Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.10.2010 23:13 - Абе, Яне, Яне, ама с имотите на Цветанов се размириса
Автор: meto76 Категория: Политика   
Прочетен: 1553 Коментари: 1 Гласове:
4



Абе, Яне, Яне, ама с имотите на Цветанов се размириса  

20 Октомври 2010

Иван Бакалов  

Някои медии премълчаха, други май имат интифа от Борисов да пишат срещу вицето му

image Цветан Цветанов. Снимка: Sofia Photo Agency


Яне такъв, Яне онакъв, ама вътрешният министър Цветанов - вторият човек след Борисов, се принуди да се обяснява откъде и как е придобил толкова апартаменти.
Имаше бързи опровержения, всичко било декларирано и т. н.
Но остава основният въпрос, на който Цветанов така и не отговори – как, бе, сине майчин, имаш толкова апартаменти и продължаваш да купуваш нови, при това не какви да е, а в престижен квартал в София? И то по време, когато си лидер на извънпарламентарна партия, която няма субсидии.
Отговорът може да си го даде всеки българин, вече опознал родната политика. Не са много възможностите като си на заплата да си купиш (не от необходимост) имоти за над 100-ина хиляди евро (цитира се цифрата 293 хил. лв. за два апартамента 80 и 113 кв. м - виж
тук имотната декларация на Цветанов при встъпване в длъжност като министър).

Може би Цветанов е печелил добре като висш служител в МВР? Или може би е спестил от заплата като зам.-кмет на София? Няма декларирани други доходи, освен заплатата между 2005 и 2010 г.
Добре, не е корумпиран и не се е облажил на тези постове. Тогава? Взимал е много пари като шеф на ГЕРБ в продължение на около 2 години преди изборите (2007-2008)?… Ами тогава кой финансира ГЕРБ? Откъде толкова пари в извънпарламентарна партия?

Ако си спомня наивният избирател,

Цветанов и Борисов си ипотекираха имотите

в банка преди изборите, за да теглят кредит 440 000 лв. и да финансират ГЕРБ. В декларациите си пред Сметната палата за 2009 г. двамата пишат, че са погасили кредита, вероятно със субсидията от държавата. А Цветанов е обявил в декларацията си, че през 2009 г. е спестил 5140 лв…

Каквото и обяснение да се потърси в повишаването на имотното благосъстояние на Цветанов, все нещо не е наред.
Странно се държаха много от медиите с изкараните от Яне Янев данни за имотите на Цветанов. Те преднамерено обявиха изнесените от Яне данни за атака от страна на освободения от ареста Алексей Петров. Всъщност от Петров дойде друго - че Цветанов прикривал афера за 1 млн. евро в общината. Но по този въпрос няма никакви данни все още.

Повечето журналисти се интересуваха откъде Янето има документите, а не какви са те. А това бяха прости нотариални актове и документи от службата по вписванията, които юристи от РЗС са потърсили по съвсем официален път. Тук въпросът дали и какво общо има Алексей Петров в тая работа не е важен. Да извадиш няколко нотариални акта и документи за покупка не е кой знае каква конспирация.

Два дни по-късно Цветанов сам призна, че двата апартамента, които е купил – 80 и 113 кв. метра, сега обединени в един, плюс два гаража - били платени по банков път и щял да ги изплаща по 900 лв. на месец 30 години (виж тук). “И аз искам такива кредити за 80+113 кв. м”, беше написал неизвестен читател в интернет под изявленията на Цветанов.
И продавачът бил Тодор Бояджиев, казва Цветанов. Всъщност продавач е фирмата на Бояджиев, за който хората на Яне съобщиха, че е съдружник на син на депутат от ДПС. А Цветанов казва, че бил кум на дъщеря му…
Айде, не е важно.

image Бойко Борисов и Цветан Цветанов. Снимка: БТА

Но и бабите на село се питат – абе, това момче има 4 апартамента, както сам обяснява, всичките от родителите прехвърлени, а си купува още два… Как така?

Цветанов

не е бизнесмен, който има пари за влагане,

а държавен служител и политик.

