Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
09.09.2011 18:43 - ГЕРБ плащат кеш на Волен Сидеров, за да ги подкрепя
Автор: meto76 Категория: Политика   
Прочетен: 1629 Коментари: 2 Гласове:
2

Последна промяна: 09.09.2011 18:46

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Волен Сидеров провокира боя пред софийската джамия ГЕРБ плащат на “Атака”, за да ги подкрепя
08:00 | 09.09.2011
image

Мартин Мартинов, Волен Сидеров и Ивайло Минов.



Волен Сидеров е основният провокатор на боя пред софийската джамия “Баня Башъ” през май тази година. Това твърдят пред Mediapool двамата бивши сътрудници в централата на “Атака” Ивайло Минов и Мартин Мартинов, които са и техническите организатори на националистическия протест от 20 май, разрешен от общината, но прераснал в тежки сблъсъци между атакисти и събрали се за молитва мюсюлмани.

Очевдно стреснати, че срещу тях може да бъдат повдигнати обвинения и да отнесат присъди заради Сидеров, в момента те са в ролята на поредните разочоравани от лидера си, които го напускат. Внезапно те са прогледнали и за фалшивата националистическа мотивация в публичните действия на Сидеров, чиято безрезервна лоялност към управлявщата партия ГЕРБ си имала своята цена – буквално, в кеш.

До момента Волен Сидеров не отговаря на мобилния си телефон, за да коментира разкритията на бившите си съпартийци, на чиито услуги и вярност е разчитал.

Нова верия за "мирния протест"

На 20 май, докато 50-ина мюсюлмани извършваха обедната си молитва на килими пред джамията в центъра на София, там пристигнаха симпатизанти на "Атака", които първаночално започнаха да пускат патриотични песни, за да заглушат ходжата. Напрежението ескалира, след като атакистите започнаха да скандират "еничари”, "мекерета”, "Атака”, "победа”. Минути по-късно се стигна и до бой, след като протестиращите се нахвърлиха със знамена и подръчни материали върху молещите се пред храма. В мелето бяха ранени и няколко от намесилите се полицаи.

 

"Атака" отрича и плаши със съд

В писмо, изпратено до реакцията на Mediapool в петък, от ръководството на "Атака" отрекоха твърденията на двамата си бивши членове и обявиха, че ще търсят правата си в съда.

"След вътрешно разследване по повод случилото се пред софийската джамия на 20 май 2011 г., ръководството на партията излезе с решение да уволни от партийната централа лицата Ивайло Минов и Мартин Мартинов. Беше установено, че на тази дата на митинга на "Атака", те са извършили самоволни действия в противоречие на нарежданията на ръководството, с което са допринесли за създаване на провокационна ситуация от недоброжелателни на партия "Атака" фактори", се казва в позицията.

От партията на Волен Сидеров добавят още, че "към всеки, който уронва престижа на партия "Атака" по подобен начин, подходът ще бъде същият. Разпространяваните от двете лица лъжи в определени поръчкови медии ще бъдат последвани от съдебни искове с най-вероятно развитие, каквото наблюдавахме при съдебните дела на Волен Сидеров срещу оклеветилия го Слави Трифонов."

Същия ден Ивало Минов, който все още бе член на "Атака" и работеше в партийната централа, каза, че мюсюлманите са провокирали протестиращите и полицаите не са си свършили работата, а няма арестувани мюсюлмани. "Ние протестираме срещу говорителите, а не срещу мюсюлманите. Хората в района се оплакват от шума от джамията", заяви тогава той.

Четири месеца по-късно обаче Ивайло Минов дава съвсем друга интерпретация на събитията. Пред Mediapool той заяви, че до стълкновенията се е стигнало след намесата на Волен Сидеров.

“Идеята беше мирен протест на 15 метра от храма”

“Аз бях организатор на протеста. Волен ме назначи да отговарям за него”, признава вече бившият атакист.

“Сидеров ми поръча да събера млади хора за протеста и аз го организирах с наши симпатизанти от София област и от Габрово – момчетата на Любомир Линков, тази група е малко по-крайна от нас”, обяснява Минов.

“За два дни организирахме хората и те бяха в 11.30 ч пред централата. За комендант на шествието беше назначен Десислав Чуколов, но нито той беше там, нито Волен Сидеров. Звънях на Волен, той ми обясни да отидем ние без него, защото той имал лекция в Шумен. Все пак съм извикал тези хора за протеста и той ми нареди и отидох”, продължава организаторът.

