Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
05.04.2011 19:37 - Бойко Борисов продаде България за 30 сребърника!
Автор: meto76 Категория: Политика   
Прочетен: 7928 Коментари: 9 Гласове:
12

Последна промяна: 05.04.2011 20:13

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Трайков уволни шефа на НЕК заради „Белене” 05.04.2011, 18:10 (обновена 05.04.2011, 19:17)
Диляна Панайотова

image

© БГНЕС

 

Министърът на икономиката и енергетиката Трайчо Трайков е уволнил шефа на НЕК Красимир Първанов, защото подписал неизгодно споразумение с руската страна за АЕЦ "Белене".

Това Трайков обяви на извънреден брифинг в министерството, след което се отправи при премиера Борисов, за да го помоли да сезира ДАНС за действията на Първанов.

Пред медиите Трайков обясни, че днес са приключили преговорите с руснаците и са подписани два документа.

imageПървият е меморандум, който дава на двете страни време от три месеца да направят допълнителни изследвания на критериите за безопасност на централата. Това е добре, подчерта министърът.

Проблематичен се оказва вторият подписан документ - "Допълнение 12", което задължава страната ни до два месеца да подпише окончателен договор с руснаците, с обвързващи клаузи.

До първи 1 юни 2011 трябва да бъде парафиран договорът. В Допълнение 12, подписано от Красимир Първанов, се дава срок до 1 юни България и Русия да се договорят за цената на „Белене".

Това само по себе си за мен е безсмислено и е глупост, защото ако на тази дата не сме се разбрали, кой е виновен, коя от двете договарящи се страни, попита Трайков.

Той е категоричен, че Красимир Първанов е надвишил правомощията си, подписвайки обвързващото допълнени 12.

Това според мен показва, че очевидно в България руският натиск понякога е по-силен от способността на някои хора, призвани да защитават националния интерес, да му се противопоставят, заяви Трайков.

От думите на министъра стана ясно, че на Първанов му е било изрично забранено да подписва.
Беше съгласуван друг текст, а днес той е подписал документа с текста във версията, която му беше забранено да подписва , подчерта Трайков.

Тепърва ДАНС ще изяснява защо Красимир Първанов е подписал подобен документ, с каква мотивировка е действал и дали от това произтичат някакви заплахи за националните интереси.

Сега България е в ненормална според министъра ситуация, защото остава неясен отговорът на въпроса кой ще плаща неустойките, ако не се договорим с руснаците за цената в срок.

На мястото на уволнения вече шеф на НЕК министър Трайков е назначил временно изпълняващ ръководния пост, но тепърва ще се мисли  кой ще наследи Първанов.

Министърът не отговори на въпроса ще участва ли утре в българската делегация за Москва, тъй като побърза да напусна министерството за срещата си с премиера Бойко Борисов.


http://news.ibox.bg/news/id_1847061224




 

Мартин Димитров за меморандума за АЕЦ "Белене": Националната сигурност на България е заплашена

 

05 април 2011 | 19:50 | Агенция "Фокус" Начало / Енергетика

София. Красимир Първанов е бил предупреден, че ще бъде уволнен като директор на НЕК, ако подпише меморандума за АЕЦ „Белене”, който Русия иска. Това означава, че е оказан много сериозен натиск, което показва, че националната сигурност на България е заплашена и е пробита. Това каза за Агенция „Фокус” Мартин Димитров, съпредседател на Синята коалиция и председател на Комисията по икономическата политика, енергетика и туризъм към НС.
Явно се случват събития, които са извън закона и извън правилата. Един човек да е наясно, че ще бъде уволнен и въпреки това да подпише такъв меморандум, много интересно е каква мотивация и какви стимули има, по какви причини го е направил, каза още Мартин Димитров.
Димитров заяви, че не е виждал меморандума, но вероятно той прави проекта за втора атомна централа „Белене” необратим.
Тоест днес май стана много голяма беля, една от големите бели в историята на България. ДАНС трябва да се заеме с този въпрос. Затова толкова години ние от СДС предупреждавахме за проекта ”Белене”, днес стана много голяма беля, дано да има начин да оправим тази беля, заяви той.
Веселина ЙОРДАНОВА

