Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
21.11.2010 19:47 - Тъй нареченото партизанско движение у нас
Автор: meto76 Категория: Политика   
Прочетен: 5464 Коментари: 9 Гласове:
8


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Тъй нареченото партизанско движение у нас Д-р Николай ИЛИЕВ image image image


(Из непубликувани материали на Христо Кънчев, политзатворник)

Това тъй наречено “движение” е една пълна заблуда, плод на комунистическата пропагандна машина. В цяла Европа имаше партизански движения, защото е имало европейски държави, окупирани от германския Вермахт, и тези движения бяха насочени против чужда окупационна държава и против окупационната армия. Белгия, Франция, Холандия, Гърция, Югославия бяха окупирани от германската армия и много или малко в тези държави възникваха партизански съпротивителни движения. Движения, насочени против окупатора и окупационните войски.
България не е била окупирана от германската армия, а напротив - България беше съюзник на Германия през Втората световна война. В резултат на този военен съюз на България й беше върната, по мирен начин, Южна Добруджа. Освен това Германия води кървава война за освобождението на Македония и Беломорска Тракия, без България да води война, без да дава жертви за освобождението на чисто българските земи и след това Германия върна на България българските земи - един безпрецедентен акт в световната история.
Така, без да води война, България извърши мирно Обединение на българските земи благодарение на рицарството на Германия. Това е безспорен исторически акт, който няма аналог в цялата световната история. След Обединението България запази пълен военен неутралитет, като не изпрати войски на нито един фронт през цялата война до 9. 9. 1944 г.
Много лъжи се казаха за Хитлер и Германия, но това са безспорни истини, които днешните хора трябва да проумеят - защото единствена Германия е извършила полезни дела в полза на България. Германия воюва в полза на България против Гърция и Югославия без някаква полза за себе си, а освободи чисто български земи. Има ли такъв пример в цялата световна история?
БКП е партия, която имаше през цялото време от 1923 до 1944 г. централно ръководство, намиращо се в Москва, и пряко беше ръководена от Сталин и московските тайни служби. През целия период 1923-1944 г. БКП организираше и пряко ръководеше терористични действия против българския народ и държава. Най-фрапантен случай е атентатът, който извършиха комунистите на 16 април 1925 г. в черквата “Св. Неделя” в София, при който терористичен акт загинаха 160 души военни и цивилни граждани, мъже, жени и деца и над 500 ранени.
На 1 септември 1939 г. Хитлерова армия и СССР нападнаха заедно Полша и я окупираха и унищожиха, като с този акт запалиха Втората световна война. Заедно. И не Германия едностранно, а СССР и Германия заедно запалиха Втората световна война. И днес СССР (бившият) все още държи под робство полски земи. Това е реалност. Англия, която обяви война на Германия заради поробването на полски земи от СССР, се примири и забрави защо е обявила война на Германия. И всъщност от Втората световна война СССР спечели, тъй като зароби японски земи, китайски земи, полски земи, румънски земи, германски земи ( цяла Източна Прусия) и т.н. СССР е имал за цел поробване на цяла Европа. През 1917-1944, та чак до 1989 г. СССР е най-големият център на световния тероризъм, като КГБ е най-могъща империя и с персонал от няколко хиляди агенти и ръководители на агентите. Единствената робовладелска империя в световната история въздигнала терора в култ.
През Втората световна война България беше единствената държава в Европа и светът, която само формално, като съюзник на Германия, не изпрати на фронта нито един войник на нито един фронт. Забележете - има държави, които воюваха срещу Германия в същата Втора световна война, но по време на войната се преориентираха и станаха съюзници на Германия и изпратиха на Източния фронт войски, които водиха война в полза на Третия райх.Това са Франция, Белгия, Холандия, Норвегия, Югославия, Чехословакия и Дания, които изпратиха цели армии - така на Източния фронт бяха цялата хърватска и словашка армия.
