Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
04.12.2010 23:29 - Крадне ли Цецо? (Как се ремонтира път на шесторна цена)
Автор: meto76 Категория: Политика   
Прочетен: 1931 Коментари: 3 Гласове:
1



Крадне ли Цецо? (Как се ремонтира път на шесторна цена)  

3 Декември 2010

Иван Бакалов  

image Цветан Цветанов. Снимка: Sofia Photo Agency



Имотите на вицето Цветан Цветанов разклатиха доверието и в него, и в правителството въобще. Някак на хората не им се вярва, че Цветановите и на жена му родители – пенсионери - са дарили на семейството му 4 апартамента, плюс 30 хил. лв.
И Цветанов си купил още два апартамента с два гаража за около 300 000 лв. - точно когато напуска зам.-кметския пост на София и става лидер на партия.
Уж всичко е точно, Цветанов представи някакви сметки, но…
Във въздуха виси един въпрос – крадне ли Цецо?

„Каквото ви каже Цецо, все едно аз съм го казал” – това изрече като цар самодържец, седнал на фотьойл като трон, Бойко Борисов на учредяването на ГЕРБ преди 3 години. И до него прав стоеше Цецо с усмивка на Мона Лиза.
Докато Борисов се размотаваше по медиите и в кметството, Цецо обикаляше страната като един Левски и правеше комитети на ГЕРБ. Само че по традиция имало предатели… Сега из страната навсякъде хората говорят, че тия новите краднат. Ама краднат като за световно.

Последно прясно примерче, че има нещо съмнително, е от Кюстендил.
Там порой повредил два моста към две близки села (по точно – мостчета), отнесъл и част от път наблизо и т. н. – нещо обичайно. Такива ремонти се правят, като държавата отпуска пари от фонд за бедствия и аварии. Сега вече няма Министерство на бедствията и авариите. Сега това министерство го замества …Цецо. Тоест МВР. Има, разбира се, някакъв междуведомствен съвет и т. н. Но по цяла България строителни фирми правят спешни аварийни ремонти, без дълги и тягостни търгове, а чрез пряко договаряне с фирмите. И такива поръчки за ремонти печелят все избрани фирми…

Какво се случва в Кюстендил?
Местните специалисти от пътната агенция и строители правят техническа спецификация, че за ремонта на повредените от порои мостове и част от път ще са нужни към 450 000 лв. И местни фирми били готови да се заемат с ремонта. Но вместо това е направена поръчка за …3,1 милиона лева – отпуснати от София, и е дадена на консорциум от две фирми – едната от Силистра, свързана с ДПС и прочула се с най-скъпото в България строителство на водопроводи и канализация (в района на Якоруда). Другата фирма от консорциума е софийска, чийто собственици са разследвани за документни престъпления и източване на европейски фондове и срещу тях се водят дела. (Фирмите са „Стройпроект” ООД и „Люко К” ООД, обединени в „Консорциум за инженерингови проекти и строителство” ДЗЗД – случаят е описан подробно в местния кюстендилски седмичник „Наблюдател”. Консорциумът има още куп държавни поръчки, една от които е договор от 2008 г. с предишния министър на образованието - да ремонтира всички общежития на държавните университети в страната).

И това, което може да се направи за по-малко от половин милион лева, сега ще се прави с пари на данъкоплатеца, в страна с орязан бюджет, за над 3 милиона лева - 6-7 пъти по-скъпо. Вместо да се ремонтира, едното мостче ще се събори (също са предвидени стотина и кусур хиляди лева за това), и ще се построи ново.
Парите са отпуснати от въпросната държавна междуведомствена комисия за възстановяване и подпомагане. А в Кюстендил се чудят как тия фирми отнякъде си са дошли в града, да строят толкова скъпо. Само един човек знае как – областният управител. От ГЕРБ е, разбира се.

Какво общо има това с Цецо - нали комисия отпуска тия пари, не лично той?
Абе, нищо общо. Общото е само това, че и областният управител е физкултурник. Завършил е ВИФ, като Цецо, една възраст са.
И сега например областният е обявил конкурс за секретар в областната управа и като изискване за кандидатите за длъжността е да има опит не знам колко си години в „спортен мениджмънт”. Със сигурност някой пореден физкултурник ще се кандидатира. Комитетски хора, от ГЕРБ. Развиват се комитетите, дето Цецо ги е създавал.
Та на въпроса – крадне ли Цецо?
Да си отговаря кой както може.


http://e-vestnik.bg/10531/kradne-li-tsetso-kak-se-remontira-pat-na-shestorna-tsena/



Тагове:   път,   цена,


Гласувай:
1



1. анонимен - Бат Цецо е пич.
04.12.2010 23:33
Бат Цецо е пич.
цитирай
2. meto76 - А бе, то и Бойко е пич, само когато ...
04.12.2010 23:42
А бе, то и Бойко е пич, само когато преговаря с руснаците става пичка, но това е въпрос на балкански манталитет и народопсихология.
цитирай
3. анонимен - норич
05.12.2010 11:42
Ами те са от едно котило и няма как да няма бълхи по тях. Не може един да е краднал и да е мафиот , а другите да имат честни сини очи. Такова нещо в природата -НЕМА. САмо че те сега са водачи на стадото и те определят на кого ще оставят хапка и каква !
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: meto76
Категория: Политика
Прочетен: 14582031
Постинги: 4396
Коментари: 12131
Гласове: 9761
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031