“На място поставихме колоните, събрахме се, но доста по-далеч от джамията. Идеята ми беше на 15-тина метра от джамията в градинката да се съберем на мълчалив протест. Всъщност повикахме малко “Атака”, “Победа” и прочие, но това е, не е имало друга агресия”, добавя напусналият партията.

“Малко преди започване на протеста, около 15 минути по-рано, се появиха Волен Сидеров и Десислав Чуколов. Тогава Волен каза - “защо сте се мръднали толкова назад, елате напред” - и всички хора тръгнаха с него. Тогава той започна да крещи “Какви са тези килими, какви са тези неща тук!?”. После поиска от мен да кача тонколоните на високо и по-близо, за да може, когато говори, да се чува. Затова и се качих на тоалетната и сложих колоната там. След това ни нападнаха от джамията и стана побоят”, обяснява Минов пред Mediapool.

“Ако не беше той, ние щяхме да си протестираме по-далеч”, увери още той.

“Не съм участвал в боя, но напускам заради джамията”

“Напускаме "Атака" заради побоя на джамията”, твърдят Мартин Мартинов и Минов. Те също така настояват, че не са участвали в сбиването, но смятат, че ако мълчат до изборите, след това те ще бъдат пожертвани.

На въпрос, кое ги кара да смятат така, двамата организатори обясняват, че след приключването на сблъсъците пред джамията Сидеров ги поздравил за “добре свършената работа”.

“Тогава взе храна за всички протестиращи пред джамията и ни похвали. Сега ми обяснява, че рейтингът на партията е паднал заради мен с 30 процента”, разказва Минов.

Сидеров посочва мен, защото аз качих тонколоните върху градската тоалетна, пояснява той. ”Ама това го казва чак сега, въпреки че тогава той ме накара”, добави Минов.

Прокуратурата е удължила разследването до края на ноември

В отговор на запитване от Mediapool, от Софийската градска прокуратура (СГП) съобщиха, че разследването за насаждане на етническа омраза, което бе образувано в края на май, е било удължено до края на ноември. Делото все още се води срещу неизвестен извършител.

Предстои да бъдат разпитани членове на ръководството на мюфтийството, както и да бъде назначена техническа експертиза на видео- записите от охранителните камери в района на джамията, уточни говорителят на СГП Маргарита Немска.

Разследването започна с уверенията на градския прокурор Николай Кокинов, че колегите му ще повдигнат обвинения, едва след като съберат всички доказателства. Досъдебното производство бе предшествано от друг скандал, предизвикан от лидера на "Атака" Волен Сидеров, който налетя на бай на независимия депутат Корман Исмаилов в ефира на БНР.

Атакистите с хонорар - 100 лв. на митинг

Междувременно Минов и Мартинов признаха, че някои от протестите са били “хонорувани” от партийната централа. “За този пред джамията не са плащани пари, но имаше и такива, отново организирани от мен, за които присъстващите вземаха по 100 лв”, уточни Минов.

“Ето този, който проведохме пред сръбското посолство, беше платен, пак аз се грижех за организацията”, призна той.

Минов и съратникът му Мартинов посочиха и друга причина за решението си да напуснат "Атака" – от партията им изплащали само половината от полагащата им се заплата, което вече се превърнало в традиция.

"Осигуряват ни на 1300 лева, а на практика вземаме само 500”, разказаха те.

Дори счетоводителката на партията Даниела Радкова се опитала да ги накара да подпишат документи, които дават право на Сидеров да им намалява заплата без предупреждение, но напусналите категорично отказали.

“Приятелският съвет: Ще ви съсипя”

След като Сидеров разбрал за намеренията на подчинените си да го напуснат, той се заканил: “Ще ви съсипя”. Пред Mediapool Минов и Мартинов твърдят, че на въпрос дали ги заплашва, лидерът на партията заявил, че това е само “приятелски съвет”.

“Просто аз не мога да остана при такъв човек”, заяви Минов, вече добавяйки и политически насъгласия с линията на Волен Сидеров. “Веднага ще дам пример - не може след онова, което се случи пред джамията – на същия ден, когато стана побоят, да поиска оставката на Цветанов, а на другия ден Цветанов да бъде най-добрият. Това е двоен стандарт”, изтъкна Минов, повтаряйки аргументи на други напуснали атакисти, които сега са против бившия си лидер.

