Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
14.09.2010 18:00 - ГЕРБ : Неплатилите осигуровки остават без документи за самоличност?
Автор: meto76 Категория: Политика   
Прочетен: 3026 Коментари: 8 Гласове:
5


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Неплатилите осигуровки остават без документи? image 07:46  |  14 септември 2010 | Политика Виж 1 снимка image

Предлага се мярката да е постоянна
Сн.: БГНЕС   Който не си е платил здравните или пенсионните осигуровки, няма да получава лична карта, задграничен паспорт и шофьорска книжка.

 

Тази идея се обсъжда от управляващите, за да бъдат принудени хората да се осигуряват. Това съобщи председателят на парламентарната здравна комисия Десислава Атанасова, цитирана от вестник "Монитор".

Миналата седмица министърът на здравеопазването
проф Анна-Мария Борисоваа заяви, че ще иска законова поправка, която да санкционира тези, които не плащат здравни осигуровки. Премиерът Бойко Борисов пък се възмути, че 1,7 милиона българи не се съобразяват с това си задължение, а очакват европейско ниво на здравеопазването.

Вчера министър-председателят не отрече и възможността неплащането на осигуровките да бъде криминализирано

Десислава Атанасова пък поясни, че при всички случаи рестриктивните мерки срещу длъжниците, включително евентуалното криминализиране, трябва да важат в пакет както за здравното, така и за социалното осигуряване.

По думите на депутатката от ГЕРБ промяната, която може да лиши гражданите от възможността да се сдобият с лични документи, дори е позакъсняла, тъй като е трябвало да предшества масовата подмяна с новите паспорти и карти, която все още протича. Въпреки това, който не се осигурява, няма да може да подмени старите си документи, когато изтече срокът им на валидност.

Десислава Атанасова заяви още, че дори се обмисля гражданите и работодателите да бъдат лишени от всички държавни услуги, в случай че дължат пари за осигуровки. Така например неосигурените нямало да могат да кандидатстват за обществени поръчки ако не докажат, че не дължат пари за данъци и осигуровки включително.

http://dnes.dir.bg/news/zdravni-osigurovci-novi-dokumenti-samolichnost-desislava-atanasova-7081111?nt=4



Гласувай:
5



1. pin777 - А искаме да говорят в европа за България като нормална страна...
14.09.2010 18:29
Държавен рекет ! Кратко и ясно казано! Да принуждаваш хората по такъв начин е не само незаконно а и антихуманно. Ако това се приеме ще има подписки за колективен иск и дело срещу държавата в Страсбург. Не само, че обслужването не е на ниво, а и приемането на такъв закон е противоконституционен и нечовешки. Да се изнудва и без това 'измореното' от хилядите експерименти общество е не само незаконно а и по най-долнопробен начин. На първо място държавата трябва да докаже на хората, че е способна да създаде и управлява една така важна институция. Институцията грижеща се за здравето по начин достоен за едно нормално общество и след време, да точно така след време, колкото и да е то. Както и всички институции в страната, след като и тази си възвърне общественото доверие да има шанса да изисква от хората подпомагане , чак тогава същите тези неплатили си здравните осигуровки виждайки напредъка и промените сами ще искат да се погрижат за тази институция. И още нещо господа законоправци: -- София не е България, а част от нея. Не го забравяйте !
цитирай
2. meto76 - Отказът на държавата да издаде д...
14.09.2010 18:47
Отказът на държавата да издаде документ за самоличност за мен си е равносилно на лишаване от гражданство.Да не говорим, че за мен здравното осигуряване трябва да е пожелание, който иска се осигурява, който иска си плаща директно кеш в болницата.Така трябва да са устроени нещата.Осигуровките не са данъци и не трябва да се приравняват на данъците.
цитирай
3. анонимен - Мамицата им поганска ! Кръв ще се лее
14.09.2010 18:48
Мамицата им поганска ! Кръв ще се лее
цитирай
4. анонимен - На 34 години все още не мога да про...
14.09.2010 20:55
На 34 години все още не мога да проумея как на някой може да му хрумне толкова нелогична и противоествена идея!
Чудя се, откъде у хората това желание да упражняват насилие срещу живота и личността на другите!
Нито Анна Борисова, нито Бойко Борисов, нито който и да било не може да знае кое е по-добре за мен /как да подсигуря старините си, с какво да храня детето си, какво да изучава в училище, къде и как да се лекувам, колко от изработеното от мен да се възползвам аз и колко - държавата/. Искам да изкрещя: МАХНЕТЕ СИ РЪЦЕТЕ ОТ ЖИВОТА МИ !
цитирай
5. анонимен - "Премиерът Бойко Борисов пък ...
14.09.2010 21:44
"Премиерът Бойко Борисов пък се възмути, че 1,7 милиона българи не се съобразяват с това си задължение, а очакват европейско ниво на здравеопазването. "
1,7 милиона!? Я, да видим - население няма и 7,5 милиона души от тях пенсионери и деца 4 милиона, на държавна служба още 1 милион, хъм- м остават по - малко от 2,5 милиона, които да се осигуряват сами или от работодател. И от по - малко от 2,5 мил. души 1,7 мил. не се осигуряват, а това е мнозинството от задължените. А защо според ББ се получава така ? Явно или повечето хора не желаят или не могат, но едно е сигурно ГРЕБ действителността не ги интересува, а действителността "трябва" да се заинтересува от бандитска- нескопосническа- бойкоугодническа соц. формация ГРЕБ! И те ще се тръшкат, като малки искащи близалка хлапета, докато не постигнат своето - не че знаят, какво точно искат.
Дупе да ни яко, щом не ни увряха главите и допуснахме отново таквиз леваци да ни пасат - тъй де да ни управляват.
цитирай
6. meto76 - До №4
14.09.2010 21:53
Напълно съм съгласен с теб!
цитирай
7. lambo - А циганите ?
18.09.2010 09:20
Ами те всичките са "изрядни". И знаете ли защо ?

Защото държавата с парите от нашите данъци, плаща здравните осигуровки на всички "социално-слаби"
цитирай
8. анонимен - преврат!!!
20.09.2010 12:27
само да посмеят...ненормалници...
Че сме заспал народ-заспал сме-ама тоя път война ще има...ега ти диктатурата дето се заформя...толкова време вече живеем трудно и все по-трудно,още малко остава и ще има преврат и война тука!!!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: meto76
Категория: Политика
Прочетен: 14580029
Постинги: 4396
Коментари: 12131
Гласове: 9761
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031