Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
17.07.2011 08:54 - Има сделка между Костов и Доган и тя е много по-дълбока от вота на недоверие срещу правителството
Автор: meto76 Категория: Политика   
Прочетен: 1695 Коментари: 3 Гласове:
4

Последна промяна: 17.07.2011 09:18

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Има сделка между Костов и Доган и тя е много по-дълбока от вота на недоверие срещу правителството 13.07.2011 / 16:01 от: Тома Биков   image


„Ние очакваме, предвид полицейския произвол и нарушаването на човешките права, по-предна позиция да имат ДПС и специално г-н Местан“. Това заяви във вторник председателят на ДСБ Иван Костов, след като стана ясно, че партията му ще подкрепи вота на недоверие на ДПС срещу политиката на правителството в сферата на сигурността. Думите на Костов не са случайни. Няколко дни преди това той и партията му отказаха да дадат възможност на депутата Корман Исмаилов, който беше изключен от ДПС, заради критики към лидера си, да получава субсидията си през сметката на Синята коалиция. Отказът на Костов беше облечен в принципи, според които не е морално един независим депутат да взима субсидията си.

Самият Костов беше забравил, че когато напускаше СДС през 2004 година, не само че взе депутатската си субсидия, но дори успя да открадне фондация „Демокрация“ от бившите си съпартийци.

Сега Костов можеше мълчаливо да подкрепи вота на недоверие, внесен от ДПС, и да ограничи изказванията си до това, че споделя мотивите му. Той обаче направи нещо повече. Направи реверанс към ДПС, като им отреди водеща позиция при вота. Защото по думите на Костов, вотът е срещу полицейския произвол и нарушаването на човешките права, а ДПС, като партия на правата и свободите, е най-заинтересована да противодейства на подобни действия на правителството. Това искаше да каже Костов. И го каза. Въпреки че същите тези пазители на правата и свободите държат в страх и подчинение около 20% от гражданите на България (толкова живеят в контролираните от ДПС смесени региони), а лидерът им Ахмед Доган е един от най-ярките примери за мръснишката същност на комунистическата Държавна сигурност.

Преди шест месеца един от малкото високопоставени и в същото време уважавани политици в ДПС, Касим Дал, обяви, че Доган трябва да подаде оставка заради дългогодишното си доносничество в полза на ДС и заради това, че е превърнал партията в мафиотска структура.

След това Дал беше изключен и започна обиколка на България, като проведе срещи със свои симпатизанти в София, Търговище, Кърджали и Силистра. Въпреки страха от мутрите, които в момента изпълняват функциите на местни лидери на ДПС, залите бяха пълни, а хората за пръв път от години можеха да изказват свободно мнението си за партията на Доган и за самия него.

Когато монополът на Доган в смесените райони започна да изглежда застрашен, а Касим Дал и Корман Исмаилов недвусмислено показаха, че не искат да правят второ ДПС, а да осигурят съвсем нов тип политическо представителство на хората от тези региони, беше логично да получат подкрепа първо от „традиционните демократи“, както обичат да се титулуват Костов и хората му. Вместо това Дал и Исмаилов получиха обвинения, че са напуснали парламентарната си група, а самият Костов беше сниман да си говори на ухо в кулоарите на парламента с агента на комунистическото ВКР Лютви Местан. За да се стигне до днес, когато лидерът на ДСБ посочи агент Павел като пръв стожер на човешките права в България.

Така за трети път в годините на посткомунистическия преход Костов и Доган се разбраха да работят заедно. Първият път беше в началото на 90-те години, когато Костов беше финансов министър в подкрепеното и по-късно свалено от ДПС правителство на Филип Димитров. След това през 1995 г. Костов и Доган си стиснаха ръцете и заедно сформираха ОДС като съюз, който целеше да свали от власт правителството на Жан Веденов. Този съюз се разпадна, след като през 1997 г. Костов получи пълно мнозинство в парламента и вече не се нуждаеше от подкрепата на Доган.

