Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
08.10.2011 19:26 - Паметникът на съветската армия не е на Уолстрийт
Автор: meto76 Категория: Политика   
Прочетен: 3979 Коментари: 10 Гласове:
6

Последна промяна: 08.10.2011 19:28

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Паметникът на съветската армия не е на Уолстрийт от Ognian Daskarev на 07 октомври 2011 г. в 12:33  

 

 Дълги години комунистическата пропаганда представяше мрачната Улица на стената, банките, корпорациите, като символ на безжалостната капиталистическа експлоатация над американските трудещи се. Това бе основна част от идеологията на КПСС, БКП и другите братски партии. Но капиталистите победиха комунистите в Студената война и всичко си дойде на мястото.

 От няколко дни, обаче, в Ню Йорк, Вашингтон, Бостън,  шепа американски комунисти, левичари, анархисти, антиглобалисти, стари хипита, т.е. неудачници, или лузъри, както е модно да се казва, отново героично обявиха война на Уолстрийт, банките и корпорациите. Неудачниците обвиняват за личния си житейски провал банкерите, председателите на корпорации, богатите, независимо, че са облечени в дрехи, използват телефони, телевизори, компютри и т.н., произведени от корпорациите. /Впрочем това са същите антиглобалисти,  които редовно унищожават улици и магазини по време на срещи на най-развитите страни/.  Тези продължители на смелото дело на КПСС/БКП сега твърдят, че ненаситната жажда за пари на Уолстрийт е причинила световната финансова/икономическа криза. Това, естествено не е вярно. Кризата беше причинена от несъбираемите жилищни заеми, които банките раздадоха на бедните американци. Крайно лявото правителство на Картър създаде в 1977  Community Reinvestment Act, с който на банките беше настоятелно препоръчано лесно да дават заеми за жилища на бедните малцинства. През 1994-95, лявото правителство на Клинтън въведе строги регулации и на банките беше заповядано да отпускат мигновено жилищни заеми на чернокожите и испаноговорящите срещу смехотворни гаранции. Банките, които искаха по-сериозни гаранции, бяха наказвани с глоби и по-лошо – бяха обвинявани в расизъм.  За съжаление тази практика продължи при Буш. /Той се опита да овладее безразборното раздаване на заеми, но демократите, които след ноември 2006 контролиха Конгреса, отхвърлиха инициативата му/.

 През 2008 се случи неизбежното – стотици хиляди американски семейства спряха да изплащат жилищните си кредити, което предизвика верижни фалити на десетки банки. Именно това е една от  основните причини за световната финансова/икономическа криза, т.е., банките също са жертва на кризата.

 Шепата комунисти и левичари се подкрепят от крайно леви групи – ACORN, Code Pink, Moveon.org, Citizen Action, National People’s Action, Common Cause, от най-радикалните профсъюзи. Протестиращите бяха, разбира се, подкрепени от милионерите Майкъл Мур и Сюзън Сарандън. Най-забавна беше подкрепата на милиардера Джордж Сорос, който заяви, че разбира демонстрантите. Интересно дали този изумително нагъл ляв радикал подкрепя и намерението на протестиращите да унищожат капиталима?

 Съвсем очаквано протестиращите бяха подкрепени и от световните леви медии. Глупостите им, че движението срещу Уолстрийт се разпространявало из Америка, бяха радостно подети от папагалските български медии, претъпкани с леви журналисти и бивши кадесари. В подкрепата за американските комунисти, особено се отличиха „Дойче веле” и „Ню Йорк таймс”.

 Но за мен е странна привързаността към протестиращите сред няколко мои контакти във Фейсбук. Тези хора постоянно изказват антикомунистически мнения във ФБ, строго осъждат някогашния комунистически режим,  участват в организирани акции за премахването на Паметника на съветската армия. В същото време същите хора разпространяват във ФБ нелепите съобщения за разрастващия се „американски гняв” на левичарската „Дойче веле”. Възможно е те да се заблудили, всеки може да се заблуди. Аз съм се лъгал неведнъж в живота си.  Въпреки това искам ясно да им кажа:

 Невъзможно е да се определяте като десни или антикомунисти и да подкрепяте комунисти, които са против Уолстрийт, банките, корпорациите, капитализма. Невъзможно е да искате премахването на ПСА и да харесвате духовните деца на тези, които го построиха.

