Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
02.09.2010 21:49 - Явор Дачков: Защо всички мълчат за далаверата на Мирослав Найденов със старото месо от Ирландия?
Автор: meto76 Категория: Политика   
Прочетен: 15301 Коментари: 29 Гласове:
7

Последна промяна: 02.09.2010 22:30

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

                   
Защо всички мълчат за далаверата на Мирослав Найденов със старото месо от Ирландия?



Явор Дачков
Гласове


Един задник обяви акция “Дупетата”. Така накратко може да се преведе новината от миналата седмица за поредната мутренска акция на правителството, в която един бизнес се унищожава, за да се толерира друг.

В последните няколко седмици министър Мирослав Найденов не слезе от телевизионния екран, като надълго и нашироко обясняваше какви ментета ядем вместо месо, сирене и мляко.

Накрая вместо да удари ментетата, дело на родни производители, министърът посегна на вносни качествени колбаси, подбиващи цената на родните ерзаци, които обикновено биват рекламирани с безвкусни или направо просташки реклами по телевизията – “Шпекен зи дойч?”.

Всеки ден, като гледам тази реклама, ми се повдига, и то не само от тъпия опит за остроумие на копирайтърите, а защото се сещам за вкуса на родния шпек и за вкуса на немския колбас. Става въпрос за различни вселени. Знам, че има много читатели, които се умиляват при мисълта за вкуса на салам от времето на Тато, но ще трябва да ги разочаровам, като им кажа, че българите въобще не могат да приготвят каквото и да е месо по-добре дори от най-близките си съседи, а да си правиш каламбури с качеството на немските колбаси, за да изтъкваш българско качество, е нелепо.

Това малко отклонение на потребител си позволих, защото ми е много смешно, когато гледам друга тъпа реклама на салам, в която български студент в Германия получава пратка български колбас и припада от радост. Разликата е точно като между москвича и мерцедеса.

Но да не се отклоняваме от темата, а тя е, както обявих в началото – наглото поведение на министър Найденов, който обяви едни почтени бизнесмени едва ли не за престъпници, спря им бизнеса по най-арогантния начин и нарече стоките им с такова име, че колегите от Българското национално радио ги досрамя да го кажат в новините, за което ги поздравявам. Така Мирослав Найденов се утвърди като едно от остриетата на пролетарския хъс на гербаджийската власт, с който хората на Борисов методично унищожават България.

Забележете по какъв абсурден начин Найденов и властта се саморазправиха с един бизнесмен, създавайки прякор на стоката му и обявявайки го едва ли не за мафиот, инсценирайки нападение срещу колата на шефа на ветеринарите Йодан Войнов. Внушението е просто – хванахме лошите, които внасят “дупета”, забранихме им да го правят и те заплашват нашия човек, но ние няма да се предадем.

Все едно от Йордан Войнов нещо зависи, та някой ще тръгне да го плаши, като хвърля камък върху колата му, а и както вече казах, цялата мафия на производители и вносители на ментета в хранителния бранш си остава непокътната. Тези дни излезе новината, че много производители са заявили готовност вече да произвеждат кренвирши, колбаси и кайма от месо, по стандарта „Стара планина”.

Питам се, от какво са ги произвеждали досега и защо лицензите им за производство вече не са отнети? А и въпросния стандарт ми се струва доста подозрителен след като опитах две-три неща. Ако под повече сол се разбира – повече месо, това е друг въпрос...

Впрочем Мирослав Найденов е част от тази мафия, но никой от журналистите, които любезно го интервюират от сутрин до вечер, не го разпита по-подробно за най-голямата афера със забранен внос на месо, която избухна преди 4 години у нас. Тогава, припомням, в България бяха внесени 75 тона 20-годишно канцерогенно ирландско месо, част от което бе преработено и продадено на вътрешния пазар. Друга част бе заловена на митница “Кулата”, а разследването показа, че е била предназначена за месопреработвателната фирма “Булимпекс ЕОД”.

