Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
15.09.2011 19:11 - Интервю от 2007-а дава отговор на казуса с подкупите! Христо Стоичков подкрепи Плевнелиев!
Автор: meto76 Категория: Политика   
Прочетен: 1419 Коментари: 1 Гласове:
3


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
image

Снимка:

   

На 1 септември 2007 г. в интервю пред вестник „Банкер”, озаглавено „Живеем в града на греха”, управителят на фирма LINDNER Росен Плевнелиев разказва за проблемите, които е имала ръководената от него фирма за да принуди Столична община да изпълни собствените си решения.

В интервюто, публикувано от Агенция Фокус, става въпрос за сделка за замяна на парцел с фирмата „Софийски имоти”, както и за наличието на хора, които са предлагали да посредничат за разрешаване на проблема.

През 2007 г. Росен Плевнелиев отговаря дословно така: „Публично известен факт е, че от тази фирма („Софийски имоти” – б.р.) просто няма спасение. Но така или иначе ние няма да платим и лев подкуп.

Въпрос: Настояваха ли за това?

Росен Плевнелиев: Не директно. Никой не е дошъл да ми каже дай толкова и толкова пари, за да уредя въпроса. Започнаха обаче да се навъртат различни хора с предложения „да помогнат" за разрешаване на случая. И тъй като аз оставих тези подмятания без отговор и не ходих на определяните от тях срещи - резултатът е налице, сделка няма. Пращали са какви ли не „доброжелатели", които казват - нали знаеш, има начини проблемът да бъде решен...?”

Пълният текст на интервюто на Росен Плевнелиев от в. „Банкер” , дадено почти два месеца преди местните избори през 2007 г.

Въпрос: Г-н Плевнелиев, вече седма година се борите с общината да изпълни собствените си решения. Не мислите ли, че това е малко странно?

Росен Плевнелиев: Странно е, меко казано. Реално това е единствената прозрачна сделка за замяна, която е изцяло в полза на общината, и може би именно защото е прозрачна и защото е в полза на общината, тя не става.

Въпрос: Искате да кажете...

Росен Плевнелиев: Не плащаме подкупи. Ние сме немска публична компания и не можем да вадим пари за такива цели. Ако системата ни на управление не беше такава, досега всичките тези лобита в СОС, които си гласуват, както решат, можеха да бъдат „напазарувани”, а ние да сме забравили за проблема. Нашата сделка обаче не може да мине вече седма година, тъй като парцелът, за който става дума, е в капитала на „Софийски имоти” АД. Публично известен факт е, че от тази фирма просто няма спасение. Но така или иначе ние няма да платим и лев подкуп.

Въпрос: Настояваха ли за това?

Росен Плевнелиев: Не директно. Никой не е дошъл да ми каже дай толкова и толкова пари, за да уредя въпроса. Започнаха обаче да се навъртат различни хора с предложения „да помогнат” за разрешаване на случая. И тъй като аз оставих тези подмятания без отговор и не ходих на определяните от тях срещи – резултатът е налице, сделка няма. Пращали са какви ли не „доброжелатели”, които казват – нали знаеш, има начини проблемът да бъде решен...? Нали знаеш, ти трябва да се видиш с точните хора...? Никой не споменава сума, но пък и аз не съм човекът, който ще тръгне в тази посока. Защото тръгнеш ли - няма връщане. Знам, че ако някой ви каже: елате на една среща – интересът ви ще бъде защитен, няма да има проблеми и т.н., и вие отидете – свършено е. Това е покана за танц, която вече сте приели. Отново подчертавам – ние сме немска публична компания, не можем да вадим такива пари, а ако ги извадим, те ще се видят на борсата.

Въпрос: Как се изнудва инвеститор като Lindner?

Росен Плевнелиев: Не ми се говори по този въпрос. Просто такава е ситуацията в този град, в който нещата са докарани дотам, че дори и принципалът, в случая кметството и СОС, да вземат решение - нещата пак не се случват. Това е, общо взето, да имаш фирма, на която си собственик, да си назначиш управител -човек на трудов договор, и той да започне да си прави каквото си иска, а ти по никакъв начин да не можеш да реагираш. В случая принципалът вече е решил, че тази замяна е в изгода на общината. Това е така, защото гражданите на кв. „Младост" ще получат метро и общината ще замени реално кокошка за кон, а не както обикновено става в подобни случаи....

Въпрос: Кой е реалният виновник тази сделка да бъде сложена на трупчета?

Росен Плевнелиев: „Софийски имоти", разбира се. Те просто не предвиждат процедура. Причината според мен е, че с тази сделка ние бръкнахме в джоба на началниците в дружеството. Развалихме им схема, от която някои хора щяха да източат много милиони. Този парцел, който ние трябва да получим, е 15 дка срещу предоставени от нас 27 дка, и то на Околовръстния път. Още след първото решение на СОС обаче нещата започнаха да се мотаят. Нещо повече - дадоха ни да разберем, че то няма да бъде изпълнено. Междувременно от общинската фирма бяха побързали да направят градоустройство на парцела и дори да го продадат. През 2003-а „на тъмно" те правят градоустройство, при което на този парцел се предвижда изграждането на 18-етажни сгради с обща разгърната площ от 60-80 хил. кв. метра. По-късно разбрахме, че са се опитвали да го реализират по техния си начин. Разбрахме и че е имало преговори с Гриша Ганчев, с втори, с трети, но нещата са се разсъхнали. А тези сгради с огромна етажност и разгърната площ са били заложени по този начин, за да се защитят големите комисиони. И това става при положение, че има решение на СОС за замяната с нас още от 2001 -ва, което е потвърдено и през 2002 година...

