Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
18.10.2010 15:26 - Васко Кеца – данъчен стожер
Автор: meto76 Категория: Политика   
Прочетен: 1103 Коментари: 1 Гласове:
0



 
Написано от bgВести   

image
Платила ли си е данъците Лили Иванова? На този въпрос шефът на НАП отказа да отговори, макар акцията срещу пеещите поп и фолк изпълнители да
започна през ноември 2009-а.


През септември тази година Красимир Стефанов, пак без имена, съобщи: „двама от проверяваните от НАП популярни музикални
изпълнители са укрили между 700 хиляди и 1 милион лева доходи - това показват проверките на приходната агенция до момента".

Тогава данъчни признаха неофициално, че става дума за звездите на родната естрада - Лили Иванова и Васил Найденов.

Да припомним само за протокала, че данъчните обявиха сензационно как ще проверяват не само родните певци,
но и Мадона, Металика, Елтън Джон и AC/DС... 

А за проверките на футболните клубове Красимир Стефанов също така сензационно оповести, че „Само от ревизиите на футболните клубове и собствениците на Бентли и други луксозни коли в хазната са постъпили 24 млн. лева" Тогава той веднага изчесли за повече ефектност, че "това са близо 100 000 средномесечни пенсии".

Днес шефът на НАП обясни пред БНР отново, както и за всички досегашни операции, включително и за последното
„облитане" на скъпите имоти, отказа уж да споменава имена. На въпроса за Лили Иванова той спомена все пак име, но това на естрадната прима, а на колегата й по сцена.

Присети се Стефанов, пак без имена, и за акциите срещу футболните клубове:

Не, аз конкретни данни за конкретни лица не мога да коментирам. Единствено мога да коментиран, че човекът, който се е срещнал с мен и е дал съгласие да говоря по неговите данъчни тематики, това е Васил Найденов.

Призна си, че назад във времето е пропускал да си подава декларации и да си плаща данъците. Оказа пълно съдействие.
Не обеща, че ще си плати данъци, нещо повече, че напред във времето ще бъде стожер в гилдията, така че всичко да е на светло. Но аз сега искам да кажа точно за тези PR-акции, в които ме обвиняваха.

Футболистите преди нашата проверка - 240 лева на всички футболисти бяха заплатите и върху тях се плащаха данъци и осигуровки. След нашите проверки заплатите са от 1500 до 50 000 лева, при положение, че счетоводството на футболните клубове е доста чужда тема.

В резултат на нашите проверки на певците, те още не са приключили, всички певци, които проверяваме, само за 2 месеца надхвърлиха обороти от 50 000 лева доброволно и се регистрираха по ДДС. По морската акцията с наблюденията - само от 20 заведения 4,5 милиона лева.

За миналия август данъчната основа на оборотите във фирмите е с 1 милиард повече, отколкото юни и юли тази година и август на миналата година. Така че това не е без усилията на НАП.

Коментира Красимир Стефанов и порива, който подтикнал НАП към оглед на скъпите имоти от птичи поглед:

„Нашата проверка с хеликоптер си я започнахме в чисто данъчен аспект, друг е въпросът, че тя наистина се разрасна и стана много обществено значима тема. Имахме разговори с ДНСК и с общините. Аз си мисля, че има ясна воля от правителството и премиера поне напред във времето нещата да станат така, че да бъдат законни и да бъдат вкарани в ред. Нашата работа е да събираме данъци, а не да бутаме сгради".

Стефанов отчете резултатите не само от хеликоптерните атаки, а и изобщо през последните няколко месеца усилен данъчен оглед по всякакви скрити места:

„В резултат на нашите усилия за август месец са се вдигнали данъчните основи и оборотите на фирмите с 1 млрд. и това ни дава достатъчен оптимизъм, че планираните 12 милиарда лева в годишен аспект ще бъдат изпълнени на 100%, че може би и малко преизпълнени. Към момента сме събрали приблизително около 9 милиарда лева".

http://bgvesti.com/index.php?option=com_content&view=article&id=49702:2010-10-17-10-33-30&catid=63:z-&Itemid=106




Гласувай:
0



1. meto76 - шефът на НАП отказа да отговори, , ...
18.10.2010 15:32
шефът на НАП отказа да отговори,,отказа да споменава имена.Ами тоя човек кой му плаща заплатата - данъкоплатците ли??? Би трябвало да се научи да дава отговори. Като се правят акции трябва да се дава отчет за резултатите.Кои лица, колко данъци не са платили; какъв акт им е съставен, какво имущество е конфискувано, какви сметки са запорирани. Иначе сме изправени пред поредните кьорфищеци и хвърляне на прах в очите.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: meto76
Категория: Политика
Прочетен: 14625777
Постинги: 4396
Коментари: 12131
Гласове: 9761
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930