Един от митническите служители, чужденец, служител на “Краун Ейнджънт”, вижда на етикетите на кашоните, че месото в тях е от 1986 г., а в този период вносът от Ирландия е забранен заради лудата крава. Вътрешното разследване показва, че разрешението за вноса идва от факса на Мирослав Найденов, тогава главен секретар на Националната ветеринарномедицинска служба.

Найденов тихомълком е освободен от поста си, уволнени са и още няколко регионални служители на НВМС. Но кой знае защо целият случай потъна в забвение. Не бе потърсена сметка и от Мирослав Найденов, който тогава беше верен кадър на ДПС и когото Нихат Кабил уволни, но не даде на прокурор.

Любопитно е, че от ДПС знаят прекрасно за тази далавера, но и до ден днешен я пазят в тайна, въпреки че се водят за опозиция на Борисов. Само заради това Найденов не трябваше да бъде допускан до поста министър, а днешният му патос срещу храните ментета е направо възмутителен.

Освен това Найденов е започнал да имитира в поведението си Бойко Борисов. И той подобно на Божидар Димитров почна внезапно да се пали по време на интервю, да употребява сленг или нецензурни изрази и да се държи просташки като един истински задник.

За разлика от немските колбаси, които незаслужено получиха прякора “дупетата”, Мирослав Найденов, както и дузина други български политици, спокойно могат да бъдат наричани така. Но ако проблемът беше само в неприятното им поведение и просташко излъчване, да махнем с ръка.

Работата е там, че тези хора не само че не са компетентни в управлението, но го употребяват за собствените си мутренски цели, разчиствайки терен в полето на бизнеса, и то за пореден път в полза на най-некачествените и непочтени хора в тази област.


http://kafene.net/analysis.html?fb_1101652_anch=13193604




http://dnesiutre.com/%D0%BC%D0%B8%D1%80%D0%BE%D1%81%D0%BB%D0%B0%D0%B2-%D0%BD%D0%B0%D0%B9%D0%B4%D0%B5%D0%BD%D0%BE%D0%B2-%D0%B5-%D0%B7%D0%B0%D0%B4%D0%BD%D0%B8%D0%BA%D1%8A%D1%82-%D0%B2-%D0%BE%D0%BF%D0%B5%D1%80%D0%B0%D1%86/



http://vbox7.com/play:966240af





Гласувай:
7



1. meto76 - Определено бих препоръчал на вс...
02.09.2010 21:51
Определено бих препоръчал на всички продуктите на фирмите "Анона" и "Камарко", които пакетират вносно месо от Германия и го продават на нашия пазар - така наречените "дупета". Определено тези колбаси са качествени и евтини. Аз лично ги купувам и ям и са по-добри от родното производство.
цитирай
2. watchtowerman - Ако в някои салами
02.09.2010 22:25
има "дупета", то в останалите има "суха кръв" - остатъчен продукт от кланниците на Европата.
Рецепта за нашенски салам:
- 20-30% "суха" кръв, белтъчно вещество, с претенции пред лабораториите за "месо";
- до 40% свинска мас на прах, отново вносна стокам
- останалото: оцветители, ароматизатори, овкусители, и -
КАРАГЕНАН - естествена гума, вносна стока, 1(един) обем от който заддържа 50 обема вода - рай за далавераджиите. Поемайки водата карагенанът сгъстява цялата, посочена по-горе, субстанция на химическата и отпадната промишленост и се получава гел, а може да се каже и шампоан, но нарочен да е "салам"-а за народа...Така - за 50 стотинки се получава продукт, който го продават на цена като за салам от естествени - месо, продукти. Е, как да не спестиш - я да си купиш остров, я да дигнеш дворец по Средиземноморието...
цитирай
3. meto76 - http://news. ibox. bg/news/id...
02.09.2010 22:38
http://news.ibox.bg/news/id_1777731327
цитирай
4. lambo - Щото зад Мирослав Найденов стои Доган
03.09.2010 00:19
Вицепремиера по Социално-демографската и Здравната политика Доан Зия, и
министъра на Земеделието и Горите Мирослав Найденов са от квотата на ДПС в
"правителството на ГЕРБ и АТАКА"
цитирай
5. анонимен - Javore, Da4kowe, napravo razcepi ...
03.09.2010 00:59
Javore, Da4kowe, napravo razcepi stotinkata s tozi tooolkoz star news, be maina. Boiko Borisov samo tova 4aka, da 4ue takiva news i pyrvo nema ama kato se razsyrdi ste ima da gi klica u gyzetata s dupetata
цитирай
6. vmir - О, никак не се мълчи, даже.
03.09.2010 10:35
Млада чаровна колежка - социалистка почти със сълзи на очи ми се кълнеше, че от най-достоверен източник знае, че собственик на фирмата - вносител на въпросното месо е лично Мирослав Найденов... Сега съм почти огорчен да науча единствено, че само разрешението било пратено от неговата факс-машина... Кой знае нататък какво може да излезе още...

