Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
15.10.2011 00:42 - Каролев: Ще извадя далаверите на ВИС и СИК в София
Автор: meto76 Категория: Политика   
Прочетен: 2661 Коментари: 4 Гласове:
4

Последна промяна: 15.10.2011 00:46

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Каролев: Ще извадя далаверите на ВИС и СИК в София Петък, 14 Октомври 2011

 

image Прошков предлага див социализъм, „Атака” ми краде идеите, а Кадиев да обясни за милионите, които загуби "Топлофикация"

интервю на Васил Василев

- Г-н Каролев, защо нито един от опонентите ви не се съгласи да участва в  организирания от вас предизборен дебат за кмет на София?


- Защото очевидно нямат аргументи, с които да защитят предизборните си тези. За моя огромна радост в крайна сметка преди седмица успях да участвам в дебат заедно с г-жа Фандъкова и Прошко Прошков, свързан с културата. Столичният кмет каза, че програмата за културно развитие на София е най-добрата в България. Е, как няма да е най-добрата или поне по-добрата, като освен нея в страната ни има само още една подобна програма. Аз й припомних този факт. Фандъкова има
официална забрана да участва в дебатите

Нейната кампания е по-популистка и от тази на Кадиев. Тя ходи по профсъюзни събития и по пенсионерски рождени дни, на които подарява микровълнови печки. Фандъкова не може да участва в дебати и тя го знае. Човек дебатира въпроси, когато е сигурен, че е прав. Тя има две оправдания – пари няма и нещата не стават толкова бързо. Цинизмът на ГЕРБ стигна дотам, че те затвориха цялата държава с предизборната почивка на парламента. В същото време всички депутати обикалят с пари на държавата и агитират народа да гласува за партията им. Кметове и зам.-кметове от Столична община също ходят като отряд заедно с Фандъкова навсякъде. Какво прави в 17:00 ч зам.-кметът на район "Сердика" на дебат в подкрепа на Фандъкова? Т.е. тя е избягала от работа, за да ходи там, където не й е мястото.

- Признавате ли успехите на ГЕРБ в София, като строежа на метрото, околовръстното например?


- Строежът на метрото не е постижение на ГЕРБ. Те много обичат да правят помени с чужда пита. Финансирането на метрото беше подписано по времето на две правителства – на Иван Костов и на НДСВ. Не мога да призная, че е успех да изгониш италиански концерн, който е строил метрото на 7 държави. Все едно в конкурс за коли да дисквалифицираш мерцедес. Над 1 000 000 лв. бяха дадени за ремонт на два подлеза. Погледнете ги и си направете разследване. За тези пари трябваше да са облепени с гранит и златни плочки. Ще направя колопоход по велоалеите и ще докажа, че поне 30-40 % от парите по тях са надписани. Има строителен картел в София, който печели всички търгове за ремонт на пътищата. На улицата, където се намират офисите на двама общински съветници – моят и на Иван Нейков, дупките бяха запълвани 7 пъти за 5 години. Това ли е 5-годишната гаранция, която дава общината и фирмите, които отговарят за това?

Пълни глупости. Има много пропуснати ползи, а като икономист знам, че това е равно на загуба. Бяха забранени рекламите в метрото. 100-200 хил. лв. бяха изгубени за общината само от това. Защо? ГЕРБ иска да забрани на всички останали кандидати да рекламират. Защото те се рекламират всеки ден. Имаше един брой на „24 часа”, където имаше 6 снимки на Фандъкова. Тогава кръстих вестника „24 часа ГЕРБ”. Сутринта отишла да посреща първия полет на катарските авиолинии. След това отишла на събитие на частна фирма в работно време, пак със служебния мерцедес, защото предлагали електронни дневници. Има 50 такива фирми, на всичките ли събития, свързани с тях, ходи?! След това отишла да открива едно платно по южната дъга. Това ли й е работата на г-жа Фандъкова? Наред с това с общинско автобусче се разкарват, с мои и с ваши пари, журналисти. Ремонтирали били детската градина на Бойко Борисов в Банкя. Като искат да си я покажат, да си платят от своя джоб, не от моя.

- Какво е отношението ви към останалите кандидат-кметове на София?


