Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
14.06.2011 22:22 - Голямото ромско включване в предварителните избори на Синята коалиция
Автор: meto76 Категория: Политика   
Прочетен: 1447 Коментари: 1 Гласове:
2

Последна промяна: 14.06.2011 22:23

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Голямото ромско включване в предварителните избори на Синята коалиция 14.06.2011 / 11:48 от: ГЛАСОВЕ   image

Най-голямото събитие в изборите на Синята коалиция се оказа ромският вот. Той лъсна след като никой от противниците на формацията не направи сериозни усилия да опорочи вота им, както многократно предупреждаваше председателят на ДСБ Иван Костов. Видя се, че предварителните изборите на сините бяха опорочени от самите тях, а старият номер със злонамерените врагове от всички страни, които се готвят да унищожат синята идея този път не проработи.

Активистите на Синята коалиция, които от дълго време насам се изявяват като основни морализатори на политическия живот показаха, че нищо от приомите на българските начини за правене на избори не им е чуждо, а баналното им „европейско“ говорене е само за параван.

Всъщност „ромски вот“ няма. Има купени гласове. Да, СДС и ДСБ пазаруваха гласове на вътрешните си избори и то не в незначителни количества, както искат да ни внушат. Най-голямото доказателство за това е призива на Иван Костов ромските гласове да не се зачитат. Това означава, че самият председател на една от основните партии в коалицията е на мнение, че по време на изборите са пазарувани гласове. Костов не каза кой е купувал гласове и не обясни защо Синята коалиция е позиционирала свои избирателни секции в ромските махали, след като традиционно не разчита на този електорат.

Ако лидерът на ДСБ не беше забъркан в купуването на гласове, можеше спокойно да повдигне въпроса с „ромските секции“ преди изборите. Оказа се обаче, че не малко „ромски бюлетини“ са били подадени за кандидатите на ДСБ Светослав Малинов и Прошко Прошков.

Още в изборния ден, костовисткия сайт Mediapool съобщи, че във Варна има необичайна ромска активност. След това сайтът информира, че тя се дължала на факта, че лидерите на СДС и ДПС в града били братя и братът, който симпатизира на Доган е организирал ромите. До тук добре. След това обаче се оказа, че ромските гласове били пуснати за Светослав Малинов, а Mediapool стигна до извода, че това се правело, за да бъде компрометиран Иван Костов. От кой от двамата братя не стана ясно. Това е важно, защото единият брат е враг на Костов, а другият му е коалиционен партньор.

Но да се върнем към фактите. Забележете – представители на ДПС шарят из ромската махала няколко дни преди избора, организират купуване на гласове в полза на Светослав Малинов, в изборния ден водят до избирателната урна купените избиратели и всичко това, за да направят мръсно на Иван Костов. По-късно излезе съобщение, че представители на ДПС се месели в изборите на сините във Варна, като пречели на ромите да гласуват. Което е още по-странна теза от предишната.

И докато всички се чудехме пречат ли или помагат ДПС по време на изборите във Варна, забравихме, че именно Варна е най-силният район на един от щедрите спонсори на ДСБ и издател на партийния орган в. „Седем“ Славчо Христов. Никой не си зададе въпроса – а дали пък Славчо Христов не е купил някой друг глас в полза на партията си, както прави по време на редовни избори.

Разбира се купуването на гласове не спря до Варна. Публично стана ясно, че такова е имало и в София, Кюстендил, Симеоновград и Шумен, а това говори за тенденция и предполага, че купен вот е имало и на други места, но там се е разминало без обичайния за сините консерватори и християн демократи панаир.

Кандидатът за президент Румен Христов призна, че е получил подкрепа от ромите, но каза, че гласовете не били купени. Сигурно ромите са били пленени от посланията и невероятната му кампания.

Изборите в Синята коалиция се превърнаха в голям проблем за формацията и за това разбира се не е виновна демократичната процедура, а липсата на разбиране за демокрация от страна на партийните апарати.

Резултатът от опита за провеждане на предварителни избори в рамките на Синята коалиция е следният:

- Костов твърди, че по време на избора са купувани гласове в полза на Румен Христов. Въпреки това Костов ще подкрепи Румен Христов на президентските избори. Румен Христов, който до вчера беше наричан „човекът на ДПС“ от всички членове на ДСБ без изключение, ще бъде техният кандидат за президент.

- Всички разбраха, че „десницата“ купува гласове и че твърдото й ядро се е свило до 50-60 хиляди души. Стана ясно, че партиите в Синята коалиция си нямат и капка доверие и се лъжат една друга.

- Фактът, че лидерите на СДС и ДПС във втория по големина град в България са биологически братя придоби национална известност.

- Разбрахме, че ако някъде в България съществува демократична общност, то тя не е в Синята коалиция. Там думите демокрация и общност по-скоро придобиват карикатурен отенък.

- ДСБ и СДС в Шумен ще се съдят заради ромския вот и вероятно няма да направят коалиция за местните избори. Ако я направят ще бъде още по-смешно.

http://www.glasove.com/golyamoto-romsko-vklyuchvane-v-predvaritelnite-izbori-na-sinyata-koalitsiya-14261



http://svejo.net/1163030-globalization-golyamoto-romsko-vklyuchvane-v-predvaritelnite-izbori-na-sinyata-koalitsiya




Гласувай:
2



1. meto76 - http://www. glasove. com/rume...
14.06.2011 22:32
http://www.glasove.com/rumen-hristov--prezident-kak-li-puk-nernrn-14249

Румен Христов – президент. Как ли пък не!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: meto76
Категория: Политика
Прочетен: 14620965
Постинги: 4396
Коментари: 12131
Гласове: 9761
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930