Иначе, за нашенското производство - ами, ако някой някъде случайно или не, прави опити да произведе нещо истинско?
цитирай
7. анонимен - престъпник
03.09.2010 10:44
То4но той сте говори за престъпност на въпросните дупета - не разбраха ли, 4е стока с изтекъл срок на годност не могат да се внасят, даже и с изтичащ не може - тази стока се продава толкова добре, застото е качествена и НАРОДА НЕ Е ЧАК ТОЛКОВА ПРОСТ - АКО НЕЩО НЕ ТИ ВЛИЗА В УСТАТА ПРОСТО НЯМА ДА СИ ГО КУПИШ.
ЧИСТА ПРОПАГАНДА ОТ НЕГОВА СТРАНА И КОНКУРЕНЦИЯ !
МАЙ МУ СЕ ИСКАТ НА НЕГО ТЕЗИ ДУПЕТА 7 % ОТ ПАЗАРА - ТЕ ОТ ЕС НЯМА И ДА МУ ГИ ПРОДАДАТ КАТО ГО ВИДЯТ ТОЗИ ЗАДНИК.
цитирай
8. анонимен - ЛУДА КРАВА
03.09.2010 10:49
Днес сте излезне отново и лудата крава, която ни накара да изядем той ЛИЧНО - случая МАЙ сте бъде отворен - тогава да го видим по БТВ какво сте ни каже на нас българите.......
цитирай
9. анонимен - Иван Даскалов
03.09.2010 11:30
те така компресираха и праха,а гледам все същия!Ще надупят и салама с космически цени,без грам промяна в качеството,ще ни връткат колкото си искат щото сега им е жътвата,а след нас и потоп!!
цитирай
10. meto76 - Млада чаровна колежка - социали...
03.09.2010 11:41
vmir написа:
Млада чаровна колежка - социалистка почти със сълзи на очи ми се кълнеше, че от най-достоверен източник знае, че собственик на фирмата - вносител на въпросното месо е лично Мирослав Найденов... Сега съм почти огорчен да науча единствено, че само разрешението било пратено от неговата факс-машина... Кой знае нататък какво може да излезе още...

Иначе, за нашенското производство - ами, ако някой някъде случайно или не, прави опити да произведе нещо истинско?

