Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
06.03.2011 14:55 - Бойко Борисов: Ха наздраве за СИК!
Автор: meto76 Категория: Политика   
Прочетен: 8072 Коментари: 6 Гласове:
5



 Бойко Борисов: Ха наздраве за СИК! 04.03.2011 г. 11:17 ч. imageimage image Отляво надясно: Венцислав Стефанов, съдружник в Интергруп, вицепрезидент на "Славия" и БфС, Румен Николов-Пашата, Бойко Борисов, шеф на фирма "Ипон", Николай Златев, председател на управителния съвет и изпълнителен директор на ТСБанк

 

 

 

В последния си брой в. "Галерия" публикува на първата си страница снимка, която е препечатана от в. "Капитал" от 27 ноември 1995 г.


Преди 16 години: Бойко Борисов бил личен пиар и охранител на Маргините и Маджо

Всички знаят, че днешният премиер на България е бил охранител. Всички, най-вече медиите, се опитват да забравят, че той е част от групировката СИК –една от най-бруталните престъпни групировки в новата история на България. Днес половината от сикаджиите са избити – голяма част от убийствата се случиха, докато Борисов беше главен секретар на МВР ,и останаха неразкрити. Другата половина от СИК въобще не бе разследвана от органите на реда с изключение на братята Маргини, които така и не влязоха в затвора. Любопитно е, че те бяха арестувани по времето на Тройната коалиция, а днешното управление не е извършило нито един арест на знакова и едра фигура от подземния свят. Сигурно има много причини за това, но една от тях се крие в миналото на днешния премиер. Днес той не може да се бори с мафията, защото е бил част от мафията, а снимката, която виждате, е само едно малко доказателство за това. Доказателство е и следният репортаж, публикуван във в. "Капитал"на 27 ноември 1995 г. Предлагаме ви част от него.

СИК духна свещичка под звуците на роял

"Година след създаването си известната със спорна слава застрахователна компания SIC (Security Insurance Company), или просто СИК, се вижда на четвърто място сред застрахователите и мечтае за приходи от милиарди. По повод на светлата годишнина застрахователите с борчески дух вдигнаха коктейл, който беше уважен от видни личности предимно от банковите и спортните среди. "Нас, вас и другите, които сме поканили, но не дойдоха, ни свързват истинско приятелство и сърдечна дружба", прочете шефът на СИК Красимир Маринов – Маргин от лист, подвързан в алена папка. (Червеният цвят може да се окаже емблематичен за групировката, тъй като с него е оцветен и нейният символ.)

За контактите с медиите се нагърби инициативният Бойко Борисов, шеф на фирма "Ипон" (ангажирана и c охраната на Тодор Живков). Той услужливо уведоми, че хроникьорите ще бъдат допуснати в салона за 15 минути – от 19:30 до 19:45 часа. Малко по-късно Борисов агресивно съобщи, че вълнуващият оглед се отлага, а продължителността му ще бъде намалена с 5 минути. Охранителният бос проведе кратък инструктаж: журналистите да се движат в стегната група плътно около Борисов, за да не обезпокояват гостите. Неизживеният екскурзовод подкара ентусиастите към светските забележителности на СИК коктейла. Въпреки надеждите на фотографите да уловят с обективите си шефа на Интергруп и едно от лицата на СИК Младен Михалев – Маджо, той се оказа недостъпен. Очевидци твърдят, че Маджо не е пожелал да бъде сниман. Някои волно изтълкуваха това като жест към Красимир Маринов Маргина, който прочете с микрофон в едната и папка в другата ръка семпло приветствие. Словата на Маргина бяха чути от застрахователи, гравитиращи около Добромир Гущеров, банкери от свързаната с Интергруп и СИК Първа източна международна банка (ПИМБ), шефове на банка "Моллов", Елитбанк, "Славяни", Обединена българска банка (ОББ), Стопанска банка, ТСБанк и БРИБанка. Намек за политическо представителство беше присъствието на Соломон Паси, либералката Светлана Шаренкова, ексминистъра Христо Тотев и Иван Славков, който се раздели с движението "Напред, България" в полза на БФС. Медиа компанията се оформяше от Петьо Блъсков, президент на пресгрупа "168 часа", първия зам. главен редактор на в."Труд" Николай Стефанов, Валентин Панайотов, директор на в. "Пари", Атанас Свиленов, и.д. главен редактор на "Демокрация", Явор Цаков, програмен директор на "Нова телевизия", и бившия шеф на две радиостанции Радослав Янкулов. Цяло ято от екипа на агенция "Балкан" кръжеше около потенциалните си клиенти за пресконференции. Празникът, за протокола, зачете и известният контактьор на Мултигруп с медиите Бойко Драганов, главен секретар на групировката. Ку-ку-пейзажа допълни Петър Курумбашев.

