Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
08.01.2012 21:46 - Правото на собственост в демократичната система и в Китай
Автор: meto76 Категория: Политика   
Прочетен: 3082 Коментари: 8 Гласове:
4

Последна промяна: 08.01.2012 21:51

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Правото на собственост в демократичната система и в Китай

 

Днес в Китай почти всеки ден се чува за принудителното разрушаване на къщи. Случаите са така много, че вече дори рядко привличат нечие внимание. Въпреки, че комунистическият режим продължава да унищожава все повече къщи, твърдите собственици, настояващи да запазят домовете си, са малко. Защото комунистическият режим не се страхува да прибегне до кръвопролития или дори до отнемане на човешки животи. 

В континенталната част на Китай вносителите на петиции, които искат да обжалват пред централното правителство в Пекин, са залавяни и пребивани или лишавани от свобода. Емигрирал китаец - вносител на петиции - заяви: "Китайската комунистическа партия (ККП) иска да вземе както парите ни, така и живота ни. ККП ни принуждава да емигрираме тук. За щастие нашите гласове могат да бъдат чути от международната общност. Тук се наслаждаваме на демокрация и човешки права. Благодаря на Америка милион пъти!”

Събарянето на къщи се извършва във всяка страна. Но в Америка не съществува принудително събаряне. Има известна история в Интернет за собственичка, отказала да продаде къщата си. 

Родена в щата Орегон през 1921 г., г-жа Мейзфийлд се преместила в Сиатъл, за да се грижи за майка си. Къщата на майка й е построена през 1900 г. и площта й е само 74 квадратни метра. След като нейната майка умира, тя останала да живее в къщата.

През 2006 г. строителен предприемач искал да построи 5-етажна търговска сграда. Вече възрастната дама казала: "Аз съм над 80 години. Щастлива съм тук и не желая да се местя където и да било другаде."

Нейната стара къща е оценена само на 8000 щ. долара, а земята - на 100 000 щ. д. Дори когато предприемачът бил готов да плати 1 милион долара, тя отказвала да се премести. Предприемачът трябвало да промени плановете на сградата и да построи 5-етажна сграда извиваща се около къщата на възрастната жена.  

Предприемачът не й създал никакви проблеми заради решението и упоритостта. Неговият строителен ръководител Мартин, 52 г., дори започнал да се грижи за нея. Мартин я водил на лекар, помагал й с прането, приготвял за нея вечеря понякога и дори й помогнал да си вземе нови протези. 

През пролетта на 2008 г. тя била диагностицирана с рак. Починала през лятото на същата година и както пожелала - в същата стая и на същия диван, на който починала нейната майка. По нейна воля тя завещала дома си на Мартин, в израз на благодарност за общуването и грижите му към нея в последните дни от живота й. 

По-късно Мартин продал къщата на компания за недвижими имоти. Собственикът на компанията я модифицирал и я надстроил на същата височина като търговската сграда до нея, но оставил долните два етажа отворени за обществеността. Нарекъл ги ​​"Площад Вяра". Надявал се, че "Площад Вяра" ще вдъхнови всеки американец да се замисли за "живота и вярата".

Разрушаване на къщи се случва навсякъде, но тази възрастна американка е имала голям късмет. Въпреки че била сама, не й се наложило да ходи в съда, да демонстрира пред Белият Дом или да се самозапалва. Всичко, което е трябвало да направи, е да каже "Не" на строителния предприемач. 

Възрастната дама нямала пари, но нейната собственост била защитена по силата на закона. Предприемачът имал много пари, но не притежавал правомощия. Без значение колко пари притежава, никой не трябва да получава надмощие за сметка на човешките права. Най-важното в случая е, че средностатистическият гражданин в Америка може да се радва на равенството, свободата и човешките права в демократичната система. 

Тази история е като приказка за хората в континентален Китай, където къщите са разрушавани без съгласието на собствениците. Доколкото те могат да бъдат наречени собственици в пълния смисъл на думата, което е друга разлика между Китай и демократичните страни.

След идването си на власт, Китайската комунистическа партия въвежда закон, според който човек може да си купи къща, но земята под нея принадлежи на комунистическото правителство и човек може само да я вземе под аренда за 70 години. Когато взима и разрушава домовете на хората днес, правителството може да заплати на собственика на къщата само малка част от пазарната й стойност. Така много хора виждат в това несправедливост и отиват в Пекин, за да подават жалби и петиции. Но тъй като отнемането на недвижимото имущество е високодоходоносен бизнес за служителите на ККП, на обиковените хора не се дава възможност да представят случая си и дори са затваряни и преследвани за подобни действия.



http://www.epochtimes-bg.com/2012-01/2012-01-05_03.html


http://svejo.net/1375048-globalization-pravoto-na-sobstvenost-v-demokratichnata-sistema-i-v-kitay












