Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
15.09.2011 18:48 - Защо шефката на Софийски градски съд е записана на фалшив адрес в село до Каварна?
Автор: meto76 Категория: Политика   
Прочетен: 1821 Коментари: 2 Гласове:
2

Последна промяна: 15.09.2011 18:51

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Защо шефката на Софийски градски съд е записана на фалшив адрес в село до Каварна?    

15 Септември 2011

e-vestnik  

Сайтът “Биволъ” поднесе нова изненада за съдия Владимира Янева, семейна приятелка на Цветанов, която беше посадена за шеф на Софийски градски съд.

Според проверка на сайта, тя има адресна регистрация в каварненското село Топола, ул. Седма 9А (виж накрая факсимиле от документа).

Преди три години софийска мебелна фирма завежда дело срещу Янева заради договор за изработка на мебели, по който има претенции срещу магистратката. От фирмата са съобщили за “Биволъ”, че Янева си е поръчала мебели, но не ги е платила, поради което са си търсили правата по съдебен ред.

Съдията по делото се опитва да призове колежката си, но не успява. Така се стига до издаването на удостоверение за настоящ адрес от СДВР от което става ясно, че съдийката всъщност има настоящ адрес на Северното Черноморие. Докато живее по документи на морето, Янева правораздава в Софийски градски съд, пише “Биволъ”.

След като съдът изпраща призовка на този адрес, кметът на селото отговаря, че няма такъв човек и такъв адрес. Справка в имотния регистър показа, че в действителност такъв адрес няма.

След като фирмата изгубила делото на първа инстанция се отчаяли и не обжалвали.

Това е нов поразителен факт за спорната съдийка. Оказва се, че тя вместо пазител на закона, е въжеиграчка, който си служи със странни хватки, за да си урежда личните проблеми.

Пред съда Янева е била представлявана от адвокат Десислава Добрева - същата защитаваше и вътрешния министър Цветан Цветанов по делата заведени срещу него за клевета.

Село Тополa се намира на осем километра от Каварна, край него има голф игрище и големи хотелски комплекси.

Цветанов отправи какви ли не упреци към съда, но неговото протеже се очертава като един от най-скандалните екземпляри от съдийското съсловие.


http://e-vestnik.bg/12668/zashto-shefkata-na-sofiyski-gradski-sad-e-zapisana-na-falshiv-adres-v-selo-do-kavarna/

Градският съд бави дела срещу РВД, началник там е съпругът на шефката на магистратите



Софийският градски съд необяснимо е забавил разглеждането на две граждански дела срещу държавното предприятие "Ръководство на въздушното движение" (РВД), чийто зам.-директор е съпругът на председателката на съда Владимира Янева Илия Манолев. Това съобщи "Медиапул". Семейство Манолеви са близки приятели на вътрешния министър Цветан Цветанов.

Става дума за дела на бивши служители срещу РВД. Интересен факт е, че те не излизат при търсене в деловодната система на градския съд, ако човек иска да провери всички дела, които се водят там срещу държавното предприятие. Тази проверка е повече от логична, след като през юни Янева оглави съда, а в РВД като зам.-директор по административната дейност съпругът й отговаря и за съдебните дела на дружеството.

"Медиапул" е научила, че бившата шефка на юристите в РВД Милана Кривачка е завела делото си на 11 октомври 2010 г. Едва на 16 юни 2011 г. обаче делото е насрочено за 7 октомври 2011 г. Тъй като то е трудово, по закон трябва да върви в съкратени срокове и да бъде насрочено до 3 седмици след постъпването му в съда. Вместо това само за насрочването му градският съд мисли 8 месеца.

Другото дело е на бившия зам.-шеф на РВД Антон Джаджев, на чиито пост след идването на на ГЕРБ на власт е назначен съпругът на Янева Илия Манолев. Той също оспорва уволнението си и ако съдт реши да го възстанови, това пряко касае Манолев.

Делото пристига в градския съд на 14 януари 2011 г. Веднъж е разгледано на закрито разпоредително заседание през февруари, след това през юли, но решението на съда да го насрочи за 20 октомври е отменено и делото получава още по-късна дата – 3 ноември.

Само преди две седмици в интервю за в. "24 часа" Янева заяви, че в ръководения от нея съд няма дела на РВД. Днес пред "Медиапул" тя твърди, че когато е коментирала този въпрос, е имала предвид дела от значим материален и обществен интерес, а не трудови. "Трудови дела аз не съм коментирала. Това са текущи дела, а и РВД е голямо предприятие и сигурно има много подобни казуси", твърди шефът на градския съд.
http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2011/09/15/1156858_gradskiiat_sud_bavi_dela_sreshtu_rvd_nachalnik   _tam_e/   

http://svejo.net/1256942-globalization-zashto-shefkata-na-sofiyski-gradski-sad-e-zapisana-na-falshiv-adres-v-selo-do-kavarna
 




Гласувай:
2



1. zabavnata - Страхотно!
15.09.2011 19:26
Бандитите и шефовете на съда с еднакви приоми. Българио, Българио!Ц,ц...Цъкам с език, а не правя аналогия с ЦЦ и шефката на съда.
То след Калинка и скандала с фалшивите дипломи едва ли нещо може да ни учуди в ГЕРБ и техните приятели. Нормално!
цитирай
2. despinida - То, верно не беха Калинки,
16.09.2011 13:29
не беха Желевици...не беха разни пишман-лелки - министърки на здравеопазването...
Аман от несретници, покровителствани от Бойко...
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: meto76
Категория: Политика
Прочетен: 14613337
Постинги: 4396
Коментари: 12131
Гласове: 9761
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930