Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
03.12.2010 19:42 - Мирослав Найденов е абсолютно перде
Автор: meto76 Категория: Политика   
Прочетен: 1489 Коментари: 2 Гласове:
3

Последна промяна: 03.12.2010 19:44


Мирослав Найденов е абсолютно перде 01.12.2010 г. 16:32 ч. image image image  

 

 

 

 Очаквах го да каже, че Калина Илиева е забременяла по времето на тройната коалиция

 

 

 

Гледах министъра на земеделието Мирослав Найденов как се усуква със скандала с фалшивата диплома на Калина Илиева и не вярвах на ушите си, гледах и не вярвах на ушите си, както казват в едно популярно предаване. Отдавна не бях виждал толкова страстно демагогско изпълнение, въпреки че в това отношение правителството на Борисов е абсолютен шампион. Найденов, който доскоро нахално демонстрираше активност, подобна на тази на колегата му Цветанов, и си измисляше всякакви акции в студиото на bTV, беше по-нисък от тревата, а очите му гледаха тъжно, дори някак виновно.

Разбира се, извинения от него не чухме, дори напротив, от обърканите му обяснения излезе едва ли не, че тройната коалиция е виновна за Калина Илиева. Дори в един момент очаквах да каже, че тя е забременяла по времето на Станишев.

Признавам, че Найденов е едно от най-големите пердета в това правителство, заради начина, по който отказа да поеме отговорност за този грандиозен скандал. Дори когато журналистите му извадиха една публикация във в. „Труд”, писана преди година, в която се казва, че по всяка вероятност Калина Илиева ще бъде назначена за шеф на фонд „Земеделие”, въпреки че няма необходимата компетентност и стаж за този пост, министър Найденов се извъртя и започна да говори почти с насълзени очи за покойната колега Румяна Пенкова, която почина наскоро, и да изказва съболезнования на близките й, вместо да отговори по същество на зададените от нея и от колегите в bTV въпроси. Така и не стана ясно защо на този отговорен пост, в който се разпределят стотици милиони, е сложено 27-годишно момиче без какъвто и да е административен и мениджърски опит. При това, както твърдеше Найденов, след спечелен ожесточен конкурс, в който са участвали 12 кандидати. Министърът не се посвени да употреби и смъртта на колегата от вестник „Труд”, за да отклонява доколкото може неудобните въпроси, което прозвуча изключително грозно от ефира.

По същия начин преди няколко месеца Найденов се опита да отмести неудобна тема за спрени европейски пари по линия на земеделието, като прехвърли топката на въпросната дама Калина Илиева, която трябвало да отговаря за тях, но според тогавашните му думи, които лично чух в ефира на “Хоризонт”, била тежко болна, а после се оказа, че била бременна. Тогава, както и сега, министърът се опита да отклони вниманието с други въпроси, за да не отговаря по същество за провала на своето ведомство при усвояването на европейски средства.

Онзи сюжет не беше по-малко абсурден от сегашния с фалшивата диплома и затова ще го припомня с две изречения. В предаването „Неделя 150” на БНР Мирослав Найденов каза, че шефката на фонд “Земеделие” в момента е тежко болна, но след седмица ще даде отговори на въпроси, свързани с блокирани европейски пари.

Веднага стана ясно, че министърът нещо шикалкави, най-малкото защото един тежко болен човек не би могъл да дава пресконференция след няколко дни. Малко след приключването на интервюто в студиото на предаването се обади бащата на Калина Илиева, който каза, че тя е жива и здрава и даже се очаква всеки момент да роди. Той изрази учудването си от факта, че министър Найденов, с когото тя работи изключително близко, и който на всичкото отгоре я е виждал в последните дни, не е разбрал, че всеки момент й предстои раждане.

Тогава медиите така и не изясниха докрай случая, започна се една дълга сага с бременността на Илиева, а министърът, който очевидно бе хванат в лъжа, се измъкна сух. Разбира се, всички забравиха за блокираните пари, а Илиева тихомълком беше уволнена. Не съм сигурен за точните мотиви, с които я уволниха, но в печата тук-там се прокрадна, че била представила фалшиви болнични и била лъгала началника си Мирослав Найденов. Аз много добре помня думите на баща й, който ясно заяви в предаването „Неделя 150”, че дъщеря му не е представяла никакви болнични за тежко заболяване, а е с редовен отпуск, и то краткосрочен, за да може да роди. След това обаче изявления от негова страна не последваха, не можахме да чуем версията и на самата Калина Илиева – и на двамата устата им бяха затворени. Предполагам, че са ги натиснали, тъй като бащата е шеф на Софийската пожарна, а самата Калина Илиева – очевидно подставено лице, което е трябвало да прикрива далавери и да служи за бушон. То е очевидно, няма друга логика, по която един случаен човек да бъде спуснат на толкова отговорно място. И то човек без абсолютно никакъв, повтарям, ръководен опит. Между другото някои медии пуснаха в интернет малки клипове от изказвания на Илиева, от които личеше, че тя не разбира абсолютно нищо от работата, с която е натоварена. Искам да кажа, че днешната й фалшива диплома не е нито изненада, нито кой знае какъв проблем, предвид абсолютната й неподготвеност за позицията, на която е сложена.

Днес обаче тези, които трябва да поемат отговорност, не го правят. И Мирослав Найденов, и Бойко Борисов носят пряка отговорност за този скандал, който е един от многобройните подобни през първата година на управлението на ГЕРБ. Само от тях може да си направим извода, че Бойко Борисов е потресаващо слаб кадровик. Човек, който се проваля почти при всеки втори случай, в който решава кадрови въпроси. А това е пагубно за един политик. И съсипващо за управлението на една държава. Дежурното оправдание на Бойко Борисов, че материалът е лош и той веднага го сменя, щом се окаже негоден, важи с най-голяма сила за самия него.

Най-негодният за работата, която е поставен да върши, е самият той, а злополучните му избори се дължат на самия него. Какъвто е неговият манталитет, такива са и хората, които си подбира. Хаотичните му кадрови решения са огледало на хаотичния му характер и хаотичните му мисли. Генераторът на хаос в това управление е самият Бойко Борисов, което е голям парадокс за онези, които очакваха от него ред, последователност и твърдост.

Скандалът с Калина Илиева, разбира се, не е най-големият проблем на това правителство, но е много показателен за начина, по който Борисов и ГЕРБ гледат на изключително отговорната задача, каквато е управлението на една страна. Въобще не ги е грижа нито за управлението, нито за страната.

Коментарът е публикуван във в. "Галерия"




http://glasove.com/article-10975.php        

 

 



Тагове:   Мирослав,


Гласувай:
3



1. andrei - Поздрав за добрият
03.12.2010 19:52
анализ и прочит на управлението на Борисов и ГЕРБ!
цитирай
2. meto76 - Анализа е на Явор Дачков. Аз се чудя, ...
03.12.2010 19:58
Анализа е на Явор Дачков.Аз се чудя, докога ще държат такова корумпирано леке в МС.Явно плаща на когото трябва, за да е в правителството.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: meto76
Категория: Политика
Прочетен: 14617440
Постинги: 4396
Коментари: 12131
Гласове: 9761
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930