Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
15.03.2011 23:00 - Депутатът Емил Василев: СИК и Сретен Йосич платиха 400 000 долара за генералския чин на Бойко
Автор: meto76 Категория: Политика   
Прочетен: 1766 Коментари: 1 Гласове:
2

Последна промяна: 18.03.2011 20:02


Депутатът Емил Василев: СИК и Сретен Йосич платиха 400 000 долара за генералския чин на Бойко. Има хора, които са готови да свидетелстват за това 09.03.2011 г. 11:11 ч. imageimage image  

"През 2001 година Бойко Борисов, тогава в качеството си на главен секретар на МВР, е дарил 400 000 долара за кандидатпрезидентската кампания на Петър Стоянов. Дали поради тази или заради друга причина, малко преди края на мандата му той е произведен в чин генерал-майор от МВР". Това казва в интервю за в. "Галерия" депутатът от РЗС Емил Василев. И още: "Силно се надявам отношение да вземат също Петър Стоянов и Тодор Кавалджиев. Очаквам и отговорите на премиера. След като чуем всички мнения, предполагам, че истината ще излезе докрай. Лицата, участвали в преноса на парите, са готови да свидетелстват. Организираната престъпност се легитимира посредством генералския чин на Бойко Борисов. Очевидно си е струвало тези пари да бъдат похарчени, защото България е единствената страна в ЕС, в която организираната престъпност достигна до ниво председател на МС".

 

- Г-н Василев, вярно ли е, че готвите сензационни разкрития на базата на информация, която сте получили неотдавна?

- Наистина получих такава информация като адвокат по наказателни дела. Става дума за следната схема. През 2001 година Бойко Борисов, тогава в качеството си на главен секретар на МВР, е дарил 400 000 долара за кандидатпрезидентската кампания на Петър Стоянов. Дали поради тази или заради друга причина, малко преди края на мандата му той е произведен в чин генерал-майор от МВР.

- Какъв е източникът на вашата информация?

- Ще запазя адвокатската тайна и няма да споменавам източника. Това, което ми е известно обаче, е, че 100 000 от тези 400 000 долара са били предоставени от Сретен Йосич. Останалите са били събрани от средите на СИК.

- Твърденията ви са скандални. Сигурен ли сте във вашия източник?

- Информацията е от човек, на когото имам пълно доверие. Не е изненада, че Бойко Борисов е имал връзка с криминалния контингент.

- Все пак говорим за конкретна случка в момента.

- За мен е важно Бойко Борисов да отговори на въпроса дали е предоставил тези пари и дали 100 000 от тях са били предадени от лидера на подземния свят в Сърбия Сретен Йосич.

- Едва ли очаквате утвърдителен отговор.

- Г-н Борисов е длъжен да отговори, защото иначе хората, които са пренесли тези пари, ще се съгласят да го потвърдят лично като свидетели на самото предаване на сумата.

- Мислите ли, че генералският чин може да струва толкова много пари?

- Може, когато организираната престъпност купува генералските звания у нас.

- За какво са й?

- За легитимиране в държавното управление. Организираната престъпност се легитимира посредством генералския чин на Бойко Борисов. Очевидно си е струвало тези пари да бъдат похарчени. Като политик заявявам категорично, че България е единствената страна в ЕС, в която организираната престъпност достигна до ниво председател на МС.

- Такива неща се говорят и за Берлускони.

- За него не съм чувал да убива хора.

 - Какво искате да кажете?

- Ще се въздържа от по-нататъшни коментари. За мен е интересно да бъдат осветлени лицата, които са замесени в схемата. Нека те да потвърдят или да отрекат информацията. Силно се надявам отношение да вземат също Петър Стоянов и Тодор Кавалджиев. Очаквам и отговорите на премиера. След като чуем всички мнения, предполагам, че истината ще излезе докрай. Пак повтарям, че лицата, участвали в преноса на парите, са готови да свидетелстват.

- Не е ли наивно да се смята, че всички хора, които изброихте, ще потвърдят тезите ви?

- Според мен мълчанието ще се изтълкува като съгласие, затова се надявам да коментират. Ако пък отрекат, могат да бъдат уличени в лъжа. Крайно време е определени страници от нашето политическо настояще да бъдат осветлени. Ако участниците в схемата замълчат, свидетелите ще се изправят срещу тях.

- Тези хора чужденци ли са, или са българи?

- Спирам с коментарите, защото не бих искал да ги подлагам на рискове. Знам и доста други подробности, които ще споделя на по-късен етап. Ще посоча и кой от подземния свят с каква сума е участвал при издигането на Бойко Борисов в генералски чин.

- Дали само той се е облагодетелствал по този начин?

- След като става ясно каква е цената на генерал-майорското звание, е хубаво да разберем и каква е цената на генерал-лейтенантското звание, защото Първанов повиши Бойко с още една звезда. Всяко нещо у нас има определена цена, а политическата корупция е огромна.

С Емил Василев разговаря Владимир НИКОЛОВ.

Интервюто е публикувано във в. "Галерия".


http://glasove.com/article-12498.php








Гласувай:
3



1. meto76 - Бойко Борисов: Ха наздраве за СИ...
15.03.2011 23:04
Бойко Борисов: Ха наздраве за СИК!

http://meto76.blog.bg/politika/2011/03/06/boiko-borisov-ha-nazdrave-za-sik.700067
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: meto76
Категория: Политика
Прочетен: 14584139
Постинги: 4396
Коментари: 12131
Гласове: 9761
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031