Ако произведе нашенец нещо истинско да се конкурира на свободния пазар, ако предложи добра цена и сностно качество ще намери пазар.Но не мисля, че месо предназначено да го ядат немци, но препакетирано в България от българска фирма е по-малко качествено от родните колбаси, в които не знаеш какво слагат.
цитирай
11. анонимен - Глупости
03.09.2010 12:36
Дачков недей да хвалиш толкова германските салами, че и там имаше няколко пъти големи скандали с т.н. гамелфлайш. Мои близки и познати от Германия редовно си купуват от тук луканка Маджаров и пастърма. Става дума за контрол, това е найважното в този бранш, да се оборудват модерни лаборатории и да няма корупция другарю Дачков всезнаещия и всеплюещия.
цитирай
12. анонимен - яворе , яворе , що мълча
03.09.2010 12:51
кога управляваше костов . громеше предишните с апломб . нещо се позагуби напоследък , ама пак изпълзя отнякъде . и ти си като всички платени клакьори журналисти - скачата като ви кажат и подхвърлят петаче . коклкото до ирландското месо и найденов , аз поне не съм го забравил , но народа си заслужава управниците . ще ми се герб да управлява още два мандата , за да разбере андрешко , и от данйци и от бой и от ...
цитирай
13. анонимен - AMA MN KRAINOSTI
03.09.2010 12:51
KIUPUWALA SUM RAZWALENI OTWRATITELNI IZREZKI ,PAKETIRANI I W SROK NA GODNOST
OTTOGAWA NE KUPUWAM
A ANONA E OTWRAT
цитирай
14. анонимен - То4но той сте говори за престъпност ...
03.09.2010 13:36
анонимен написа:
То4но той сте говори за престъпност на въпросните дупета - не разбраха ли, 4е стока с изтекъл срок на годност не могат да се внасят, даже и с изтичащ не може - тази стока се продава толкова добре, застото е качествена и НАРОДА НЕ Е ЧАК ТОЛКОВА ПРОСТ - АКО НЕЩО НЕ ТИ ВЛИЗА В УСТАТА ПРОСТО НЯМА ДА СИ ГО КУПИШ.
ЧИСТА ПРОПАГАНДА ОТ НЕГОВА СТРАНА И КОНКУРЕНЦИЯ !
МАЙ МУ СЕ ИСКАТ НА НЕГО ТЕЗИ ДУПЕТА 7 % ОТ ПАЗАРА - ТЕ ОТ ЕС НЯМА И ДА МУ ГИ ПРОДАДАТ КАТО ГО ВИДЯТ ТОЗИ ЗАДНИК.

бре малоумник тъп, ако народа знаеше какво да яде, нямаше да сме лидери по диабет, ракови и сърдечно съдови заболявания, боклук тъп, в Германия всичко е химикал, за това и там харчат 500 млрд за лечение, верно, чисто е, като в аптека, или химически завод. у нас е още по-зле
цитирай
15. анонимен - Ako towa e istina prosto towa mi b...
03.09.2010 14:39
Ako towa e istina prosto towa mi beshe poslednoto glasuvane. Dano i drugi hora me posledwat
цитирай
16. анонимен - Моят блян...
03.09.2010 15:34
Такива пършиви комунистически гниди като яворчо никога да не се въдят на родната ни свещенна земя.
цитирай
17. bayhuy - Гейберите май ги срам да се логнат с ...
03.09.2010 16:48
Гейберите май ги срам да се логнат с истинските си никове и пишат анонимни...
цитирай
18. vmir - 10. meto76,
03.09.2010 16:48
meto76 написа:
vmir написа:
Млада чаровна колежка - социалистка почти със сълзи на очи ми се кълнеше, че от най-достоверен източник знае, че собственик на фирмата - вносител на въпросното месо е лично Мирослав Найденов... Сега съм почти огорчен да науча единствено, че само разрешението било пратено от неговата факс-машина... Кой знае нататък какво може да излезе още...

Иначе, за нашенското производство - ами, ако някой някъде случайно или не, прави опити да произведе нещо истинско?

Ако произведе нашенец нещо истинско да се конкурира на свободния пазар, ако предложи добра цена и сностно качество ще намери пазар.Но не мисля, че месо предназначено да го ядат немци, но препакетирано в България от българска фирма е по-малко качествено от родните колбаси, в които не знаеш какво слагат.


