Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
07.07.2011 22:51 - Осквернителите на България!
Автор: meto76 Категория: Политика   
Прочетен: 2424 Коментари: 5 Гласове:
9

Последна промяна: 07.07.2011 22:54

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Рядко, много рядко можем да видим толкова красноречиво доказателство, че България не е реформирана, нито пък демократична страна. Доказва ни го един списък, ето го:

Български антифашистки съюз
Съюз на ветераните от войните
Съюз на военноинвалидите в България
Съюз на сержантите и офицерите от резерва и запаса
Национално движение русофили
Форум „България – Русия”
Федерация за приятелство с народите на Русия и ОНД
Фондация “Устойчиво развитие за България”
Дружество „Александър Невски”
Федерация на съотечествениците
Българо-руска търговска Промишлена палата
Българо-руски клуб „Шипка”
Съюз на българските писатели
Славянско дружество в България
Съюз на ар
хитектите в България
Дружество „Найден Геров”
Съюз на филмовите дейци
Съюз на българските журналисти


Това са “гражданските” организации, които са подписали тъй наречената Декларация по повод оскверняването на Паметника на Съветската армия в центъра на София. Всички те – целокупно и задружно – се възмущават от “оскверняването” и “кощунството”, извършено над сюблимния паметник; от тази шепа недостойни хора, които “се опитват да внесат напрежение, да разстройват отношенията ни с руския народ”.

Всички те вкупом поднасят “своите извинения на руските хора” и ги уверяват, че “в България обичат своите братя руси и дълбоко почитат паметта на руските и съветски войни!” Всички вкупом дават обет, че “както „Альоша” стои в Пловдив непоклатим, така и в София ние няма да позволим да се осквернява паметта на героите, дали живота си за Победата над фашизма”.

Това обаче е още нищо – взрете се само в призива: “Ние призоваваме всички творчески съюзи, обществени организации, сдружения и фондации, които имат отношение към запазване на историческото ни наследство, всички религиозни организации, начело с Българската православна църква, да застанат заедно с нас срещу вандалите и осквернителите.”

И още – в настояването “незабавно държавните органи и Столична община, да включат паметника в системата за охрана и да инсталират камери за наблюдение около него, за да не се повтарят за пореден път тези недостойни за нацията прояви”. За това настояват руско-българските родолюбци... всички вкупом.

В предишна статия иронично предположих, че защитниците на паметника на армията, която окупира България и ни донесе полувековен терористичен режим, чиито последствия не сме преживели и до днес, ще наложат денонощна охрана и ще издигнат стена около сюблимния си изтукан, за да го опазят от вандалствата на несъгласните с неговото доминиране на българското обществено и политическо пространство. До този Оруеловски вариант има само една стъпка: тук вече искат системи за охрана и камери за наблюдение. Искат всички вкупом.

Сигурно ви е направило впечатление, че твърде често повтарям “всички вкупом”. Нека обясня защо – защото редом с разните изкопаеми, на които се е разроил някогашният АБПФК (Активни борци против фашизма и капитализма – за тези, които не са били свидетели на това време) и множеството руско-български съюзи, наобикалящи яслите на руското посолство, тук са и българските писатели, българските ар
хитекти, българските журналисти. Или поне тези от тях, които още не са захвърлили членските си карти в допотопните “творчески съюзи”. Тези същите се водят интелектуален елит на нацията ни – и искат “охранителни системи” за символа на социализма в България! За какъв преход към демокрация може изобщо да става дума тогава? И за какъв интелектуален елит?

Та те, горките, не могат дори да мислят с главите си. Цялата им декларация е съчинена от мужишката чутура на посланик Исаков: това е неговото мислене, неговият речник, неговата поръчка, която тези господа – българските писатели, ар
хитекти и журналисти – безропотно изпълняват. Ако прочетете протестната нота на същия този Исаков и коментарите на раболепната руска преса, няма как да не забележите, че тази убога декларация е просто тяхно продължение.

Всъщност тя е нещото, което осквернява. И осквернява България, не нещастния обелиск, щръкнал над родната столица.

Тези хора не живеят днес. Тях просто ги няма – те обитават своето минало. Миналото, в което са били отглеждани като привилигирована каста, за да обслужват партийната машина за мачкане на човешки съдби. Поради което не са смогнали да забележат какво донесе любимата им Червена армия в България.

Донесе хилядите убийства без съд и присъда – дни след като пресече границата ни, когато България вече бе обявила война на
хитлеристка Германия.

Донесе тъй нареченият “Народен съд”, произнесъл над 2000 смъртни присъди – срещу 19 в Нюнбергския процес.

Донесе десетките концлагери, в които убиваха с тояги, хранеха с трупове свине – и в които гаснеше цветът на българската нация.

Донесе опростачването и обезмозъчаването на България, чиито печални последствия виждаме едва днес.

Донесе безумни индустриални програми и погроми, които завлякоха проспериращата преди войната държава на икономическото дъно.

Донесе ограбването на страната ни, източвана през валутни програми и външнотърговски дружества – едно ограбване, намерило своето закономерно продължение в криминалния български преход.

Донесе просташкия смях на Тодор Живков, чиито екове и до днес долавяме зад лустрото на партократските чада.

