Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.09.2011 19:29 - ЛЕГАЛИЗИРАНЕТО НА ОРЪЖИЯТА - изход в борбата с престъпността!
Автор: meto76 Категория: Политика   
Прочетен: 2099 Коментари: 2 Гласове:
4

Последна промяна: 27.09.2011 19:33

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
ЛЕГАЛИЗИРАНЕТО НА ОРЪЖИЯТА МОЖЕ ДА НАПРАВИ НОРВЕГИЯ ПО-БЕЗОПАСНО МЯСТО
Автор : Майкъл РЕЙГЪН   
05 August 2011


imageМайкъл Рейгън е син на американския президент Роналд Рейгън. Политически консултант и автор на нашумялата книга „Новата рейганова революция". Консерватор с ярки позиции.   Колко дълго време можеше да оцелее норвежкият стрелец в Тексас или който и да е друг щат, където е разрешено свободното носене на оръжие? Направих проучване: в Тексас – 3 минути, в Монтана – 7-8 минути, в Аризона – 2 минути и в Невада от 3 до 5 минути. Не можеше ли Норвегия да разреши притежанието на оръжие, така да са защити гражданите си и масовото клане да бъде избегнато? Има много истина в старата поговорка, че ако оръжията са незаконни, само престъпниците ще ги притежават.
Това със сигурност е валидно за Норвегия, където Андер Брейвик, самотният стрелец, извърши престъплението си в младежкия лагер на остров Утоя. Според  прес информациите, той през цялото време е очаквал специалните части да го прострелят, за да го спрат. Но това не е станало. Лице в лице с невъоръжените си жертви Брейвик има предостатъчно време да убие 68 невинни хора, които не могат да се защитят. Ако само един от тях носеше оръжие, Брейвик можеше да бъде спрян. Много животи можеше да бъдат спасени.  По трагичен начин, норвежката анти-оръжейна истерия изразена в закони ограничаващи притежанието на оръжие, сложиха насилието в ръцете на престъпници, като Брейвик, които просто не зачитат законите срещу оръжията.

Независимо от Втората поправка, която защитава правото на американските граждани да притежават оръжие за самозащита, констотитуционните права за носене на оръжие постоянно се нарушават. В своя бестселър „Повече оръжия, по-малко престъпления”, Джон Р. Лот – Младши, доказа, че оръжията ни дават повече сигурност. А в книгата си „Предразсъдъкът срещу оръжията” той показа  как либералите погребват фактите, скривайки очевидната истина. С неопровержими доказателство, Лот затвори устите на оръжейните критици и даде информацията и аргумените от които се нуждаем в дебата с тези фанатици, които искат да забранят притежанието на оръжие и да оставят само престъпниците въоръжени.

Историята ни учи, че управления които са изправени пред въоръжено гражданство се въздържат много повече от нарушение на индивидуалните права. Затова не е изненада, че правителства, които искат да упражняват диктаторски властта си неизбежно стигат до ограничения за ползването на оръжия от техните граждани.

В едно интервю в Чикадо Лот каза, че в щати, в които има увеличение на притежаваното оръжие се наблюдава най-голямото намаляване на престъпността при престъпленията срещу личността. 31 щата в момента имат такива закони. Те позволяват на пълнолетните да носят оръжие, в случай, че нямат криминално досие или значителни психически отклонения.

Лот посочва, че престъпниците се въздържат да извършват престъпления при които са предвидени  по-големи наказания. Точно както повечето арести и осъдителни присъди задържат ръста на престъпността, така и рискът някой, който извършва престъпление да се сблъска с човек, който може да се защити е много голям. При въвеждане на закони за носене на оръжие Лот доказва, че ефектът всяка година е намаляване на убийставата – 3 %, изнасилванията – 2 % и грабежите – 2 %.  Те намаляват поради 2 основни причини. Първо, престъпниците не знаят кой може да ги гръмне. Второ, жертвите, които имат оръжие са в много по-добра позиция да се защитят. Това се нарича здрав разум.

Бащите основатели са разбирали  нуждата от въоръжени граждани. Благодарение на колониалистите, коити са имали оръжие, Америка постигна триумф над най-силната армия на света. Те са настоявали американците да имат право да носят оръжие, за да се гарантират техните свободи  и сигруността им от тези, които отричат свободата.

Трябва да сме бдителни. Винаги има такива, които искат да погазят правото ни да бъдем свободни. Докато отбраняваме нашето право да притежаваме и да носим оръжие – нашите свободи са гарантирани.
  Мнението е публикувано на сайта на фондация Рейгън

http://www.obshtestvo.net/content/view/2234/4/


http://svejo.net/1268559-globalization-legaliziraneto-na-orazhiyata-izhod-v-borbata-s-prestapnostta







Гласувай:
4



1. meto76 - http://globalization-mm. blo...
27.09.2011 19:34
http://globalization-mm.blogspot.com/2007/12/blog-post_5996.html

ВТОРАТА ПОПРАВКА!
цитирай
2. momchil - У нас носенето на оръжие е разреш...
16.01.2012 13:20
У нас носенето на оръжие е разрешено, но....... Има един тект в НК за ДОСТАТЪЧНАТА САМООТБРАНА. С него напрактика се подтискат гражданите и се оневиняват нашите хора. Достатъчноста на самоотбраната е въпрос кйто никога не може да бъде разрешен. Когато бай гошо гръмне ром, който му е влязъл в къщата това е превишаване. Когато бизнесменът Еди Минасян гръмва крадеца на мерцедеса си това е законна самоотбрана и не се наказва.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: meto76
Категория: Политика
Прочетен: 14612769
Постинги: 4396
Коментари: 12131
Гласове: 9761
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930