Гласувай:
4



1. анонимен - И Америка вече не е това което мислехме че е!
08.01.2012 22:52
Есента на 2009 г. Обама обяви "свинския грип" - национално бедствие... 120 милиона дози ваксини трябваше да бъдат готови до средата на октомври.
Какво значи това? Съгласно един от законите срещу "тероризма", подписан от Буш 2006 г., той дава право на властите да хващат хората на улиците и да ги ваксинират насила, независимо от каквито и да е медицински противопоказания. Лицата, отказващи или отклоняващи се от ваксинация, се възприемат като "помагачи на националното бедствие" и се приравняват с "терористите"
Ето само един от стотиците параграфи в закона:
"Полицията може да влезе във всеки дом или сграда, без заповед, ДА РАЗРУШИ ВСЕКИ ОБЕКТ ИЛИ ЗДАНИЕ, ако има подозрения, че то може да представлява заплаха за обществената безопасност... и да арестува, задържи и разпита всеки, който пречи на полицията".
Ако желаете, вижте следните две последователни публикации:
http://grigorsimov.blog.bg/politika/2011/12/19/carstvoto-na-antihrista-v-deistvie-izvadki-ot-knigata-quot-k.869469
http://grigorsimov.blog.bg/politika/2011/12/15/ot-knigata-na-tatiana-gracheva-kogato-vlastta-ne-e-ot-boga-c.867630
цитирай
2. meto76 - И в България има ред за принудително ...
09.01.2012 10:44
И в България има ред за принудително лечение на заразно болни, но не се прилага.Ти какво предлагаш една проститутка, която разнася сифилис властите да не могат да я докачат и лекуват принудително,ако тя се противопоставя, защото ще й се накърнят човешките права. Аз подкрепям напълно закона на БУШ, ако има такъв за принудителна ваксинация.Когато говорим за общественото здраве, то трябва да има приоритет пред личната безотговорност.
цитирай
3. momchil - "да арестува, задържи и ра...
09.01.2012 23:59
"да арестува, задържи и разпита всеки, който пречи на полицията". Не виждам нищо по-нормално от това. Този, който ПРЕЧИ на полицията ПОМАГА на престъпниците, каквото и а е престъплението и следователно неговото действие може да се квалифицира като съучастничество. Подчертавам, ПРЕЧИ не означава НЕ СЪДЕЙСТВА. Никой не е длъжен да съдейства, ако не иска.
цитирай
4. grigorsimov - Тези предприети мерки в САЩ означават...
10.01.2012 02:00
- тирания и всепозволеност, т.е. пълно беззаконие.

– Пъвро: това е нарушаване на 4-та Поправка: "Незаконно претърсване и конфискация"".

"По време на какъвто да е вид обявено извъредно положение, местните органи по здравеопазването могат да използват властта, за да поискат, собственикът или наемателят на помещение да разреши влизане в помещението и изследването му; да запечатат помещението, да евакуират хората; да извършат обеззаразяване на всякакво здание и съоръжение; да разрушат всякакви материали (стока, техника?); да ограничат или забранят събранията".

– Второ: това е нарушаване на 14-та Поправка: Незаконен обиск и арест, без заповед".

"...упълномощеният сътрудник може да арестува, без заповед, всеки човек, срещу когото има причини да предполага, че е нарушил заповед, издадена за изпълняване целите на този подраздел, и може да употреби обосновано усърдие, с цел да изпълни заповедтта".

При което се предвиждат такива мерки, като:

– "Принудително транспортиране" (отвличане):

"Правоохранителните органи, по заповед на специално упълномощения или на негов агент, или по искане на местния орган по здравеопазването, в съответствие с тази заповед, са длъжни да окажат съдействие на персонала за бърза медицинска помощ, или на друг медицински персонал, за принудителното транспортиране на такъв човек, в центъра за лечение".

– Принудителна ваксинация"

"Освен това, когато специалният упълномощен или местният орган на здравеопазването, в рамките на своите права, решат, че една или двете от следващите мерки са необходими за предотвратяване на сериозна опасност за здравеопазването, специалният упълномощен или местният орган по здравеопазването, могат да осъществят следните пълномощия: да ваксинират или да извършат предварителна профилактика на хората, като защита срещу инфекциозни заболяваня..."

цитирай
5. grigorsimov - – Принудителна карантина за отк...
10.01.2012 02:02
– Принудителна карантина за отказалите да се ваксинират:

"Човек, който не може или не иска да се подчини, де се ваксинира или лекува, може да бъде изолиран или подложен на карантина, ако неговият или неин отказ създава сериозна опасност за здравеопазването или води до неяснота, свързана с подозрение за наличие на заболябане, която създава сериозна опасност за здравеопазването..."