http://www.focus-news.net/?id=n1510784










Гласувай:
13



1. meto76 - Нито една от националните телев...
05.04.2011 19:39
Нито една от националните телевизии в информационните си емисии не се занимава с националното предателство на хората от ГЕРБ! Всичките правят информационно затъмнение по поръчка на руските подлоги Гоце и Боко!
цитирай
2. meto76 - Един директор не може да вземе та...
05.04.2011 20:38
Един директор не може да вземе такива решения. Такова действие е нищожно, не е валидно, ако не е взето по правилата на Търговския закон. Това каза за Агенция „Фокус” Георги Миков, бивш изпълнителен директор на Националната електрическа компания.
Изпълнителният директор изпълнява решенията на Съвета на директорите и на висшестоящите органи за управление. Той има власт по отношение на разпорежданията си вътре в компанията най-вече. Има публичен устав и Търговски закон, където е казано кои решения с какво мнозинство се вземат, каза Георги Миков.
По думите му - всичко опира до прилагане на този закон за управление на дружеството. На въпрос, имало ли е натиск от руска страна за проекта за втора атомна централа „Белене” докато е бил директор на НЕК, Миков каза, че има подписан график, по отношение на доставка на оборудване, на разрушаването на съоръжения на площадката и от гледна точка на този график е имало някакви писма, дебати – дали го спазваме или не.
Основен аргумент от българска гледна точка на министерството и на НЕК винаги е бил, че проектът ще бъде жив, когато има финансиране. Преди финансовото му структуриране, всичко е било избързване, каза той.
цитирай
3. demograph - анонимен - ХХХL памперс
06.04.2011 00:23
И като пишеш това, какво казваш?
Русия е алтернативата на ЕС, САЩ и НАТО? А КОЙ ПОСТАВЯ СЪМНИТЕЛНИТЕ ЛИЧНОСТИ НА КЛЮЧОВИ ПОЗИЦИИ НА ВЛАСТТА В БЪЛГАРИЯ- ЕС, САЩ, НАТО или Русия...Това си изясни преди да пишеш.
Подписването на Белене е подпис на смъртната присъда на България.
Запомни го това. Като минат годинка - две, ще се хапеш за гъза, че си писал подобни алабалализми, ама ще си трайкаш, защото ти мирише от памперса.
цитирай
4. meto76 - http://e-vestnik. bg/11462/b...
06.04.2011 09:58
http://e-vestnik.bg/11462/bushonat-parvanov-ili-kakav-tochno-teatar-se-razigra-za-aets-belene/


Бушонът Първанов или какъв точно театър се разигра за АЕЦ “Белене”
цитирай
5. mt46 - Поздрав!
06.04.2011 17:39
Прочетох и коментари под статията... Наистина има ПРЕДАТЕЛСТВО!... И се разиграва "Театро"...
цитирай
6. haralanov - Здравей!
06.04.2011 19:56
Гербаджиите са се изпокрили не само по форумите!За всеки мислещ човек е ясно,че няма как руснаците да плащат(щото този проект е техен),а пък ние да държим 51% от акциите.Такъв филм просто няма!Извършеното от правителството на ГЕРБ и лично от Бойко Борисов си е чисто национално предателство!
цитирай
7. bateto - Минчооооооо, Минчо!...
06.04.2011 22:42
haralanov написа:
Гербаджиите са се изпокрили не само по форумите!


Тук съм, Баце! :D
За пореден път се убеждавам, че вие - Сините, сте ПО-ЛОШИ от Комунистите! Те поне...Мислят!
Вие...бълвате Злъч и Омраза! Жалко, мислех те за...Мислещ!