При такава обстановка в България е нямало никакви причини за недоволство сред народа, както и каквато и да е причина за възникване на партизанско движение в полза на комунизма. В онези години на Втората световна война в България комунистическата партия е наброявала две хиляди членове. От Москва идва заповед за създаване на партизанско движение. Това е налудничава заповед, срещу която се противопоставят самите членове на комунистическата партия. Но заповедта си е заповед и в тази военизирана партия трябва да се изпълнява. През лятото на 1941 г. заповедта за създаване на партизанско движение не беше изпълнена поради много причини: липса на кадри, както и явното нежелание на членовете на БКП да стават партизани. Въпреки тези обективни причини от Москва за България бяха изпратени стотина съветски офицери - бъдещи ръководители на бъдещото партизанско движение. Те бяха транспортирани с подводници и самолети и повечето бяха ликвидирани в първите часове на пристигането им в България или пък бяха заловени и осъдени съгласно законите на България. В резултат на цялата активна дейност на ЦК на БКП и цялата БКП, в България през лятото на 1941 г. излязоха цифром и словом 4 (четири) редови партизани и заповедта за масовизиране на партизанското движение не беше осъществена…Тъй наречените “бойни групи”, действащи в градове и села, не бяха партизанско движение, по простата причина, че “бойните групи” не са били нелегални.
По официални данни на военното разузнаване т. нар. “партизанско движение”е създадено едва към средата на 1943 г. с обща численост от 745 до 865 души.
Реално т. нар. “партизанско движение” е действало против държавата България и против българския народ. Те не са действали срещу германската армия по простата причина, че в България е нямало германска армия, а малобройните германски военни части, предимно технически, са били в големи градове, в такава обстановка, че партизаните са нямали контакт с тези части и при всички случаи, ако са направили опити за нападение, щели са да бъдат разгромени. Освен това германските военни части са били обект на всенародна обич в България, като съюзници и освободители на българските земи. В тази обстановка нито един партизанин не е можел изобщо даже да си помисли да напада германски войници, защото ще се изправи срещу целия народ.
През цялото време от 1941 до 9.9.1944 г. реално в България е имало крайно малобройно партизанско движение - през лятото на 1943 до 9.9.1944 г., и то е действало против селското население, тъй като не е било защитено от полиция и армия. Това реално означава, че партизаните, наричани от целия народ шумкари, а не партизани, са действали не срещу германската армия, а срещу невъоръжените български селяни. За защита на беззащитните селяни българската държава е изпращала полиция и войска за залавяне на тези бандити.
Цялата дейност на шумкарите (“партизаните”) се е изразявала в ограбване на селяните, опожаряване на селските имоти, ниви, горски насаждения, мелници, мандри, селски къщи, ограбване на общини, убиване на селяни, селски учители, кметове, свещеници, селски, полски и горски пазачи и др. и изобщо цялата интелитенция, до която имаха достъп шумкарите и градските “бойни групи”. Това реално е криминален бандитизъм. И няма нищо общо с някаква политика, партии или тай наречената “антифашистка борба”. Заповедта на Москва беше: България да се превърне в една опожарена земя, дестабилизирана и комунизирана, с перспектива да стане Задунайска губерния. СССР официално не беше в положение на война с България, но през 1942 и 1943 г. от север откъм Румъния и Черно море идваха неидентифицирани самолети нощно време и бомбардираха Русе, Горна Оряховица, Казанлък и други населени места, разрушаваха жилища, убиваха хора. Този тероризъм започна преди бомбардировките от английската авиация в края на 1943 г., започнали по изричното настояване на Сталин и съветското правителство.
В цяла Европа т. нар. “партизанско движение” против германците беше в окупирани от Хитлерови войски държави. Единствено в неутралната държава България, без да има Хитлерови окупационни войски, Москва организира, финансира и пряко ръководи терористичната антибългарска бандитска дейност на шумкарите през 1941-1944 г. В тази дейност шумкарите се оказаха национални предатели, тяхната терористична дейност освен всичко друго беше насочена и към присъединяване на българските земи - Македония, Беломорска Тракия и Западните покрайнини към Гърция и Югославия и не на последно място поробването на България от СССР.
В края на краищата това и стана - чрез окупирането на България през месец септември 1944 г. от червената армия, тя се превърна в съветска комунистическа колония.
Поради тази причина партизанското движение нямаше подкрепа сред народа и остана изолирано и дълбоко антибългарско, тъй като служеше на чужди интереси.
Общата численост на всички партизани в България при обща численост на българския народ в Обединена България от 9.4-милионно население беше около 700 партизани, живи, мъртви и заловени и вкарани в затворите.

http://pro-anti.net/arhive/arhive-2008/1234-articles-022/654-2008-10-26-07-53-32.html



