим ще гледаме и слушаме елементарните им оправдания,докога съдебната система ще пуска изнасилвачи ,убийци,крадци, .....тук варианта е един.
Или всички да станат и да се случи това което се случи в Аржентина,Либия,Гърция,Египет....и ред други държави, или да седим да мълчим,да се чудим как да си платим сметките с мизерните си заплатици,от порядака на 200 евро на месец и да умираме на по 50 годинки!!! Всички тези хора в парламента,трябва да бъдат задържани,затворени и пълна конфискация на имуществото им! Трябва да се носи отговорност на тези който сринаха образованието,здравеопазването,и елементарната култура на хората! Всяко подрастващо момче е полупрестъпник,а всяко момиче потенциална проститутка,до там сме я докарали,и май само аз го виждам това от 7 милиона! Само аз виждам че съучиничките на дъщеря ми, 12-13 годишни са готови да легнат в всеки който има някой леф в джоба! Е тук ли да остана????????????
Аз ли да се вдигна да протестирам? Аз// кой съм аз че да го направя? Една птичка пролет не прави. А не сме дорасли още да се вдигнем и кой е ни вдигне? Левски отдавна го няма... затова мисля да си доживея останалите годинки някаде другаде.Някаде кадето има НАРОД и ДЪРЖАВА...
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: meto76
Категория: Политика
Прочетен: 14611055
Постинги: 4396
Коментари: 12131
Гласове: 9761
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930