Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.04.2011 18:32 - "Солидарна България": Партиите да прекъснат всякакво взаимодействие с ВМРО заради побоя в Бругас
Автор: meto76 Категория: Политика   
Прочетен: 2116 Коментари: 3 Гласове:
2

Последна промяна: 22.04.2011 18:34

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
"Солидарна България": Партиите да прекъснат всякакво взаимодействие с ВМРО заради побоя в Бругас 21.04.2011 г. 16:25 ч. imageimage image  

Публикуваме пълния текст на декларацията на сдружение „Солидарна България” по повод побоя над граждани по време на протест, организиран от ВМРО. Припомняме, че преди няколко дни в Бургас активисти на ксенофобската националистическа партия нанесоха побой над мирни граждани заради тяхното вероизповедание. Ето и декларацията на "Солидарна България"

 

До централите на БСП, СДС, ДСБ, ГЕРБ, ДПС, НДСВ, ССД

Сдружение „Солидарна България” осъжда проявената по време на протест, организиран от ВМРО, агресия срещу членове на „Свидетели на Йехова” в Бургас на 17 април тази година. Ние не сме защитници на тази религиозна общност, но не можем да приемем за нормално нападението над мирни граждани, които с нищо не предизвикват последвалия шествието побой.

Това е поредният акт на насилие основан на различна етническа принадлежност, религия, сексуална ориентация. Неотдавна младеж беше пребит в столичната Борисова градина само заради цвета на косата си. През юни 2010 година група младежи бяха нападнати в трамвай 20, кървавите кадри на мотрисата обиколиха печатните и интернет медии. Луков марш се проведе за осма година в центъра на София, с любезното домакинство на Столична община. Сюжети с пострадали от нацистки изстъпления чужденци редовно са солта на българските медии.  Примерите са многобройни.

Ръководството на ВМРО не зачита закона, въпреки че нейни представители са част от местната власт в множество общини. Протестът е организиран без разрешение от общинската администрация. Протестиращите скандират „изроди”, „умрете” и то пред погледа на пристигналите вече полицаи. Зам. председателят на ВМРО Ангел Джамбазки в свое изявление оправда нападателите. Абсурдността на това действие се подсилва от фактът, че господинът е председател на Комисията по обществен ред и сигурност в Столичният общински съвет, избран за общински съветник с листата на ГЕРБ. В същия стил се изказа и другият заместник председател на партията – Костадин Костадинов. Според него членовете на религиозната организация „Свидетели на Йехова” са провокирали нападението с активността си и последвалият погром е нормална реакция. Потресаващ е фактът, че членове на политически партии не познават и не използват законовите начини за изразяване на несъгласие.

Нацистките изяви се толерират от оглушителното мълчание на местната и централна власт. Симптоматично е чувството за безнаказаност на извършителите. В този случай те стигат до там, сами да направят и разпространят запис на нападението. Кадрите с нахлуващи, разбеснели се „патриоти” потресоха българските граждани, но реакция от политическите партии не последва. Надяваме се не поради очакванията им за подкрепа от страна на ВМРО на предстоящите местни избори.

Сдружение „Солидарна България” призовава политическите партии да прекъснат всякакво взаимодействие с ВМРО, да не участват съвместно с тях на предстоящите избори и да се разграничат от общински съветници членове на ВМРО, част от техни избирателни листи. Задължително е изграждането на санитарен политически кордон около тази партия, докато тя ясно и публично не се разграничи от незаконните действия на организацията си в Бургас.

гр. София                                                                                         Ваня Григорова
21 април 2011г.                                                                            Председател на УС
                                                                                                 Сдружение „Солидарна България”


http://glasove.com/article-13381.php



300 души от ВМРО в болница. Объркали сектата!

image

Триста души членове на Великата МРО са приети в болница с тежки и средни телесни повреди след поредното си патриотично шествие срещу настъпващите в България секти. След успеха срещу изродите от „Свидетели на Йехова“, стожерите на българщината и правоверни стълбове на православието, най-големите българи в България – ВМРО, решили да продължат своята успешна битка за изчистване на българските земи от проповедници на каквато и да е форма на спасение, било то духовно, задгробно или физическо. Следващата цел на членовете на ВМРО, обединени под мотото „По-добре силен и прост, отколкото само прост“ бил новопостроен будистки храм в подножието на Странджа. Организирани със специални автобуси, те се изсипали пеейки революционни песни на площадката пред храма и гордо развявайки знамената си, осветени от предишната славна победа, се понесли с викове „Ура“ и „Да живей България“ срещу новият си смъртен враг. За зла тяхна и на цяла България участ обаче, точно за откриването на будисткия храм били пристигнали група монаси от манастира Шао-Лин. Каква била изненадата на войводите, когато вместо безобидните будистки монаси срещу тях се изправили майстори на древните бойни изкуства. Лгенди се носят за безславната битка разиграла се през този злополучен за историята на българските революционни движения ден. Знамената носени гордо от патриотите били забодени в определени анатомични точки, които природата била предназначила за съсвсем друга цел и никога не би предположила, че ще бъдат използвани като знаменосен уред. Българските патриоте, обърнали на бяг, кой през когото и откъдето свари. Смрад се разнесла из долината, заради анатомичните разстройства следствие на страха обзел страховитата до преди малко орда патриоти. Голяма част от тях, сами се изпотъпкали в бягството си, други стъпвайки в лайната на бягащите преди тях се подхлъзвали и падали един връз друг. Шаолинските монаси получили остри пристъпи на смях, при вида на така бързо преобразилата се тълпа и дори успели да заснемат с личните си камери хаоса от отстъплението на Великата МРО.

http://neverojatno.wordpress.com/2011/04/20/vmro-2/










Гласувай:
3



1. meto76 - http://svejo. net/1103533-gl...
22.04.2011 18:42
http://svejo.net/1103533-globalization-solidarna-balgariya-partiite-da-prekasnat-vsyakakvo-vzaimodeystvie-s-vmro-zaradi-poboya-v-brugas
цитирай
2. meto76 - Трябвало е и до Атака да напишат п...
22.04.2011 18:44
Трябвало е и до Атака да напишат писмото.Те с ВМРО не се обичат.
цитирай
3. анонимен - Cialis kaufen 57
30.01.2012 12:02
i have visited this site a couple of times now and i have to tell you that i find it quite nice actually. keep it up!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: meto76
Категория: Политика
Прочетен: 14614073
Постинги: 4396
Коментари: 12131
Гласове: 9761
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930