Тагове:   НАС,   Движение,   нареченото,


Гласувай:
8



1. alchemist - Все пак и не всички партизани са били ...
21.11.2010 20:03
Все пак и не всички партизани са били комунисти.
цитирай
2. zlokuche - Правилно. Някои са били обикновени ...
21.11.2010 20:07
Правилно. Някои са били обикновени бандити, джелати, садисти и съвсем български башибозуци. А за съмняващите се, че Сталин е подготвял поробване на цяла Европа (и не само) - да прочетат "Ледоразбивачът" на Виктор Суворов.
цитирай
3. анонимен - За никого,в бившия гр.Фердинанд/Монтана/ не е тайна., че ...
21.11.2010 20:28
.т.н."лопушанска дружина", е сбор от месни пияници,мързеливци и негодници!
Голямата "лопушанска битка", е станала на 300-400м. от кръчмата на с.Лопушна-Монтанско, а землянката на т.н. "партизани", е била на 1,5-2км., от селото.
Те изобщо не са се криели,защото никой не ги е гонил....из тоя затънтен край!
цитирай
4. zlokuche - За какво да ги гонят? Те, пияндет...
21.11.2010 20:34
За какво да ги гонят? Те, пияндетата, като ожаднеят, до един ще ги изловят я пред кръчмата, я пред селската бакалия, я пред казана...естесвено, ако някому са притрябвали.
цитирай
5. sande - Една тема, затрупана от планини от лъжи
21.11.2010 21:11
Партизаните са единстввено нужни за момента когато влезе Червената армия,да има кой да е взел вече властта и да изкара народа на улицата да поср еща "освободителите".И да възцари новата "народна" власт.
цитирай
6. zlokuche - Някой спомня ли си стария виц за дневника на един партизанин?
21.11.2010 21:25
Понеделник - фашистите ни изгониха от гората
Вторник - изгонихме фашистите от гората
Сряда - гонихме се с фашистите из гората
Четвъртък - на горския му писна, изгони и нас, и фашистите от гората
Петък - 9. Септември
Събота - "народният съд"
Неделя - изпълнение на присъдата - обесиха горския
цитирай
7. анонимен - ...Има и друг виц..
23.11.2010 11:00
Ако наистина,партизаните,ятаците и "помагачите",са били толкова много,.....не е било нужно да чакат Червената армия ,да им подари властта!