"Вървим напред. Основният ни лозунг е "Побеждавай, но винаги по правилата". Застраховането е наука", настоя дни преди коктейла изпълнителният директор Попов. На самия банкет дим от пури полюшваше бели и розови балони. Светлини и мелодии от роял томяха тортата с емблема "SIC".

Текстът е публикуван във в. "Галерия".

http://glasove.com/article-12408.php

 

 

Добре е обаче да се припомни една друга операция за разбиване на цех за нелегално производство на цигари, която би могла също да бъде кръстена "Фабриката". Тя се е състояла през март 1995 г. в Крайморие, както четем в пресата от това далечно време.

Фирмата организирала производството е "Тео Интернационал", създадена през 1994 г. В нея са акционери следните лица: Бойко Борисов , Цветелина Бориславова, Румен Николов - Пашата, Ангел Бончев от "Литекс" и други по-малко известни люде. В края на 1995 г. Бойко Борисов и Пашата влизат в управителния съвет на фирмата, а след няколко месеца, през май 1996, като членове на борда ги заместват Иво Каменов от варненската групировка ТИМ и Недялко Кирезиев.


  http://www.bivol.bg/home/item/748-fabrikata.html

 




Гласувай:
5



1. mafani - ХАхаха, Бойко PR! 0-)
06.03.2011 14:58
стига бе, хора, вие тоя човек верно го обожествихте!
цитирай
2. анонимен - Питам се дали не остана още нещо в ...
06.03.2011 15:12
Питам се дали не остана още нещо в което да бъде обвинен и което да се стовари на гърбът на Борисов?Сякаш нещо не достига...Я направо да кажем че е направил всичко лошо в страната , и с това да решим веднъж завинаги въпроса.Така поне няма да си играем да изреждаме.И на днешния ден ли няма да спрат подобни теми и въпроси?
цитирай
3. анонимен - Аз
26.09.2011 14:25
Що ? Не ти харесва истината ли ?
цитирай
4. marystaneva - Истината?! Чия истина?
30.05.2012 10:53
Коя истина? Не знам Борисов да е извършил някакво престъпление, но някой постоянно се опитва да ни внуши точно това...
Да не говорим, че това се върти в медиите от години. Стара, многократно претопляна манджа, до болка омръзнала на всички...
Ако Борисов беше участвал в някакво престъпление, досега все някой щеше да извади доказателства за това. Все пак той не винаги е бил във властта, нали?
Всичко, свързано с биографията му, е качено в Уикипедия, включително и критиките и клеветите:

Бойко Борисов /от Уикипедия/

http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%91%D0%BE%D0%B9%D0%BA%D0%BE_%D0%91%D0%BE%D1%80%D0%B8%D1%81%D0%BE%D0%B2

Борисов толкова години е публична личност, толкова врагове си е създал, че ако имаше нещо общо /той лично/ с някакво престъпление, все щяха да намерят доказателства за това. Но не - само се превърта една и съща стара и изтъркана лента... Още повече, че Борисов никога не е отричал познанството си с разни хора, с които са спортували в една зала. Но това не е престъпление, нали?

Борисов: "Бил съм член на БКП, нямам връзки с мафията."

http://news.bpost.bg/story-read-14523.php

Това е от 2007 г. Сега е 2012-а. Спрете се вече...
цитирай
5. анонимен - до marystaneva
29.06.2012 20:47
Прост народ - богати политици, световно доказана сентенция.
цитирай
6. marystaneva - Стара манджа...
02.07.2012 01:36
От толкова претопляне отдавна се е вкиснала...
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: meto76
Категория: Политика
Прочетен: 14613684
Постинги: 4396
Коментари: 12131
Гласове: 9761
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930