Донесе двукратния опит да бъде зачеркната националната ни идентичност, като бъдем превърнати в 16-та съветска република.

Всичко това изглежда не ги тревожи тези вкупом-хора – тези писатели, тези ар
хитекти, тези журналисти. Те си искат охраната и камерите за наблюдение – и по стар навик ломотят за милионите съветски воини, паднали в битката срещу фашизма. За тяхно сведение: в България има само няколко погинали по невнимание или от пиянство – или разстреляни за мародерство – други паднали няма. Но има десетки хиляди българи, загинали в битките при Драва, Вардар и маса други знайни и незнайни бойни полета.

Не техният паметник доминира над българската столица обаче. Доминира този, който е издигнат в чест на армията, прегазила страната ни и наложила на власт пионките на Сталин, за да се разпорежда с нас така, както му е угодно.

Списъкът, публикуван под тази декларация, е списък на позора. Г-да от писателския съюз, никакви писатели вие не сте. Просто сте руски измекяри, рубладжийски храненици – такива сте и такива ще си останете. Има и в миналото български писатели, които са се полъгвали по “дядя Ивана”, служили са нему – вярвайки, че по този начин служат и на България. Но страната си те не са предавали – и не с цветя са срещали руската армия, когато е прииждала към родните граници. Дори дядо Вазов, най-убедения български русофил, се отвърна с болка на сърце от своята стара обич, когато ножът на войната опря до кокала. Той има едно стихотворение “На руските воини” – помните ли го? Да ви го припомня – понеже редовно заличавахте паметта за него така, както наетата от вас фирма смъкна боята от позорния паметник:

О, руси, о, братя славянски,
защо сте вий тука? Защо сте
дошли на полята балкански
немили, неканени гости?

Желали би вас възхитени
да срещнем со сълзи и с китки…
Но идете вий настървени,
на грозни зовете ни битки!

Желали би вас да прегърнем
и тоз път сърдечно, горещо.
Но взорът ви свети зловещо…
Как ръце сега да разгърнем?

О, руси! Аз друг път ви славях
за подвиг велик и чудесен,
високо ви ликът поставях
във мойта душа, в мойта песен!

Вий някога знаме Христово
развяхте за благо човешко –
строшихте ни игото тежко,
а днеска ни носите ново!

И пак не ви мразим (не крия:
обича ви още народа);
но любим и свойта свобода,
стократно пт любим я ния.

За тоз кумир ние се бием
и с чужд, и със близък упорно
и няма ний врат да превием
пред никакво иго позорно!

О, колко ви, братя, жалея!
О, как би желал, братя клети,
свобода и вам, и за нея,
кат нас да живейте и мрете!

Ето така се обича Русия. Ето така се обича България. Не като вас, осквернителите.

http://viewpoint.actualno.com/news_350567.html

http://svejo.net/1187854-globalization-oskvernitelite-na-balgariya



Гласувай:
9



1. hatanasov - Съюз на архитектите...
07.07.2011 23:22
Според резолюцията нна ПАСЕ срещу членовете на повечето от тези организации вече трябваше да са започнали дела. Но тук законите са на книга. Затова сме далеч от Шенген.
цитирай
2. hamstera - Хахахаха, че те всичките са от едно ...
08.07.2011 12:40
Хахахаха, че те всичките са от едно място излезли! Няма какво да се чудиш! Партията майка ги е възпитала да обичат Русия, да й се извиняват, да работят за нея! Сбирщина от агенти са всичките!
цитирай
3. zaw12929 - Браво!
08.07.2011 14:49
Просто сте измекяри, ето такива сме всички! Вместо някаква полезна работа, един прави нещо, пет го развалят- българска работа, която все омраза насажда... Продължавайте с този паметник, като нищо умно не можете да измислите! Да не би да са го предложили за президент!
цитирай
4. анонимен - Ne si li nameri devoika, 4e oshte ...
11.07.2011 08:45
Ne si li nameri devoika, 4e oshte sedish pred neta po tzial den, shte se sasipesh ot tazi bolest,
цитирай
5. vmir - Не само декларацията, самият паметник е съветска диктовка,
12.07.2011 09:12
за да се прикрият престъпленията под благовиден претекст. 26 милиона жертви на руснаците във ВСВ не е цена, поискана от фашистите, но платена на драго сърце от комунистите. Достатъчно е да се споменат картечарите на НКВД в тила, разстрелващи безпощадно всички, имащи неблагоразумието да отстъпят, за да останат живи. И разните му допотопни мутри днес да ни натрапват преклонението към безпощадната ликвидация на собствения народ. За руснаците, дебнещата смърт в тила и атаката на врага като единствения шанс за оцеляване може да са висша ценност, превръщаща ВСВ във велика отечествена. Но ВСВ не е отечествена, а световна!!! Световна война, в която България окончателно се разделя с националния си идеал за обединение и приема ролята на безотечествен придатък към комунистическата империя на злото. Безотечественост е националния български "идеал", който олицетворява този паметник.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: meto76
Категория: Политика
Прочетен: 14579145
Постинги: 4396
Коментари: 12131
Гласове: 9761
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031