Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
03.05.2011 13:47 - Обама обяви публично война на капитализма
Автор: meto76 Категория: Политика   
Прочетен: 1919 Коментари: 3 Гласове:
6

Последна промяна: 03.05.2011 14:17

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Марксистът в огледалото 02.05.2011 г. 13:06 ч. image image

Уейн Алийн Руут*, „Вашингтон Таймс”

image  

 

 

Обама обяви публично война на капитализма


 

Това е официално. Президентът Обама обяви война на капитализма, което е смешно, защото той не се престраши да обяви официално война на Либия. Но нашият безстрашен президент марксист се оказа запазената марка на омразата към капитализма, предприемачеството и богатите. Преди дни г-н Обама публично обвини „спекулантите” за високите цени на бензина. Обама публично обяви война на спекулантите и спекулацията, натоварвайки Министерството на правосъдието, правителствените юристи, останалите министри и целия апарат на Биг Брадър със задачата да смажат тази „зла” шайка капиталисти.

 Е, добре, имам новини за вас г-н Обама. Най-добре е да започнете да преследвате всички американци – тези, които купуват жилища, които пазаруват стоки, търгуват със злато, колекционират класически коли, търговците на едро, малкия бизнес и инвеститорите. Защото всеки един от тях, който рискува пари, за да купи нещо и да се опита да го препродаде по-късно на печалба, е спекулант.

С преследването на петролните спекуланти г-н Обама полага основите за преследването на всеки бизнесмен и бизнес дама в Америка, опитвайки се да предефинира печалбата като неморално или криминално деяние и по този начин целящ  демонизирането и наказването на хората, които инвестират в Америка, смело поемащи финансов риск и създаващи повечето от новите работни места.

Защо г-н Обама се впуска така устремено в класовата борба? Защото: а) търси виновник за своя провал; б) се опитва да отвлече вниманието на американските потребители и избиратели от слабата икономика и високата цена на бензина; или в) защото повечето инвеститори и спекуланти са фискални консерватори, а много от тях са и дарители на политическата опозиция на Обама.

Признайте, че грешите, г-н президент. Вие добре разбирате, че повечето хора, които инвестират, рискуват пари или собствен бизнес, няма да подкрепят вас и вашето престъпно правителство. Те ви определят като марксист, унищожаващ американската икономика и взимащ (или с други думи крадящ) от продуктивната класа, за да дадете на зависимите от социални помощи. Голата политическа истина е, че искате да заклеймите противниците си като чудовища и да ги окрадете така, че да не могат повече да дават на вашата опозиция.

Може би „Ел Президенте” е твърде много зает с ограбването на предприемчивите, за да гледа филма „Атлас изправи рамене”. Затова нека преподадем няколко икономически урока на нашия президент марксист.

Спекулацията е опората на цялата ни икономика, най-здравият фундамент на капитализма. Тя е направила Америка най-великата нация в световната история. Печалбата – крайният резултат от спекулацията – кара американците да искат да поемат рискове с трудно изработените си пари. Именно затова те инвестират в някакъв бизнес, който да създава работни места за американци.

Без спекулация (ще рече без финансов риск) американските корпорации няма да могат да увеличават капитала си. Без спекуланти, или иначе казано, инвеститори, няма да имаме икономика. Без спекулация няма да имаме работни места. Спекулацията определя справедливата цена за стоките, продуктите и услугите. Един инвеститор или спекулант предлага да закупи продукт на определена цена, докато друг предлага да го продаде на друга. Това търсене на средна цена пренасочва икономическия двигател на производството към най-пълното задоволяване на нуждите на потребителите.

Без спекулантите няма да има свободна пазарна икономика, а само социалистическа държава с индустрия, цени и заплати, контролирани от държавата. Можете да се обърнете за съвет към Куба, Венецуела, Северна Корея или към остатъците от стария Съветски съюз, за да разберете как работи подобна система.

Въпреки всички опити да ни убеди в обратното, г-н Обама живее в измислен, изолиран свят, където може да си позволи да пренебрегва логиката на икономическата действителност. Там той може да си къта заплатите, давани през целия му живот от правителството или от благотворителни организации. Той никога няма да създаде и едно работно място. Няма да изплати една работна заплата.

