Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.06.2011 22:54 - Депутат от ГЕРБ въртял бизнес чрез уредени конкурси
Автор: meto76 Категория: Политика   
Прочетен: 5928 Коментари: 4 Гласове:
6

Последна промяна: 26.06.2011 22:56

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

    Депутат от ГЕРБ въртял бизнес чрез уредени конкурси




"Сивият кардинал" е решил изцяло да завладее Враца

image
Поредният предрешен конкурс се развихри във врачанската болница за активно лечение „Христо Ботев”. До броени дни лечебното заведение изцяло ще се охранява от фирмата на сивия кардинал от ГЕРБ Николай Коцев – „Сити СОТ” ООД. Това алармираха в редакцията на вестник „Зов нюз” запознати с делата на врачанската болница.

Във вторник в здравното заведение официално се проведе първия етап на обществена поръчка за избор на охранителна фирма. Документи са подали едва четирима участници – „Рамзес БГ”, „Сириус”, „Бат Секюрити” и фирмата на депутата от управляващата партия „Сити СОТ” ООД. До дни ще се проведе и поредният етап, в който специална комисия ще разгледа ценовите оферти на участниците в надпреварата. Спечелилата фирма ще охранява лечебното заведение за срок от 3 години.

Оказва се обаче, че това е поредният предизвестен конкурс във Враца.

Запознати с охранителната дейност в града разказват, че още преди официалния старт на конкурса избраната фирма е „Сити СОТ”. Мотивът за избора й е, че е собственост на лидера на врачанската структура на ГЕРБ. Явно сивият кардинал е решил изцяло да завладее целия град. Освен Врачанския балкан и хижа „Вестител”, Многопрофилната болница за активно лечение е поредният имот, който депутатът от ГЕРБ е нацелил.

Редактор: Лили Георгиева

http://society.actualno.com/news_350415.html


Шуробаджанащината в местните институции image

През последната половин година станахме свидетели на абсолютно безпринципни, неаргументирани и необосновани приказки за подобряване на живота в Северозапада. Фактът, че нищо не се случва, че няма адекватни реакции, все повече ни води към мисълта, че изборите са нужни, за да успее някой да подобри положението си в обществото, своите финансови приходи, да създаде контакти и естествено да настани на добра службица своите хора. Последното е за сметка на други. Напоследък все повече прозират политическите назначения.Затова врачани често задават един въпрос:”Къде работят в момента хората от фирмите и кръга на депутата Николай Коцев?”
Месеци след главоломния успех на ГЕРБ на миналите избори 30- годишната счетоводителка Светлана Георгиева вече има своя летящ старт в кариерата. Избрана е за член на Съвета на директорите във фирма „ВЕЦ Козлодуй”, която е 100 процента собственост на АЕЦ” Козлодуй”. До този момент Георгиева е ръководила всичките фирми на врачанския депутат. В интервю пред „168 часа” тази специалистка не успява да обясни как точно се е стигнало до назначението й на важния пост, както и дали изобщо е бил провеждан конкурс за това място, но уточнява, че г-н Коцев няма нищо общо с това - той също отрича да има намеса. В същото време Светлана Георгиева паралелно с шефското място в Козлодуй продължава да управлява бизнеса на депутата. Госпожицата е дългогодишен служител на Николай Коцев и не е изпълнявала други длъжности преди това. Назначението си обяснява с предположение, че познати и далечни роднини, които работят в централата, са я препоръчали, но никъде на става дума за конкурс.
Продължаваме с назначенията на хората от кръга Коцев. Докато беше председател на Общинския съвет във Враца той не се лиши от фирмения си шофьор и го превърна в общински. Подобна е съдбата и на специалиста по сигурност и управител на „Сити СОТ” Пламен Кръстев, който от 2007 година до днес вече е на позицията секретар на Община Враца. Изключително важните и знакови позиции на областен управител и зам.-областен управител също се заемат от близки до депутата хора. Областната управителка Пепа Владимирова преди няколко месеца сподели от екрана на местна телевизия, че г-н Коцев поддържа контакти с нея, но решенията си взима сама. Дали е така никой не може да докаже, но е факт, че нейната заместничка Цветелина Теофилова от човек, отговарящ за подбора на персонала във фирмите на депутата, след успеха на изборите поема поста директор на Дирекция "Канцелария на кмета", а днес вече е в политическия кабинет на Областната управа и то на изключително сериозен пост. Има и още... Какво излиза тогава? Излиза, че шуробаджанащината е метод с приложение в почти всички общински и областни структури... Кой ли тогава е бащата и майката днес на този изпитан във времето метод на управление? Запознати твърдят, че това е сивият кардинал Николай Коцев. И вероятно не грешат...
 


http://zovnews.com/bg/shurobadzhanashtinata-v-mestnite-institutsii/








Гласувай:
6



1. meto76 - Гарантирано от ГЕРБ!
26.06.2011 22:55
Гарантирано от ГЕРБ!

http://svejo.net/1175742-globalization-deputat-ot-gerb-vartyal-biznes-chrez-uredeni-konkursi
цитирай
2. анонимен - :))
03.07.2011 09:52
От километри личи, че е ментърджия ....
цитирай
3. анонимен - ostavete 4oveka na mira
03.07.2011 19:35
ostavete 4oveka na mira
цитирай
4. анонимен - 123
11.03.2012 09:45
ako e samo tova toq she e idealen . Zabravihte da kazete nai- strashnoto, che negovata ohranitelna firma SITI SOT pravi naznacheniqta v POLICQTA . Nqma naznachenie koeto da ne e izvyrshvano bez tqhna namesa. Poslednoto e premahvaneto na nachalnika na SOT i postavqne na tehen veren chovek . S ideqta da privatizirat - mnogo hitro.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: meto76
Категория: Политика
Прочетен: 14578931
Постинги: 4396
Коментари: 12131
Гласове: 9761
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031