Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.01.2011 18:48 - И губернаторът на Софийска област, бивш кмет на Правец – Красимир Живков, в паяжина от лъжи
Автор: meto76 Категория: Политика   
Прочетен: 6577 Коментари: 4 Гласове:
5


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
И губернаторът на софийска област в паяжина от лъжи

By editor on януари 28th, 2011

 

image

Лъжата е участ на робите. Свободните хора са длъжни да говорят истината.* Тъкмо тя обаче се оказа дефицитна, дори в днешния демократичен и пазарен свят на свръх предлагане.

Приложени към болшинството български политици, думите на Монтен звучат като утопия от бъдещето. Защото лъжата победи истината. В политическото говорене. И в политическото действие. Защото българските политици никак не са свободни. Тъкмо обратното. Те са зависими – от миналото, от нерегламентирани контакти и всякакви обвързаности, от обещания за бъдещето или просто от чара на самата власт.

Новият морал в политиката катастрофира. За пореден път.  В спестеното в декларациите на Р. Желева пред ЕП, в дипломата на К. Илиева, в консултантските договори и апартаментите на Цв. Цветанов, в “откровенията” на Б. Димитров, във воаяжите на В. Рашидов и Л. Иванов, в “невинната” страст към лъскави играчки на групата Верту, в “безпристрастното” участие на Г.Алексиева в научна комисия, в оперативно интересните и станали публично известни разговори на И. Фидосова, В. Танов, С. Дянков, Б. Борисов, Цв. Цветанов, в отложения закон за лобизма  и прочие и прочие.

В паяжина от лъжи потъна и назначения от ГЕРБ за губернатор на Софийска област, бивш кмет на Правец – Красимир Живков. И той като Калина Илиева “спести” на гражданите истината за дипломата си (цялата история ТУК). Макар на официалната страница на областната администрация все още срещу образованието му да е посочен ММИ (Московски Младежки Институт), в интервю за в. Десант и ТВ СКАТ, той призна, че е обучаван във Висшата школа на Ленинския Комсомол в Москва. Силите му за истината  стигнаха само до тук. Каква е квалификацията му, ще гадаем, т.к. във въпросната школа,   приравнена на ВУЗ, специалност “история” не съществува, макар  Живков  да посочва именно нея в официалната си биография.

Малкият “фокус” с образованието обаче е “безобидно” “заобикаляне” на истината, провокиращо за сега единствено интелигентността на гражданите, нагледали се на всякакви “недоразумения” по висшите етажи на властта. От библейски времена е известно – какъвто си в малкото, такъв си и в голямото (Евангелие от Лука, 16:10), а ние знаем,  че изключенията са екзотика. В този контекст, пренебрегването  на ограничителни разпоредби на закони, засягащи  поста на губернатора, няма как да бъдат оправдани с “липса” на познания и опит, “разсеяност” или  друг “невинен” трик.

Съгласно Закона за администрацията чл. 19, ал. 6, т. 3  (в сила от 01.01.2009 г) “областните управители не могат да са членове на орган на управление или контрол на юридическо лице с нестопанска цел”. Юридически лица с нестопанска цел са сдруженията и фондациите (Закон за юридическите лица с нестопанска цел чл. 1 ал. 2).

Справка в публичните регистри (към 25 януари 2011 г) идентифицира Красимир Василев Живков като член на органи на управление на … ШЕСТ сдружения. Четири от тях са свързани със спорта  – “Баскетболен клуб Сити Юнивърсити”, “Спортен клуб по мотоциклетизъм – ЛУКОЙЛ рейсинг тийм Правец”, “Обединен спортен клуб Правец – 2008”  и “Българска федерация по бойни приложни спортове”, едно с училищното настоятелство “Бъдеще” при ОУ “В. Левски” – Ботевград и едно с регионалното депо за неопасни отпадъци – Ботевград, Правец, Етрополе. Колкото и благородни да са целите, декларирани в учредителните документи на сдруженията, присъствието на Красимир Живков в органите им на управление е НЕСЪВМЕСТИМО с поста на областен управител, на който е назначен от м. август 2009 г.

Не е само това обаче …

Видно от актуално състояние, издадено от Софийски окръжен съд на 21.01.2011 г, Красимир Василев Живков е и управител и представляващ фондация за възстановяване на Правешкия възрожденски манастир Св. Теодор Тирон.

