Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
05.03.2011 18:53 - Братски съвети към либийската опозиция
Автор: meto76 Категория: Политика   
Прочетен: 1443 Коментари: 2 Гласове:
5

Последна промяна: 05.03.2011 18:53


Братски съвети към либийската опозиция 05.03.2011,
Десислав Вълканов
 
 

Колеги. Братя. Джамхирци. Предвид натрупания дългогодишен опит в демокрацията си позволяваме да ви изпратим някои съвети как да се справите със ситуацията и да направите прехода си както трябва.

Ето нашите съвети. (Сложете ги в папка със сини корици, за да замести зелената.)

1. Трябва ви мирен преход. Прекратете протестите и се приберете вкъщи. Кадафи така или иначе ще трябва да подаде оставка и прехвърли шатрата на друг.

2. Междувременно си изберете опозиция. Не подбирайте кой влиза в нея и как. Пуснете вътре всеки, който вика силно на площада, а ако има роднина на видна позиция от другата страна му дайте равен глас в съвета.

Важно е да я наречете с абревиатурата на държавна сигурност във вашата страна. Сложете едно "с" за "съюз", за да е по-ясно.

3. Свикайте кръгла маса и почнете разговори за промяна с хората на Кадафи. Там със сигурност ще има разбрани хора, "реформисти". Нека те, а не хората, които ви подкрепят постигнат исканията. Да си знаят мястото от самото начало.

4. Позволете на реформистите-кадафисти да направят правителство и да изнесат валутните ви резерви зад граница. (Виена е добро място, препоръчваме го.)

Глейдате как "реформистите" използват парите, за да изградят фирми, медии, социологически агенции и частни милиции. Нека изграждат. В замяна поискайте къщата на баба си дето Кадафи я направи детска градина и вземете куфарчето предназначено за вас.

Пребройте парите си и не забравяйте да благодарите.

5. Свикайте избори и позволете на службите на Кадафи да ги организират. Не се тревожете за гласуването и бюлетините. Те ще се оправят. Е, може да се случи хора да обикалят Триполи с бюлетини и протоколи в изборната нощ, но това ще мине, повярвайте ни. Най-много някой актьор да се разплаче драматично в предизборното студио.

6. Признайте резултатите от изборите и кажете на хората да си седят вкъщи. В замяна направете слабия си лидер президент. (Опция: употребете два дни в дискусии  с кадафиститие дали да не се казва председател.)

Същественото е да вземете за вицепрезидент генерал-кадафист от службите, който да подпали партийния джамахирски дом и да прочисти документите и досиетата оттам. Не забравявяйте да включите в коалиционно правителство, което да свърши тежката работа и да понесе негативите.

И също, оставете кадафистите да напишат конституция, която да не може да се променя с референдум.

7. Разцепете опозиционния си съюз на три и свикайте нови избори. Спечелете ги с един процент. След девет месеца президентът ви демократ да излезе на някоя поляна и да поиска сваляне на правителството на партията си. Съгласете се.

8. Оставете новото правителство да се мотае две години, докато частните милиции на кадафистите застраховат населението и създадат банки. Рефинансирайте ги няколко пъти с държавни средства. Източете държавните си предприятия.

9. Когато на всички им писне върнете кадафистите-реформисти на власт с обещания за ред и стабилност. А после....

Спирамe дотук, за да ви е по-интересно.

Има още много, но вие сте млади и неопитни и ще вземете да объркате нещо. А и това ще ви стигне за първите седем години.

Когато доларът стане 3000 динара и заплатата ви стига за пакет тоалетна хартия се обадете за следващите девет съвета.

Успех




http://news.ibox.bg/opinion/id_942022175



Гласувай:
5



1. mitternacht - ...
05.03.2011 19:04
Поздравления! Добро!

Мислех да пиша нещо по въпроса, как медиите прекалено много преиначават, вадят си факти от места, дето слънцето не ги огрява, как цялата тая работа няма да свърши на добре и как ще им се тупне една демокрация, че от глад ще измират в нея, как ще реват за времената, когато българи и к'ви ли не други чужденци са им прислугвали а петрола им НЕ Е БИЛ за Америка а техен. Но има ли смисъл :D
цитирай
2. meto76 - В момента петрола да не е на либий...
05.03.2011 19:19
В момента петрола да не е на либийците.Защото според мен петрола е на Кадафи и семейството му, както и цялата държава.А развитието на едно петролно находище струва пари и технологии, понякога в размер на стотици милиони долари.Тези компании, които ще развиват дейност в Либия ще плащат данъци на тази държава за това. Ако пък не ги допуснат до разработването им петрола ще си стои в земята, както в Русия.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: meto76
Категория: Политика
Прочетен: 14615116
Постинги: 4396
Коментари: 12131
Гласове: 9761
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930