Жената на Шефа на НЕК е моя колежка, Минчо! Да ти дам ли Телефона й - сама да ти разкаже кво Продажно Псе е Красимир Първанов??? Или ако искаш - да ти дам този на Любовницата му, тя ше те светне още По-Добре!...Ма ти и ТВА...нЕма да разбереш...и пак ше си лаеш по Кервана на ГЕРБ!...Вместо по Истината!
Зарежи...не си заслужава!


Към Автора на Поста: Мето! Когато пишеш Порно и ми привеждаш за доказателства цитираното от БГ Медии - само ми доказваш...къВ си!
ХАУ!

Бъдете здрави, ей!...Пийте си биричката и не се занимавайте с Неща, НЕСВОЙСТВЕНИ за вас! Избивате на...СМЕХ!

\w/
цитирай
8. megafon - Още
08.04.2011 19:47
нищо не се знае и утре ще разберете защо!
цитирай
9. ok3223 - Батето,Батето
10.04.2011 12:59
Чие бате си бре. Що за човек-да питат жена му или резервната.
Тии мъж ли си или пу...или по-точно РОГАТО.
Този договор разни мунчовци го разтакават вече 22 години и още не се били уточнили. Още 100 ГОД. ли ще го уточняват. Докато разни еднодневки като М. Димитров се наговорят, повтарят като папагали казаното от спонсора любим. Този до сега не казал нищо свястно до днес, и не го бива за нищо освен да крепи кълбетата на командиро. Само за това го бива.
Крайно време на сагата с "Белене" да се сложи някакъв край, или начало на нещо, което да е градивно и в полза на Бг.
Защо тези"патриоти " не кажат нещо по един не дребен факт. За 4 год. като членски внос сме внесли в ЕС 3200милиона лева, а сме получили по преДсъединителните фондове, с които ни надувт главите САМО 170 МИЛИОНА ЛЕВА.
КЪДЕ СА, У КОЙ СА ОТСЕДНАЛИ, Е РАЗЛИКАТА, 3200 МИЛИОНА- 170 МИЛИОНА= 3030 МИЛИОНА. кЪДЕ У КОЙ СА ТЕЗИ ПАРИ И ЗАЩО НЕ СА У НАС.
Ето задачка с понижена трудност за БАТЕТАТА.
Защо ЕС не дава лев зо Боковите магистрали предварително. Защото не са глупаци, на каквито ни прави Боко. Били му дали предварително еврота за магистралките и заличката за загревки, дето си строи
ДРЪЖКИ...ПРЕДВАРИТЕЛНО, В АВАНС НЕ ДАВАТ НИЩО.
Чаак, ако и когато ги построи боко(нал он ги праи), като и ако ги приемат за напраени по техните стандарти, ЩЕ НИ ВЪЗСТАНОВЯТ ЧАСТ ОТ ПОХАРЧЕНОТО, АКО ВСИЧКО Е ОК. Ако от некъдърност, както е на магистрала "Люлин" строителството се оскъпи, разликата ще е за наша сметка.
Строят се от нашите данъци, от бюджета, затова ням пари за болници, за лекарства, за заплати, пенсии и тн.
ТЕ ТОВА Е ВАЖНОТО. ТОВА Е НА ДНЕВНИЯ РЕД НА БЪЛГ. НАРОД
цЕНИТЕ ДЕТО СКАЧАТ, НИСКИТЕ ЗАПЛАТИ И ПЕНСИИ, ДВУЦИФРЕНАТА ИНФЛАЦИЯ, СКЪПАТА НАФТА... И ПР.
А ви е ни надувата главите с "Белене", та "Белене".
ВЕЧЕ 20 ГАД. РАЗЛИЧНИ КЛОУНИ НИ ПРАЯТ НА ГЛУПАЦИ.

цитирай
Търсене

За този блог
Автор: meto76
Категория: Политика
Прочетен: 14580757
Постинги: 4396
Коментари: 12131
Гласове: 9761
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031