Това е така, но има една подробност - през колко посредници ще премине информацията, преди да стигне при нас и с каква заинтересованост ще бъде натоварена от всеки по веригата.
цитирай
19. анонимен - Явор Дачков има само една голяма ...
03.09.2010 17:18
Явор Дачков има само една голяма уста, дето и софийските кенефи /с извинение/ не могат да я запушат. Ако този Костадинов беше чист и напълно изряден никой не би могъл да го пипне. Вие сте мошеници.
цитирай
20. анонимен - Каквото ядем, такива сме. Ду..та.
03.09.2010 19:27
Омръзна ми вече. Има ли нещо и някой в България, на които да вярваме? Всеки ден неприятни изненади. Ако е истина за министър Найденов, че той е разрешил вноса на ирландското месо, няма никога повече да сложа месо и колбас в устата си, и никога повече няма да отида да гласувам. Понеже зеленчуците и плодовете са същата стока, най-добре да си ги произвеждаме сами. На село-ясно. В града- край блоковете. Нека е незаконно. То какво ли е съобразено със закона у нас? Кой ще ми каже?
цитирай
21. анонимен - дочо
03.09.2010 19:30
Ами то има ли министър да не участвал в далаверки,преди да бъде избран от Боко ?Кажете поне за един .
цитирай
22. анонимен - ЯВОР ДАЧКОВ ,КАЗВА ЕДНА ИЗКЛЮЧИТЕЛНА ИСТИНА....
03.09.2010 20:52
НЕЩО ПОВЕЧЕ:
МИРОСЛАВ НАЙДЕНОВ , НЕ Е СПЕЦИАЛИСТ ПО МЕСОТО --ТОЙ Е КУЧКАР,!
ИМАШЕ КУЧЕШКА КЛИНИКА ВЪВ ВРАЦА--ПИТАЙТЕ ВРАЧАНИ!!!
БИЗНЕСА МУ БИЛ ТОЛКОВА УСПЕШЕН../ВЪВ ВРАЦА ГЛЕДАЛИ САМО КУЧЕТА, ПРЕДСТАВЕТЕ СИ/....ЧЕ, СЪЩИЯ КУПИЛ НА СЕМЕЙСТВОТО СИ ДВА АПАРТАМЕНТА, ОТ ТОЗИ БИЗНЕС.
КОГАТО ГО ИЗГОНИХА ОТ НВМС, БЕШЕ ПРИБРАН НА РАБОТА В СТ.ОБЩИНА!
ОТ ТАМ ,СА ВРЪЗКИТЕ МУ С БОЙКО И ЛЮБОВТА МУ ,КЪМ ГЕРБ.
АБСОЛЮТНА ИСИТНА Е ,ЧЕ.... мин.НАЙДЕНОВ Е ПРЕВЕЛ НА МЕДИЙТЕ ,ОКОЛО 1,5млн.лв., ЗА ОТРАЗЯВАНЕ НА ОПЕРАЦИЯТА "ДУПЕТАТА", В МЕДИЙНОТО ПРОСТРАНСТВО!
ТОЧНО ПО ТАЗИ ПРИЧИНА, ИМА ТОЛКОВА ИНТЕРВЮТА С НЕГО И ШЕФА НА ДВСК-КУЛИНСКИ!
ПОСЛЕДНИЯ, НЕЗНАЙНО ОТ КЪДЕ СЕ ФИНАНСИРА ДА ПЪТУВА ВСЕКИ ДЕН ОТ ПАЗАРДЖИК ДО СОФИЯ.....НА РАБОТА В НВМС--СОФИЯ, БЕЗ ДА СЕ БРОЯТ РЕСТОРАНТСКИТЕ ПОСЕЩЕНИЯ И ИЗЯВИ!
цитирай
23. marystaneva - Не е възможно!
05.09.2010 04:06
Не е възможно Явор Дачков, ако е истински журналист, да не знае какво е развитието на този случай. Твърди, че "всички мълчат за далаверата на Мирослав Найденов със старото месо от Ирландия", а това не е вярно. Доказано е, че разрешителното за вноса е изпратено от факса на Мирослав Найденов, но до този факс са имали достъп много хора. Едва ли този, който е замесен, ще го изпрати от своя факс. Миро Найденов беше оправдан, тримата подсъдими бяха оправдани на първа инстанция през април 2009-а /по времето на Тройната коалиция/, а след обжалване от прокуратурата получиха условни присъди. Едва сега, при управлението на ГЕРБ, делото за 20-годишното ирландско говеждо месо тръгва отначало в Софийския апелативен съд.