Днес изчезващата партия на Костов и застрашената от разпад партия на Доган отново са си взаимно необходими. Затова Костов изолира Дал и Исмаилов и за пореден път легитимира Доган, а за сметка на това дългогодишният секретен сътрудник на ДС се кани да подкрепи синия кандидат-президент Румен Христов (забелязахте ли, че Костов внезапно забрави за близостта на Румен Христов с Христо Бисеров?). Това е причината Костов изненадващо да открие, че е противник на практиката субсидията да върви след депутата, а  след това да даде пиарско интервю за издавания от депутата от ДПС Делян Пеевски в. „Уикенд“.

С днешното си изказване Костов даде старт на изваждането на ДПС от политическа изолация и вкарването му в общия опозиционен поток.

Истината е, че Костов винаги е бил по-скоро партньор на Доган, отколкото негов враг. Той е наясно, че когато си партнира с отцепници от ДПС като съпричастните към ДС Гюнер Тахир и Осман Октай и с маргиналната организация на Сезгин Мюмюн, може да си осигури някой друг глас, който и без това няма да отиде при Доган. Когато обаче стане ясно, че върху Доган и целия му средновековен и феодален модел на политическо мислене може да бъде нанесен безпрецедентен удар, Костов предпочита да се договаря с ДПС. Да търгува върху гърба на онези отчаяни от бедност и безнадеждност хора от смесените региони, които сякаш са обречени да страдат, независимо дали режимът е демократичен или тоталитарен.

Тези хора искат помощ, за да се освободят от комунизма 20 години след като той си е отишъл от Европа. Те не искат да ги делят на българи и турци, а на демократи и недемократи. Искат да са граждани и с избора си да бъдат полезни на родината си, както често наричат България. Само че нямат избор. Защото същата родина ги е преотдала за вечно ползване на една шайка престъпници и доносници на комунистическите служби, която „демократът“ Костов днес подканва да заеме по-предна позиция в защита правата и свободите на гражданите и да ги пази от полицейското насилие.

Същият Костов, който само преди една година заяви от парламентарната трибуна: „Не можем да гласуваме и за свободата, и за сигурността. Аз ще гласувам за сигурността“. По това време той защитаваше предлаганите от Цветан Цветанов промени в Наказателно-процесуалния кодекс, които дадоха  възможност за доказателства в съда да се приемат данните от специалните разузнавателни средства и показанията на тайните свидетели, както и да се издават присъди само въз основа на тях.

Днес същият този човек призовава ДПС да пазят човешките права, които се погазват точно от такива закони.

И докато чакаме Костов да ни осигури сигурност, а Доган свобода, България ще бъде управлявана от откровени политически недоразумения като Борисов и Цветанов. Защото Борисов и Цветанов станаха неизбежни именно заради безобразната наглост и аргонтност на вечните Костов и Доган.


http://www.glasove.com/ima-sdelka-mezhdu-kostov-i-dogan-i-tya-e-mnogo-podulboka-ot-vota-na-nedoverie-sreshtu-pravitelstvoto-14940


http://svejo.net/1196981-globalization-ima-sdelka-mezhdu-kostov-i-dogan-i-tya-e-mnogo-po-dalboka-ot-vota-na-nedoverie-sreshtu-pravitelstvoto




Гласувай:
4



1. meto76 - Доган ще подкрепи Румен Христов за ...
17.07.2011 08:57
Доган ще подкрепи Румен Христов за президент! Интересно развитие на събитията.Поредната безпринципна сделка на цигането Костов.
цитирай
2. sestra - Най-безскрупулната и безпринципна политическа фигура!
17.07.2011 10:16
Не знам дали има българин, който поне веднъж не се е ловил яко в мрежите на Костов, а после горчиво съжалявал за това.
цитирай
3. hatanasov - Никой по света...
17.07.2011 22:25
не вярва на агенти на комунистически тайни служби.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: meto76
Категория: Политика
Прочетен: 14580567
Постинги: 4396
Коментари: 12131
Гласове: 9761
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031