Неведоми са пътищата Господни! Човек, комуто четири години е внушавана тезата на Маркс, че религията е опиум за народа, да се ангажира с кауза в подкрепа на църквата, при това пристъпвайки закона! Защо ли?!! Можем отново само да гадаем. Вероятно привилегията да се разпорежда – той и семейството му,  с принадлежащия и регистриран като собственост на фондацията джип марка “Шевролет” с двуцифрен  номер 9955 от София област, кротко паркиран в двора на един от имотите му, е някакво обяснение. И  христоматиен пример за извличане на права от противоправно поведение!

Кога Живков лъже?

Някога, когато в школата на Комсомола в Москва старателно е слушал  лекции за историята на КПСС, ВЛКСМ, работническото движение, диктатурата на пролетариата, научен атеизъм и прочие интересни предмети?!!

Или днес, управлявайки фондация в подкрепа на манастир и издигайки странна луксозна 12-метрова кула в един от имотите си, обявявайки я за параклис, макар на “купола” й  вместо кръст да блести петел – за ужас на  ортодоксалния  канон?!!

Или и тогава, и сега!..

Лъжата е участ на робите …

Свободните хора са длъжни да говорят истината. А лицата, заемащи публични държавни постове са задължени при встъпване в длъжност да декларират наличие или отсъствие на обстоятелства, свързани с установяване на конфликт на интереси. На официалната страница на областната администрация на Софийска област са достъпни 38 (тридесет и осем)  такива декларации. Тази на областния управител обаче, странно защо, не е между тях. Единствено на сайта на Министерски съвет в един от списъците на представилите задължителните декларации, фигурира  името на губернатора на Софийска област. Но само толкова. Какво точно е декларирал – гражданите няма как да узнаят.

Дали е споменал за шестте сдружения  и фондацията или е … “забравил”? Защо е тази тайнственост и кому е изгодна? Ако това е “чадър” за обвързаности между Красимир Живков и около 30 лица, колкото са членовете на органите на управление в общо седемте юридически лица с нестопанска цел, то той е … твърде старомоден в ерата на интернет. Но да, има какво да се крие! Въпросът е кой го крие и защо? Областният управител или … премиера?!!

Законът задължава Красимир Живков в едномесечен срок  да предприеме действия за отстраняване на несъвместимостта на положението си, т.е. да поиска освобождаване от органите на управление на сдруженията и на фондацията. Това обаче не е факт. Нито през 2009 г, нито през 2010 г! Вече сме 2011 г! Според публичния регистър на Министерство на правосъдието, мандатът му на член на управителния съвет в “Българска федерация по бойни приложни спортове” например,  ще приключи на 16.07.2014 г!

Какво ще ни излъжe този път губернаторът на Софийска област?

И дали знае, че лъжата е участ на робите …


http://pozicii.net/2011/01/i-gubernatorat-na-sofiyska-oblast-v-payazhina-ot-lazhi/




Гласувай:
5



1. chara - Красимир Живков е обявен и в списъците на Сметната палата за несъответствия за 2010
28.01.2011 18:55
между декларирано и придобито имущество.

Това е линка:
http://www.bulnao.government.bg/files/_bg/25.01-HPORJuxReport2009-20012011-103652.xls

Под номер 77. в списъка - Красимир Живков, областен управител на Софийска област, "забравил" да декларира паркомясто с площ 1.490 кв.м в Поморие
цитирай
2. tili - Блести ветропоказател
28.01.2011 20:20
и няма камбана. Да съберем малко парици, бедният:(((
цитирай
3. анонимен - Дядо Гаврил получава награда от Красимир Живков
29.01.2011 09:27
Правешкия манастир Св. Теодор Тирон е към ловчанската епархия. Дядо Гавраил е митрополит на тази епархия! В тази епархия би попаднал и т.нар. Живковски параклис с медно петле на покрива! Не беше ли кръста символ на Разпятието?
Ето как губернатора на Софийска област, управител и представляващ фондацията за възстановяване на Правешкия възрожденски манастир Св. Теодор Тирон награждава Дядо Гаврил - митрополит на Ловешката епархия
http://videos.botevgrad.com/view/12471/V-oblastnata-uprava-byaha-vracheni-nagradi-na-otlichili-se-v-oblastta-na-kulturata-i-obshtestveniya-jivot/

Ако това не е конфликт на интереси!!!

цитирай
4. sashostonsa - Къчо Карамасуров
12.11.2015 09:26
Вече е НОЕМВРИ 201....5 г.! ИМА ЛИ РАЗВИТИЕ ИЛИ ...БАТАКА Продължава, ПОД ЧАДЪРА НА МАФИЯТА В...КРИВЕЦ !?
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: meto76
Категория: Политика
Прочетен: 14582588
Постинги: 4396
Коментари: 12131
Гласове: 9761
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031