ГЕРБ плащат на “Атака” за подкрепата

"Това, което Волен прави, не е с благородната цел да подобри живота на хората в България. Напротив, единственото, което подобрява, е собственият си живот. Защото истината е, че Сидеров взема пари от ГЕРБ, за да подкрепя "Атака" Бойко Борисов”, заяви още бившият партиец. Той не се ангажира с конкретни суми, нито с начина, по който се извършват “плащанията”.

Двамата напуснали “Атака” разказаха пред Mediapool и за инструктажа, който редовно получавали от шефа си по повод подкрепата на партията им за управляващите. На събрание в централата ни обясни, че когато ходим по места, трябва да казваме, че подкрепяме ГЕРБ напълно безусловно, без да искаме никакви постове, защото това било е по-малкото зло от тройната коалиция.

Сидеров демонстрирал материално благосъстояние

За да подкрепят думите си с факти, Мартинов и Минов заявиха, че откакто партията подкрепя управлението, материалното състояние на Волен Сидеров рязко се е подобрило.

“В Димитровград, например, той плати сметка от 5000 лева за петнайсетина души. Само виното, което си поръча Сидеров, беше около 1000 лева”, заявяват двамата напуснали. “Волен пие 18-годишно уиски и пуши пури от по 120 лева. Ако може някой да ми обясни как това се връзва с бедния ни електорат, бих бил доволен”, заяви Минов.

По думите на колегата му Мартинов пък в партийната централа на третия етаж е направен ремонт за 300 000 лева, като за тази сума са подменени само плочките и паркета.

http://www.mediapool.bg/%D0%B2%D0%BE%D0%BB%D0%B5%D0%BD-%D1%81%D0%B8%D0%B4%D0%B5%D1%80%D0%BE%D0%B2-%D0%BF%D1%80%D0%BE%D0%B2%D0%BE%D0%BA%D0%B8%D1%80%D0%B0-%D0%B1%D0%BE%D1%8F-%D0%BF%D1%80%D0%B5%D0%B4-%D1%81%D0%BE%D1%84%D0%B8%D0%B9%D1%81%D0%BA%D0%B0%D1%82%D0%B0-%D0%B4%D0%B6%D0%B0%D0%BC%D0%B8%D1%8F-news183812.html


http://svejo.net/1250892-globalization-gerb-plashtat-kesh-na-volen-siderov-za-da-gi-podkrepya




Гласувай:
2



1. анонимен - razumen
10.09.2011 12:12
МНОГО МИ Е СМЕШНО КАК ТОЛКОВА ГОДИНИ СА РАБОТИЛИ В ЦЕНТРАЛАТА НА АТАКА И СЕГА ИЗВЕДНЪЖ СЛЕД КАТО ГИ УВОЛНИХА И 1 МЕСЕЦ ПРЕДИ ИЗБОРИТЕ РАЗБРАХА КОЛКО ЛОШ Е СИДЕРОВ. ПРОДАЖНИ БОКЛУЦИ!!!
цитирай
2. анонимен - bg
10.09.2011 12:13
Волен е най-плютия политик от придворния слугинаж. А кого обслужва този слугинаж, чии интереси? Колко правителства се смениха досега и колко финансови безчинства се извършиха? Кой от този слугинаж би казал че Костов е за затвор, заради масовата приватизация? Кой би обвинил крадливия Симеончо и протежето му Милен Велчев, дето изтърбушиха хазната, превъртяха "брейдитита", заграбиха имоти в България, които никога не са им принадлежали? Кой от този СЛУГИНАЖ казва че Доган трябва да бъде затворен, кой споменава за кабинета "Станишев" и т.н..... Но, ето го лудия Волен, този, който се опитва да спре дази престъпна шайка, и всички придворни лайна почаваме да пеем - Волен е болен, Волен е луд.....
В обърканата ни държава важи следния принцип - АКО ТЕ ПЛЮЯТ ТВЪРДЕ МНОГО ЗНАЧИ СИ СВЕСТЕН! А Волен го плюят постоянно, защото казва истината и е неудобен! Ако слушкаше щеше да е най-добрия и никой нямаше да го закача. Затова ще гласувам за него. ВОЛЕН -ПРЕЗИДЕНТ!!!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: meto76
Категория: Политика
Прочетен: 14580793
Постинги: 4396
Коментари: 12131
Гласове: 9761
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031