Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
09.09.2010 21:17 - 17 милиона кандидати за 55 000 зелени карти за САЩ
Автор: meto76 Категория: Политика   
Прочетен: 3671 Коментари: 2 Гласове:
3



17 милиона кандидати за 55 000 зелени карти за САЩ     image  Крайният срок за регистрация в лотарията е 30 ноември Миналата седмица Държавният департамент на САЩ откри сезона за кандидатстване в лотарията „Зелена карта” за 2011 година. 17 милиона души ще се надяват да получат една от 55-те хиляди зелени карти. Информира С. Каникова.  

 

Очакванията, че в лотарията „Зелена карта” тази година ще участват най-малко 20 милиона души, вероятно няма да се сбъднат. Американската асоциация на имигрантите предвижда, че кандидатите няма да са повече от 17 милиона. Те ще се конкурират за 55 хиляди визи за постоянно пребиваване в САЩ, което ще влезе в сила от 2011 година. Намалелият брой кандидати за зелени карти се дължи най-вече на застоя в световната икономика, казват от асоциацията. Същевременно обаче броят на регистрациите, които се извършват само по електронен път, зависи и от достъпа до компютри и интернет. Най-голям брой кандидати идват от страни в третия свят, където електронните регистрации се превръщат в непреодолима бариера за много от желаещите да поемат към Америка.

image

 За зелени карти кандидатстват и граждани на богатите страни

И европейците искат зелени карти

Интересът към лотарията „Зелена карта” е безспорно най-силен в слабо развитите страни, но през последните години се регистрира значително покачване на регистрациите от Европа, казва Холгер Зимерман. Той е собственик на един от най-популярните сайтове, предлагащи помощ за регистриране в лотарията. Любопитно е, че за зелена карта кандидатстват и все повече германци. Близо 2 200 германски граждани са спечелили миналата година зелена карта. Не всички европейци имат право да участват в лотарията. Великобритания, а от тази година и Полша, имат повече от 50 хиляди имигранти в САЩ за последните пет години, което означава, че не се квалифицират за Лотарията за разнообразяване на имигрантския поток.

Зелената” лотария шанс за много българи

По данни на Държавния департамент през последните години България е на 11 място по брой на спечелените зелени карти. От Източна Европа само Полша и Украйна имат повече успели кандидати. След България се нареждат Албания, Русия и Литва. По брой на спечелени зелени карти на глава от населението България е на шесто място в класацията. В лотарията за 2009 година зелени карти са получили 1 154 българи, а за 2010 година - 842. Крайният срок за регистрация в лотарията е 30 ноември, така че окончателният брой на кандидатите ще бъде известен едва след тази дата.

image

 Участието в "зелената" лотария е безплатно

Опасност от измами

Междувременно Държавният департамент предупреди за многобройни измамнически сайтове, които изглеждат точно като сайта за лотарията на Държавния департамент, но за разлика от него събират такса за регистрация. Добре е да се знае, че участието в „зелената” лотария е безплатно.

Тази лотария съществува от 1994 година и представлява надежден инструмент за поддържане на броя на американското население, както и за привличане на талантливи и образовани хора. Напоследък САЩ са разтревожени от „изтичане на мозъци”. Стотици хиляди таланти напускат страната най-вече в посока Индия и Китай. Броят на кандидатите за зелени карти остава все пак многократно по-висок от броя на напускащите страната. Освен 55-те хиляди зелени карти от лотарията, САЩ предоставят всяка година още 140 хиляди зелени карти, които се дават на висококвалифицирани чужденци.

 

Автор: Соня Каникова/Редактор: Даря Попова-Витцел

   http://www.dw-world.de/dw/article/0,,4768855,00.html

САЩ: идвам, раждам и изчезвам     image
Мечтата, наречена паспорт
    Всяко дете, родено в САЩ, получава американско гражданство - това постановява параграф, въведен през далечната 1868 година. Този регламент е обаче в ущърб на Америка - тръбят критиците на практиката "раждам и изчезвам".    