Истината е, че комунистите преди да дойдат руснаците са били абсолютно малцинство-не повече от 3-5000-човека.
След идването на руснаците,завзеха властта заедно с другите леви формации на земеделците и се докопаха до парите и имотите на хората.
След това ,комунистите ,с подкрепата на руските специални части,започнаха систематично и целенасочено да унищожават/избиват/ интелигенцията и другите членове на опозицията ---до пълно и твърдо, установяване на еднопартийно"комунистическо правителство"!
Черната работа ,по изтребването на интелигенцията и политическите им противници от опозицията, се вършеше от пияници, лумпен-пролетарий,крадци, убийци и негодници,членове и симпатизанти на Партията, срещу известни възнагараждения!
КОМУНИСТИТЕ----ТОВА Е НАЙ-МРЪСНАТА И ДОЛНА ПРОСЛОЙКА НА ОБЩЕСТВОТО, ВЪВ ВСЯКА, ЩО-ГОДЕ ЦИВИЛИЗОВАНА СТРАНА!
ТЕ СА ГАРАНЦИЯ ,ЗА ДЕГРАДАЦИЯ И УПАДЪК НА ОБЩЕСТВОТО И ДЪРЖАВАТА!
ЗАПОМНЕТЕ:
500-год., ТУРСКО ПРИСЪСТВИЕ В СТРАНАТА---НИЩО НЕ СА ПРЕД 50-г.,КОМУНИЗЪМ, ЗАЩОТО ЗА 50-г., КОМУНИСТИТЕ, СРИНАХА, ДУШАТА ,МОРАЛА,
НАЦИОНАЛНОТО ЧУВСТВО У БЪЛГАРИНА, РАЗТУРИХА ДОМА ,СЕМЕЙСТВОТО ИМОТА И ПОМИНЪКА НА БЪЛГАРСКИЯ НАРОД!
НАПРАВИХА ГО ---БЕДЕН И НЕЩАСТЕН И "БЕЗИМОТЕН ПРОЛЕТАРИЙ" , КОИТО СИ ПРОДАВА ЖИВОТА, УМА,ДУШАТА И РЪЦЕТЕ ЗА ЕДНА "ЖАЛКА ЗАПЛАТА"-ОТ ЖЪЛТИ СТОТИНКИ И ЖИВОТ-- В ЖАЛКИ БЕТОННИ,ПАНЕЛНИ ,КОПТОРИ!!!!!
цитирай
8. анонимен - ТУРЦИТЕ, МОЖЕ ДА СА ВСЯКАКВИ.....
23.11.2010 11:20
...НО, ОПРЕДЕЛЕНО НЕ СА ПОСЯГАЛИ НА ИМАНЕТО,ИМОТА,ДУШЕВНОСТТА И БИТА НА БЪЛГАРИНА!
ВЕЛИКОТО ,"НАЦИОНАЛНО ВЪЗРАЖДАНЕ" -ЗАПОЧВА И ПРОТИЧА ОЩЕ , ПОД ВЛАСТТА НА СУЛТАНА И ПРОДЪЛЖАВА СЛЕД , Т.Н."ОСВОБОЖДЕНИЕ"!
ДОКАТО,СЛЕД ПАДАНЕТО НА "КОМУНИЗМА"НА 10.11.89г......ВЕЧЕ Е САМО БЕДНОСТ,СКРЪБ, ГЛАД, РАЗРУХА И ОТЧАЯНИЕ ,....ВЕЧЕ 20 г., ПОРАДИ ЛИПСА НА ПОМИНЪК И ЕЛЕМЕНТАРНИ ТРУДОВИ НАВИЦИ И ЗНАНИЯ ,ЗА ЗАПОЧВАНЕ НА ИЗГРАЖДАНЕ НА СОБСТВЕН ПОМИНЪК И ИЗХРАНВАНЕ НА НАСЕЛЕНИЕТО!
БЪЛГАРИЯ ---ТОВА Е АРМИЯ ОТ ГЛАДНИ,НЕУКИ И БЕЗРАБОТНИ "ПРОЛЕТАРИЙ"....ЧАКАЩА ОТ "НОВИТЕ КАПИТАЛИСТИ"----ДОВЧЕРАШНИ КОМУНИСТИ ......ПАРИ И КОРА ХЛЯБ!
СЪЩИТЕ ТЕЗИ---КОИТО НАПРАВИХА ,СРЕДСТВАТА ЗА ПРОИЗВОДСТВО/НАРОДНА СОБСТВЕНОСТ/.....СЕГА СИ ГИ ПРИВАТИЗИРАХА И НАПРАВИХА ОТ Т.Н."НАРОДНА СОБСТВЕНОСТ"...СВОЯ, "ЧАСТНА СОБСТВЕНОСТ"!!!!!!!

ТОВА НЕ Е НИЩО ПОВЕЧЕ ОТ ...."ПОЛИТИЧЕСКА ВРЪТКА",ЗА ПРЕМИНАВАНЕ НА СРЕДСТВАТА ЗА ПРОИЗВОДСТВО ...ОТ ЕДНА ПОЛИТИЧЕСКА ФОРМАЦИЯ-- В ДРУГА!!!!
ЧЕРВЕНИ ,МАФИОТСКИ ИГРИ ---НИЩО ПОВЕЧЕ--ЗА ОГРАБВАНЕ НА НАРОДА!!!
ТАКА , "КАПИТАЛЪТ"....ОСТАВА ЗА ВОЖДОВЕТЕ НА ПАРТИЯТА БКП/БСП И ДПС/ДС
А..."ИДЕИТЕ НА ПАРТИЯТА"--ЗА БАЛАМИТЕ ,ПОВЯРВАЛИ В "КОМУНИЗМА"!!!
цитирай
9. анонимен - ахмак
15.10.2011 20:27
Г-н Христо Кънчев го гледах в предаването Безкомпромисно на антикомуниста г-н Георги Жеков.И на двамата им вярвам.Това са достойни за уважение хора,не се страхуват да изнасят истината за комунистическите терористи и убийци.А Васил Станилов е капитан от КДС.Г-н Жеков го доказа.Показа досието му и заповедта за назначаването му в КДС.За повече подробности гледайте Безкомпромисно в интернет.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: meto76
Категория: Политика
Прочетен: 14584400
Постинги: 4396
Коментари: 12131
Гласове: 9761
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031