http://news.blagoevgrad24.bg/186320.html
цитирай
24. анонимен - ...ДА ,БЕ 23....
05.09.2010 10:23
......ПАК НЯКОЙ МУ Е СРАЛ НА мин.НАЙДЕНОВ ,В ГАЩИТЕ.....!
ЩО НЕ СЕ ОПИТАШ ТИ,ДА ПУСНЕШ ФАКС ОТ БЮРОТО НА ШЕФА СИ, А...?????!!!
М.НАЙДЕНОВ ,Е БИЛ ГЛ.СЕКРЕТАР В НВМС----А, НЕ "ЛУКОВА ГЛАВА" ЗА САЛАТА!!
ДА НЕ МИСЛИШ ,ЧЕ КОМПЮТРИТЕ НА ШЕФОВЕТЕ СА ПО КОРИДОРИТЕ НА ЗАВЕДЕНИЯТА В БЪЛГАРИЯ???!
Я, ХОДИ ГО ДУХАЙ.....НА МИНИСТЪРА!!!!!!!!!!!!!!!!!!
цитирай
25. marystaneva - 24. анонимен,
05.09.2010 12:22
А ако ти искаш да пуснеш факс от кабинета на твой служител? Влизаш уж да го питаш нещо, пращаш го "по работа" и оставаш да го чакаш. Кой ти каза, че го е направил някой служител на Мирослав Найденов? Дали пък не са му "подлели вода" именно защото не е бил съгласен да играе техните игрички? Ако ти искаш да направиш далавера, едва ли ще изпратиш документа от собствения си факс. А ако можеш и да натопиш неудобен служител - още по-добре. С един удар - два заека. Или ти знаеш повече от МВР и прокуратурата? Защото съдът отдавна се произнесе кой е и кой не е виновен. Остава виновните да получат подобаващо наказание, а не да се обвиняват невинните.
цитирай
26. анонимен - МАЛКО ПОДРОБНОСТИ:
05.09.2010 17:40
АКО ,М.НАЙДЕНОВ Е БИЛ НЕУДОБЕН ,ДА СА МУ БИЛИ ДУЗПАТА ,ОЩЕ ПРИ НОВИЯ ДИРЕКТОР НА НВМС!
ЗНАЕШЛИ ,КАКВО Е СЕКРЕТАР НА ДИРЕКТОРА.....?
ХОДИ И ВИЖ....!
цитирай
27. marystaneva - Много е просто.
06.09.2010 10:48
Назначаваш някого на висок пост и очакваш той да е благодарен и послушен. Ако се окаже, че си сгрешил в преценката си, намираш начин да го отстраниш.
цитирай
28. borsi - "Мирослав Найденов, тогава ...
06.09.2010 20:00
"Мирослав Найденов, тогава главен секретар на Националната ветеринарномедицинска служба.
Найденов тихомълком е освободен от поста си, уволнени са и още няколко регионални служители на НВМС. Но кой знае защо целият случай потъна в забвение. Не бе потърсена сметка и от Мирослав Найденов, който тогава беше верен кадър на ДПС..."

Ясно защо не е съборено барбекюто на Ахмед Доган
цитирай
29. marystaneva - Четете и коментарите, за да не се повтаряте.
06.09.2010 23:19
Коментар № 23: Делото сега тръгва отново в Софийския апелативен съд.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: meto76
Категория: Политика
Прочетен: 14580613
Постинги: 4396
Коментари: 12131
Гласове: 9761
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031