Голяма част от медиите премълчаха тия въпроси. Вестниците “Телеграф” и “Монитор” пък премълчаха тотално новината. Вместо информация за апартаментите на Цветанов, те съобщиха, че той нарекъл Яне Янев “политически адвокат на организираната престъпност” (виж тук). И в добавка пуснаха информация - че човек на Яне налетял на бой в парламента на човек от ГЕРБ.
Дори при комунизма вестниците съобщаваха някоя новина, после я наричаха “инсинуации на империалистически кръгове”. Види се “Телеграф” и “Монитор” са се издигнали на нов етап в развитието – опровергават новина, без да са я съобщили.
“Стандарт” предаде какво са казали на пресконференцията на РЗС подигравателно, със заглавие “Яне брои апартаменти” (виж
тук). И, разбира се, вътре няма много подробности за какво става дума, а се цитират думите на Цветанов – “Нищо не съм крал, нито съм присвоявал”. Добре, но не в това е въпросът.

“24 часа” също не иска да разсърди Цветанов с лоши новини, затова му даде думата да опровергае Яне, вместо да разкаже за апартаментите (виж тук). И за да не се разсърди Цветанов дори от това, балансира с атака от първа страница срещу шефа на Апелативния съд Пенгезов (съдът, който пусна под домашен арест Алексей Петров).
И “Дневник” съобщи новината подобно на “Стандарт” и “24 часа” (виж
тук).

От всекидневниците най-пълно и с подробности написа за смущаващите имоти на Цветанов в. “Труд”, който е сервилен към Борисов (виж тук). Направо да се чудиш. Това даде основания в професионалните среди да се коментира, че вероятно има някаква интифа от Борисов да се пише срещу Цветанов. Няма как да се обясни иначе защо всички вестници пазят задника на вицепремиера, а “Труд” си позволява да съобщава такива неща. Има нещо гнило тук…

Но повечето вестници станаха смешни, защото преди тях сайтове в интернет и някои телевизии разказаха за апартаментите на Цветанов. И да не се чудят после защо им падат тиражите…

И какво стана?

Уж всичко било точно,

Сметната палата съобщила, че няма нищо нередно, Цветанов казал, че това са глупости, а се превърна в основна тема на обществото.

И НАП тръгна да прави проверки на Цветанов… Очевидно, за да тушира случая. Думите на шефа на НАП Красимир Стефанов са показателни: “След като бяха изнесени данните се чух с Цветанов и премиера, и, за да няма никакви тайни и спекулации, и да има пълна прозрачност, се разбирахме да се възложи тази проверка.” Ами защо е трябвало да се чува? Ако не се беше чул с премиера и Цветанов? Очевидно ще се прави проверка, за да изчисти всяко съмнение от Цветанов. Ама то няма как да се изчисти, дори всичко да е декларирано, платено по банков път и т. н. (Друга подробност е, че Яне показва документи за покупка, в които пише, че е плащано в брой, а Цветанов твърди, че е само по банков път).

Още ден по-късно в медиите вече се пише за “казуса Цветанов”, по който отношение взел и президентът Първанов, като призовава ГЕРБ да отговори на “моралните укори”.
В същия момент Борисов заяви (първа страница на “24 часа”), че вътрешният министър Цветан Цветанов се ползва с неговата “пълна подкрепа и с одобрението на евроатлантическите партньори”.

Айдееее, чак и евроатлантическите партньори намеси…

Май му намазаха ските на Цветанов… Почнат ли толкова да се грижат медиите и премиера за някого, положението му нещо се клати… Може би има някакви борби под желязната повърхност на ГЕРБ.

Случки като тази са много показателни. Самите медии нищо не се опитват да извадят за никого, а само следят какво ще кажат политиците, за да го разтръбят, изопачат или скрият. Тоест да обслужат силните на деня. Всичко се профанизира, манипулира… Алексей Петров е мутра, затова не трябва да му се вярва като топи Цветанов – има такива внушения. Абе, Петров е мутра, ясно, ама защо толкова грижи за Цветанов?
…Я. Я. джавка срещу Цвъ Цвъ… Медии, политици олигавят всичко и го превръщат в някакъв цирк.

http://e-vestnik.bg/10217/abe-yane-yane-ama-s-imotite-na-tsvetanov-se-razmirisa/




Гласувай:
4



1. dolce - ама ти си интересен човек
23.10.2010 20:03
бе как може на Цвъ Цвъ да не му е чиста работата, определено е чиста накъкал се е разнесоха го а сега спешно са мму сменили памперса та сега дупето да ББ е чисто . та такива ми ти рабти драги ми Смехурко:) товй приятел черен :

шлангчо
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: meto76
Категория: Политика
Прочетен: 14582333
Постинги: 4396
Коментари: 12131
Гласове: 9761
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031