 

През юли т. г. сенаторът-републиканец Линдзи Греъм внесе предложение за промяна на параграфа с цел да бъде сложен край на тактиката "раждам и изчезвам" - имат се предвид пътуванията на бременни жени до Щатите с цел новороденото да получи американски паспорт. Още преди много време Луи Гомърт, конгресмен от Тексас, предупреди, че дори враговете на САЩ могат да се възползват от параграфа, изпращайки бременни жени към Америка и обучавайки след това децата им в тънкостите на тероризма.

Срещу 15 000 долара бебето ти става американец

Подобен закон за получаване на гражданство имат по-малко от 20 на сто от страните по света. Навремето той е бил въведен в Щатите с цел да се сложи край на робството. Всяко новородено е ставало свободен гражданин на страната.

image

 Майките на 8 процента от родените в Америка деца са влезли в страната нелегално

Според изследване на института "Пю" днес майките на 8% от новородените в САЩ деца са пристигнали в страната нелегално. Много са чуждестранните семейства, които се възползват от закона. Наскоро "Вашингтон пост" помести информация за една китайска агенция, която срещу 14 750 щатски долара осигурявала на бременни жени тримесечен престой в САЩ с цел раждане. Визата обаче клиентките трябвало да си набавят сами. По същия начин постъпват и много жени от Южна Корея или Латинска Америка. Причината най-често е желанието на родителите някой ден детето им да следва в САЩ.

По-голямата грижа на противниците на този параграф от конституцията обаче са децата, които служат за легализиране на престоя на родителите. В действителност само 4 000 чужденци на година се разминават с репатрирането от Щатите благодарение на американския паспорт на децата си. Родителите биха могли да получат американски паспорт едва когато детето им навърши 21 години.

56% от американците искат запазване на статуквото

Повечето критици на оспорвания параграф искат да сложат край на злоупотребите, прилагайки европейски модели - те предлагат например децата на чужденците да получават гражданство едва след по-дълъг период на пребиваване в страната. Тези, които са против промяна на параграфа, смятат обаче, че подобен подход би довел до възникването на цяло съсловие от младежи без гражданство.

Освен това законодателната промяна няма да е лесно начинание - тя трябва да бъде подкрепена от две трети от членовете на двете камари на Конгреса. Според проучване на института "Пю" 56 на сто от населението на САЩ е против въвеждането на подобна промяна.

http://www.dw-world.de/dw/article/0,,5982803,00.html



Тагове:   кандидати,   милиона,


Гласувай:
3



1. meto76 - Шансовете са по-добри от българ...
09.09.2010 21:20
Шансовете са по-добри от българското ТОТО.
цитирай
2. анонимен - Лотария Зелена Карта за САЩ 2011 година
15.01.2011 10:27
Ние ще Ви помогнем да участвате в Лотарията Зелена карта чрез която можете да спечелите зелена карта и да живеете и работите в САЩ. Участвайте в програмата и се възползвайте от възможността, която Ви предоставя Програмата за Разнообразяване на Емигрантския Поток на Държавния Департамент на САЩ, одобрена със закон от Конгреса.

При нас ще намерите и изключително много и постоянно нарастваща информация свързана със лотарията за зелена карта и като цяло имиграция в САЩ.

Защо да използвате услугите ни?
* Лесна онлайн регистрация на български език.
* Официална Американска правителствена програма, одобрена от американското консулство.
* Ние ще обработим информацията и снимката Ви, съгласно изискванията на Държавния Департамент на САЩ и ще се погрижим вие да не сте от половината отхвърлени молби поради неправилно попълнена информация!
* Безплатна информация, поддръжка и помощ.
* Двоен шанс за зелена карта за семейните двойки!
* Приемаме регистрации през цялата година.
* БЕЗПЛАТЕН САМОЛЕТЕН БИЛЕТ ЗА СПЕЧЕЛИЛИТЕ ЗЕЛЕНА КАРТА РЕГИСТРИРАЛИ СЕ ЧРЕЗ НАС!

www.usavisa.eu
www.usavisa.eu/blog/
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: meto76
Категория: Политика
Прочетен: 14625116
Постинги: 4396
Коментари: 12131
Гласове: 9761
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930