Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
04.11.2011 23:05 - България – държавата на Иван Тотев
Автор: meto76 Категория: Политика   
Прочетен: 1848 Коментари: 2 Гласове:
9

Последна промяна: 05.11.2011 19:24

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
България – държавата на Иван Тотев 04.11.2011 / 11:51 от: Тома Биков   image Иван Тотев гласува за себе си.

Иван Тотев. Така се нарича новият кмет на Пловдив, излъчен от партията на Бойко Борисов. Иван Тотев е онова момче, което в нощта след първия тур на изборите се разхождаше облечено в най-новия си анцуг пред камерите на телевизиите и обещаваше да победи на втори тур досегашния кмет Славчо Атанасов. Той изпълни обещанието си и в следващите четири години ще управлява втория по големина град в България. Ден преди балотажа активисти на ГЕРБ бяха заловени да купуват гласове в ромския квартал Столипиново, но това не помрачи победата на Тотев, който успя да надделее над Атанасов само с 1300 гласа.

За тези, които не си спомнят, ще припомня, че Иван Тотев се прочу преди няколко месеца, след като в медиите бяха разпространени записи от предизборни обучения на ГЕРБ – Пловдив.

Основен лектор в обученията беше именно Тотев, който учеше съпартийците си от пловдивската структура на ГЕРБ да фалшифицират бюлетините, подадени за техните противници, като ги правят невалидни. Тогава Тотев критикуваше пловдивските гербери, че на първия тур на частичните избори за районен кмет на район „Източен“ в Пловдив, които се проведоха в края на 2009 г., не са направили достатъчно бюлетини невалидни. „Като цяло броят на невалидните бюлетини не е най-добрият“ – казваше на съпартийците си Иван Тотев през 2009 г., малко след като Бойко Борисов го беше назначил за областен управител на Пловдивска област.

Докато гледах кадрите с изнасящия урок по фалшифициране на избори Иван Тотев, си мислех, че този човек вече е приключил с политиката. Скандалът обаче мина и замина, а човекът си остана на поста областен управител и продължи да си изпълнява задачите като областен председател на ГЕРБ за Пловдив и член на най-висшия орган на партията – Изпълнителната комисия. Затова не се изненадах, когато преди няколко месеца Цветан Цветанов обяви, че Тотев ще е кандидатът на ГЕРБ за кмет на Пловдив. Не се изненадах и от безпрецедентните 700 000 невалидни бюлетини на последните избори.

Не познавам Иван Тотев и не ме интересува какво ще прави с Пловдив през следващите четири години. Пиша за него не като за политик (такъв той не е и никога няма да бъде), а като за образ на това, което се случва в държавата. Пиша за Иван Тотев, защото всички кандидати за кметове от ГЕРБ, с малки изключения, са Иван Тотев. Общото между тях е, че приличат на Цветан Цветанов и са тясно специализирани в умението да превръщат действителните бюлетини в недействителни.

Ако ситуацията в България беше нормална, тези хора нямаше да бъдат избрани дори за домоуправители на блоковете, в които живеят. От днес обаче те са кметове на областни градове. Българският политически живот деградира дотам, че на балотаж за кмет на Пловдив да се явят един откровено луд човек като Славчо Атанасов, който на предишните избори също беше издигнат от ГЕРБ, срещу доказан фалшификатор на избори, какъвто е Иван Тотев.

В Русе за кмет беше избран вербовчикът от ВКР на ДС Пламен Стоилов, а малко след това Бойко Борисов, който го издигна, изнесе дежурната си тирада срещу агентите на ДС.

В петстотинхилядна Варна ГЕРБ не можа да намери един нормален човек, та се наложи да подкрепя Кирил Йорданов, за да не стане кмет знаменитият Марешки. Според областния председател на ГЕРБ във Варна Пламен Димитров управляващата партия нямала по-добър вариант от Йорданов, който преди да пристане на Бойко Борисов премина през СДС и БСП, но остана верен на принципите си никога да не излиза в опозиция. И в Сливен ГЕРБ нямаха по-добър вариант от осъдения за злоупотреби Йордан Лечков...

Положението в България е „Иван Тотев“ и ще става все по-зле. Елит няма, а утайката на обществото, която във всяка нормална страна може да оглави най-много организирана престъпна група, управлява държавата. Една държава, която се е изпразнила от смисъл и в която е по-добре всеки да се спасява поединично.

Коментарът е публикуван във в. "Ретро".

http://www.glasove.com/bulgariya--durzhavata-na-ivan-totev-17273

http://svejo.net/1309867-globalization-balgariya-darzhavata-na-ivan-totev






Гласувай:
9



1. kabuli - Човече,
05.11.2011 09:07
не е страшно че България се е превърнала в лудница. По-страшното от това е, че лекуващите са по-луди от лекуваните.
цитирай
2. анонимен - cocascola
05.11.2011 15:58
Все пак ГЕРБ е политическа партия и от гледна точка на властта имат интерес да подкрепят някой и не чак дотам дисциплиниран и честен каднидат за кмет. Б. Борисов много интересно се изказа - "ха, ами много ясно че няма да изберат Лечков след това което направи, ние замразихме проекта след сигнал от ЕК и после не им дадохме и лев за да замажат очите на сливналии с малко асфалт", държавата можеше да отпусне нужните 2 млн. лева за "гербаджията Лечков", но не го направи, което е ясно послание за хората. Ползата от подобен вид симбиоза ГЕРБ - Кирил Йорданов или ГЕРБ - Лечков за обществото би била евентуален контрол върху така или иначе палавите градоначалници и заставянето им под твърдата ръка на новия политически монопол в България. Доста е комплициран въпроса за това доколко е възможно да се намерят хора, некомпрометирани, готови да работят от сърце и душа за града и страната си. На последните избори пътувах на 300 км от София, за да подкрепя ГЕРБ. Честито на жертвите на дипломатическата сеч в МнВР и на наивните и глупави хора, които опитаха гласувайки за БСП ( Калфин) да прокарат интересите на Доган в президентската институция. ГЕРБ БЕЗ АЛТЕРНАТИВА - засега. :)
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: meto76
Категория: Политика
Прочетен: 14613456
Постинги: 4396
Коментари: 12131
Гласове: 9761
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930