Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.02.2011 00:34 - ТИМ рекетира ирландска банка
Автор: meto76 Категория: Политика   
Прочетен: 4298 Коментари: 5 Гласове:
2



ТИМ рекетира ирландска банка ...БСП и СИК, СДС и ВИС.. ГЕРБ и ТИМ от блога на Юрген Рот, заглавията са на Биволъ Четвъртък, 24 Февруари 2011 21:37 2513 посещения  

imageМного хора се надяваха, че новото правителство на Бойко Борисов най-накрая ще победи корупцията. Но се разочароваха.

Наскоро получих притеснителни новини от високопоставен банкер в БНБ. Историята е невероятна, но след запитване до засегнатите банкери беше потвърдена. Става въпрос за държавна подкрепа за спорната групировка ТИМ (медиите я свързват с организираната престъпност) с много странни действия.

През януари тази година инвестиционният фонд Експат Кепитъл София се обръща към БНБ за разрешение да купи 50% от Българо – американската кредитна банка (БАКБ). Тези 50% са собственост на ирландска банка, Allied Irish Banks, AIB, която иска да ги продаде поради финансови причини заради катастрофалната ситуация в Ирландия. Първият отговор на БНБ е положителен. По тази причина Експат поръчва проверка Due Dilligence на кПМГ. След като докладът е задоволителен Експат праща оферта на ирландската банка да купи пакета за 7 млн евро. Заедно с това в София са поканени представители на ирландската банка, за да се договорят за продажбата. Те идват в средата на февруари. Но това, което очаква ирландските банкери и представителите на Експат в БНБ, надали те са можели да си представят. Те са приети лично от шефа на БНБ Иван Искров. И той им обяснява, според участници в разговора, че ги съветва да се откажат от седемте милиона и да предложат дела си на Централна кооперативна банка, при това за 1 лев. Това са приблизително 50 евроцента.

Това е представено дори в писмен вид още веднъж на представителите на ирландската банка на 23 февруари. ЦКБ е собственост на ТИМ. А тя редовно се споменава от медиите във връзка с най-висшите нива на организираната престъпност. Какво може да е обяснението, че ирландските банкери и представителите на Експат получават “ексклузивната” оферта да се откажат от предложените седем милиона евро?

Очевидно ТИМ се радва на покровителството на премиера Бойко Борисов, който със сигурност е наясно с лошия им имидж. Но все пак депутатът Емил Радев от Варна е в неговата паргия ГЕРБ. И е бил "тюлен", както и ръководителите на ТИМ. А дали е бил назначен в секретното поделение от ТИМ? И защо концесиите на някои български пристанища са дадени на ТИМ след като Борисов вече е премиер? За концесионерите те са удар, но не носят нищо на бюджета. Във финансовите кръгове в София е публична тайна, че директора на БНБ беше избран за втори мандат със съществената подкрепа именно на ТИМ.

Вижте също интервюто на Юрген Рот за Биволъ



http://www.bivol.bg/home/item/767-gerbtim.html




Гласувай:
2



1. neprosvet - Начин да премахнем корупцията!!!
28.02.2011 11:12
Ето откритие: Защо ТИМ ще плащат подкупи на този и на оня министър, или на този и оня банкер, защото все пак знаем,че подкупите ги плащат богатите хора нали? Слагаме богатите хора да управляват държавата и тогава ... няма подкупи, няма корупция...няма и притеснение от европейските доклади...
цитирай
2. анонимен - А дали е така...
28.02.2011 20:10
Малко ми е смешно да се свързва ГЕРБ с ТИМ, като тука се отнасят взаимоотношения между БНБ и ТИМ. Знаем, че БНБ е независима от към политически партии и техните политики. Според мен от неуспеха на сделката /между Еспат и ирландци/ се мъчат да се извлекат политически дивиденти от Ники Василев и НДСВ
цитирай
3. meto76 - Ами първо виж, кои са депутатите на ...
01.03.2011 00:17
Ами първо виж, кои са депутатите на ГЕРБ по морето и за кого са работели преди това и после говори дали няма връзка между ТИМ и ГЕРБ.
цитирай
4. анонимен - А дали е така...
01.03.2011 00:43
meto76 написа:
Ами първо виж, кои са депутатите на ГЕРБ по морето и за кого са работели преди това и после говори дали няма връзка между ТИМ и ГЕРБ.


В последните години толкова много хора смениха партийна принадлежност и работодатели, че се учудвам, че използваш такъв аргумент.

Да вземем един Гергов например който от пръв седесар заедно с Иван Чомаков до преди няколко години, сега е в изпълнителното бюро на БСП.

По твоята логика излиза, че Иван Костов има силни позиции в БСП и върху президента чрез Гергов.

Хората се завъртват така както им е удобно и не страдат от скруполи, че преди са се кланяли на друг господар.

Но заглавието което са сложили "биволци" кефи много - "ТИМ рекетира ирландска банка"
цитирай
5. hatanasov - Да вземем един Гергов например който от пръв седесар
10.03.2011 21:34
Гергов не ебил никога в СДС.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: meto76
Категория: Политика
Прочетен: 14579999
Постинги: 4396
Коментари: 12131
Гласове: 9761
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031