 Не бъркайте ПСА с най-голямото му отрицание – Уол стрийт.  Защото Паметникът на съветската армия не е на Уолстрийт.

http://svejo.net/1280119-globalization-pametnikat-na-savetskata-armiya-ne-e-na-uolstriyt




Гласувай:
6



1. meto76 - Лидерът на републиканците в САЩ: ...
08.10.2011 19:32
Лидерът на републиканците в САЩ: Протестиращите срещу Уол Стрийт са сган
08 октомври 2011 | 02:35 | Агенция "Фокус"
Начало / Северна Америка

Вашингтон. Ерик Кантър, един от най-влиятелните републиканци на Вашингтон, заклейми протестиращите срещу Уол Стрийт като „сган”, съобщава АФП.
Кантър, лидерът на Републиканката партия коментира протестите ден след изказването на президента на САЩ Барак Обама, че протестите са симптом на публичен гняв към поведението на банкерите и замиращата икономика.
„Силно притеснен съм за увеличаващата се сган, окупираща Уол Стрийт и други градове в страната”, каза Кантър. „Ако искайте вярвайте, хора в този град омаловажават изправянето на американци срещу американци.”

http://www.focus-news.net/?id=n1574903
цитирай
2. анонимен - Нещо си се объркал. Уолстриит и б...
08.10.2011 20:25
Нещо си се объркал. Уолстриит и банките са соц-икономика в чист вид, затова и скоро ще фалират. Не се казват десни тези, които искат да свалят паметника на съветската армия- а БЪЛГАРИ. А и хората на площадите в САЩ хич не приличат на анархисти, комунисти и прочее ...исти. ПСА не е построен от Комунисти, а от Българи, верни на СССР. Дано схванеш разликата.
цитирай
3. meto76 - Явно ти си се объркал нещо. Уолст...
09.10.2011 00:23
Явно ти си се объркал нещо.Уолстрийт и социализъм.Две несъвместими неща.Другото са някакви безсмислени спорове - българи-комунисти; тинтири -минтири.
цитирай
4. анонимен - Не ми е хубаво да ме експлоатират безконтролно
09.10.2011 13:05
Чета и автора и други автори, сякаш е прав. Всеки е прав. За себе си. Ето, онези са преуспели и вече богаташи...обличат с произведените си дрешки останалите неуспелите. Верно си е, даже и работа им дават, иначе или ще умрат от глад, или ще възстанат и ще сринат палатите на преуспелите.
Чуйте ме сега - автори и коментиращи - наскоро един богат ме нае да "спя" нощем в къщата му за 10 лв. за 14 часа. Но аз като производно на социализма си имам свой дом, там спя. Бедни и богати ще има, лоша е огромната разлика между тях, а тя идва от притежанието на средствата за производство и тъмнината в която се разпрделя сътвореното богатство от...работодателя. Финансовата тайна допълва тъмните цветове в картината. Нужно е пропорционално разпределение, публично и озаконено. Но нали се сещате, че пак богатите купуват законотворците и последните създават закони в интерес на богатите. Без капитализъмай няма да минем, роне да е държавен и по-мек. Все пак ние, бедните, сме масата от човеците.
моят адрес е: bozhidar_spasov_sofia@mail.bg
цитирай
5. анонимен - BUSH
09.10.2011 15:30
Точно такива като теб най-много обичат на Wallstreet!!! Правите всичко за да станат банкерите още по-богати,а вие още по-бедни и зависими! Много се радват като викате ура,колкото по-дрипави ставате! Успех!
цитирай
6. анонимен - Не си схванал разликата
09.10.2011 16:37
Не си схванал разликата
цитирай
7. анонимен - BUSH
09.10.2011 22:38
Коментар 5 се отнася за meto76.
Съгласен съм с анонимен 4
цитирай
8. анонимен - MNOGO SI ZLE !
10.10.2011 03:02
DASKAREV,NAPRAVO TI HLOPA DASKATA.
цитирай
9. анонимен - Иван
11.10.2011 12:41
"Комунистите", който протестират пред уолл стриит, господине, не само, че не са комунисти ами нямат нищо общо с това което говорите.Освен може би , че са против олигархията в САЩ и не желаят милионери които плащат по малко данъци от един шофиор на автобус да правят каквото си поискат безнаказано. Обаче вие пропуснахте тази част. Вашите любими капиталисти от Улицата са същите по морал като бившите комунета които се кланяха на ПСА а сега се водят капиталисти, нови българи и питат от време на време не ни ли липсва вече СОЦа.
В заключение искам само да кажа гледайте по малко FOX News или поне не забравяйте, че те са еквивалента на в. Нова Зора ако те имаха милярден бюджет и богати лобисти .

цитирай
10. brink - Пропаганда
11.10.2011 12:48
Прави впечатление, че окупираното на Уолстрийт и във Вашингтон ционистко "правителство" на САЩ, което е узорпирало властта в иначе прекрасната страна Америка, се опитва да форсира своята медийна пропагандна машина. За наше щастие обаче, масовият достъп до информация тотално обърква плановете им. Човек, който търси истината за осъществяващите се процеси вече може да черпи информация от твърде много независими източници и съпоставяйки информацията със заложената генетично в него ценностна система да си направи необходимите изводи. Тогава пропагандни текстове като горния пост изглеждат просто жалки! Поздрави
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: meto76
Категория: Политика
Прочетен: 14583876
Постинги: 4396
Коментари: 12131
Гласове: 9761
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031