– Арест за отказ да бъдеш "обеззаразен":

"Ако човек не може или не желае да се подчини за обеззаразяване или за диагностични процедури, тогава обеззаразяването или диагностичните процедури могат да бъдат извършени в съответствие с постановлението на Върховния съд... В продължение на времето, нужно за получаване на постановлението на съда, такъв човек може да бъде изолиран или подложен на карантина..."

– Разпит:

"Ако има подозрения, че човек може би е заразен или е в състояние, което ще постави в опасност здравеопазването, специалният упълномощен или местният орган на здравеопазването, могат да задържат човека, толкова, колкото може да е необходимо на специалния упълномощен или на местния орган по здравеопазване... Ако задържаният отказва да предостави исканата информация, той може да бъде изолиран или подложен на карантина..."

– Принудителна изолация и карантина:

"Изолацията или карантината може да се отнася за всеки човек, който не може или не иска да бъде ваксиниран, профилактиран, лекуван обеззаразен, подложен на медицински експертизи, тестове или вземане на анализи, и чийто отказ за една или повече от указаните мерки, създава сериозна заплаха за здравеопазването или води до неяснота, относно подозрения за наличие на заболяване у него..."

– Влизане във всеки дом или сграда:

"Полицията може да влезе във всеки дом или сграда, без заповед, да разруши всеки обект или здание, ико има подозрения, че то може да представлява заплаха за обществената безопасност... и да арестува, задържи и разпита всеки, който пречи на полицията".

цитирай
6. grigorsimov - Ето какво пише Дейвид Айк за събитията, ставащи в САЩ:
10.01.2012 02:09
Известно е че родителите ще бъдат заплашени с отнемане на родителските права, ако откажат да се подчинят за вксинация. Още днес правителството оказва на родителите растящ натиск, приучвайки ги към безпрекословно послушание.

За това свидетелства красноречиво, случаят в щата Масечузетс. Там бил проведен лов на родители, на ученици, които не били ваксинирани. След задържането им, те били закарани в залата на съда, с полицейски кучета, стоящи на стража отвън. После родителите, оказващи съпротива били принудени да ваксинират учениците, под заплаха с лишаване от свобода (Mike Adams. "Natural News", August 28, 2009).

Mайк Адамс пише: "Масечузетс изглежда направи това, което терористите не можаха: той превърна "свободните" американци в предмети на медицинско робство, които вече нямат свободата да решават въпросите си за медицинската помощ. Те бяха лишени от всички възможности, освен една: да изберат мегафармацефтичните корпорации. Това е изборът, който предполага използване на непроверени, недоказани и потенциално опасни ваксини, които може да ви парализират или даже да ви убият. И всичко това е, за да ви защитят от вирус, който е толкова слаб, че почти всеки човек, при нормално ниво на витамин D и основни продукти за хранене, може да му се противопостави".

Но Масечузетс е само началото. Продължението са изолационните лагери и принудителното ваксиниране.

Предишният президент Джордж Буш, подписа закон "За обществена готовност за извънредни ситуации", Този закон позволява на американското правителство да обяви всяка инфекциозна болест, за "извънредно положение" и да поиска принудителна ваксинция на цялото население. Този закон постави цялото население на САЩ, под заплаха от принудително ваксиниране срещу "свински грип", под дулото на пистолета.

Тези които окажат съпротива на ваксинаците, ще бъдат арестувани и откарани за "изолация" във вътрешните лагери...
цитирай
7. meto76 - Самият факт, че ми цитираш текстове ...
11.01.2012 22:45
Самият факт, че ми цитираш текстове от Конституцията на САЩ, говори че тя е действаща и е в сила.По силата на тази конституция всеки един съд в Америка не е задължен да прилага закон, който противоречи на Конституцията и Конгреса не може да задължи съдилищата за това. В тази държава Америка има над 300 милиона единици огнестрелно оръжие в населението,законно притежавано по силата на Втората поправка към Конституцията.При такова будно въоръжено население не е възможно налагането на каквато и да е диктатура. По-добре вместо да се грижиш за свободата и демокрацията в САЩ виж какво става в матушка Русия, където бащита Путкин в Чечня го избират с 99,99 %, където диктатора Размзан Кадиров коли и беси на площада, без съд и присъда, където всеки ден руските окупационни части изнасилват чеченски момичета и избиват деца и старци.
цитирай
8. meto76 - Но свободата на Северн Кавказ и Т...
11.01.2012 22:48
Но свободата на Северн Кавказ и Тибет рано или късно ще стане факт и окупационните войски на руската и китайската империя ще се оттеглят от тези територии, където населението ги ненавижда.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: meto76
Категория: Политика
Прочетен: 14582886
Постинги: 4396
Коментари: 12131
Гласове: 9761
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031