Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
03.11.2010 22:31 - И Борисов е с Първанов
Автор: meto76 Категория: Политика   
Прочетен: 1161 Коментари: 1 Гласове:
1



И Борисов е с Първанов 03.11.2010 г. 10:26 ч. imageimage

Явор Дачков

image

С цялото си сърце подкрепям АЕЦ “Белене”, защото ако не я изградим, през 2020 г. България ще срещне сериозни проблеми с производството на електроенергия”.
Това е заявил министър-председателят Бойко Борисов пред ИТАР-ТАСС след телефонен разговор с руския премиер Владимир Путин.
Същият Бойко Борисов преди няколко месеца наричаше “Белене” гьол, в който са излети милиони и от който нищо не може да стане, и т.н., и т.н. Българският премиер е от онези, за които е поговорката, че когато те поздравят с “добро утро”, трябва да погледнеш навън, за да се увериш, че слънцето е изгряло. Лъгането и непоследователността са толкова естествени за него, както слънцето и въздухът за всяко живо същество. Изумително е, че това не прави впечатление на никого, народът май го намира за симпатично, а останалите политици гледат и се учат на „искреност”.

Трябва ли да припомням, че Борисов говореше месеци наред срещу “Белене” – ако прибавим и предизборните му обещания, ще стане повече от година и половина. Как сърцето му изведнъж пламна по тази огромна финансова пирамида, не е ясно, ясно е друго – че Бойко Борисов е от привържениците на новия политически проект на Георги Първанов.

Независимо че на думи двамата се удрят, а единият се мисли за алтернатива на другия. Всъщност и двамата са от проруската политическа класа в България, която руснаците успяха да купят само с една, при това непостроена атомна централа. Това е истинското деление в политически смисъл, което през последните 20 години винаги е било в полза на Русия.

А истинските прозападни политици или стъпки са били съвсем малки, колкото да уредят формалното присъствие на държавата ни в Европа, тъй че тя наистина да се превърне в троянски кон на Кремъл в ЕС, цитирам високопоставен руски политик.

А който си мисли, че управлението на ГЕРБ е било прозападно дясно и продемократично, дълбоко се е излъгал.

Ако е вярна информацията, публикувана от Соня Колтуклиева в нейния сайт, че ВАЦ ще бъдат купени или от “Газпром”, или от други, но все пак руски пари, можем да си направим за някои радостния, а за други като мен – тъжния извод, че Русия за дълго е сложила ръка върху България. Особено ако Първанов се очертае като алтернатива на Борисов и ако българското правителство даде зелена светлина на “Белене”, шансовете за истинска дясна политическа алтернатива с прозападна ориентация, изградена върху принципни политически убеждения, стават съвсем нищожни.

След Костов Борисов се оказа поредният троянски кон на руските интереси в българското тъй наречено дясно, а играта на комунисти и демократи през цялото време, изглежда, е имала един и същи кукловод и през цялото време той не е мърдал от Кремъл. В това отношение пак ще сме уникални, защото формално ще бъдем европейска демокрация, управлявана обаче по руски олигархичен маниер.

Коментарът е публикуван във в. "Галерия"


http://glasove.com/article-10529.php



Гласувай:
1



1. demograph - Гьолът, в който живеем.
03.11.2010 22:38
Жаби...
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: meto76
Категория: Политика
Прочетен: 14622437
Постинги: 4396
Коментари: 12131
Гласове: 9761
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930