Въпрос: Може ли нормален инвеститор да работи в такава държава?

Росен Плевнелиев: Трудно. Единственият шанс да ти вървят нещата е да си плащаш на точните хора. Няма нито един чуждестранен инвеститор у нас, който да не го е осъзнал. Напоследък съм малко обнадежден, защото вече има солидарност от страна на бизнеса и дори негласно споразумение да не плащаме.

Въпрос: Ръководството на „Софийски имоти” беше сменено преди няколко месеца. Сега водите ли преговори с новото?

Росен Плевнелиев: В тази фирма аз посмъртно няма да стъпя! Сигурен съм, че там нищо не се е променило. За мен тя е еманацията на злото за този град. Ако всичко, което успя да „изтъргува" това дружество, беше направено по прозрачен начин, София отдавна щеше да има метро, да има магистрали, завод за боклук и отдавна градът да е наистина европейски. Столицата ни е ощетена със стотици милиони само от това дружество, а тя самата се е превърнала в града на греха.

http://politics.actualno.com/news_360433.html




Безпрецедентно писмо на Христо Стоичков до българския народ



Легендата на Барселона и българския футбол Христо Стоичков изпрати безпрецедентно писмо до медиите за случващото се в България. Камата атакува голяма част от политиците в нашата страна и обещава, че този път ще стигне до край.

Пълният текст на изявлението на Христо Стоичков:

Седми ден гледам провалени политици, които се упражняват върху името и авторитета на човек, който спечели доверието на всички европейски институции и на всички българи.

Това е причината, за да изляза днес и да защитя Росен Плевнелиев. Ще го защитя с фактите и истината. А истината е, че същите тези провалени политици, които от сутрин до вечер се разхождат по медиите и хвърлят гнусни и безпочвени обвинения, че някой е прикривал искан подкуп, същите тези стари муцуни предлагаха на мен да ми помогнат и да ми уредят проблемите с данъчните власти в България срещу пари. Що за наглост и безочие е това тези, който са ми искали подкупи на мен, днес да ходят и да обвиняват някого в корупция и да му петнят името.

Хора, не сме 1300 години назад. Годината е 2011, днес в България вече има институции и хора, които са готови да застанат пред всички с имената и достойнството си, когато трябва да се защити истината. Стига сме плюли. Можем да успеем само с труд и честност. С такива качества аз и моите съотборници през 1994 г. направихме всичко възможно за славата на България. Но, за съжаление, какво получихме след години ние – плюха ни провалени политици, за да си вдигат нищожния рейтинг, и платени журналисти, които и до днес обслужват интересите на бившата номенклатура. Така плюем днес и по волейбола, и по футбола, и по България, и по Плевнелиев, и по Борисов, и по Цветанов. Защо никой не си зададе въпроса – какво мога да направя аз за България?

Само че в България вече има мъжкари като мен, Плевнелиев и Борисов, които сме готови да стигнем до край! Всички, които плюят по нас с цялата си компроматна машина, са като овца без история. Примери – колкото щеш! Къде са НДСВ – няма ги. Къде са БСП – всички до един са разделени, нямат треньор, нямат отбор и няма да спечелят. Разберете, че няма да успеете по тоя начин – плюейки хората, плашейки пенсионерите и т.н. Със страх не се печели, печели се с отбор като нашия.

Уважаеми провалени политици, всички вие, които се изредихте да ритате по авторитета на Росен Плевнелиев, който всяка една стотинка и всяко едно евро е изкарал с труд, а не с далавери, както бяхте свикнали вие, откажете се докато е време. Имайте достойнство, поне се извинете, направете го поне за този човек, на който му повярва Европа, на който еврокомисарите му дадоха парите, за да построи на българите магистрали и пътища, каквито вие само обещавахте. Г-н Плевнелиев, не губете кураж, както аз не го загубих. Не сте сам, много сме тези които Ви вярваме.

Правя това изявление, защото е време достойните и можещите в България да получат подкрепата на нас, хората. Омръзна ми от стари муцуни и крадливи политикани. Време е страната ни да получи достойно бъдеще и честни и работещи управници. Аз, Христо Стоичков, заставам с името и целия си авторитет зад Росен Плевнелиев и новото бъдеще на България.

Христо Стоичков


http://football.sportal.bg/news.php?news=325249&fb_comment_id=fbc_10150318472349209_18765043_10150318547419209#f250091926a4db6




Гласувай:
3



1. hatanasov - Личи си, че моят бивш комшия...
15.09.2011 22:46
чака сделката за стадионите, за да могат да спечелят неговите испански инвеститори. Нима Камата не знае, че БСП е ГЕРБ?! И не само.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: meto76
Категория: Политика
Прочетен: 14617724
Постинги: 4396
Коментари: 12131
Гласове: 9761
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930