Има огромна разлика между града, в който живея, Лас Вегас, и Вашингтон. Във Вегас пияниците залагат собствените си пари. За съжаление на всички нас г-н Обама се опиянява от властта си, събира вашите пари, разпределя ги по програми за бедни и безработни гласоподаватели, както и за политическите си приятели на новогодишните партита. Г-н Обама ще завещае една разбита икономика на следващото поколение. А сега той обявява война на всеки човек, който поема финансови рискове, създава работни места и плаща по-голямата част от данъците и всичко това за своя собствена политическа изгода.

Има още един икономически урок, който трябва да научите, г-н Обама. Вие знаете ли защо цените на горивата растат? Просто погледнете марксисткия си образ в огледалото. Това е заради вашия отказ да издадете разрешение за добив на петрол, което дава основание на спекулантите да залагат на повишаване на цената на петрола. Това е също така заради вашите федерални такси върху всеки литър гориво, продаден от „Ексон Мобил”. Това е и заради вашия Федерален резерв, печатащ безконтролно необезпечени пари, за да се плаща с тях за вашите безотговорни разходи, а всичко това обезценява нашия долар и допълнително напомпва цената на петрола. Погледнете се в огледалото, г-н президент – вие сте проблемът, не спекулациите, нито капитализмът.

Отговорен е марксистът, дремещ у вас.

Време е да спрем г-н Обама, преди престъпното му правителство да задуши всяка форма на предприемачество. Преди всички пари да бъдат откраднати, изтръгнати чрез данъци или преразпределени от продуктивната класа към класата, издържаща се от социални помощи в прозрачна схема за купуване на гласове. Преди г-н Обама да обяви печалбата за мръсна дума, преди спекулацията, инвестирането и извличането на печалба да стане престъпление в Съединените марксистки щати на Америка, такива, каквито ги вижда г-н Обама. Време е да разберем, че този президент е проклятие за свободите и идеалите на нашите бащи основатели и да изпратим този Уесли Мъч (злодеят във филма „Атлас изправи рамене” – типичен правителствен бюрократ, който осакатява икономиката) по-скоро в пенсия.

*Уейн Алийн Руут е бизнесмен, либертарианец и бивш кандидат за вицепрезидент от Либертарианската партия в САЩ.


http://glasove.com/article-13522.php 

 

 http://svejo.net/1114546-globalization-obama-obyavi-publichno-voyna-na-kapitalizma

 










Гласувай:
6



1. meto76 - Гърция въвежда държавно регули...
04.05.2011 00:13
Гърция въвежда държавно регулиране на цените на горивата
04 май 2011 | 00:07 | Агенция "Фокус"
Начало / Гърция


Атина. Гърция въвежда от днес държавно регулиране на цените на автомобилните горива, съобщи гръцкото министерство на регионалното развитие и конкуренцията, цитирано от РИА Новости.
Максимална цена на дребно се въвежда в 13 области на страната, включително и в основните туристически направления, тя ще е между 1,724 до 1,788 евро за литър обикновен бензин. В още пет области за пръв път се въвеждат максимални цени на дребно.
Цените на автомобилните горива в Гърция стремително се покачваха през последните две години, като основната причина за това бе резкият ръст на данъците, въведени от правителството в опит да стабилизира бюджетния дефицит. Сред другите главни причини е покачването на цените на петрола по световните пазари.
цитирай
2. gencheff - Когато един друг марксист от &qu...
04.05.2011 08:59
Когато един друг марксист от "капиталистическите" САЩ Никсън въведе пределни цени на горивата янките се наредиха с купони на опашки по бензиностанциите.
Щом това се е случило веднъж, какво ги кара миличките левичари да мислят, че този път може да им се размине? Или ДА НИ се размине, защото добралите се до позиции социалисти вярват в щуротиите които дърдорят точно толкова колкото мошеника, които ви обещава какво ли не само за да ви прибере парите.
Помага им липсата на информираност.

Споменатият филм първо е едни прекрасен роман. А като излезе първата част като филм на 15 април не само,че не го видяхме в България, ами и още нищо не се чува за него. Все едно не се е случило.
цитирай
3. meto76 - Не знам за САЩ, но скоро разбрах, че в ...
04.05.2011 20:58
Не знам за САЩ, но скоро разбрах, че в Русия ще въвеждат купони, поради недостиг на горива. Това му се казва "Вода газиш,жаден ходиш"!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: meto76
Категория: Политика
Прочетен: 14618364
Постинги: 4396
Коментари: 12131
Гласове: 9761
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930