- Например Пехливанов от „Атака” стои добре, хубавец с природен талант да се презентира. Той има два основни проблема. Единият е, че е преписал всичко това, което говоря от 7-8 години насам. Другият му проблем е, че се прави, че не е от „Атака”. Той се прави на независим, представя се като кандидат от гражданската квота. Волен Сидеров обаче категорично каза, че това си е неговият кандидат. В общинския съвет „Атака” няма нито едно решение в разрез с начина, по който гласува ГЕРБ. Дори атакистите понякога гледат първо на таблото как е гласувал шефът на СОС Андрей Иванов от партията на Борисов и чак тогава натискат бутона. Атака е сателит на ГЕРБ Най съм разочарован от Прошко Прошков. Отдавна чакам някой да поведе Синята коалиция вдясно. Като му прочетох програмата, се хванах за главата, защото на някои места има див социализъм. Например: „Ще използвам Общинска банка по предназначение”. Общинската банка трябвало да обслужва общинските предприятия. Общинското предприятие трябва да използва услугите на тази банка, която му предлага най-изгодни условия. Освен това Прошков щял да слага когенерация в "Топлофикация". Той дори не знае, че когенерация има от 20 години. Разбирам това да е някакъв лапсус, но го пише в програмата му, която трябва да е прочел.     

- Има ли качества за кмет кандидатът на БСП Георги Кадиев?

- Не, защото той няма думата в БСП, където са се подредили милионер – милиционер. Той е социалист капиталист. Проблемът му е, че не е некомпетентен. В него обаче има вътрешна борба между партийния Кадиев, който трябва да служи на червените, и между професионалиста, който знае какво се случва и вижда всички грешки, които се допускат. Освен това той не е лидер. Какъв лидер може да бъде човек, който вече е бил кандидат-кмет на София, издигнат е повторно, а даже не е шеф на социалистите в Общинския съвет. Кадиев вече е заемал ръководни постове и е доказал, че е политически обременен. Беше в борда на директорите на "Топлофикация" например, когато имаше загуби от 110 млн. лв. Той не каза една дума, с която да обясни този абсурд. Кадиев не е замесен в корупционни схеми в общината. Тази практика е невъзможна. Г-жа Фандъкова си приписва тази заслуга, но тя не е нейна. Аз успях да се преборя, за да направим гласуването на общинарите явно и то да бъде предавано на живо в интернет. Освен това се преборих с престъпната приватизация, в която участваха
СДС и БСП в комбина като премахнахме РМД-тата. Когато левицата ми говори за модела Софиянски, да ме прощава, тя е част от него.

- Кои са най-големите далавери в общината, които сте видели като общински съветник?

- Ако стана кмет, ще разкрия далавери със софийските имоти. Ще изровя документите около съвместното дружество на общината със СИК, които стъпиха в Южния парк, и на общината с ВИС, които са замесени в далавера с къпалня „Мария Луиза”. Ще изкарам наяве всичко около далаверата с общинска банка и кои са виновниците там. Ще разнищя и случая с чистотата. В момента плащаме два пъти повече за това общинско перо, отколкото на лошия вълк, а в същото време столицата не е по-чиста.

http://frognews.bg/news_39452/Karolev_SHTe_izvadia_dalaverite_na_VIS_i_SIK_v/


http://svejo.net/1286791-globalization-karolev-shte-izvadya-dalaverite-na-vis-i-sik-v-sofiya






Гласувай:
4



1. qsobarba - АМИ ИЗВАДИ И ДЕЛАВЕРИТЕ И НА ТВОЙТА ...
15.10.2011 18:08
АМИ ИЗВАДИ И ДЕЛАВЕРИТЕ И НА ТВОЙТА ПАРТИЯ. КОЛКО ЗАВОДИ ПРОДАДОХА И Т.Н.
цитирай
2. meto76 - Заводите трябваше да се продадат, ...
16.10.2011 00:44
Заводите трябваше да се продадат, защото държавата е лош стопанин - виж БДЖ. Но точно по времето на НДСВ заводи се продаваха за пари, а не на РМД от сини активисти както по времето на Костов за без пари или на предварително определени купувачи както е по времето на Борисов - виж Булгартабак - конкурс с един участник. По всички международни изследвания за корупцията в България при управлението на НДСВ корупуцията бе най-малка, а най- голяма при Костов и сега при Борисов. Комунистите не ги коментирам, защото те са синоним на коруция и далавери - Тройния енергиен шлем с руснаците на Овчаров и Гоце са безценен пример.Далавери за милиарди, които ГЕРБ ще продължи. Актуализирането на газовия договор от Овчаров с Газпром, заменките на кандита президента Калфин и др.
цитирай
3. meto76 - Има логика при еднопартийни упр...
16.10.2011 00:45
Има логика при еднопартийни управления коруцията да е най-голяма.Просто липсва контрол.
цитирай
4. hatanasov - А в ГЕРБ...
16.10.2011 23:10
Мили/ци/онер
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: meto76
Категория: Политика
Прочетен: 14582186
Постинги: 4396
Коментари: 12131
Гласове: 9761
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031